POLJINE HILLS

Post Reply
Hajvan

#401 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

hornet wrote: Plackala se imovina koja je bila drustvena, pa kasnije drzavna. Pljackaju se i danas javna preduzeca, pljacka se i budzet (izvlace se pare kroz tendere). Mnogo si glup decko.

ulažem Qurka na tu šuplju priču. :mrgreen:

Qurkoteka:

Osoba A: Ja sam Al-Šitti
Osoba B: Ja sam Al-Šitti
Osoba C: Ja sam Al-Šitti
razonoda

#402 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

hornet wrote:Jao sto se mnogo pravimo nevjesti. Prvo, arapska investicija sama po sebi ne bi trebala biti problem, ali u situaciji u kojoj se nalazi ovo drustvo sasvim je opravdano da ljudi osjetljivi. Zašto? Pa ovaj narod je opljackan. Pljackaju ga vec dvadeset godina, nova kvazi elita otima ili je otela sve ono sto su stvarale prijasne generacije, ili njima tako mrska prijasna vlast. Koliko su samo stanova 'dobili' naguzove u poslijeratnom periodu, preduzeca pokupovali za 'pisljive' certifikate, da ne spominjem sta se sve radi u drzavnim preduzecima itd, a glavni mehanizam odbrane je 'da su to prazne price ljubomornih ispijaca kafa' ili 'djece komunistickih funkcionera, koja su izgubila privilegije', 'da je to nova realnost sposobnih ljudi koji su se snasli'. Mali je dio tih ljudi, uspjesnih biznismena, sportista, pjevaca itd., dakle regularno stecenog bogatstva. Mislim, samo vi glasajte za njih, pa nek vas nazivaju sirotinjom, kad ih jednom upitate odakle to bogatstvo. Ja sam siguran da ce jednom doci dan kada cemo napraviti reviziju svega sto se radilo zadnjih 20 godina, mnogi ce morati poloziti racune kad tad. Onda nek se pravi sto 'hillsova', nek ih kupuju uspjesni ljudi (doktori, pjevaci, sportisti, biznismeni, stranci, zaboli me) a ne kvazi elita, dojucerasnja fukara. Nađite politicara koji nije bogat covjek, bar za nase uslove, cak i iz opozicije. Odakle? Od plate?
Jednostavno, ako obican gradjanin BIH nemoze utipkati ime npr, Weredsf Weredsfich i nema informacije gdje zivi , koliko je platio to, i kad je to kupio , koliko mu je godina , ..... do tada ce u BIH SVE BITI SUMLJIVO. U demokrt, drzvama je to normalna stvar. I kad tako nesto objavi AVAZ SLJEDI ............. :fazlija:
Haman

#403 Re: POLJINE HILLS

Post by Haman »

Tu ce na jednom mjstu biti sva bosnjacka politicka " elita". :izet:
razonoda

#404 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

Haman wrote:Tu ce na jednom mjstu biti sva bosnjacka politicka " elita". :izet:
:lol: mozda ce biti jednostavnije stoku ustrojiti. :-)
Drinski

#405 Re: POLJINE HILLS

Post by Drinski »

Ma ovo je na fonu onih priča: da svi moramo imati isto, solidarnost, uravnilovka i sl..
salik79

#406 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

Drinski wrote:Ma ovo je na fonu onih priča: da svi moramo imati isto, solidarnost, uravnilovka i sl..
Ne, ja licno govorim o neisplacenih 8 miliona KM nasim firmama. A, s obzirom da je Suljo milijarder - onda se to zove pljacka i namjerno unistavanje bh gradjevinskih kompanija. S kojim ciljem - ostaje da se vidi.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#407 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

Drinski wrote:Ma ovo je na fonu onih priča: da svi moramo imati isto, solidarnost, uravnilovka i sl..
Nije to nego dok je naš narod u ratu bio mučen, ubijan, silovan, zatvaran u koncentracione logore i bacan masovne grobnice ova psihopatogena ruralna fukara u ratu se BOGATILA, a poslije rata OTIMAJUĆI novac od nas poreskih PDV obveznika koji je bio namjenjen za izgradnju infrastrukture, bolnica, fakulteta i tome slično ...

Psihopatogena prijeratna ruralna fukara je preko noči iz opanaka-kaljača postala nadri-elita sa Poljina ...

Da su to pošteno zaradili ili naslijedili od nekoga svoga koji je to pošteno zaradio pa neka prave ali ovako nepodnošljivo je da prijeratna fukara DERE kožu sa leđa nama poreskim obveznicima i pravi sebi vile u svom privatnom Feudu.

Ukratko - šljeglo iz blata (selendri i planina) u lakovane cipele (Poljine) ...

Image

Dok ova ruralna psihopatogena nadri-elita koja prija rata nije imala gaća na huzici kako treba, putuje čitavim svijetom i orgija sa našim novcem - 2 miliona Bošnjaka (čitaj poreskih PDV obveznika) su finacijski zatvorili u svoj privatni geto poput kolektivnog MENDELE na potezu Sarajevo-Zenica-Tuzla već 20 godina.
Last edited by antimobb on 01/12/2014 09:10, edited 4 times in total.
Drinski

#408 Re: POLJINE HILLS

Post by Drinski »

antimobb wrote:
Nije to nego što je ruralna fukara u ratu dok je naš narod bio mučen, ubijan, silovan preko masovnih grobnica sa parama koje su oteli od nas poreskih obveznika iz opanaka-kaljača preko noči postali kvazi-elita sa Poljina ...

Da su to pošteno zaradili ili naslijedili od nekoga svoga koji je to pošteno zaradio pa neka prave ali ovako prijeratna fukara DERE kožu sa leđa nama poreskim obveznicima i pravi sebi vile u svom privatnom Feudu ...

Šljeglo Iz blata (selendri) u lakovane cipele (Poljine) ...
Pa ima li gdje cjelovit spisak tih "poljinaša"?
I ko ce odlučivati ko je sta posteno zaradio? Plenum?
OldMayor

#409 Re: POLJINE HILLS

Post by OldMayor »

Dobro bi bilo da nam neko nekad objasni cime se to gospon Shiddi bavi. Pa lik ima nekakvu fantomsku web stranicu, ono klasika sve i svasta pomalo.
http://www.shiddi.com/home.html

Na stranici mu evo vec nekoliko godina stoji kao otvorenje Bristola, pa jebote kakva je to firma ako joj je glavni projekat nekakav hotelcic u Bosni. :roll:

Znaci obrce kao dole milijarde, a zivi u Sarajevu u hotelu. Ok, mene samo zanima kako jedan menadzer moze dopustiti da vodi takvu kompaniju, a da fakticki nikad nije tamo.

Mada, eto mozda grijesim, vjerovatno kupi te milijarde od rente u SCC-u. :oops:

I nije problem, gradi, ali jbmu daj da vidimo prvo ko si i sta si. Al naravno da to nikad necemo saznat. Jer su nasli nekakvo arapce, boga pitaj jel i arap, rekli mu pojavljuj se kad krene gradnja i dovidjenja, nama prepusti ostalo, nemoj nista ni pricat, ni nista, nek te uslikaju i dovidjenja... A zna se ko su ti, isti oni koji se kunu da nemaju marke, al zato imaju racune po kajmanskim ostrvima itd.

I ne mislim da je ovo neka teorija zavjere, jer ovi se nisu ni potrudili da nesto kriju, jebe im se, znaju da u Bosni moze sve. Doneses milion, odakle ti, ma daj ba djes me to pitat, haje ba ima se, ma ja i to sto kazes daj vamo.
The BEN10

#410 Re: POLJINE HILLS

Post by The BEN10 »

nikad_vise wrote:Nego momci gdje je sjediste ove Al Shiddi grupacija u Sarajevu?Kontam rezervisat jednu vilu,a ovaj sto prica da treba popalit,pali svoju kucu :D
Sjedište je kod tvog Fahrice, u uvrnutom tornju. Samo, moraš biti dobar prema gazdi Tornjaku, da bi i tebi malom Tornjaku bilo fino. :-D
OldMayor wrote:I nije problem, gradi, ali jbmu daj da vidimo prvo ko si i sta si. Al naravno da to nikad necemo saznat. Jer su nasli nekakvo arapce, boga pitaj jel i arap, rekli mu pojavljuj se kad krene gradnja i dovidjenja, nama prepusti ostalo, nemoj nista ni pricat, ni nista, nek te uslikaju i dovidjenja... A zna se ko su ti, isti oni koji se kunu da nemaju marke, al zato imaju racune po kajmanskim ostrvima itd.
Eto, treba tebi, malom nebitnom bosancu dokazivati odakle mu lova. Pošalji čo'eku mejl, možda ti i fiskalne račune proslijedi. :lol: :-)
Dajte ba ljudi, što radije ne kažete - crkajem od muke i zavisti, muka mi je gledati kako bogati arap ima bruku para. Nego ovako pres****ti se sa dječijim komentarima iz kojih se pakost nazire na kilometar.
Last edited by The BEN10 on 01/12/2014 09:10, edited 1 time in total.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#411 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

OldMayor wrote:Dobro bi bilo da nam neko nekad objasni cime se to gospon Shiddi bavi.
Shiddi se u ratu bavio sakupljanjem novca za BiH - to svi znaju. Tornjak ih je provalio i objavio onaj snimak u kojem se vidi kako Shiddi u ratu stoji ispred džamije sa kartonskom kutijom u rukama i sakuplja novac za BiH.
OldMayor

#412 Re: POLJINE HILLS

Post by OldMayor »

The BEN10 wrote:
nikad_vise wrote:Nego momci gdje je sjediste ove Al Shiddi grupacija u Sarajevu?Kontam rezervisat jednu vilu,a ovaj sto prica da treba popalit,pali svoju kucu :D
Sjedište je kod tvog Fahrice, u uvrnutom tornju. Samo, moraš biti dobar prema gazdi Tornjaku, da bi i tebi malom Tornjaku bilo fino. :-D
OldMayor wrote:I nije problem, gradi, ali jbmu daj da vidimo prvo ko si i sta si. Al naravno da to nikad necemo saznat. Jer su nasli nekakvo arapce, boga pitaj jel i arap, rekli mu pojavljuj se kad krene gradnja i dovidjenja, nama prepusti ostalo, nemoj nista ni pricat, ni nista, nek te uslikaju i dovidjenja... A zna se ko su ti, isti oni koji se kunu da nemaju marke, al zato imaju racune po kajmanskim ostrvima itd.
Eto, treba tebi, malom nebitnom bosancu dokazivati odakle mu lova. Pošalji čo'eku mejl, možda ti i fiskalne račune proslijedi. :lol: :-)
Dajte ba ljudi, što radije ne kažete - crkajem od muke i zavisti, muka mi je gledati kako bogati arap ima bruku para. Nego ovako pres****ti se sa dječijim komentarima iz kojih se pakost nazire na kilometar.
Arap, a ima para - e bas ce mi biti muka, kao eto to je nesta neubicajeno. Nije u tome problem, neka ima para i neka ih ulaze, ali objasni mi sta radi taj covjek i odakle mu milijarde. Kako to da ga nema nigdje, bolan ukucas njegovo ime u google nepoznat lik apsolutno.

I tebi to nije bas nimalo cudno?

Sta je tu eto toliko tesko, i nemoj sad prebacivati u zajebanciju i fiskalna racune... Neka samo objasni sta to radi ta fanomska firma Al Shiddi i koje to oni projekte jos prave. Eto ne mora on, ti mi objasni ako ga branis.

I nije li malo cudno da su projekti u Sarajevu usko vezani sa sumnjivom privatizacijom, nisu izgraili novi hotel, nego klepise Bristol. U centru grada, u centru drzave dobise zemljiste za sicu, kupovinom Magrosa...
weredsf

#413 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

OldMayor wrote:Dobro bi bilo da nam neko nekad objasni cime se to gospon Shiddi bavi. Pa lik ima nekakvu fantomsku web stranicu, ono klasika sve i svasta pomalo.
http://www.shiddi.com/home.html

Na stranici mu evo vec nekoliko godina stoji kao otvorenje Bristola, pa jebote kakva je to firma ako joj je glavni projekat nekakav hotelcic u Bosni. :roll:

Znaci obrce kao dole milijarde, a zivi u Sarajevu u hotelu. Ok, mene samo zanima kako jedan menadzer moze dopustiti da vodi takvu kompaniju, a da fakticki nikad nije tamo.

Mada, eto mozda grijesim, vjerovatno kupi te milijarde od rente u SCC-u. :oops:

I nije problem, gradi, ali jbmu daj da vidimo prvo ko si i sta si. Al naravno da to nikad necemo saznat. Jer su nasli nekakvo arapce, boga pitaj jel i arap, rekli mu pojavljuj se kad krene gradnja i dovidjenja, nama prepusti ostalo, nemoj nista ni pricat, ni nista, nek te uslikaju i dovidjenja... A zna se ko su ti, isti oni koji se kunu da nemaju marke, al zato imaju racune po kajmanskim ostrvima itd.

I ne mislim da je ovo neka teorija zavjere, jer ovi se nisu ni potrudili da nesto kriju, jebe im se, znaju da u Bosni moze sve. Doneses milion, odakle ti, ma daj ba djes me to pitat, haje ba ima se, ma ja i to sto kazes daj vamo.
A ko ste vi da se to vama objasnjava??
Nevjerovatno sta vi sebi dajete za pravo, da znate koliko covjek ima novca i odakle mu..??
Placa porez, placa rentu, placa gradjevinsku, placa promet na nekretnine i sve ostalo sto mu nalaze zakon ali to nije dovoljno, hoce svaka fukara da zna odakle mu PARE hahahahaha..
Streptokok

#414 Re: POLJINE HILLS

Post by Streptokok »

l
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:35, edited 1 time in total.
weredsf

#415 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

Streptokok wrote:logično. a da ovo pravi negdje u srbiji, svi bi rekli arapi nose pare srbima a mi nemamo za kifle. pa ne možemo ovako u evropu.
Tako nekako, kad se prica o tome onda se ove investicije spominju u kontekstu toga, tipa kako kod nas milione a u Srbiju milijarde...Isti likovi
shibonja

#416 Re: POLJINE HILLS

Post by shibonja »

Kad izgrade ,hajmo se ucipat za nekog hodzu ,pa da im bacimo zapise na te poljine :D
OldMayor

#417 Re: POLJINE HILLS

Post by OldMayor »

Dobro vas je Bake obucio. :D

Pa ne mora mi objasnjavati, sve mi je jasno.

Jasno mi je da je lik izmisljen, da nema blage veze ni o cemu, da je marioneta. Pusti bradicu, furaj da si arap, uslikaj se tamo, uslikaj se vamo, procitaj izjavu.

Ali eto barem se vracaju ti novci koji se pokrase, jer ih ova bagra nigdje drugo nije mogla ni uloziti. U normalnoj zemlji to ne mozes uraditi, jer ce te odmah pitati odakle lova frajeru? Samo kod nas to nije bitno.
The BEN10

#418 Re: POLJINE HILLS

Post by The BEN10 »

weredsf wrote:A ko ste vi da se to vama objasnjava??
Nevjerovatno sta vi sebi dajete za pravo, da znate koliko covjek ima novca i odakle mu..??
Placa porez, placa rentu, placa gradjevinsku, placa promet na nekretnine i sve ostalo sto mu nalaze zakon ali to nije dovoljno, hoce svaka fukara da zna odakle mu PARE hahahahaha..
Ma cirkuZ pravi, fkt nevjerovatno. Koji presmiješni likovi. Hej, ono bi da njemu multimilioneri ili milijarderi polažu račune. :lol: :lol: :lol:
Dobro sam ja njemu napisao - nek pošalje mejl, možda dobije knjigu poslovanja za čitav period u zadnjih 10 godina. Fkt smo bosanci. Onako generalno... :-) :sad:
weredsf

#419 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

OldMayor wrote:Dobro vas je Bake obucio. :D

Pa ne mora mi objasnjavati, sve mi je jasno.

Jasno mi je da je lik izmisljen, da nema blage veze ni o cemu, da je marioneta. Pusti bradicu, furaj da si arap, uslikaj se tamo, uslikaj se vamo, procitaj izjavu.

Ali eto barem se vracaju ti novci koji se pokrase, jer ih ova bagra nigdje drugo nije mogla ni uloziti. U normalnoj zemlji to ne mozes uraditi, jer ce te odmah pitati odakle lova frajeru? Samo kod nas to nije bitno.

Pa nismo ni sumnjali da je tebi sve jasno, kada bi te sutra neko pozvao na zud da to i dokazes plakao bi garant :D :D :D
Krasna logika, 20 godina nakon rata, konacno krenuli da peru pare, na nacin koji je svima "JASAN" jer nam nece reci odakle mu pare, kako ga nije sramota a nas to zanima vise nego vlastiti novac kojeg nemamo.
Ja mislim da su to tvoje pare, barem ona jedna kuca...100%
Helena2014

#420 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

The BEN10 wrote:
Ma cirkuZ pravi, fkt nevjerovatno. Koji presmiješni likovi. Hej, ono bi da njemu multimilioneri ili milijarderi polažu račune. :lol: :lol: :lol:
Dobro sam ja njemu napisao - nek pošalje mejl, možda dobije knjigu poslovanja za čitav period u zadnjih 10 godina. Fkt smo bosanci. Onako generalno... :-) :sad:

a gde je pečat? :lol: :lol: :lol:

Last edited by Helena2014 on 01/12/2014 09:54, edited 1 time in total.
weredsf

#421 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

The BEN10 wrote:

Dok ceka Bingo u kladionici nek napise mail, da mu ovaj kaze odakle mu lova :D :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#422 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

Bas me zanima sta bi ben10, weresf i kompanija pricali da se ovakvo sta gradi u Banjaluci, a da su investitori Rusi :lol:
Dr. Kuca

#423 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

Avazova posla, tj slagirkova. Sto ne pise o klasu i promjeni vlasnika? Zato sto je u talu.

Al cuj vodi kompaniju a nikad nije tamo. E jebem ti grob :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Dr. Kuca on 01/12/2014 09:57, edited 1 time in total.
weredsf

#424 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

_BataZiv_0809 wrote:Bas me zanima sta bi ben10, weresf i kompanija pricali da se ovakvo sta gradi u Banjaluci, a da su investitori Rusi :lol:

Nista, mene ni ovo ne zanima kao investicija, nego vase reakcije..
Srbi ne reaguju kao balije, samo balije sve znaju, sa markom u padze pokazuju interes za tudjim milijardama :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#425 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

weredsf wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Bas me zanima sta bi ben10, weresf i kompanija pricali da se ovakvo sta gradi u Banjaluci, a da su investitori Rusi :lol:

Nista, mene ni ovo ne zanima kao investicija, nego vase reakcije..
Srbi ne reaguju kao balije, samo balije sve znaju, sa markom u padze pokazuju interes za tudjim milijardama :D :D
Interesantno je kako se pojavljujes na temama gdje se kritikuje SDA vlast. I uvijek si ti tu super cool tip, koji je iznad toga svega, kao smijes se raji, a polomi ledja da odbranis neodbranjivo.

Eh vidis ovo boldirano i jest problem. Ko ih je doveo do stanja da su sa markom u padze? Normalno je da su ljudi frustrirani.
Post Reply