Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
Umalo popisivac

#401 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Umalo popisivac »

bh.tornjak wrote:
Umalo popisivac wrote:Mozda i je. Zato i je problem sto se ovi ne zele prilagoditi tom drustvu, uciti jezik, obrazovati se. Ako je tako, sta ce im onda. A ovi bi samo socijalu. E jebi ga.

Fasisti kako neki ovdje trkeljaju ocito nisu. Jer takvi sigurno ne bi zeljeli mjesanje s tim imigrantima, bez obzira na cijenu.
Kolovodje ovih demonstracija i jesu fasisti i njima smetaju svi stranci odreda....bez obzira odakle su, koje boje koze,vjere bili....ostalih 80-90 posto su oni kojima je "mozak prepran u tri vode" medijskim izvjestavanjem...svega i svacega s nezaobilaznim epitetima...kojima je od muhe predstavljen medvjed....sto su fasisti iskoristili....
ovo je "trazili ste ...gledajte"
Vjerovatno da. Sigurno da tu ima takvih. I sami su vjerovatno mnogi od njih socijalni slucajevi. Ali to ne mijenja neke stvari koje su ovdje pisane, kao ni to da su mozda i u pravu oko mnogih stvari, koje ovi "fini" ne zele, ili ne smiju reci. Bilo je i u Fra. prije koju godinu ono paljenje auta i sl. od strane imigranata. Jednostavno, gdje god da su ti imigranti iz bliskog istoka tu nastaju problemi, a ocito da tu ima i lokalnih budala, kako se i na forumu vidi. Kao sto rekoh, Indijci, Pakistanci pa i nasi koji godinama gore zive nisu izazivali ovakve reakcije.
bh.tornjak

#402 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

Umalo popisivac wrote:
bh.tornjak wrote:
Umalo popisivac wrote:Mozda i je. Zato i je problem sto se ovi ne zele prilagoditi tom drustvu, uciti jezik, obrazovati se. Ako je tako, sta ce im onda. A ovi bi samo socijalu. E jebi ga.

Fasisti kako neki ovdje trkeljaju ocito nisu. Jer takvi sigurno ne bi zeljeli mjesanje s tim imigrantima, bez obzira na cijenu.
Kolovodje ovih demonstracija i jesu fasisti i njima smetaju svi stranci odreda....bez obzira odakle su, koje boje koze,vjere bili....ostalih 80-90 posto su oni kojima je "mozak prepran u tri vode" medijskim izvjestavanjem...svega i svacega s nezaobilaznim epitetima...kojima je od muhe predstavljen medvjed....sto su fasisti iskoristili....
ovo je "trazili ste ...gledajte"
Vjerovatno da. Sigurno da tu ima takvih. I sami su vjerovatno mnogi od njih socijalni slucajevi. Ali to ne mijenja neke stvari koje su ovdje pisane, kao ni to da su mozda i u pravu oko mnogih stvari, koje ovi "fini" ne zele, ili ne smiju reci. Bilo je i u Fra. prije koju godinu ono paljenje auta i sl. od strane imigranata. Jednostavno, gdje god da su ti imigranti iz bliskog istoka tu nastaju problemi, a ocito da tu ima i lokalnih budala, kako se i na forumu vidi. Kao sto rekoh, Indijci, Pakistanci pa i nasi koji godinama gore zive nisu izazivali ovakve reakcije.

desavanja u Frau. su plod getoizacije useljenika (sto ovima izgleda ne pada tesko).....domicilnom stanovnistvu je potrebna radna snaga ona jeftinija koja ce da radi poslove Koje domaci nece...tako da je i sama getoizacija donekle proizvod "ciljane" politike.....koja se opet vrati kao Bumerang... ;-)
Danguba

#403 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

Cherry-Cherry wrote:
bh.tornjak wrote: EU jeste NEtolerantna....porazgovaraj sa obicnim ljudima pa ces da vidis koliki je to visok stepen...ali....ZAKONOM je to ispoljavanje zabranjeno...tako da se stvara osjecaj tolerancije.....
A na kraju krajeva, zašto bi i bili tolerantni?
aloooo Pale...cujemo li se...ups heliodrom, heliodrom ima li koga... :D

:jbt:
Umalo popisivac

#404 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Nije to nikakva ciljana politika, vec stvar mentaliteta tih ljudi, koji su vecinom kriminalci koji samo gledaju kako da se ogrebu, bez ikakve zelje za integracijom. Nije da je citava EU takva fasisticka, a eto, jadni merhmetli muslimani iz Sirije se samo zele druziti i raditi. Ma daj. Naveo sam primjer Indijaca (pa i Pakisatanaca) kao skupina koje se jako dobro integriraju. I rade poslove od vozenja taksija pa do kirurga. i ne zive ni u kakvim getoima, kao ovi.

Ako je tako vec lose, nek jednostavno odu. Bar to nije problem.
animals

#405 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

bh.tornjak wrote:

desavanja u Frau. su plod getoizacije useljenika (sto ovima izgleda ne pada tesko).....domicilnom stanovnistvu je potrebna radna snaga ona jeftinija koja ce da radi poslove Koje domaci nece...tako da je i sama getoizacija donekle proizvod "ciljane" politike.....koja se opet vrati kao Bumerang... ;-)
Useljenici se sami getoiziraju..a niko te ne tjera da radis jedtini posao..
nije pod moranje..ako si nesposoban da radis nesto bolje niko ti nije kriv..
zasto Indijci rade pametne poslove..traze se Inzinjeri i visokokvalikofana radna snaga..
ali problem je kad si nekvalikofan, sta bi ti da radis kao informaticar, a ne znas com upaliti..
Umalo popisivac

#406 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

animals wrote:
bh.tornjak wrote:

zasto Indijci rade pametne poslove..traze se Inzinjeri i visokokvalikofana radna snaga..
ali problem je kad si nekvalikofan, sta bi ti da radis kao informaticar, a ne znas com upaliti..
Ma vidi samo ono sto zeli da vidi. A tako i odgovara. Ja nekoliko puta vec pisem za Indijce, Pakistance al kao da ne vide. Ljudi ne zele, i ne znaju ni jezik, a kamo li sta drugo i trebalo bi ih valjda zaposliti da rade kao neurokirurzi, samo zato da eto jedni ne bi bili obespravljeni. :(
Šunj

#407 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Šunj »

SkyLimit wrote:
animals wrote:
Ne protestuje niko protiv Bosnjaka..vec useljenika,a neki kao vehabije,
nanose medvjedzu uslugu muslimanima..
a ako je za tebe Bosnjak jednako musliman, onda imas veliki problem..
Momak ti si izgleda zaluto ovdje. Jok eto Bošnjak = pravoslavac.

Nego, ja sam uvjeren da ovi što protestvuju ono što osjećaju prema Selefiji koji sa desetoro djece živi na socijali i podržava ISIL, isto osjećaju i prema onom "integrisanom" što se školovao i radi od jutra do mraka. Svakako da će ovi protesti više prepasti ove druge nego ove prve.

Ja mislim da se tu radi o klasičnoj zamjeni teza. Ne smetaju njima imigranti koji žive od socijale i bave se kriminalom, njih samo koriste da sakriju mržnju prema pravom objektu, onima koji se školuju i rade, koji su konkurencija njihovoj djeci, koji postaju utjecajni ljudi, a pogotovo kad su još uz to i ponosni muslimani.

Prva generacija useljenika, koji su bili bauštelci koji su radili za hljeb i vodu najteže poslove nisu im smetali. Ali oni su ostali u Njemačkoj, dobili djecu koja završavaju fakultete i postaju faktor u njemačkom društvu, e to im je trn u oku.
Sve je istina. Jako puno Nijemaca pokazuje nefleksibilnost, nisu spremni na promjene, na usvajanje novih tehnologija i procesa, zaostaju u svemu, kompijuterski su neobrazovani,.....Dolaze nove generacije stranaca zeljnih uspjeha. Iza svega stoje desne partije ukljucujuci i fasiste!
bh.tornjak

#408 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

animals wrote:
bh.tornjak wrote:

i ja sam vidio masu ljekara,inzinjera i drugih strucnjaka (arapa...i drugih islamske vjeroispovijesti) i ne zive u getu....a vidio sam i masu...nekvalifikovanih....sa svih strana svijeta....pa sta...?

svaka zemlja primi ono sto im je potrebno.....tako da pored strucnjaka primaju i one koji ce raditi naje vrijedne i placene poslove....jednostavno su na to prisiljeni.....i jedne i druge da prime...
Red Wolf

#409 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Red Wolf »

Cemu sekiracija kad su tendencije a i svi pokazatelji to potvrdjuju da ce njemacka vrlo brzo biti vecinski islamska drzava
Cherry-Cherry

#410 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

Danguba wrote:
Cherry-Cherry wrote:
bh.tornjak wrote: EU jeste NEtolerantna....porazgovaraj sa obicnim ljudima pa ces da vidis koliki je to visok stepen...ali....ZAKONOM je to ispoljavanje zabranjeno...tako da se stvara osjecaj tolerancije.....
A na kraju krajeva, zašto bi i bili tolerantni?
aloooo Pale...cujemo li se...ups heliodrom, heliodrom ima li koga... :D

:jbt:
Što ne mogu na rende kora i supe viljuškom... i ovih na silu tolerantnih i liberalnih... :-)
Kada bi imigranti sa bliskog istoka došli u Bosnu, živjeli na socijali, a ne bi željeli da se prilagode, ovakvi bi prvi kmečali po forumu... :-) Lako je tuđim ...... gloginje mlatiti.
De sad spomeni i genocid, takvi kao ti u nedostatku argumenata samo to znaju. ;-)
bh.tornjak

#411 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

animals wrote:
bh.tornjak wrote:

ovde (gdje zivim) tim istim Indijcima je krajnji domet....prodavanje na pijaci kojekakvih krpa sa oznakom Niike,Adiadas,Pmua...itd. raznosenje novina.....kucna dostava hrane i brza posta......sve vrhunski strucnjaci zar ne...?
Danguba

#412 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

Cherry-Cherry wrote: Što ne mogu na rende kora i supe viljuškom... i ovih na silu tolerantnih i liberalnih... :-)
Kada bi imigranti sa bliskog istoka došli u Bosnu, živjeli na socijali, a ne bi željeli da se prilagode, ovakvi bi prvi kmečali po forumu... :-) Lako je tuđim ...... gloginje mlatiti.
De sad spomeni i genocid, takvi kao ti u nedostatku argumenata samo to znaju. ;-)
Sacuvaj nas Boze uoci Banjaka ovakve tolerancije. :D

p.s. eto ne spomenuh Srebrenicu kao dokaz takve tolerancije...da ne skidam gace :wink:

p.p.s. onaj ko je sklon netoleranciji, on ce naci razloga da to ispolji pa makar mu smetao miris bijelog luka ili kiselog kupusa... :kakoste:
bh.tornjak

#413 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

ono sto u ovim demonstracijama treba shvatiti da su ovo protesti protiv SVIH useljenika...samo sto je svaki drugi oblik izrazavanja mrznje zabranjen...ovi su skontali pa se ogrnuli plastom islamofobije....to nije kaznjivo....jer (kao sto sam vec reko) mediji svakodnevno to izrazavaju ...politicari....a sad i fasisti otvoreno....
animals

#414 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

bh.tornjak wrote:
animals wrote:
bh.tornjak wrote:

ovde (gdje zivim) tim istim Indijcima je krajnji domet....prodavanje na pijaci kojekakvih krpa sa oznakom Niike,Adiadas,Pmua...itd. raznosenje novina.....kucna dostava hrane i brza posta......sve vrhunski strucnjaci zar ne...?
Ima ih i takvi, nisu svi obrazovani, normala..
Bodkin

#415 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bodkin »

vidim i dalje prica o mrskim netolerantnim njemcima :lol: iz tastature ljudi cija zemlja ne moze da podnese svoj narod koji je rodjen malo istocnije :-) prejako :bih:

samo da mi neko hoce odgovoriti sta to trebaju njemci promijeniti ili bilo koji drugi zapadni evropljani da bi ovim ugrozenim bilo sve na mjestu?
bh.tornjak

#416 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

Bodkin wrote:vidim i dalje prica o mrskim netolerantnim njemcima :lol: iz tastature ljudi cija zemlja ne moze da podnese svoj narod koji je rodjen malo istocnije :-) prejako :bih:

samo da mi neko hoce odgovoriti sta to trebaju njemci promijeniti ili bilo koji drugi zapadni evropljani da bi ovim ugrozenim bilo sve na mjestu?
`

mislim da je ovde rijec o netolerantnim domacinima i netolerantnim gostima....
jbg.....svi zategli....a bilo bi super da se nadju nedje u sredini.... ;-)
Umalo popisivac

#417 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Bodkin wrote:vidim i dalje prica o mrskim netolerantnim njemcima :lol: iz tastature ljudi cija zemlja ne moze da podnese svoj narod koji je rodjen malo istocnije :-) prejako :bih:

Preci na islam, pa onda da zajedno traze socijalu. Samo ne znam od koga.
Cherry-Cherry

#418 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

Umalo popisivac wrote:

Zaista. Od koga bi tada sadaku tražili, ko bi onda radio za njih... :?
bh.tornjak

#419 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bh.tornjak »

primjer:
poznam tipa ...doso iz Afganistana...rmbacio u Mc Donald`s-u doso u firmu da radi....prime ga ko pomocnog radnika...jezik znao solidno....svaka fukara se pocela izivljavati nad njim....elektricari ga vozaju ko budalu....stama za njih.....razvlaci kablove....itd...poslije se ispostavilo da je tip inzinjer el. tehnike.....samo mu ne priznaju diplomu.... ;-)
e...kad se to proculo....pritisak jos veci....sve dok nije napustio....

dakle...u ovom i slicnim slucajevima.....PRIZNATI da ima i drugih koji su sposobni ako ne i sposobniji od tebe (tj. njih)
jao_situacije

#420 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

Umalo popisivac wrote:

Ja ovo vidim kao uvredu jer sam musliman. Dajem ti priliku da povučeš riječ prije nego prijavim. Mene kao muslimana i preko milijardu ljudi nećeš vrijeđati.
Walther

#421 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Koliko ja vidim srce nije na mjestu nacistima tako da postavljas pitanje pogresnoj grupi :wink:
animals

#422 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

bh.tornjak wrote:

primjer:
poznam tipa ...doso iz Afganistana...rmbacio u Mc Donald`s-u doso u firmu da radi....prime ga ko pomocnog radnika...jezik znao solidno....svaka fukara se pocela izivljavati nad njim....elektricari ga vozaju ko budalu....stama za njih.....razvlaci kablove....itd...poslije se ispostavilo da je tip inzinjer el. tehnike.....samo mu ne priznaju diplomu.... ;-)
e...kad se to proculo....pritisak jos veci....sve dok nije napustio....

dakle...u ovom i slicnim slucajevima.....PRIZNATI da ima i drugih koji su sposobni ako ne i sposobniji od tebe (tj. njih)
Pa gdje postoji savrsenstvo, ovdje se govori o vecini, a ne sta se nekome pojedincu desilo..
ode novinar u Afganistan pa ga skrate za glavu, jer je malo drugaciji od njih..
Danguba

#423 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

rade li oni nesto protuzakonito?

netolerancija je izraz neopravdanog nezadovoljstva pojedinca ili grupe.
da je to drzavni problem, oni bi to rijesili zakonima.
Walther

#424 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Cherry-Cherry wrote:
Umalo popisivac wrote:

Zaista. Od koga bi tada sadaku tražili, ko bi onda radio za njih... :?
Sadaku traze zapadnjaci samo sto prodaje mit kao nekoliko imigranta odnese citav budzet drzave i kako ce bez njih ruze cvijetati. U EU vecina imigranta radi najgore poslove koji su u biti jedini redovno regulisu. Hans (u prosijeku) puca na biro o filozuofira kako mu je Ibrahim uzeo posao. Jer on bi ipak servirao kebabe citavu noc po 5€ na sat sa svojom diplomom. ;-)
animals

#425 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

Ja sam licno vidio sta rade djeca Afganistanski useljenika..
bagra obicna..odaju u grupama od cetiri , pet..coporu i divljaju..
ako im se ko suprostavi, nozeevi rade..
Post Reply