Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post Reply
Blek Stena

#401 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Blek Stena »

tvsabina wrote:Tema ima pogrešan naziv.

Trebala bi glasiti : "Sutorina , pitanje koje će pošteno nasmijati Srbe i Bošnjake"....
a bogumi i crnogorce :)
Država

#402 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by Država »

KatarinaKosaca wrote:
Država wrote:Onako, na prvu, palo mi je na pamet da mobilišemo dva sarajevska naselja (recimo Alipašino Polje i Čengić Vilu) i da vojno osvojimo Crnu Goru. Ipak, kad malo bolje razmislim, treba držati status quo dok ne ukinemo entitete, a onda vratiti Sutorinu tamo gdje pripada...

Nikome ni pedlja naše zemlje.

DOSTA BA VIŠE!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Mislim da smo se BOšnjaci, Bosanci i ostali koji se osjećaju kao Bosanci prije svega, upecali na ovu velikosrpsku podvalu kao somovi. Nama tamo neće biti ni prismrditi. Beograd hoće izlaz na more, jer ga nema. Ovi ljakseri iz PC jedva čekaju da im to omoguće. A Lavić i ostali "neovisni" su dobili debelu kovertu iz Bgd, da o tome vaze po vaz dan. Da, BIH, ali BIH Bosancima i Hercegovcima, a ne Velikosrbima. U sadašnjem trenutku to je samo usluga ovim drugospomenutim.
'Ma jasno je meni da je Sutorina zadnja šansa Beograda da Velika Srbija izađe na more. Ipak, mislim da mi iz BiH trebamo gledati šta je naš interes. Mislim da to pitanje treba internacionalizirati i pokušati izlobirati što bolje rješenje po BiH. Što se tiče RS-a, oni su svakako ekonomski uništeni i pitanje je vremena kad će doći u Sarajevo i lijepo nas zamoliti da ukinemo entitete.

:sax:
zavrzlama

#403 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

Pa srbi imaju bolji nacin da se ujedine/pomire sa bosnjacima....ne trebaju sa bosnjacima vracat Sutorinu,eno Srebrenica ceka na srpski gest dobre volje da je proglase Distriktom BIH....posle toga bosnjaci uzvracaju na drugoj strani itd itd...
sema911s

#404 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by sema911s »

zavrzlama wrote:Pa srbi imaju bolji nacin da se ujedine/pomire sa bosnjacima....ne trebaju sa bosnjacima vracat Sutorinu,eno Srebrenica ceka na srpski gest dobre volje da je proglase Distriktom BIH....posle toga bosnjaci uzvracaju na drugoj strani itd itd...
kaki bolan dristrikti klinci,.., ako hoces neko pomirenje javno da svi poubijamo politicare izbrisemo te sumske pedracije distrikte jedino tako se mozemo pomirit jer ko nas zavadi nije mujo i suljo iz vica vec oni iz precjednistvaa
cyprus

#405 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by cyprus »

Država wrote:'Ma jasno je meni da je Sutorina zadnja šansa Beograda da Velika Srbija izađe na more...
Koliko god priča o Sutorini bila šuplja, ova priča o velikosrpskim ambicijama u kontekstu Sutorine je još gluplja... Pa daleko je izglednije da Velika Srbija poklopi cijelu Crnu Goru, nego da BiH poklopi Sutorinu...
zavrzlama

#406 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
Država wrote:'Ma jasno je meni da je Sutorina zadnja šansa Beograda da Velika Srbija izađe na more...
Koliko god priča o Sutorini bila šuplja, ova priča o velikosrpskim ambicijama u kontekstu Sutorine je još gluplja... Pa daleko je izglednije da Velika Srbija poklopi cijelu Crnu Goru, nego da BiH poklopi Sutorinu...
Ebiga sad...koliko naivno razmisljas....pa poklapanje CG je agresija,a rs je vec legitiman politicki i teritorijalni faktor u BIH i ulazak Sutorine u sastav BIH je ustvari ulazak te teritorije u sastav rs-a..a kako znamo da je krajnji cilj rs-a izlazak iz BIH,a podjela BIH je jedino moguca ustupcima srpske strane,srbija bi lako se odrekla poteza Brcko -Banja Luka za istocni rs,sutorinu i komadic hercegovine,pa bi imali 1/3 BIH,izlazak na more i pride dosli crnogorcima pred morska vrata sa svojim komadicem mora da im jebu znanje...CG-u srbija moze unistiti jedino preko rs-a....
res publica

#407 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by res publica »

zavrzlama wrote: Ebiga sad...koliko naivno razmisljas....pa poklapanje CG je agresija,a rs je vec legitiman politicki i teritorijalni faktor u BIH i ulazak Sutorine u sastav BIH je ustvari ulazak te teritorije u sastav rs-a..a kako znamo da je krajnji cilj rs-a izlazak iz BIH,a podjela BIH je jedino moguca ustupcima srpske strane,srbija bi lako se odrekla poteza Brcko -Banja Luka za istocni rs,sutorinu i komadic hercegovine,pa bi imali 1/3 BIH,izlazak na more i pride dosli crnogorcima pred morska vrata sa svojim komadicem mora da im jebu znanje...CG-u srbija moze unistiti jedino preko rs-a....
E ovo je zrlo razmišljanje... :roll:
Znači Srbi moraju da ustupe Bošnjacima pola RS-a da bi jebali znanje Crnogorcima. Tako je to jedino moguće...
Džaba i to što prosrpski predsjednički kandidat u CG osvoji 49% glasova, džaba što SPC ima podršku 65% Crnogoraca i institucija je od najvećeg povjerenja u CG, džaba što se 30% Crnogoraca izjašnjavaju kao Srbi, što je većinski jezik 48% srpski, ekonomske pa i porodične veze da ne spominjemo. Sve je to džabe, samo Srbi treba nešto da daju Bošnjacima da bi zajebavali Crnu Goru... :lol:

Bošnjaci su u srpsko-crnogorskim odnosima nebitni. Srbi i CG imaju sasvim drugačiji odnos od toga ko će koga zajebavati. Srbi imaju malo suptilnije metode uticaja na CG.
cyprus

#408 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:
Ebiga sad...koliko naivno razmisljas....pa poklapanje CG je agresija,a rs je vec legitiman politicki i teritorijalni faktor u BIH i ulazak Sutorine u sastav BIH je ustvari ulazak te teritorije u sastav rs-a..a kako znamo da je krajnji cilj rs-a izlazak iz BIH,a podjela BIH je jedino moguca ustupcima srpske strane,srbija bi lako se odrekla poteza Brcko -Banja Luka za istocni rs,sutorinu i komadic hercegovine,pa bi imali 1/3 BIH,izlazak na more i pride dosli crnogorcima pred morska vrata sa svojim komadicem mora da im jebu znanje...CG-u srbija moze unistiti jedino preko rs-a....
Ma vidim ja da nije tebi lako uopšte... Dakle, ako te dobro razumijem - Srbi bi rado dali Banja Luku za Sutorinu? :mrgreen:
res publica

#409 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by res publica »

cyprus wrote:
Ma vidim ja da nije tebi lako uopšte... Dakle, ako te dobro razumijem - Srbi bi rado dali Banja Luku za Sutorinu? :mrgreen:
Da je i za Podgoricu, opet je dilema. Banjaluka ima više stanovnika. Zapadni dio RS ima više stanovnika od čitave CG.
zavrzlama

#410 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

[/quote]

ti citas ali neznas sta citas :D ...ja ti lijepo napisao da je krajnji cilj srpske politike izlazak rs-a iz BIH.a da bi dobili saglasnost probih strane ,trebaju dati ustupke...a kako znamo zbog geografije,banja luka ne moze ni u kojoju opciji biti teritorija koja ide u veliku srbiju...druga stvar,podjela BIH i pripajanje jednog dijela iste srbiji je plan i inicijativa srbije i srbiju zaboli kita sto ce jedna banja luka ostati vani te velike srpske drzave,oni su halalili 1/3 hrvatske ,pa im ne bi bilo tesko ni nekih 20% BIH,svakako nije nihova niti je zasluzuju...a Sutorina su gura u fokus,samo iz razloga da se nastavi prica o granicama,podjelama i konfrontacijama ,jer je jedino srbija i srpska politika nezadovoljna podjelom SFRJ...slovenija i slovenci u svojim granicama,hrvatska i hrvati u svojim,BIH i bosansci i hegcegovci u svojim,CG takodje,Makedonija i Kosovo isto tako....JEDINO je srbija koja nezna svoje granice,jedina je srbija, koja jos druge susjedne nezavisne drzave gleda kao na potencijalni teritorijalni plijen, srbija se igra na tudjem terenu i nista ne gubi da trguje sa tudjim teritorijama i zabo li ih kita sto bi sutra 80% teritorije danasnjeg rs-a ostalo u nekoj BIH a 20% rs-a uslo u sastav srbije...kuzis ili da crtam ;-)
cyprus

#411 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by cyprus »

OK OK... zaboravi :-D
zavrzlama

#412 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

res publica wrote:
cyprus wrote:
Da je i za Podgoricu, opet je dilema. Banjaluka ima više stanovnika. Zapadni dio RS ima više stanovnika od čitave CG.
:D ...opet naivno do bola....srpska politika je politika "krvi i tla"..broj srba,njihovi interesi nisu nikakav faktor u odlucivanju...srbiju interesuje samo teritorija susjednih drzava a ne srbi koji zive na tim teritorijama....sutra da zapad obeca srbiji podjelu BIH,a da dejtonska teritorijalna podjela se izmijeni,srbija bi pristala i na polovicu istocnog rs-a (25% danasnje teritorije rs-a) jer srbiji nista ne vrijede srbi u rs-u, ako ce trajno ostati u BIH njihova teritorija...vec sam naveo primjer Hrvtaskih srba,cim je zapad trajno odlucio da srbi u hrvatskoj moraju ostati u hrvatskoj drzavi,tad srbija iseljava sve srbe iz Hrvatske i naseljava u BIH,Vojvodinu i Kosovo,u nadi da u BIH izdejstvuju podjelu ,jer imaju fakticku 90% srpsku vecinu na datom teritoriju....rs u trajnom opstanku u nezavisnoj drzavi BIH nema svoju svrhu postojanja,imaju dva scenarija:

a) ogroman teritorijalni ustupak probih strani za pristanak na podjelu BIH ......
b) pokusaj secesije i put u neizvjesnost.....
treci scenario se trenutno desava "rahat patnja" u nadi da druga strana sama ponudi podjelu BIH(dodik,ivanic,cavic i bosic ekipa)
zavrzlama

#413 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:OK OK... zaboravi :-D
znam boli....krastava zaba tesko niz grlo :D
DeutscheAusweis

#414 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by DeutscheAusweis »

Blago zemlji koja zločincima dijeli nagrade, a interes polaže na parče tudje zemlje...
cyprus

#415 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:OK OK... zaboravi :-D
znam boli....krastava zaba tesko niz grlo :D
:thumbup:
res publica

#416 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by res publica »

zavrzlama wrote: :D ...opet naivno do bola....srpska politika je politika "krvi i tla"..broj srba,njihovi interesi nisu nikakav faktor u odlucivanju...srbiju interesuje samo teritorija susjednih drzava a ne srbi koji zive na tim teritorijama....sutra da zapad obeca srbiji podjelu BIH,a da dejtonska teritorijalna podjela se izmijeni,srbija bi pristala i na polovicu istocnog rs-a (25% danasnje teritorije rs-a) jer srbiji nista ne vrijede srbi u rs-u, ako ce trajno ostati u BIH njihova teritorija...vec sam naveo primjer Hrvtaskih srba,cim je zapad trajno odlucio da srbi u hrvatskoj moraju ostati u hrvatskoj drzavi,tad srbija iseljava sve srbe iz Hrvatske i naseljava u BIH,Vojvodinu i Kosovo,u nadi da u BIH izdejstvuju podjelu ,jer imaju fakticku 90% srpsku vecinu na datom teritoriju....rs u trajnom opstanku u nezavisnoj drzavi BIH nema svoju svrhu postojanja,imaju dva scenarija:

a) ogroman teritorijalni ustupak probih strani za pristanak na podjelu BIH ......
treci scenario se trenutno desava "rahat patnja" u nadi da druga strana sama ponudi podjelu BIH(dodik,ivanic,cavic i bosic ekipa)
Šta reći i koju poruku poslati nakon ovog posta... :D Priznajem, razoružan sam, puklo mi je pred očima, bio sam u zabludi...

Ovako dobro niko nikad nije oslmislio i dao projekciju srpske politike. Kolega Zavrzlama, tebe bi valjalo zaposliti u SANU, da im praviš planove. Jeste da je nezgodno, Bošnjak da ide u SANU, ali ja mislim da oni ne bi pitali šta košta samo da te pridobiju. Eto, samo reci cijenu, biraj planinu koju hoćeš da ti dodjele (Mokra gora je zauzeta, ali ako bude stani pani, može se i to srediti)...

:D
zavrzlama

#417 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

DeutscheAusweis wrote:Blago zemlji koja zločincima dijeli nagrade, a interes polaže na parče tudje zemlje...
srbija svoju moc i napredak ne vidi uspjesima na domacem terenu,nego iskljucivo uticajem u tudjoj avliji i nesreci drugih...zato danas su jedina drzava bivse SFRJ koja nezna svoje granice,koja finansira secesijonistocke elelmente u susjednim drzavama i non stop u konfrontaciji sa medjunardonim pravima i civilizacijskim normama..svaka normalna drzava u svijetu bi se stidila podrzavanja ovakvog rs-a,a srbija to vidi kao geo-stratesku,vojnu i moralnu pobjedu...
zavrzlama

#418 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

res publica wrote:
zavrzlama wrote: :D ...opet naivno do bola....srpska politika je politika "krvi i tla"..broj srba,njihovi interesi nisu nikakav faktor u odlucivanju...srbiju interesuje samo teritorija susjednih drzava a ne srbi koji zive na tim teritorijama....sutra da zapad obeca srbiji podjelu BIH,a da dejtonska teritorijalna podjela se izmijeni,srbija bi pristala i na polovicu istocnog rs-a (25% danasnje teritorije rs-a) jer srbiji nista ne vrijede srbi u rs-u, ako ce trajno ostati u BIH njihova teritorija...vec sam naveo primjer Hrvtaskih srba,cim je zapad trajno odlucio da srbi u hrvatskoj moraju ostati u hrvatskoj drzavi,tad srbija iseljava sve srbe iz Hrvatske i naseljava u BIH,Vojvodinu i Kosovo,u nadi da u BIH izdejstvuju podjelu ,jer imaju fakticku 90% srpsku vecinu na datom teritoriju....rs u trajnom opstanku u nezavisnoj drzavi BIH nema svoju svrhu postojanja,imaju dva scenarija:

Šta reći i koju poruku poslati nakon ovog posta... :D Priznajem, razoružan sam, puklo mi je pred očima, bio sam u zabludi...

Ovako dobro niko nikad nije oslmislio i dao projekciju srpske politike. Kolega Zavrzlama, tebe bi valjalo zaposliti u SANU, da im praviš planove. Jeste da je nezgodno, Bošnjak da ide u SANU, ali ja mislim da oni ne bi pitali šta košta samo da te pridobiju. Eto, samo reci cijenu, biraj planinu koju hoćeš da ti dodjele (Mokra gora je zauzeta, ali ako bude stani pani, može se i to srediti)...

:D
da si ti bogdom u zabludi...problem je sto si ti u zabludi a mislis da nisi :D

nego ,daj mi argumente da nisam u pravu u vezi napisanog,jer svi znamo sta bi u SLO,HR,CG,Kosovu i BIH...

"sta je srbiji falilo da su prihvatili Plan Z4 i danas imali jos jedan rs u Hrvatskoj"...da se ne mucis odgovor je u gore uvecanom"
res publica

#419 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by res publica »

zavrzlama wrote:

nego ,daj mi argumente da nisam u pravu u vezi napisanog,jer svi znamo sta bi u SLO,HR,CG,Kosovu i BIH...

"sta je srbiji falilo da su prihvatili Plan Z4 i danas imali jos jedan rs u Hrvatskoj"...da se ne mucis odgovor je u gore uvecanom"
pa mislim da sam djelimično objasnio na temi Srbija sugestijom da je srpksa politika modernija u odnosu na devdesete, dok BiH politika još uvijek nije. Sudeći po ovom kako država finansira svoje obaveze i šta ljudi radnici očekuju od nje, BiH je možda još u komunizmu iz osamdesetih.
DeutscheAusweis

#420 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

res publica wrote:
zavrzlama wrote:

pa mislim da sam djelimično objasnio na temi Srbija sugestijom da je srpksa politika modernija u odnosu na devdesete, dok BiH politika još uvijek nije. Sudeći po ovom kako država finansira svoje obaveze i šta ljudi radnici očekuju od nje, BiH je možda još u komunizmu iz osamdesetih.
Hrvatska je najbolji primjer kako se rješava srpsko pitanje...za sva vremena. BiH nažalost ima dug put pred sobom da to riješi.
zavrzlama

#421 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

res publica wrote:
zavrzlama wrote:

sporedis srbiju i BIH...zamisli srbiju koju je 92-e napala turska i uz pomoc snadzaklija okupirala 70% srbije,porusila im 99% crkava,sve gradove doslovce drzala u okruzenju,ubila preko 100 000ljudi,300 masovnih grobnica,genocid u Pozarevcu,pokrala 80% firmi i prebacila u tursku,protjerala preko milon srba i na kraju stvorila "republiku muslimansku" na polovici teritorije srbije i dala toj republici sve poluge da omalovazava i ubija srbiju na polovici njene teritorije,i svakim danom ta republika koci napredak srbije ka EU i NATO...i dodje zavrzlama i tebi prica kako je turska i BIH naprednija od srbije i kako ce BIH sve uraditi da zastiti prava muslimanske republike,koja svakodnevno tezi da se izdvoji iz srbije....eto sad vidi koja je doza tvoje licemjernosti kad pominjes BIH i usporedjujes sa srbijom..
DeutscheAusweis

#422 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Džaba mu pišeš o činjenicama...problem je evidentan i kao takav ima definiciju, ali ako dijagnozu napišeš...onda dobiješ ban.

Sreća pa na drugim portalima dijagnoza se piše bez ustručavanja...jer fakat je istinita.
zavrzlama

#423 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by zavrzlama »

DeutscheAusweis wrote:Džaba mu pišeš o činjenicama...problem je evidentan i kao takav ima definiciju, ali ako dijagnozu napišeš...onda dobiješ ban.

Sreća pa na drugim portalima dijagnoza se piše bez ustručavanja...jer fakat je istinita.

nije dzaba..gutaju se krastave zabe,kiselina na zeludcu i dovodis sagovornike u poziciju da skinute maske nikad vise ne navuku :D
radostan dan

#424 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by radostan dan »

res publica wrote:

oprošteno ti je, jer nisi bio upoznat sa radovima -sa x tarabića-...
knjigu u ruke i čitaj...-kantonalna proročanstva i šire-, od istog autora.
res publica

#425 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake

Post by res publica »

DeutscheAusweis wrote: Hrvatska je najbolji primjer kako se rješava srpsko pitanje...za sva vremena. BiH nažalost ima dug put pred sobom da to riješi.
DeutscheAusweis wrote:Džaba mu pišeš o činjenicama...problem je evidentan i kao takav ima definiciju, ali ako dijagnozu napišeš...onda dobiješ ban.

Ti si navodeći primjer hrvatskog načina rješavanja srpskog pitanja u suštini rekao da je RS najbolji primjer kako se rješava pitanje Bošnjaka i Hrvata, ili da je Izrael najbolji primjer kako se rješava pitanje Palestinaca... Suština je tu negdje, ko koga dofati, pa ti vidi ko je zaslužio ban. :roll:
Post Reply