kad je todoric zavrsio kupnju mercatora u hr je dobio nalog da se mora rjesit odredjenog broja konzum granapa i vec je bilo objavljeno koje se lokacije rjesavaju, ocekivala san da ce tako morat i ovde, kad ono gledam samo na socijalnom oko mene koda nicu novi granapi konzum i alergicna san vise na njega.
bila je zahebancija prije koju godinu da mu malo fali da preuzme cilu hrvatsku koja bi mogla komotno prominit ime u tordoric land al sad doslovno nema nista u toj drzavi sta on ne posjeduje, od prehrambenih tvornica do mercatora, getroa, agencije atlas, a u sumljivoj privatizaciji i namjestanju stecaja za mizerne svote sad je kupio i par hotela od makarske do dubrovnika, jer mu se moze, jer je stvorio sebi drzavu u drzavi, ne odgovara nikome ucjenjiva svakoga, radi po svojim zakonima, za njega granice ocito ne postoje, jer se siri i metastazira kao rak po svim drzavama.
a kolko god da izbjegavam konzum uvik ce jedan dio novca doc do njega, jer u svemu ima dio.
Domoljub i uvlakač svakoj politici na vlasti, što je stvorio državu u državi, i paramonetarni fond izdajući svoje nezakonite bonove raznim tvrtkama, a one radnicima, kojemu bon mora prijeći u jednokratnoj kupnji za barem kunu, više negoli bon vrijedi, ekonomski stručnjaci imaju objašnjenje. No reći ću kolokvijalnim rječnikom "da me vasceo svet razume", tako se "pere" novac. Naštampanim bonovima, s otipkanom cifrom, nije garantirao nikakvim novcem emisiju bonova. Istinski domoljub, upošljava sezonske radnike, koji rade "sezonski" već desetak godina, na par mjeseci, Jamnice, Zvijezde i Leda, kažu kako vlada mobbing i atmosfera straha u tvrtkama. To je i sukus, između ostalog Todorićevog poslovanja. Sezoncima se prekovremeni ne plaćaju, rade subotama i nedjeljama, s ugovorima na određeno, a zakon o radu, "pušta boju". Kada je i da li je ikada porezna uprava ušla u njegove tvornice, pregledala papire, ulaza i izlaza robe, naročito kada je u pitanju plaćanje bonovima, za koju emisiju nije garantirao novcem. Bonovi se inače stavljaju u promet samo u slučaju rata ili izvanrednih mjera. Sklona sam vjerovati, dapače uvjerena sam da su i porezne i sve ostale institucije na njegovoj plaći.
Ali taj čovjek, kako li se samo uzdigao, još prije nekoliko godina u medijima je izjavljivao da živi od očeve mirovine, i da bi bio gladan da nema očeve mirovine. Od te izjave, došlo mi je da mu kupim kiflu i jogurt. Kad eto, par godina kasnije, uspio je s blagoslovom države i njenih institucija upropastiti Kulmerove dvore, uselivši se u njih, a zbog spomenutih dvora imala je posla i "građevinska organizacija ove države", kako bi mu izmjenama i dopunama omogućila legalizaciju devastacije. "Kupio" je i crkvu u Šestinama, obnovivši njen krov, pa "zaradio" mjesto u prvom redu, istjerajući Šestinjanke, 80-godišnje starice, koje u crkvu idu i otprije njegovog rođenja. Uostalom, on je tamo "dođoš" na kojega Šestinčani ne gledaju blagonaklono. Ta njegova borba za "plemenitaškim" podrijetlom, ma koliko se trudio, ne ide. Više vrijedi staričinih deset kuna u škrabici crkve, negoli obnova krova, no on to nikada neće shvatiti. Srećom, novcem se ipak ne može kupiti sve.
Dovoljno je ojačao da je jači od države koja mu je sve to omogućila i sada može raditi što ga je volja. Kao uostalom, i do sada. On, koji se tako besramno "upucavao" Tuđmanu, sredivši Nevenki Tuđman posao s kornetima, za Ledo, koji je naravno propao, samo kako bi sebi osigurao zaleđe za rabote za koje niti ne znamo, ali će izaći na vidjelo kad tad.-sa indexa