Australian Open 2015.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
KENJAC
#401 Re: Australian Open 2015.
Dje li Blek Stena ? Ubo dobru paru na Skotu pa sad nas i ne pozna ! Da Bog da ,da stavi pet 'iljada na Wawrinku !
- BHF_Manijak
#402 Re: Australian Open 2015.
Ih, fulio si ti dobrano u prognozi.KENJAC wrote:Moj manijace. Ako tebe nervira kad izgubi Federer do te mjere da zenu tjeras iz sobe.... e onda mi sto nas zoves cetnicima samo zbog cinjenice da navijamo za Djokovica , mozemo bit jos sretni. Smanji malo taj dozivljaj. Jer , mozda radis stvari kojih nisi svjestan. Npr. bunis se sto se neko zajebava na racun Feda a Djokovica zoves guslar ( sto je Srpska varijant violoncela, dakle umjetnikom) a nas njegove navijace " cetnik , glupan , sumnjak ....) Ne ide to tako.
P.S. Cinjenica da si ozenjen me jako iznenadila. Mislio sam da si neko frustrirano dijete od 16 - 17 godina pa sam ti dosta odbijao na mladost - ludost. Razmisli malo! Nisi ti vise mali !
Prvo, ja nisam nazvao Novaka guslarom, niti imam obicaj da nipodastavam tako vrhunskog sportistu. Zato mi toliko smeta sto o Federeru pricate kao da je kar'na kakva, a ne najbolji svih vremena. Ja jesam ziv i malo mi fali da mi izgori fitilj, uostalom mog'o si zakljuciti po pisanju...
I takodjer me nerviralo sto spocitavte da neko ustvari navij kontra Novaka, a ne za Federea. Ponavljam u mom slucaju to je daleko od istine. Dok god ne osvaja Fedex, boli me qrac ko ce titulu uzeti, doduse vise sam kontra Nadala, jer mu direktno prijeti po broju GS-ova, ali u biti je svejedno da li je to Nadal, Novak, Murray ili Del Potro, ako je Roger out, meni je turnir nebitan do kraja.
S kojim vi zarom pratite Novaka, s istim sam ja uz Rogera i kad prekine karijeru, dobro cu se morati nakaniti da pogledam neki mec, dok mi ne legne neki novi favorit na srce.
Tako da mi bezze spocitvas da sam protiv Novaka ili sam protiv jer je Srbin, meni je isti ili on ili Rafa - Federerovi rivali i uvijek sam ZA njihovo rano ispadanje, a ne zato sto je ovaj Srbin ili ovaj Madridista.
Pricam sa Kenjcom, ne sjecam se da sam se tebi obratio, tako da nema potrebe da me prozivas s tim nesretnik, indijanac i slicno... A sutra ces mi o kulturi pricati.area51 wrote:Vi ste gori od ovih indijanaca što savko malo zaseru temu.Shakea još boli sepijeva burgija a ovaj nesretnik još nije skonto da Federer nije Bošnjak i da ovo nije švajcarski forum
-
radostan dan
#403 Re: Australian Open 2015.
niko da primjeti danema velikog rodžerovog fana, moljca ljube...
-
KENJAC
#404 Re: Australian Open 2015.
Ej ! 'Ajmo mi ratne sjekire zakopat ! Pa i oni Dejton potpisase a dje necemo mi zbog male zute , rutave loptice ! A da cemo te zbog supruga Mirkinog zajebat , zajebavat cemo. Kulturno , nadasve ! I da se razumijemo , meni ne smeta kad kazes guslar ! Gusle mi stoje iznad kreveta 1300 km daleko od rodnog ognjista. Al mi smeta kad kazes da je onaj tvoj "najbolji svih vremena" ! Pa sto onda nije prvi ! Tu je Rodos , tu skoci !BHF_Manijak wrote:Ih, fulio si ti dobrano u prognozi.KENJAC wrote:Moj manijace. Ako tebe nervira kad izgubi Federer do te mjere da zenu tjeras iz sobe.... e onda mi sto nas zoves cetnicima samo zbog cinjenice da navijamo za Djokovica , mozemo bit jos sretni. Smanji malo taj dozivljaj. Jer , mozda radis stvari kojih nisi svjestan. Npr. bunis se sto se neko zajebava na racun Feda a Djokovica zoves guslar ( sto je Srpska varijant violoncela, dakle umjetnikom) a nas njegove navijace " cetnik , glupan , sumnjak ....) Ne ide to tako.
P.S. Cinjenica da si ozenjen me jako iznenadila. Mislio sam da si neko frustrirano dijete od 16 - 17 godina pa sam ti dosta odbijao na mladost - ludost. Razmisli malo! Nisi ti vise mali !![]()
Prvo, ja nisam nazvao Novaka guslarom, niti imam obicaj da nipodastavam tako vrhunskog sportistu. Zato mi toliko smeta sto o Federeru pricate kao da je kar'na kakva, a ne najbolji svih vremena. Ja jesam ziv i malo mi fali da mi izgori fitilj, uostalom mog'o si zakljuciti po pisanju...
I takodjer me nerviralo sto spocitavte da neko ustvari navij kontra Novaka, a ne za Federea. Ponavljam u mom slucaju to je daleko od istine. Dok god ne osvaja Fedex, boli me qrac ko ce titulu uzeti, doduse vise sam kontra Nadala, jer mu direktno prijeti po broju GS-ova, ali u biti je svejedno da li je to Nadal, Novak, Murray ili Del Potro, ako je Roger out, meni je turnir nebitan do kraja.
S kojim vi zarom pratite Novaka, s istim sam ja uz Rogera i kad prekine karijeru, dobro cu se morati nakaniti da pogledam neki mec, dok mi ne legne neki novi favorit na srce.
Tako da mi bezze spocitvas da sam protiv Novaka ili sam protiv jer je Srbin, meni je isti ili on ili Rafa - Federerovi rivali i uvijek sam ZA njihovo rano ispadanje, a ne zato sto je ovaj Srbin ili ovaj Madridista.![]()
Pricam sa Kenjcom, ne sjecam se da sam se tebi obratio, tako da nema potrebe da me prozivas s tim nesretnik, indijanac i slicno... A sutra ces mi o kulturi pricati.area51 wrote:Vi ste gori od ovih indijanaca što savko malo zaseru temu.Shakea još boli sepijeva burgija a ovaj nesretnik još nije skonto da Federer nije Bošnjak i da ovo nije švajcarski forum
- area51
#405 Re: Australian Open 2015.
možda je još u šoku...radostan dan wrote:niko da primjeti danema velikog rodžerovog fana, moljca ljube...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#406 Re: Australian Open 2015.
Roger jeste najbolji svih vremena. Sve ostalo je ironija.
-
todd_smith
#407 Re: Australian Open 2015.
ne moze federrer biti najbolji svih vremena, nije svabo 
-
radostan dan
#408 Re: Australian Open 2015.
ma jok, nema ga odavno...vjerovatno opeš širi usa vrednote po egzotičnim destinacijama.area51 wrote:možda je još u šoku...radostan dan wrote:niko da primjeti danema velikog rodžerovog fana, moljca ljube...
- area51
#409 Re: Australian Open 2015.
To je apsolutno tačno ali nije mesija da se ne smije zajebavat na njegov računTomahawk11 wrote:Roger jeste najbolji svih vremena. Sve ostalo je ironija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#410 Re: Australian Open 2015.
area51 wrote:To je apsolutno tačno ali nije mesija da se ne smije zajebavat na njegov računTomahawk11 wrote:Roger jeste najbolji svih vremena. Sve ostalo je ironija.
Ne bih se mijesao u rovovsku bitku koju neki vode.
- area51
#411 Re: Australian Open 2015.
U pitanju je samo 1 ( jedan) lik koji u sve ovo ubacuje dozu šovinizma konstantno.Tomahawk11 wrote:area51 wrote:To je apsolutno tačno ali nije mesija da se ne smije zajebavat na njegov računTomahawk11 wrote:Roger jeste najbolji svih vremena. Sve ostalo je ironija.Naravno, sportsko podyebavanje u svakom slucaju.
Ne bih se mijesao u rovovsku bitku koju neki vode.
Sve ostalo je manje više ok
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#412 Re: Australian Open 2015.
Nije najbolji svih vremena, nek' ti formance objasni zašto

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#413 Re: Australian Open 2015.
Velkoski wrote:Nije najbolji svih vremena, nek' ti formance objasni zašto![]()
- Blek Stena
#414 Re: Australian Open 2015.
tu sam. Jel' treba love na pocek? kamata? sitnica!KENJAC wrote:Dje li Blek Stena ? Ubo dobru paru na Skotu pa sad nas i ne pozna ! Da Bog da ,da stavi pet 'iljada na Wawrinku !
moze i u svajcarcima
-
KENJAC
#415 Re: Australian Open 2015.
To je ono "das mi Federera a za mjesec dana hoces Wawrinku" ? Ne hvala !Blek Stena wrote:tu sam. Jel' treba love na pocek? kamata? sitnica!KENJAC wrote:Dje li Blek Stena ? Ubo dobru paru na Skotu pa sad nas i ne pozna ! Da Bog da ,da stavi pet 'iljada na Wawrinku !
moze i u svajcarcima
- shake69
#416 Re: Australian Open 2015.
Nikad mi Djovakova skvadra ovdje nije odgovorila sta bi, kud bi da ga je od Zegara djeva iz Hrvatske pobacila? Bila bi to steta, svakako, zbog lijepe teniske igre jer joj je podario ne malo, ali pretpostavljam da bi vrijeme i energija nekolicine Djovakovaca otisla na temu, recimo o sisama s daleko vise otvaranja.
Uzgred, osim ovog kenjala i areaLNOG, koji pokusavaju ostaviti dojam satro tolerantnih navijaca, ostali se mogu trpiti i probaviti iako svako malo pocnu guslati, bas po onoj vickastoj opaski profesora Tunje, na koga je i moja glavna aluzija ovdje glede nacionalnog instrumenta Radosni Group.
Uzgred, osim ovog kenjala i areaLNOG, koji pokusavaju ostaviti dojam satro tolerantnih navijaca, ostali se mogu trpiti i probaviti iako svako malo pocnu guslati, bas po onoj vickastoj opaski profesora Tunje, na koga je i moja glavna aluzija ovdje glede nacionalnog instrumenta Radosni Group.
-
KENJAC
#417 Re: Australian Open 2015.
Vidi ! Sa Maniakom sam popricao i vjerujem da cemo na kraju naci zajednicki jezik , sve zarad zdrave zajebancije. Sa tobom je to nemoguca misija. Jarane , iskreno , al bas iskreno i od srca ti kazem da probas problem tvojih frustracija povjerit nekom ko ima adekvatnu skolu. Sad , na stranu tenis , na stranu Djokovic, misli na tvoje zdravlje. Ne mozes sirit mrznju a ocekivat razumjevanje ! Ako kad odlucis da ko covjek pricas ja sam ovdje ! Do tada zivio i prijatno !shake69 wrote:Nikad mi Djovakova skvadra ovdje nije odgovorila sta bi, kud bi da ga je od Zegara djeva iz Hrvatske pobacila? Bila bi to steta, svakako, zbog lijepe teniske igre jer joj je podario ne malo, ali pretpostavljam da bi vrijeme i energija nekolicine Djovakovaca otisla na temu, recimo o sisama s daleko vise otvaranja.![]()
- area51
#418 Re: Australian Open 2015.
Traume iz mladosti,šta li ...
Nego,kladionice su podobro potcijenile Stana 1,20 na Srbina a 4,00 na Švajcarca.
Novak jeste broj 1 ali brate ga pretjeraše
Nego,kladionice su podobro potcijenile Stana 1,20 na Srbina a 4,00 na Švajcarca.
Novak jeste broj 1 ali brate ga pretjeraše
-
radostan dan
#419 Re: Australian Open 2015.
malo statistike prije meča...
...koja ne vrijedi pišljiva boba kada meč počne.Novak vs Stan: Šta kažu brojevi?
Šta kaže statistika kada su u pitanju Novak Đoković i Stanislas Vavrinka, koji će se boriti u petak ujutro za finale?
Do sada su igrali 19 puta međusobno, a naš teniser izgubio je samo tri duela.
Naravno, dva meča će ostati nezaboravna, oba upravo u Melburnu koja su odlučena posle maratonskih pet setova. Novak traži revanš za prošlogodišnji poraz u četvorosatnom četvrtfinalu.
Đoković je ove godine u Australiji samo jednom izgubio servis (73/74), a u 15 odigranih setova rivali su samo 11 puta imali brejk šansu. Osvaja oko 85% poena na prvi servis, a 70% na drugi.
S druge strane, Vavrika je osam puta gubio servis uz 24 brejk prilike za protivnika. Njemu prvi servis donosi oko 80% poena, a drugi tek 54%, što je Đokovićeva šansa, s obzirom na prepoznatljivo opasan ritern (57%).
Naš teniser je servirao 48 aseva ove godine, a Švajcarac 54. Vavrinka ima i više duplih servis grešaka (15-11). Generalno ima brži servis, 224 km/h, u odnosu na Novakovih 207 km/h.
Novak je veoma efikasan u Melburnu ove godine, napravio je ukupno 181 viner uz 105 neiznuđenih grešaka. Vavrinka ima više vinera (241), ali je i duplo više grešio od rivala.
Obojica tenisera se oslanjaju na moćan forhend, kojim uglavnom osvajaju poene. Đoković je 72 vinera napravio upravo forhendom, uz tek 41 neiznuđenu grešku. Švajcarac je još ubedljiviji, sa 85.
Vavrinka ima i eksplozivan bekhend, kojim je stigao do 42 vinera na prethodnih pet mečeva. To bi mogao da bude ključni faktor ovog duela, jer ako Vavrinka ne bude grešio sa bekhendom (88 ove godine), mogao bi biti veoma opasan sa svih delova terena. Ako, pak, ne bude toliko siguran, teško da će mu Đoković dozvoliti previše poena.
Što se tiče igre na mreži, Đoković je veoma racionalan, osvojio je 70 poena iz 82 napada (85%), a Vavrinka 95 na 131 izlazak (73%).
Đoković nije izgubio nijedan set u Melburnu, dok je Vavrinka prepustio jedan. Švajcarac je proveo oko sat vremena više na terenu od prvog reketa sveta.
- Blek Stena
#420 Re: Australian Open 2015.
C'mon Stan.......vice Andy?
- shmizlica
#421 Re: Australian Open 2015.
dišetel? 
- Pismonosa
#422 Re: Australian Open 2015.
Jab ovaj sport ukinijo skroz.
Nema naših.
Nema naših.
-
pashasolidni
#423 Re: Australian Open 2015.
jelde da tata i sin Wawrinka liche na Ewokse? 
- area51
#425 Re: Australian Open 2015.
Loš meč i jednog i drugog,Stan malo lošiji...