PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
Stoner

#401 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Stoner »

Meni se ovdje čini kao da kada na trenutak zaboraviš svo kukanje Arapa, na trenutak zaboraviš sve one propagandne slike i u najmanju ruku pristrano medijsko izvještavanje bh. medija o ovome ratu onda dođeš do zaključka da Palestinci ustvari žele da ratuju.

Kada izabereš politiku ratovanja onda postoji šansa da taj rat i izgubiš, nije bitno kako.
BHCluster

#402 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

salvatore paradise wrote:
BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: To je taj argument. nemoj vise matereti...
Od pocetka sukoba pa nadalje, ti samo izmisljas i kada te suocim sa cinjenicom ti odstupis neko vrijem pa se vratis sa istom pricom, par stranica unazad su moji dokazi koji su pobili sve sto si napisao do sada. Dokazi da nisu.
A sa kojom si me to cinjenicom suocio? :lol:
Kreni citati od pocetka ovu temu pa ces znati. Najgore je kada se covjek sam sebi smije.
salvatore paradise

#403 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

Stoner wrote:Meni se ovdje čini kao da kada na trenutak zaboraviš svo kukanje Arapa, na trenutak zaboraviš sve one propagandne slike i u najmanju ruku pristrano medijsko izvještavanje bh. medija o ovome ratu onda dođeš do zaključka da Palestinci ustvari žele da ratuju.

Kada izabereš politiku ratovanja onda postoji šansa da taj rat i izgubiš, nije bitno kako.
U ovom trenutku vjerovatno vise i ne zele. Ali ne mozes traziti vraga godinama pa kukati kad vrag nadje tebe.
salvatore paradise

#404 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Smijesan si fkt, necu vise gubiti vrijeme s tobom.
S4mpion

#405 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by S4mpion »

salvatore paradise wrote: Kao drugo, taman se dogovori primirje i Hamas rokne par raketa i onda se sakrije medju svoj narod koji onda uzalud gine.
Mediji ti rekli, jel tako? I ti im povjerovao :sabur:
Hafis

#406 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Hafis »

Pisalo u novinama.
salvatore paradise

#407 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

S4mpion wrote:
salvatore paradise wrote: Kao drugo, taman se dogovori primirje i Hamas rokne par raketa i onda se sakrije medju svoj narod koji onda uzalud gine.
Dobro lazem, Izrael sam sebe granatirao, pa skrivio na Hamas. Javio mi Netanyahu maloprije
S4mpion

#408 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by S4mpion »

S4mpion wrote:
Dobro lazem, Izrael sam sebe granatirao, pa skrivio na Hamas. Javio mi Netanyahu maloprije
Dakle, ipak je sva tvoja priča rezultat medijskog presvlačenja :sabur: Ne znaš ništa o tom sukobu, ne znaš ko je ispalio rakete i kada, ali regularno nama serviraš priču koju su tebi servirali pristrasni mediji. Ako si ti dozvolio sebi da te ljudi presvuku k`o dijete od 5 godina, ne možeš očekivati da svako padne na tu foru, neko uključi vijuge, pa ne dozvoljava da ga pristrasni mediji presvlače pogrešnim informacijama. Eto :D :sabur:
salvatore paradise

#409 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

S4mpion wrote:
S4mpion wrote:
Dakle, ipak je sva tvoja priča rezultat medijskog presvlačenja :sabur: Ne znaš ništa o tom sukobu, ne znaš ko je ispalio rakete i kada, ali regularno nama serviraš priču koju su tebi servirali pristrasni mediji. Ako si ti dozvolio sebi da te ljudi presvuku k`o dijete od 5 godina, ne možeš očekivati da svako padne na tu foru, neko uključi vijuge, pa ne dozvoljava da ga pristrasni mediji presvlače pogrešnim informacijama. Eto :D :sabur:
Dobro.
BHCluster

#410 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Četvrta Ženevska konvencija
Članci 47-78 nameću značajne obaveze zauzimaju ovlasti. Kao i brojne odredbe za opštu dobrobit stanovnika okupirane teritorije, okupator ne može prisilno deportovati zaštićene osobe, ili deportirati ili prebaciti dio svoga civilnog stanovništva na okupiranu teritoriju.
BHCluster

#411 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Koliko je Izraelska vojska ubila terorista a koliko civila do sada?
dječak sa šibicama

#412 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by dječak sa šibicama »

Stoner wrote:Meni se ovdje čini kao da kada na trenutak zaboraviš svo kukanje Arapa, na trenutak zaboraviš sve one propagandne slike i u najmanju ruku pristrano medijsko izvještavanje bh. medija o ovome ratu onda dođeš do zaključka da Palestinci ustvari žele da ratuju.

Stvar je sto se toga tice jasna.

Postoji Hamas, koji izadje na izbore sa programom "unisticemo cijeli Izrael, bacicemo Izraelce u Sredozemno more", Palestinci u Gazi masovno daju glasove toj i takvoj stranci, tom i takvom programu.

Nije da ne postoji alternativa, postoje i palestinske partije koje su za dogovor sa Izraelom... ali, oni zele Hamas i unistenje Izraela.
Lincoln-Burrows

#413 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Lincoln-Burrows »

Da bi se spriječilo ubijanje civila Izrael bi mogao primiti sve civile privremeno na svoj teritorij
pa onda obaviti zadatke napada na Hamas i poslije vratiti civile natrag.
BHCluster

#414 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

dječak sa šibicama wrote:

Stvar je sto se toga tice jasna.

Postoji Hamas, koji izadje na izbore sa programom "unisticemo cijeli Izrael, bacicemo Izraelce u Sredozemno more", Palestinci u Gazi masovno daju glasove toj i takvoj stranci, tom i takvom programu.

Nije da ne postoji alternativa, postoje i palestinske partije koje su za dogovor sa Izraelom... ali, oni zele Hamas i unistenje Izraela.
I ovi drugi ih demantuju kako?
dječak sa šibicama

#415 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Pitanje je koliko je Izraelskim generalima stalo do civila. Po svemu sudeci malo, ili nimalo.

Sto je jos zalosnije, slicno razmisljaju i lideri Hamasa. Svaki poginuli palestinac, civil, po mogucnosti dijete, za njih je plus. Vizavi medijskog rata.
racionalista

#416 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by racionalista »

Kad sam vidio onog Nabila pomislio sam da je Fahro i ove danasnje proteste reziro
BHCluster

#417 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

dječak sa šibicama wrote:Pitanje je koliko je Izraelskim generalima stalo do civila. Po svemu sudeci malo, ili nimalo.

Sto je jos zalosnije, slicno razmisljaju i lideri Hamasa. Svaki poginuli palestinac, civil, po mogucnosti dijete, za njih je plus. Vizavi medijskog rata.
Da, a ako se radi o ratu u kojm strane nisu jednake, jaca strana moze koristiti defanzivno oruzije umjesto ofanzivnog i time oslabiti i unistiti podrsku za teroriste za uvijek, ali to se naradi i sta se jos desava prosiruju se nasljavanja teritorije koja je izvan granica drzave Izrael sto je protivno i 4. Zenevskoj konvenciji sto cini podrsku za teroriste jos jacom i tako u krug.
chupacabra

#418 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by chupacabra »

Hamas nije uzrok nego posljedica tretiranja Palestinaca kao zivotinje. Izrael se jeste povukao iz Gaze 2005, ali je Gaza jos uvijek bila u kompletnoj blokadi kao jedan veliki koncentracioni logor. Velika nezaposlenost, glad, unistena ekonomija, blokada za uvoz i izvoz bilo koje vrste robe ne moze donijeti nista dobro nego samo vecu podrsku za takve organizacije kao Hamas. Da je Palestincima u Gazi omogucen zivot dostojnog covjeka i istinska opredijeljenost Izraela za miran suzivot i razvijanje dvije drzave jedna do druge, Hamas nikad nebi opstao i nebi se desavalo ovo sto se desava.
Druga stvar je sto su Palestinci ostavljeni na cjedilo od njihove "brace" Arapa. Ne zele da ih prime u svoje zemlje (Egipat i Jordan), a ne mogu da urade nista protiv Izraela jer su i sami u govnima do guse. Zato Izrael radi to sto radi, i radice bez ikakvog obzira na UN, Vijece Sigurnosti i ostale ***cke materine koje sluze samo velikima za ostvarivanje njihovih ciljeva.

Interesantno je kako se narod, Zidovi, koji su najvise stradali u istoriji i dozivjeli Holokaust od strane Nacista, pretvorio u te iste dzelate Naciste i koristi iste metode koji su protiv njih koristeni. Nema jos samo gasnih komora, a sve ostalo je isprobano.

Mislim da je Izrael i vlada ovog cioniste Netanjahua davno odustala od iskrenih mirovnih pregovora o dvije drzave jedna pored druge i ovo u Gazi je rezultat te politike. Ne zaboravimo Zapdnu Obalu, gdje se uveliko otima zemlja, grade nova naselja na otetoj zemlji i veliki zid kroz palestinske teritorije (ne izmedju Izraela i Zapadne Obale nego kroz Zapadnu Obalu). Sve ostalo su posljedice takve politike.
salvatore paradise

#419 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:Koliko je Izraelska vojska ubila terorista a koliko civila do sada?
Sad je Izrael kriv sto se teroristi namjerno kriju medju nevinim ljudima. Jebote zivot :run:
srk_let

#420 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by srk_let »

Malo mi je cudno sto se raspravlja o ove dvije strane kao da se radi o dvije drzave koje napaju jedna drugu.
Palestina se satoji od hrpe geta od kojih je Gaza najveci (otprilike iste velicine kao otok Mljet) i nije nikada niti je sada predstavljala ikakvu ozbiljnu opasnost Izraelu.
Govori se o tretmanu palestinaca po sistemu apartheida sto je opet cista glupost jer Izrael ne zeli imati ama bas nista sa palestincima, niti im trebaju kao radna snaga. Palestinci imaju propusnice umijesto licnih karti, razlicite tablice na autima koje ih ogranicavaju u smislu koje puteve smiju koristiti. Ne u Izraelu nego na zapadnoj obali, na 'svom' teritoriju. Porez se placa Izraelu koji onda odlucuje koliko i kome dati dio sakupljnog novca. I tako vec 60 godina u samoodbrani od Palestine!

Svaki put kad pokusaju mirnim putem, Izrael napravi jos 100-ak novih kibuca oko kojih se postavlja pogranicni teritorij na koji palestinci nemaju pristupa.
Pa sta bi trebali napraviti? Leci na zemlju i umrijeti?

Pa budite razumni..
salvatore paradise

#421 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

chupacabra wrote:Hamas nije uzrok nego posljedica tretiranja Palestinaca kao zivotinje. Izrael se jeste povukao iz Gaze 2005, ali je Gaza jos uvijek bila u kompletnoj blokadi kao jedan veliki koncentracioni logor. Velika nezaposlenost, glad, unistena ekonomija, blokada za uvoz i izvoz bilo koje vrste robe ne moze donijeti nista dobro nego samo vecu podrsku za takve organizacije kao Hamas. Da je Palestincima u Gazi omogucen zivot dostojnog covjeka i istinska opredijeljenost Izraela za miran suzivot i razvijanje dvije drzave jedna do druge, Hamas nikad nebi opstao i nebi se desavalo ovo sto se desava.
Druga stvar je sto su Palestinci ostavljeni na cjedilo od njihove "brace" Arapa. Ne zele da ih prime u svoje zemlje (Egipat i Jordan), a ne mogu da urade nista protiv Izraela jer su i sami u govnima do guse. Zato Izrael radi to sto radi, i radice bez ikakvog obzira na UN, Vijece Sigurnosti i ostale ***cke materine koje sluze samo velikima za ostvarivanje njihovih ciljeva.

Interesantno je kako se narod, Zidovi, koji su najvise stradali u istoriji i dozivjeli Holokaust od strane Nacista, pretvorio u te iste dzelate Naciste i koristi iste metode koji su protiv njih koristeni. Nema jos samo gasnih komora, a sve ostalo je isprobano.

Mislim da je Izrael i vlada ovog cioniste Netanjahua davno odustala od iskrenih mirovnih pregovora o dvije drzave jedna pored druge i ovo u Gazi je rezultat te politike. Ne zaboravimo Zapdnu Obalu, gdje se uveliko otima zemlja, grade nova naselja na otetoj zemlji i veliki zid kroz palestinske teritorije (ne izmedju Izraela i Zapadne Obale nego kroz Zapadnu Obalu). Sve ostalo su posljedice takve politike.
Eto sad poredi naciste i Izrael. Nacisti za 4 godine pobili 7 miliona Jevreja, a Izrael za 50 godina 20 hiljada Palestinaca. Tu je to negdje.
salvatore paradise

#422 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

srk_let wrote:Malo mi je cudno sto se raspravlja o ove dvije strane kao da se radi o dvije drzave koje napaju jedna drugu.
Palestina se satoji od hrpe geta od kojih je Gaza najveci (otprilike iste velicine kao otok Mljet) i nije nikada niti je sada predstavljala ikakvu ozbiljnu opasnost Izraelu.
Govori se o tretmanu palestinaca po sistemu apartheida sto je opet cista glupost jer Izrael ne zeli imati ama bas nista sa palestincima, niti im trebaju kao radna snaga. Palestinci imaju propusnice umijesto licnih karti, razlicite tablice na autima koje ih ogranicavaju u smislu koje puteve smiju koristiti. Ne u Izraelu nego na zapadnoj obali, na 'svom' teritoriju. Porez se placa Izraelu koji onda odlucuje koliko i kome dati dio sakupljnog novca. I tako vec 60 godina u samoodbrani od Palestine!

Svaki put kad pokusaju mirnim putem, Izrael napravi jos 100-ak novih kibuca oko kojih se postavlja pogranicni teritorij na koji palestinci nemaju pristupa.

Pa budite razumni..
Dabome Palestina nije nikad predstavljala ozbiljnu opasnost po Izrael, ali su mislili da predstavljaju. Iz tog razloga su ih i napali. Posto nije krenulo po planu (nisu uspjeli ubiti cafire) i posto im se ta ratobornost obila o glavu sad placaju danak.

Arapi koje zive u Izraelu nemaju nikakvih problema. Zive, rade, niko ih ne maltretira. Mnogima je cak mnogo bolje nego da zive u nekoj islamskoj zemlji.
BHCluster

#423 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:Koliko je Izraelska vojska ubila terorista a koliko civila do sada?
Sad je Izrael kriv sto se teroristi namjerno kriju medju nevinim ljudima. Jebote zivot :run:
Nazalos sta tvoj mozak ne razumije, postoje pravile ratovanja i internacionalno pravo ali nisam ja kriv sto ti to ne razumijes. Tu se i zavrsava prica sa tobom.
dječak sa šibicama

#424 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Sva ta prica kako je "Hamas produkt, a ne uzrok sukoba" pila bi vode, kad bi Hamas imao plan i program "ekonomskog jacanja Gaze, boljitka Palestinaca, zaposljavanja i modernizacije" i slicno.

Ne, njihov program je crno na bijelo, "unisticemo Izrael".

Uostalom, Hamas i Fatah su nebrojeno puta ratovali medjusobno, mrtvih na kamare, zasto?
Lincoln-Burrows

#425 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Lincoln-Burrows »

srk_let wrote:Malo mi je cudno sto se raspravlja o ove dvije strane kao da se radi o dvije drzave koje napaju jedna drugu.

Pa budite razumni..
Svi mi znamo da Palestinci ne mogu ništa napraviti, pa eto kad ne mogu što im ne pomognu braća u Egiptu i Jordanu,
imaju viška zemlje, neka ih prime kao ravnopravne građane a ne ih držati u logorima za izbjeglice. To bi bilo najmanje što bi za njih mogli napraviti, protiv Izraela se ne može a Izrael neće skrenuti sa svoga puta. Što preostaje nego nastojati
osigurati negdje pristojan život, školovati se, raditi ili možda hamas ima riješenje.
Post Reply