Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
crvenebrigade

#401 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

Heartbeats wrote:
crvenebrigade wrote:
ultima_palabra wrote:Ništa nije pod moranje. Meni je draže da na izborima za Predsjedništvo imam bar jednog kandidata kojeg me neće biti sramota zaokružiti, nego da Emir dokazuje neku principijelnost forumskim pametolozima koji bi mu ionako našli stotinu drugih mana.
Pa eto zaokruzi ga, ko ti brani ali nemoj ostalim nametati svoje misljenje i lose spinovati stvari te popravljati biografiju i ofirno opravdavati stranacka uhljebljenja Emira Suljagica. :bih:
Pa eto, stavi na vagu Suljagiceva "uhljebljena" i uhljebljenja ostalih kandidata, pa da vidimo cija su teza...
Necu da biram manje lose rjesenje, shvati to. On je bio na jaslama SDA, SDP-a, raznih NVO-a, DF-a.

Pa covjek nema nikakve dosljednosti, trci za uhljebljenjem bez ikakvog pardona. Mijenja svjetonazore, politicke ideologije... sa samo jednim ciljem da se dobro stranacki uhljebi. :D
weredsf

#402 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Naivnost, ona providna i povrsna, je tako ucestala kod vas SDA pionira :D

Naravno da nije cudno da neko bude direktor, jos u bolnici Jezero, svojim profesorima sa faxa. Znas kada se to desava u doktorskoj hijararhiji, i nacinu kako kod njih ide napredovanje u karijeri?
Pa samo u slucajevima kada je ta, za takve pozicije mlada osoba, toliki intelektualni i naucni kapacitet, i da objavljuje naucne radove u svojoj oblasti k'o u filmovima. Sto Seka, dakako, nije ni blizu.
Il naravno u BIH, ako je zena maloga princa, i glavnog u hijararhiji SDA tajkuna i kvazi-feudalaca.
A onda, tako pozicionirana u porodilistu Jezero, dekretom upravnog odbora kojem je predsjedavajuci ex.policajac, naravno dosao tu kao clan SDA, sto mu je ujedno i jedina strucna preporuka za tu poziciju, kroz strucne analize :D ...a pod pokroviteljstvom Radeljasa, prelazi na poziciju direktorice Drzavne bolnice. Mislim onoooooo.... :lol:

Cekaj, jel stvarno mislis da se mogu pusiti te price i fore koje pokusavate plasirati? Pa moguce nekom nepismenom puku, ili klijentelisticki pozicioniranim zombijima po raznim budzetskim varijacijama :D

Nemoral, nepotizam, pljacka, mito...a mali princ moze glumiti poboznost i moral koliko hoce, sto situaciju cini jos karikaturnijom.

Al ok, posto znam da si SDA pozicionirani bojovnik, i ocekivao sam da ces uletiti u odbranu lika i djela maloga princa, i hanume mu. :D
Mene bi bilo stid, jos za ramazan...al realno. :mrgreen: :skoljka:
Cim smeta gradjanskoj opciji znaci da je dobro, da samo tome sluze Izetbegovici i SDA meni dovoljno fakat,ponovit cu po milioniti put da nisam u sistemu namjestenika niti budgetlija ali ti i to znas bolje od mene. :thumbup:
ultima_palabra

#403 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ultima_palabra »

crvenebrigade wrote:
ultima_palabra wrote:Ništa nije pod moranje. Meni je draže da na izborima za Predsjedništvo imam bar jednog kandidata kojeg me neće biti sramota zaokružiti, nego da Emir dokazuje neku principijelnost forumskim pametolozima koji bi mu ionako našli stotinu drugih mana.
Pa eto zaokruzi ga, ko ti brani ali nemoj ostalim nametati svoje misljenje i lose spinovati stvari te popravljati biografiju i ofirno opravdavati stranacka uhljebljenja Emira Suljagica. :bih:
Ko nameće mišljenje i spinuje? :lol: Nešto si ti pobrkao tu haman... trk do Keme po nove upute:
Image
madner

#404 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

Ovo je jaka logika, ako smeta gradjanskoj opciji onda nije mito i korupcija. Vrh :D
Corto Maltese

#405 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Jedina principijelnost koju Emir S. dokazuje je akustična. Glas mu nikada ne ide ispod 100 decibela.
Kod nas mnogi brkaju bučnost i odlučnost.
U stvarnom životu je obrnuto.
Što glasniji to prazniji.
A kad se ta praznina rastegne na dva metra Emirove visine, gadno odjekuje.
weredsf

#406 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

madner wrote:Ovo je jaka logika, ako smeta gradjanskoj opciji onda nije mito i korupcija. Vrh :D
To je mozda tvoja logika, ne pricam o mitu i korupciji nego o ideoloskim razlikama
crvenebrigade

#407 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

ultima_palabra wrote:
crvenebrigade wrote:
Ko nameće mišljenje i spinuje? :lol: Nešto si ti pobrkao tu haman... trk do Keme po nove upute:
Image
Kad nema argumenata za odbranu stranackih SDA-SDP-DF uhljebljenja Emira Suljagica nastupa skretanje paznje sa teme. :lol:

Objasnite kako je covjek (Emir Suljagic) tako stranacki preletavao, mijenjao svjetonazore, ideologije, misljenja, pisao panegirike svom nekada omiljenom lideru Zlatku Lagumdziji, zatim bio i prvi saradnik tadasnjeg zamjenika predsjednika SDA Adnana Terzica...

Je li to sve bio i radio Emir Suljagic, novopeceni DF-ovac?

Jeste! Prijatno i dovidjenja! :thumbup:
Mister Yes

#408 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA-ovci ovih dana briljiraju. Nakon što su pojedini forumaši potvrdili da je vizija SDA za povratničku populaciju sažaljavanje, dok se poslovi u javnim ustanova planiraju za Šaju i ostatak kriminalne SDA bratije, došli su do stadija da povratnike i žrtve genocida nazivaju bošnjačkim Dodikom.

Ovo je sve bolje i bolje.
Samo nek je prezivljeni genocid referenca za clana predsjednistva :cry:
Ma jašta. Nije ni najmanje.

Kudikamo veće i kvalitetnije reference su - sin poznatog oca koji mu je osigurao da živi kao bubreg u loju dok smo mi skapavali od gladi, rat proveo u podrumu, dokazano i na očigled povezan sa kriminalcima tipa Šaja itd., ženu uglavio na direktorsku poziciju...
Uvijek su velike ribe jele male ribe. Mesožderi jedu biljojede. Veliki jedu male. Uvijek imaš donje i one koji su gore.
Ti bi radije da ti državu vodi ŽRTVA nego da ti državu vodi PREDATOR? Žrtvu mogu žaliti i eventualno udijeliti milostinju. Za vođenje države žrtva ipak nije pogodan kandidat.

To čisto onako malo filozofski osvrt o tome koje su reference jače za poziciju predsjednika države. Emir Suljagić naravno nije žrtva već upravo suprotno.
Heartbeats

#409 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Heartbeats »

crvenebrigade wrote:
Heartbeats wrote: Pa eto, stavi na vagu Suljagiceva "uhljebljena" i uhljebljenja ostalih kandidata, pa da vidimo cija su teza...
Necu da biram manje lose rjesenje, shvati to. On je bio na jaslama SDA, SDP-a, raznih NVO-a, DF-a.

Pa covjek nema nikakve dosljednosti, trci za uhljebljenjem bez ikakvog pardona. Mijenja svjetonazore, politicke ideologije... sa samo jednim ciljem da se dobro stranacki uhljebi. :D
Dakle ovo je vrhunac gluposti. Hajde sto spinijete nego sto i lazete!
Da je htio biti uhljebljen i to jos stranacki, mislis da se ne bi usutio i bio poslusni partijski vojnik kad mu se isto sugerisano iz SDP-a nakon sukoba sa reisom oko pitanja vjeronauke u KS. Nije! I tu je SDP izdao principe gradjanske ravnopravnosti..hvala i dovidjenja.
VjecitiStudent

#410 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by VjecitiStudent »

Predlažem promjenu metodologije:
1. Možemo li se prvo složiti da su kandidati odron, bez izuzetaka?
2. Nakon toga ćemo među njima tražiti 'pet razlika', analizirati ko je najmanje potonuo i ko najmanju štetu na tom mjestu može napraviti?
Corto Maltese

#411 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:Predlažem promjenu metodologije:
2. Nakon toga ćemo među njima tražiti 'pet razlika', analizirati ko je najmanje potonuo i ko najmanju štetu na tom mjestu može napraviti?
1. Ne možemo. Raguž je OK.
2. Ne valja. U tom slučaju negativne slekcije "ona za koju niko, nikada nije čuo" uzima lopatom.
Last edited by Corto Maltese on 16/07/2014 09:45, edited 4 times in total.
ultima_palabra

#412 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ultima_palabra »

crvenebrigade wrote:Kad nema argumenata za odbranu stranackih SDA-SDP-DF uhljebljenja Emira Suljagica nastupa skretanje paznje sa teme.

Objasnite kako je covjek (Emir Suljagic) tako stranacki preletavao, mijenjao svjetonazore, ideologije, misljenja, pisao panegirike svom nekada omiljenom lideru Zlatku Lagumdziji, zatim bio i prvi saradnik tadasnjeg zamjenika predsjednika SDA Adnana Terzica...

Je li to sve bio i radio Emir Suljagic, novopeceni DF-ovac?

Jeste! Prijatno i dovidjenja!
Pa onako, slučajno me asocira tvoje pisanje na Kemine upute :D

Ko poznaje rad Adnana Terzića, uz sve intelektualne deficijencije koje dotični ima, zna da je on uglavnom dovodio i zapošljavao nestranačke ljude... zbog čega nije dugo izdržao u SDA, gdje se kadrovske komisije za sve pitaju.

A Zlatko Lagumdžija je car pare i magle, vrhunski opsjenar... prevario je stotine hiljada ljudi, pa zašto bi to zamjerali samo Emiru Suljagiću?
crvenebrigade

#413 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

Heartbeats wrote:
crvenebrigade wrote:
Heartbeats wrote: Pa eto, stavi na vagu Suljagiceva "uhljebljena" i uhljebljenja ostalih kandidata, pa da vidimo cija su teza...

Dakle ovo je vrhunac gluposti. Hajde sto spinijete nego sto i lazete!
Da je htio biti uhljebljen i to jos stranacki, mislis da se ne bi usutio i bio poslusni partijski vojnik kad mu se isto sugerisano iz SDP-a nakon sukoba sa reisom oko pitanja vjeronauke u KS. Nije! I tu je SDP izdao principe gradjanske ravnopravnosti..hvala i dovidjenja.
Istina je nekad bolna ali i oslobadja. Dzaba spinujete o Emiru Suljagicu. Objasnite takvu Suljagicevu kopernikansku i cestu promjenu svjtonazora, politickih ideologija, pisanje panegirika Zlatku Lagumdziji, sluzbovanje kod Adnana Terzica...?

Slabi su vam argumenti jer se takvo mijenjanje stranackih uhljebljenja Emira Suljagica nicim i nikako ne mogu opravdati.
:-)
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 09:46, edited 2 times in total.
madner

#414 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Ovo je jaka logika, ako smeta gradjanskoj opciji onda nije mito i korupcija. Vrh :D
To je mozda tvoja logika, ne pricam o mitu i korupciji nego o ideoloskim razlikama
Pricas, jer to je ono sto je naveo covjek u tri paragrafa. Red po red, uspon zene od Bakira I.
VjecitiStudent

#415 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote: ...
A Zlatko Lagumdžija je car pare i magle, vrhunski opsjenar... prevario je stotine hiljada ljudi, pa zašto bi to zamjerali samo Emiru Suljagiću? ...
Ne pretjeruj!
Da je ta sramotna knjiga pisana 2000. pa još i nekako, no 2008. osim kod interesno okupljane zlatčadi, sve iluzije u Zlatkovu veličinu, iskrenost i dobre namjere su bile pogubljene, arhiva ovog foruma svjedoči tome.

Za pisanje one sramotne biografije, nikakvih isprika nema.
Banksy

#416 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
A Zlatko Lagumdžija je car pare i magle, vrhunski opsjenar... prevario je stotine hiljada ljudi, pa zašto bi to zamjerali samo Emiru Suljagiću? ...
Ne pretjeruj!
Da je ta sramotna knjiga pisana 2000. pa još i nekako, no 2008. osim kod interesno okupljane zlatčadi, sve iluzije u Zlatkovu veličinu, iskrenost i dobre namjere su bile pogubljene, arhiva ovog foruma svjedoči tome.
Bogami, arhiva govori drugačije ...
weredsf

#417 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
Pricas, jer to je ono sto je naveo covjek u tri paragrafa. Red po red, uspon zene od Bakira I.
Pa onda citiraj njega umjesto mene, ja ne pricam o tome
madner

#418 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

Pa to je tvoja replika na mito i korupciju. Nemas covjeku sta replicirat kada je sve tacno, smjesno mi je samo kako prelazis preko toga.
VjecitiStudent

#419 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:Predlažem promjenu metodologije:
1. Ne možemo. Raguž je OK.
2. Ne valja. U tom slučaju negativne slekcije "ona za koju niko, nikada nije čuo" uzima lopatom.
1. Ovdje si možda i u pravu, Raguž je samo jednu promjenu dresa pravio, davne 1992.
Osim toga, minusa mu ne vidim, ovih dana treba imati znatnu dozu hrabrosti pa ići uz dlaku Čoviću i kompaniji.
crvenebrigade

#420 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

VjecitiStudent wrote:
Ne pretjeruj!

Za pisanje one sramotne biografije, nikakvih isprika nema.
http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf

Prilog biografiji Emira Suljagica. Kako je Emir lutao i bivao uhljebljen od SDA do SDP-a Oda i panegirik Zlatku Lagumdziji. :D
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 09:59, edited 1 time in total.
weredsf

#421 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

madner wrote:Pa to je tvoja replika na mito i korupciju. Nemas covjeku sta replicirat kada je sve tacno, smjesno mi je samo kako prelazis preko toga.
Ne prelazim ja preko toga, to je Bakirova glupost i nedostatak osjecaja za svijet i ljude oko sebe i ja nikada ne podzavam takvo sto.
Takvih slucajeva imas milion od Dejtona do danas ali Izetbegovicem se najcesce bave iz ideoloskih razloga, gradjanska opcija prednjaci u tome
cindrlimindrli

#422 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by cindrlimindrli »

Mister Yes wrote:
Uvijek su velike ribe jele male ribe. Mesožderi jedu biljojede. Veliki jedu male. Uvijek imaš donje i one koji su gore.
Ti bi radije da ti državu vodi ŽRTVA nego da ti državu vodi PREDATOR? Žrtvu mogu žaliti i eventualno udijeliti milostinju. Za vođenje države žrtva ipak nije pogodan kandidat.

To čisto onako malo filozofski osvrt o tome koje su reference jače za poziciju predsjednika države. Emir Suljagić naravno nije žrtva već upravo suprotno.
Nesta se tu tebi pobrkalo, taj kojeg ti predstavljas kao predatora je obicni parazit.
madner

#423 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Pa to je tvoja replika na mito i korupciju. Nemas covjeku sta replicirat kada je sve tacno, smjesno mi je samo kako prelazis preko toga.
Ne prelazim ja preko toga, to je Bakirova glupost i nedostatak osjecaja za svijet i ljude oko sebe i ja nikada ne podzavam takvo sto.
Takvih slucajeva imas milion od Dejtona do danas ali Izetbegovicem se najcesce bave iz ideoloskih razloga, gradjanska opcija prednjaci u tome
Pa prije 2 minute si rekao da ga podrzavas. :roll:
Mister Yes

#424 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Mister Yes »

cindrlimindrli wrote:
Mister Yes wrote:

Nesta se tu tebi pobrkalo, taj kojeg ti predstavljas kao predatora je obicni parazit.
Velika zabluda. Bakir je kada je rat počeo imao 36 godina a u vrijeme Daytona 39 godina. Ljudi podsvjesno misle da je bio dijete u vrijeme rata a čovjek imao haman 40 godina. Dovoljno je izvora koji potvrđuju da je još tada bio drugi čovjek odmah iza oca to jest da se Alija 100% sa Bakirom konsultovao svo vrijeme. Vjerujem da je bio uticajniji i od Harisa i od bilo koga drugog. Bakir je na čelu Bošnjaka već 24 godine mada veći dio iz sjene. Možemo raspravljati o tome koliko je to dobro ili loše za Bošnjake ali ne možemo ga prikazivati kao parazita nikako.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#425 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JoseMujica »

bome kako na ovoj temi ovi muslimanćići kmeče o majorizaciji ko birvaktile oni katolčići sve me navodi da precednički glas dam Emiru Suljagiću

izbor će biti između Martina il Emira samo dok skontam koja će majorizirana strana slađe kmečati :lol:
Post Reply