Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Utokkha

#401 Re: Sarajevski derbi

Post by Utokkha »

Ne kontam čemu diskusija. 99% sam siguran da su navijači Sarajeva definitivno odlučili da bojkotuju derbi, i daljnja priča nema smisla, osim nekog post-festum razgovora.

Priznajem da su im zahtjevi opravdani u pogledu sjevera, ali za istok se pretjeruje fakat. Najbolje bi bilo da stoje na skeli, na pomoćnom terenu uz stadion pa im možda bude ugodnije posmatrati utakmicu uz pomoć dvogleda. Valjda skela, građevinskih placeva kao "tribina" nema kod nas.
Last edited by Utokkha on 22/10/2010 11:17, edited 1 time in total.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#402 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Urban B. wrote:
Samo HZ wrote:
Urban B. wrote:Samo za vas vjerne forumase par odgovora zasto vam se smanjio prostor na sjeveru

1. Zato što je to tribina za navijanje a ne ustanova za liječenje frustracija.
2. Zato sto stolica služi za sjedenje a ne za "potpalu".
3. Zato sto se bakljama ne gadjaju djeca i stariji ljudi
4. Zato što se ne igra "kamena s ramena" preko mreže niti igrač koji izvodi korner skuplja upaljače.
Pa mozgu ako to radi 3000 radit ce i 1000 , nema to veze sa smanjivanjem prostora, ofiras se, citam te, fol nesto upucen, a samo gluposti pishes ..
Haj razmisli pa ponovo pokusaj napisat nesto!
Zapravo idi pa bojkotuj,zalite se sad il nikad!
Aha onda ovako... kad se sjetim kako su vasi cupal istolice sa juga jos 2004. pa 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=6RtG6Mchdzk
pa kad su palili parolu i usput stolice na jugu 2007.

kad smo vec kod unistavanja inventara...

A sto se tice gadjanja, ni vama nije strano nemoj da se pravis budala... Sto se tih stvari tice svi smo isti.

I na kraju da svedemo.

Kako sada nama, tako na iducem vama.
Pa vi proberite. ;)
tacna

#403 Re: Sarajevski derbi

Post by tacna »

Urban B. wrote:Samo za vas vjerne forumase par odgovora zasto vam se smanjio prostor na sjeveru

4. Zato što se ne igra "kamena s ramena" preko mreže niti igrač koji izvodi korner skuplja upaljače.
Mozgu ako je to tribina za navijanje, zasto ce tu stolice, djeca stariji ljudi razmisli prije nego napises jos gluposti.
cartman

#404 Re: Sarajevski derbi

Post by cartman »

tacna wrote:

Mozgu ako je to tribina za navijanje, zasto ce tu stolice, djeca stariji ljudi razmisli prije nego napises jos gluposti.
a stariji ljudi i djeca ne mogu navijat ?
XIII

#405 Re: Sarajevski derbi

Post by XIII »

Ratatata wrote:Ako horde kupe sve karte za sjever gdje ce onda veterani sa godisnjim kartama?
Ako Vi budete bojkotovali derby koga je to briga ? Nas svakako ima dovoljno da popunimo i Sjever i Jug i Zapad pa i Istok koji Vam toliko smeta,

al nije poenta u tome .. gledati Vas kako Vam Zeljo uvaljuje tri komada, gledati Vas kako stojite i sutite, gledati Vas kako izlazite pognute glave 15min prije kraja utakmice NEPROCJENJIVO.

Ma jednostavno gledati Vas je tako simpaticno i smijesno jer da Vas nije Komunizam bi Vas ponovo trebao izmisliti :-D
tacna

#406 Re: Sarajevski derbi

Post by tacna »

XIII wrote:
Ratatata wrote:Ako horde kupe sve karte za sjever gdje ce onda veterani sa godisnjim kartama?
Ako Vi budete bojkotovali derby koga je to briga ? Nas svakako ima dovoljno da popunimo i Sjever i Jug i Zapad pa i Istok koji Vam toliko smeta,

[b]al nije poenta u tome .. gledati Vas kako Vam Zeljo uvaljuje tri komada, gledati Vas kako stojite i sutite, gledati Vas kako izlazite pognute glave 15min prije kraja utakmice NEPROCJENJIVO.[/b]

Ma jednostavno gledati Vas je tako simpaticno i smijesno jer da Vas nije Komunizam bi Vas ponovo trebao izmisliti :-D
Pasa ovo ti o Manijacima pises.
Lunizz

#407 Re: Sarajevski derbi

Post by Lunizz »

XIII wrote:

al nije poenta u tome .. gledati Vas kako Vam Zeljo uvaljuje tri komada, gledati Vas kako stojite i sutite, gledati Vas kako izlazite pognute glave 15min prije kraja utakmice NEPROCJENJIVO.

Zasto me citiras a nisi mi odgovorio na pitanje?
tacna

#408 Re: Sarajevski derbi

Post by tacna »

XIII wrote:

al nije poenta u tome .. gledati Vas kako Vam Zeljo uvaljuje tri komada, gledati Vas kako stojite i sutite, gledati Vas kako izlazite pognute glave 15min prije kraja utakmice NEPROCJENJIVO. Ma jednostavno gledati Vas je tako simpaticno i smijesno jer da Vas nije Komunizam bi Vas ponovo trebao izmisliti :-D
Pasa ovo ti na manijake mislis.
XIII

#409 Re: Sarajevski derbi

Post by XIII »

tacna wrote:
Pasa ovo ti o Manijacima pises.
Pasinice :)
tacna

#410 Re: Sarajevski derbi

Post by tacna »

Ma vi ste odron od navijaca i kluba.
Joey Tribbiani

#411 Re: Sarajevski derbi

Post by Joey Tribbiani »

:lol: bravo.
XIII

#412 Re: Sarajevski derbi

Post by XIII »

Ratatata wrote:
Zasto me citiras a nisi mi odgovorio na pitanje?
Pa sta se tu ima odgovarati svega ti.. Zna se koliki je kapacitet stadiona, zna se koliko je prodato godisnjih ulaznica, dakle: Kapacitet stadiona minus prodate godisnje karte jednako broj ostampanih ulaznica, svi imaju svoju kartu, pa tako i svoje mjesto na stadionu.

PS. Evo uspjeli ste dogovoriti sa Zujom da Vam, ako zelite proda sve stampane karte, dogovorite jos sa MUP-om da ove sa godisnjim odvoje i smjeste u poseban dio ili da Vam to sredi Tica sa MUP-om :D?
vozač

#413 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

čitajući ove komentare samo sam još jači u odluci da moja noga više nikad ne kroči na grbavicu, a po svoj prilici ni na koševo

pa ovo su takve nebuloze da se čovjeku diže kosa na glavi

umjesto da se oglase normalni navijači, da jednostavno kažu ne treba nam ljudi ni ograda nek svako sjedi gdje hoće, nek navija, nek pobijedi ko je bolji, samo se javljaju nekakvi frustrirani likovi kojima je izgleda jedini cilj da se sa što više mržnje prođe kroz kapije grbavice

pa jebo te, ko to meni kao navijaču sarajeva može reći gdje da sjednem na stadionu, ko mi može zabraniti da navijam ako treba iza gola na sjeveru, to sam uostalom uvijek i radio i nikad nisam imao problema, a na stadion sam prestao dolaziti kad su i sa jedne i sa druge strane kreteni počeli bacati sve što im dođe pod ruku, a što je prelijetalo iznad moje glave, samo zato i ni zbog čega drugog,
uvijek sam na sjeveru sjedio izvan prostora predviđenog za navijače sarajeva i nikad nisam imao problema sa navijačima želje koji su sjedili do mene, uostalom i što bi ih imao, tu sam sjedio i kad je sarajevo prolazilo u kupu i kad je sarajevo vadilo po 4 komada u super kupu, koliko me sjećanje služi i niko mi nije progovorio a

pa koji iole normalan navijač želje će udariti protivničkog navijača samo zato što sjedi kraj njega :roll:

konkretno, što se tiče uprave željezničara, žalosno je da navijači želje podržavaju te bolesne kretene i pravo rješenje je jedino da se oglase manijaci i kažu da se to ne treba raditi, ukinite ogradu i pustite neka svako sjedi gdje hoće, navijači će se sami isfiltrirati i razdvojiti na tribini, kao uostalom što se radi i na zapadu koševa
zaista je frustrirajuće da te neko odvaja ko stoku i onda nije ni čudo da dolazi do incidentnih situacija, ta ograda je zapravo nešto što u najvećoj mjeri i provocira incidente, ljudi iza ograde se osjećaju puno slobodnije i doživljavaju taj prostor kao nešto gdje mogu raditi šta hoće

pravo rješenje je ukinuti ogradu, povećati broj zaštitara, pooštriti kontrolu i kazne, siguran sam da kad bi navijači bili bliži jedni drugima da bi bilo manje i incidenata, ove priče o zajebanim momcima sa tribina su najobičnija ubleha jer svi ti što su jaki na tastaturi u praksi su većina njih obične pičkice, kad nisu u masi i kad nemaju kapuljaču na glavi
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#414 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Gospon Zujo naserem ti se u usta.
Domacinski derbi.... to je to od sad...

do tad
http://www.youtube.com/watch?v=6RtG6Mchdzk
Obuca9

#415 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

Mislim da bi ta prica o lomljenju stolica imala smisla i pila vode za prosli derbi, jer su se stolice lomile na pretproslom derbiju, pa se opet poslije toga dao veci prostor.

Prosle godine se nije desio nikakav incident, nije bilo ni lomljenja ni paljenja, pa stoga ne vidim svrhu da se sad odjednom "kaznjavaju" gostujuci navijaci smanjivanjem prostora.

Po meni, ovo je potpuno bespotrebna odluka koja ce derbi odvesti u propast, jer ce vjerovatno i Uprava Sarajeva na proljece uzvratiti istom, ako ne i gorom mjerom, pa onda opet dogodine na Grbavici i dovescemo se u situaciju da ce se sarajevski derbi biti svake godine samo sa jednim navijacima na tribini. Ali eto, ako tako zele u Upravi Zeljeznicara, niko im to ne moze zabraniti. Njihov stadion, njihovo domacinstvo, njihova volja da rade sta hoce.

Ta prica kao "Dobili ste 30% stadiona, sta hocete vise" je takodjer totalno bezveze. Navijaci Zeljeznicara su svojevremo na Kosevu znali dobiti skoro pola zapada, te citav jug, sto iznosi otprilike 12-13.000 sjedecih mjesta (5.500 na jugu, te oko 7.000 na zapadu), sto je 37% ukupnog kapaciteta, pa niko ni rijeci nije rekao "Sto ce njima vise od trecine stadiona" ;-)
Urban B.

#416 Re: Sarajevski derbi

Post by Urban B. »

tacna wrote:

HAHAHAHAHA kad se zensko umjesa u pricu a jos pise ovakve stvari,NEPROCJENLJIVO!
Gospodjice posto pojma nemate manite se price,postoje ustanove za lijecenje frustracija!
Na sjevernu tribinu stadiona Grbavica vecinom dolaze stariji ljudi sa svojom djecom,zbog toga tu trebaju da budu stolice kao sto je praksa u citavom svijetu!A posto i sami kazete sta ce stolice gdje su navijaci zato i necete dobiti onaj dio famoznog slova "O",dosta vam je i istok :wink:
Urban B.

#417 Re: Sarajevski derbi

Post by Urban B. »

Odgovor za vozaca
Zar zaista mislite da je sada moguce skinut ogradu i pustit navijace da se pomjesaju?
a druga stvar je da vi najnormalnije kkao i dosad mozete otici na sjever i gledat svoj tim kao sto ste i dosad radili!

@Hz-semir
niko od nas nije potencirao tih 30 % dok vi niste krenuli sa pricom o bojkotu utakmice,gdje si ti vidio u svijetu da se domacin prilagodjava gostujucim navijacima?Zahtjevi su vam samo suplja prica,bolje gledat derbi engleske premier lige nego kisnut na istoku!
XIII

#418 Re: Sarajevski derbi

Post by XIII »

Kome to jos u normalnom svijetu nije koretno, ako dobijes 30% kapaciteta stadiona kao gostujuci navijac ???

Plus kao sto rece @vozac odredjen broj navijaca dodje i izmjesa se sa domacim navijacima !!!

Previse si zaista uzimate za pravo !
Urban B.

#419 Re: Sarajevski derbi

Post by Urban B. »

XIII wrote:Kome to jos u normalnom svijetu nije koretno, ako dobijes 30% kapaciteta stadiona kao gostujuci navijac ???
samo si zaboravio napomenut uz normalne cijene karata :wink:

A ti ljudi koji dodju i pomjesaju se sa domacinom ce i u nedelju doci i gledat svoju ekipu :)
Obuca9

#420 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

Urban B. wrote:@Hz-semir
niko od nas nije potencirao tih 30 % dok vi niste krenuli sa pricom o bojkotu utakmice,gdje si ti vidio u svijetu da se domacin prilagodjava gostujucim navijacima?Zahtjevi su vam samo suplja prica,bolje gledat derbi engleske premier lige nego kisnut na istoku!
Sva bi ta prica pila vodu da prosle godine vec nije bio dodijeljen veci prostor navijacima Sarajeva. Dakle, da je svake godine isto, samo zdenka plus istok, cisto sumnjam da bi iko ziv rijeci progovorio. Ali, jedne godine dati normalan prostor, a onda iduce godine duplo skratiti taj prostor, to bas i nema smisla, jel' tako?
cartman

#421 Re: Sarajevski derbi

Post by cartman »

Imam osjecaj sve i da vam daju to famozno slovo O, vi opet nebi dosli
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#422 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Urban B. wrote:Odgovor za vozaca
nije potencirao tih 30 % dok vi niste krenuli sa pricom o bojkotu utakmice,gdje si ti vidio u svijetu da se domacin prilagodjava gostujucim navijacima?
Sto ste vi onda bojkotovali tekmu u Lukavici???
Utokkha

#423 Re: Sarajevski derbi

Post by Utokkha »

hz__semir wrote:Mislim da bi ta prica o lomljenju stolica imala smisla i pila vode za prosli derbi, jer su se stolice lomile na pretproslom derbiju, pa se opet poslije toga dao veci prostor.

Prosle godine se nije desio nikakav incident, nije bilo ni lomljenja ni paljenja, pa stoga ne vidim svrhu da se sad odjednom "kaznjavaju" gostujuci navijaci smanjivanjem prostora.

Po meni, ovo je potpuno bespotrebna odluka koja ce derbi odvesti u propast, jer ce vjerovatno i Uprava Sarajeva na proljece uzvratiti istom, ako ne i gorom mjerom, pa onda opet dogodine na Grbavici i dovescemo se u situaciju da ce se sarajevski derbi biti svake godine samo sa jednim navijacima na tribini. Ali eto, ako tako zele u Upravi Zeljeznicara, niko im to ne moze zabraniti. Njihov stadion, njihovo domacinstvo, njihova volja da rade sta hoce.

Ta prica kao "Dobili ste 30% stadiona, sta hocete vise" je takodjer totalno bezveze. Navijaci Zeljeznicara su svojevremo na Kosevu znali dobiti skoro pola zapada, te citav jug, sto iznosi otprilike 12-13.000 sjedecih mjesta (5.500 na jugu, te oko 7.000 na zapadu), sto je 37% ukupnog kapaciteta, pa niko ni rijeci nije rekao "Sto ce njima vise od trecine stadiona" ;-)
Semire, cijenim tvoju privrženost, ali nikako ne trpim tvoje učestalo prikrivanje fakata, iako si inteligentan čovjek.
Prepisati kompletan problem na Želju je previše ofirno. Ranije je navijače dijelio samo jedan red prašinara i zaštitara, sada ih kornjače dijele. Sve je ovo uzrok-posljedica dešavanja iz prošlosti, događaja koji su se posrali u ćeif normalnim navijačima kojih je sve manje na derbiju. Ostali su samo zagriženi koji svake godine vjeruju u bolje sutra.
Derbi iz godine u godinu propada. Šta sad, odjednom se navijači Sarajeva sjetili kako tribina na istoku propada, ali nećemo se sjetiti činjenice da je ista zatvorena za domaće utakmice nakon derbija u kojem je Buki pogođen kamenom u glavu? Hoćemo li zanemariti neke objektivne uslove, okolinske u kojima se igra derbi? Neću se uopšte osvrtati na te događaje od ranije.
Uostalom, pod dojmom Zemine izjave, slobodan sam da napišem da i jedni i drugi, a ovaj put pišem o vama, nikada niste bili gori, posraniji i ni H od Hordi zla koje su to bile prije rata. Poremećeni ideali, isfrustrirana omladina i svršavanje na filmove sa temom huligana otjerali su ljude sa stadiona.
Na kraju, kao najbanalniji argumenat - derbi je mnogo više od obične utakmice. Da vam je stalo, došli biste na utakmicu po svaku cijenu.

U ime normalnih navijača mogu napisati: otići na derbi, gledati lošu utakmicu i prije/u toku/poslije derbija fasovati/popiti kamen, pendrek? Samo budale još pristaju na takav rizik.
Last edited by Utokkha on 22/10/2010 12:07, edited 1 time in total.
emigrazione

#424 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Po meni ne bi bilo lose da se derbiji u buducnosti svi igraju na kosevu, dok se grbavica koliko toliko ne dovede u red da moze bez problema primiti 5 milja gostujucih navijaca. Evo sta fali ovom prijedlogu
vozač

#425 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

Urban B. wrote:Odgovor za vozaca
Zar zaista mislite da je sada moguce skinut ogradu i pustit navijace da se pomjesaju?
a druga stvar je da vi najnormalnije kkao i dosad mozete otici na sjever i gledat svoj tim kao sto ste i dosad radili!

@Hz-semir
navijači će sami krenuti na stranu koja ih zanima, (kao i na zapadu koševa), kontrola će biti daleko bolja kad svi budu ulazili na sve kapije stadiona, zaista bih volio vidjeti tog nabrijanog i zajebanog navijača sa bilo koje strane koji će se zaletiti u protivničke, ako nema ograde, to je provala godine :lol:

ko će to nešto pokušati kad navijači sjede jedni kraj drugih, možda će par budala krenuti da se pičkara, ono kao ma jeb... ti majku, onda lafo svi skoče, svi zajebani :lol: , frka traje po minute i sve gotovo

sve je ovo smijurija, realno bi bilo pustiti karte za sjever u prodaju, ko hoće da ih kupi neka kupi, kad se ulazi na stadion jedni idu lijevo, grupišu se, drugi desno grupišu se, ne znam kakvo je pametovanje tu potrebno, žešća ubleha,
uostalom ko navijačima sarajeva može zabraniti da sjede i van ograđenog prostora, jel tako,
kupiš kartu, šal oko vrata i na sjever, ko ti brani (da se razumijemo, krenuti na jug u ovakvim okolnostima posmatrao bih kao čistu provokaciju), sjever je tribina otvorena za sve, dobar dan, pretresite me, uđeš i sjedneš gdje ti je volja, normalno nećeš otići tražiti mjesto između 10 navijača želje i zajebavati ih, sjedneš na sjever, malo bliže navijačima sarajeva i priča završena, ja garantujem da te normalan navijač želje neće ni pogledat, (drugo je što treba otrpiti zajebanciju primiš li go), to je druga priča, pa ljudi božiji mi sami sebe pravimo divljacima i onda se čudimo drugima šta o nama govore, žalosno :(
Post Reply