Bosnjacki glas za HDZ 1990?
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#401 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
vid brate, pa raguz mi je starter na listama u IV osnovnoj.
- spreca
#402 Re: Odg: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Hafize...topis se od miline sto cemo glasati za Raguza....slabo prikrivas ta svoja osjecanjaHafis wrote: Pa nisi se gljive ludare najeo pa da glasas iz Brankovca za Raguza.
Stipu prAktologa, govanceta i ovu ekipu...stari su to SDA-ovci i bakirovci, samo ovde izigravaju lafo patriJote
Sent from my SM-G350 using Tapatalk
- Lincoln-Burrows
#403 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
u istoj državi, a mislim da ni Bošnjaci ne žele sa Srbima.
Srbi se pribojavaju da bi ako izgube entitet mogla se pojaviti tema
Bosnjacki glas za SDS 1990?
Nemaju Bošnjaci kapacitet za voditi multietničku državu.
- biske
#404 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
ma jašta, prije 20 godina su bili nesigurni.Lincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
-
RahatHurmašica
#405 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:43, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#406 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Ma bili su oni i tada sigurni, ali sad imaju potvrdu.biske wrote:ma jašta, prije 20 godina su bili nesigurni.Lincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
- spreca
#407 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Zato cemo vam izabrati RaguzaLincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
- OldMayor
#408 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Ja ti logike jbt.Lincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
Pa jedino bosnjaci imaju taj kapacitet, da glasaju za nekoga ko nije bosnjak, a zeli sacuvati ovu drzavu. Kad ce srbin glasat za bosnjaka ili hrvata. Ili eto hrvat dole iz hercegovine, kad ce glasat za bosnjaka.
A svaki bosnjak ce dati glas nekome ko zeli da sacuva Bosnu i Hercegovinu i ko vodi normalnu politiku. NIje to mijesanje u druge narode, nego jednostavno odrzavanje ove drzave koju bi vi razjebali sutra da mozete.
Ja bi sutra SNSD-u dao glas, da promjene kurs. Dodika bi prekrizio da mu se desi neki preokret u tikvi i da kaze, idemo razvijat zemlju BiH, jebo RS i entitete i sve.
I srbe niko ne pita hoce li ili nece zivjeti, ako hoce bujrum daj da zajedno idemo naprijed, ako nece znaju gdje je granica i bolje im je neka odmah idu odavdje jer nikad, ali NIKAD nece dobiti nezavisnu srpsku. Djaba im sve.
- Lincoln-Burrows
#409 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Evo ovaj tvoj post potvrđuje sve što sam napisao, bravo pajdo, i tispreca wrote:Zato cemo vam izabrati RaguzaLincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
bi graDŽansku državu jelda...
- biske
#410 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
a đe je pečat?Lincoln-Burrows wrote:Ma bili su oni i tada sigurni, ali sad imaju potvrdu.biske wrote:ma jašta, prije 20 godina su bili nesigurni.Lincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
- Lincoln-Burrows
#411 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Dosad si dosta solidno pisao i volim pročitati što napišeš ali ovdje se ne slažem.OldMayor wrote:
Pa jedino bosnjaci imaju taj kapacitet, da glasaju za nekoga ko nije bosnjak, a zeli sacuvati ovu drzavu. Kad ce srbin glasat za bosnjaka ili hrvata. Ili eto hrvat dole iz hercegovine, kad ce glasat za bosnjaka.
1. Kapacitet nije nekoga preglasati nego nekoga poštovati, samo se tako može sačuvati država
2. Imaš pravo nema Bošnjaka koji nudi ravnopravnost na političkoj sceni pa ni Hrvata koji će za njega glasati
Zlaja mislio da čuva državu a država upala u najveću krizu vlasti od kada postoji.
- spreca
#412 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Zovi kako hoces.....ali treceg nema.Lincoln-Burrows wrote:Evo ovaj tvoj post potvrđuje sve što sam napisao, bravo pajdo, i tispreca wrote:Zato cemo vam izabrati RaguzaLincoln-Burrows wrote:Srbi se ne javljaju na ovoj temi ali su sve sigurniji da ne žele zajedno sa Bošnjacima biti
- Lincoln-Burrows
#413 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Da se tebe pita nebi bilo ni Drugog, ali te se ne pita.spreca wrote:Zovi kako hoces.....ali treceg nema.Lincoln-Burrows wrote:Evo ovaj tvoj post potvrđuje sve što sam napisao, bravo pajdo, i tispreca wrote: Zato cemo vam izabrati Raguza
-
Hafis
#414 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Koja je to ljubav prema zamisljenom modelu drzave...sve je dopusteno
Samo dzaba je to sve...i s tim Raguzom ( koji bi mogao veoma neprijatno iznenaditi patrijote) u predsjednistvu ne bi se nista rijesiko jer onda kao kontra slijedi preglasavanje u VM.
Ova zemlja je u takvoj gabuki da joj nikakvi izbori i nicija izborna pobjeda ne moze pomoci
Jednostavno je tako sistem postavljen
Samo dzaba je to sve...i s tim Raguzom ( koji bi mogao veoma neprijatno iznenaditi patrijote) u predsjednistvu ne bi se nista rijesiko jer onda kao kontra slijedi preglasavanje u VM.
Ova zemlja je u takvoj gabuki da joj nikakvi izbori i nicija izborna pobjeda ne moze pomoci
Jednostavno je tako sistem postavljen
Last edited by Hafis on 01/10/2014 15:51, edited 1 time in total.
- spreca
#415 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Sve dok bude te inzistirali(po naloguHDZaHR)da HDZ I Covic budu jedini predstavnici Hrvata uBiH ,bit ce vam ovako......a da Bosnjaci svoj glas daju Covicu ti se nebih bunio.....klico bi bravo braca Bosnjaci cvijece nase....e nemoze pajdoLincoln-Burrows wrote:Dosad si dosta solidno pisao i volim pročitati što napišeš ali ovdje se ne slažem.OldMayor wrote:
1. Kapacitet nije nekoga preglasati nego nekoga poštovati, samo se tako može sačuvati država
2. Imaš pravo nema Bošnjaka koji nudi ravnopravnost na političkoj sceni pa ni Hrvata koji će za njega glasati
Zlaja mislio da čuva državu a država upala u najveću krizu vlasti od kada postoji.
- spreca
#416 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
samo polako pajdo...nije hicaLincoln-Burrows wrote: Da se tebe pita nebi bilo ni Drugog, ali te se ne pita.
- Lincoln-Burrows
#417 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Ono čak i Raguž pobijedi za člana predsjedništva, i u prvoj izjavi nakon izbora,
pozdravi sve građane Herceg-Bosne, a i one izvan koji su mu dali glas, a što bih se nasmijao....
pozdravi sve građane Herceg-Bosne, a i one izvan koji su mu dali glas, a što bih se nasmijao....
- spreca
#418 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
cetiri godinice zacas proleteLincoln-Burrows wrote:Ono čak i Raguž pobijedi za člana predsjedništva, i u prvoj izjavi nakon izbora,
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#419 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
kao sto se '92 postovala volja naroda za proglasenje nezavisnosti?Lincoln-Burrows wrote:Dosad si dosta solidno pisao i volim pročitati što napišeš ali ovdje se ne slažem.OldMayor wrote:
ovo sto se desava kod nas je samo jedna velika pijaca.
kupuju se glasovi i trguje se kao na pijaci... prosli put komsic, sada raguz...
mozda iduci put bude neko treci vise platio.
mene samo interesuje ko zaradjuje na tome? bosnjacka elita?
i slozit cu se sa hafisom... funkcija predsjednika drzave je inace samo simbolicna. nije bitno ko je u troclanom predsjednistvu kad je vaznije koja stranka dobije najvise glasova i kako ce biti zastupljena u vladi.
kod nas je predsjednik malo vise nego u njemackoj ili nesto kao sto je bio u tuskoj dok nije erdogan dosao na tu funkciju.
- Lincoln-Burrows
#420 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Ja mislim da Ragužu recimo odgovara ovakav izborni sustav jer je to jedini izborni sustav u kojem može doćiparappa wrote:
ovo sto se desava kod nas je samo jedna velika pijaca.
kupuju se glasovi i trguje se kao na pijaci... prosli put komsic, sada raguz...
mozda iduci put bude neko treci vise platio.
mene samo interesuje ko zaradjuje na tome? bosnjacka elita?
na "vlast". Jednako tako Komšić je svoje odigrao prošle izbore a sada mu je samo cilj domoći se fotelje (bilo koje).
Ne zarađuje samo bošnjačka elita bojim se da zarađuju svi koji se dočepaju fotelje.
Ova država sa ovim izbornim pravilima i cjelim nametnutim sustavom ne može nikako na zelenu granu.
p.s.
HDZ90 čeka na ovim izborima potop, samo je pitanje koliki.
-
Hafis
#421 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Pusiona su stvarno. Mozda nesto malo na ljevoj obali Neretve..Stolac...nesto sitno srednja Bosna...ostalo pusiona...ne mogu ih ni prAktolozi izvuci
- Lincoln-Burrows
#422 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Već su 2010.g pali dobrano, popravni im je bio članstvo u HNS-u,Hafis wrote:Pusiona su stvarno. Mozda nesto malo na ljevoj obali Neretve..Stolac...nesto sitno srednja Bosna...ostalo pusiona...ne mogu ih ni prAktolozi izvuci
ali su sad i to prokockali.
- BHCluster
#423 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Nek nije Covic pa gdje puklo da puklo!Lincoln-Burrows wrote:Ono čak i Raguž pobijedi za člana predsjedništva, i u prvoj izjavi nakon izbora,
- Lincoln-Burrows
#424 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Zar je toliki strah od Čovića?BHCluster wrote:Nek nije Covic pa gdje puklo da puklo!Lincoln-Burrows wrote:Ono čak i Raguž pobijedi za člana predsjedništva, i u prvoj izjavi nakon izbora,
- It_is_a_Leclerc
#425 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?
Bošnjaci žele Bosnu i Hercegovinu, u njenim AVNOJ-evskim granicama. Sve ostalo se može dogovoriti.
Ko hoće u nju, bujrum. Ko neće, četiri strane svijeta...
I kad ćete, gospodo Srbi i Hrvati, priznati da su Bošnjaci, realno, narod sa najzrelijim stavovima koji je spreman zaokružiti ljude drugih nacionalnosti i svjetonazora, ukoliko su korektni političari i rade u interesu države, dok vi pripadate, realno i ruku na srce, narodima koji glasaju po etničkom konceptu što je valjda još jedino zabilježeno kod zapadnoafričkih bušmanskih plemena ?
Kad ?
Ko hoće u nju, bujrum. Ko neće, četiri strane svijeta...
I kad ćete, gospodo Srbi i Hrvati, priznati da su Bošnjaci, realno, narod sa najzrelijim stavovima koji je spreman zaokružiti ljude drugih nacionalnosti i svjetonazora, ukoliko su korektni političari i rade u interesu države, dok vi pripadate, realno i ruku na srce, narodima koji glasaju po etničkom konceptu što je valjda još jedino zabilježeno kod zapadnoafričkih bušmanskih plemena ?
Kad ?