mobilna mreza halo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jahac96

#401 Re: mobilna mreza halo

Post by jahac96 »

Imam ovu haloo karticu, ali mi sada treba nano kartica, i sta cu ja ih zovem da vidim gdje cu nabaviti novu, međutim traze mi one podatke pin puk i slicno, a ja to izgubio, tacnije imam ali od pogresne kartice (jer dodju 2 kartice u paketu)
Kontam da odem da izrzem ali ako mi je presjece i pokvari pa onda necu moci dobiti novu karticu a mene sve moguce mreze od fb, gmaila, steama paypala sve znaci moguce mi je snimljeno na ovom broju -.-"
smartXL

#402 Re: mobilna mreza halo

Post by smartXL »

Posto su virtualni operater i nemaju svoje saltere, nazovi ih i vidi mozes li im poslati ovjerenu izjavu da je broj tvoj. Mora postojati plan B.
jahac96

#403 Re: mobilna mreza halo

Post by jahac96 »

smartXL wrote:Posto su virtualni operater i nemaju svoje saltere, nazovi ih i vidi mozes li im poslati ovjerenu izjavu da je broj tvoj. Mora postojati plan B.
Ja taj broj posjedujem ne znam sta ce im veci dokaz ako ih zovem sa tog broja, sta im je razlika ako mi posalju novi samo sa manjom karticom.
Jos kakva glupost trazila mi zadnja 3 broja koja sam pozvao, a ja majmun formatirao mobitel prije sat vremena nikoga nisam pozvao, i ja nisam ni to imao. I sta ja sada pozovem 3 broja nazovem opet i izdiktiram joj? haha presmijesno
pecpec

#404 Re: mobilna mreza halo

Post by pecpec »

jahac96 wrote:Imam ovu haloo karticu, ali mi sada treba nano kartica, i sta cu ja ih zovem da vidim gdje cu nabaviti novu, međutim traze mi one podatke pin puk i slicno, a ja to izgubio, tacnije imam ali od pogresne kartice (jer dodju 2 kartice u paketu)
Kontam da odem da izrzem ali ako mi je presjece i pokvari pa onda necu moci dobiti novu karticu a mene sve moguce mreze od fb, gmaila, steama paypala sve znaci moguce mi je snimljeno na ovom broju -.-"
Ja sam svoju sam izrezao makazama,uzeo nano stavio na ovu i polako.Tako ostetit ne mozes.
smartXL

#405 Re: mobilna mreza halo

Post by smartXL »

jahac96 wrote: Ja taj broj posjedujem ne znam sta ce im veci dokaz ako ih zovem sa tog broja, sta im je razlika ako mi posalju novi samo sa manjom karticom.
Jos kakva glupost trazila mi zadnja 3 broja koja sam pozvao, a ja majmun formatirao mobitel prije sat vremena nikoga nisam pozvao, i ja nisam ni to imao. I sta ja sada pozovem 3 broja nazovem opet i izdiktiram joj? haha presmijesno
Druze, to ti je uobicajna procedura dokazivanja vlasnistva broja. Ti si imo peh pa ni jednom tom metodon nisi uspio dokazat. Kao na slijepo da ti sad vjeruju. Probaj sa ovim sto sam ti rekao. Nazovi i pitaj moze li tako. Izgubio si certifikat koji dokazuje vlasnistvo nad brojem, nisi mogao izdiktirat zadnje pozivane brojeve...
jahac96

#406 Re: mobilna mreza halo

Post by jahac96 »

smartXL wrote:
jahac96 wrote: Ja taj broj posjedujem ne znam sta ce im veci dokaz ako ih zovem sa tog broja, sta im je razlika ako mi posalju novi samo sa manjom karticom.
Druze, to ti je uobicajna procedura dokazivanja vlasnistva broja. Ti si imo peh pa ni jednom tom metodon nisi uspio dokazat. Kao na slijepo da ti sad vjeruju. Probaj sa ovim sto sam ti rekao. Nazovi i pitaj moze li tako. Izgubio si certifikat koji dokazuje vlasnistvo nad brojem, nisi mogao izdiktirat zadnje pozivane brojeve...
Poslao sam im mail, jer onako preko razgovora ne mogu da se naglabam. Kada dobijem odgovor vidjet cu sta cu, ako nista uzmem skalpel kao ovaj sto je rekao makazama, i lagano reckam dok ne izrezem haha
kloniran

#407 Re: mobilna mreza halo

Post by kloniran »

jahac96 wrote:
smartXL wrote:
Poslao sam im mail, jer onako preko razgovora ne mogu da se naglabam. Kada dobijem odgovor vidjet cu sta cu, ako nista uzmem skalpel kao ovaj sto je rekao makazama, i lagano reckam dok ne izrezem haha
ja sam tako na iziju isjekao karticu :D

dobro bi bilo da imas adapter pa da preciznije izmjeris koliko ces odsjeci
Sanjarko

#408 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Zar nema neki rezac ovog. Kod mene znam uvijek da je iz one vece ona manja ispadala kad god sam htjeo karticu izvadit sa one sa pinom i pukom. Uvijek ispadnu, kad sam smotan.

Ali stvarno zar nema neki rezac. Zar ne bi u nekim ovim majstorskim radnjama trebali imat to i znat odrezat ih.
Sanjarko

#409 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Kupio sam nedavno 4 gige na halu tako da imam i sljedeci mjesec nakon isteka ove ponude duplu porciju. :izet:
Alkos

#410 Re: mobilna mreza halo

Post by Alkos »

Svaki bolje opremljeni mobil shop radi rezanje kartice (posebnim rezačima), ali naplati tu uslugu 4-5 KM.
Lopov-eliminator

#411 Re: mobilna mreza halo

Post by Lopov-eliminator »

rovac13 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
rovac13 wrote:Ne mogu naci temu,ako vec ima nek neko prebaci tamo post.

Evo mene konkretno zanima,ima li ko ideju,zasto raja u bosni ne koristi odnosno koristi ali rijetko ovu mrezu.

Pozivi unutar mreze su besplatni,samo uspostava poziva se plati i udri kolko hoces.Sto bi u prevodu znacilo da sad svi koristimo ovu mrezu niko od nas vise nebi placao telefoniju kao sad(10,20,50,100 KM mjesecno).

Ima li neko konkretan razlog sta ne valja na ovoj mrezi.
Izvini jaro ali ovo sto radis je u najmanju ruku vrlo ruzno i nekorektno. Kao fol kazes ne mozes naci temu a sam si iznimno aktivan na temama koje se ticu operatera. Tema pod koju ovo sto pises moze ici (to ti jako dobro znas, ali se pravis lud) je tema na kojoj i ti sam komentarises, evo i link ispod, gdje izmedju ostalog imaju i tvoji komentari.

http://forum.klix.ba/bhtelekom-vs-erone ... 15305.html

Mnogi koji ucestvuju na ovim temama svakako vec znaju koliko navijas za Eronet i njihov virtuelni operater Haloo. Prije nego sto pocnes pricati kako sam ja iz konkurentskog operatera, odmah da znas da i ja koristim Haloo kojim sam zadovoljan ali ovakav pokusaj reklamiranja ispod ruke je vrlo ruzan. Samo ti nastavi ovako, pa ces zavrsiti u Banlandu kao BHT-ov uposlenik mirza_15 .
Izvini ti...ali ovo sto ti radis je totalno glupo i nekorektno :lol:

1. Citiras moj post iz 2014. godine (prije 3 godine)
2. Taj post je bio sasvim korektan,uostalom zato su ljudi i nastavili komentarisat tu temu,jer svi su se natezali izmedju tri velika operatera,dok da su svi bili pametni i bili na halo mogli su svi beslatni pricat uz samo uspostavu poziva.....ali nismo
3.Navodis drugu temu u kojoj sam takodje pisao ali iz ove 2017. godine (3 godine poslije onoga) i kazes meni da se ja pravim lud :?
4. Konstatacija da ja navlacim eronetu i halo ti je takodje glupa.......jer danas mtel ima ponudu bolju od eroneta......sta je sad ovo navlacim na mtel :?
5. Znas koliko mene zaboli za nasim operaterima.......toliko da vise ne zelim ni sa jednim od njih produzit ugovor.......jer mi je sasvim svejedno ciju cu mrezu koristit ostatak vremena koje planiram jos ovdje provest u ovoj zemlji.
6. Pretpostavljam da tebe jako boli kad neko napise nesto protiv tvog operatera.....jer sto bi te inace zabolio post iz 2014. godine

Da si ti meni ziv i zdrav........zelim ti puno lijepih trenutaka provedenih uz tvog najboljeg operatera.........a prodji se mene......pravis budalu od sebe samo.
Ok, priznajem da sam pogrijesio jer nisam procitao datum tvog posta. Valjda i ja mogu nekad pogrijesiti. No, ostale stvari i dalje stoje. Evo, fino napisah, "Prije nego sto pocnes pricati kako sam ja iz konkurentskog operatera, odmah da znas da i ja koristim Haloo kojim sam zadovoljan ali ovakav pokusaj reklamiranja ispod ruke je vrlo ruzan." i ti opet prokliza i napisa da mene kao boli kad neko nesto napise protiv "mog operatera". Ja za razliku od tebe nikad necu otvoriti temu na kojoj se iscudjavam sto svi ne predju na nekog operatera jer su ko biva oni koji ne predju idioti. Vidis kakav si, tacno sam znao, takvi su bili i svi navijaci na forumu prije tebe, cim neko ne ide niz dlaku tvom pokusaju promocije Eroneta i Haloo odmah je za tebe taj pristalica nekog drugog operatera. Koliko priprost nacin razmisljanja... Vidim da te je jako pogodilo sto te je neko provalio cim si morao ici toliko nisko da si me jos poceo primitivno vrijedjati.

Kad si u stanju na ovako klosarski nacin s nekim komunicirati, nije ni cudo sto si sve ovo uradio.
rovac13

#412 Re: mobilna mreza halo

Post by rovac13 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Otvorio sebi drugi profil u koji udje s vremena na vrijeme da mene razotkrije :lol: :lol: :lol: :lol:
I kaze meni klosar :zid:

I razotkrio me kako navlacim eronetu i halo.

A meni se vise ne svidaj ni eronet ni halo.
Zato ne zelim produzit ugovor.

Saberi se :run:
Lopov-eliminator

#413 Re: mobilna mreza halo

rovac13 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Otvorio sebi drugi profil u koji udje s vremena na vrijeme da mene razotkrije :lol: :lol: :lol: :lol:
I kaze meni klosar :zid:

I razotkrio me kako navlacim eronetu i halo.

A meni se vise ne svidaj ni eronet ni halo.
Zato ne zelim produzit ugovor.

Saberi se :run:
Jel ovo na moju adresu? Saberi se ti, kakav drugi profil, haj mi kazi koji je to moj famozni drugi profil?

Nisam ti rekao klosar nego "Kad si u stanju na ovako klosarski nacin s nekim komunicirati, nije ni cudo sto si sve ovo uradio."

Nacin komunikacije ti jeste klosarski, nisam ti ja kriv sto ne mozes nista uraditi pred argumentima pa moras ici toliko nisko da se koristis uvredama.
rovac13

#414 Re: mobilna mreza halo

Post by rovac13 »

Kakvi argumenti :lol: :lol: :lol:

Ja napisem da je meni danas mtel povoljniji od eroneta.
Ti odgovaras ovo :zid:
Lopov-eliminator wrote: takvi su bili i svi navijaci na forumu prije tebe, cim neko ne ide niz dlaku tvom pokusaju promocije Eroneta i Haloo odmah je za tebe taj pristalica nekog drugog operatera
Jesul to ti argumenti :lol: :lol: :lol:
Lopov-eliminator

#415 Re: mobilna mreza halo

rovac13 wrote:Kakvi argumenti :lol: :lol: :lol:

Ja napisem da je meni danas mtel povoljniji od eroneta.
Ti odgovaras ovo :zid:
Lopov-eliminator wrote: takvi su bili i svi navijaci na forumu prije tebe, cim neko ne ide niz dlaku tvom pokusaju promocije Eroneta i Haloo odmah je za tebe taj pristalica nekog drugog operatera
Jesul to ti argumenti :lol: :lol: :lol:
Nemoj se igrati svedskog stola. Napisano ti je svasta, a i ti si na forumu pisao svasta.

Postavio sam ti pitanje, hajde mi kazi koji je to moj famozni drugi profil?
rovac13

#416 Re: mobilna mreza halo

Post by rovac13 »

Ja ne znam ni ko si :D

Mozes li mi vjerovat da mi nisi interesantan.
Ako mogu zamolit da me vise ne prozivas.
Ne znam zasto si uopce i prozivao me.
Sanjarko

#417 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Imate pp, kvarite temu. Ja mislio nesto novo se pojavilo a ono se vas dvojica ovdje prepucavate.
Alkos

#418 Re: mobilna mreza halo

Post by Alkos »

Vala bas :mrgreen:

Ako nista, ovi dupli jos traju, neki dan aktivirao i dobio... izgleda zaboravili ugasiti :mrgreen:
smartXL

#419 Re: mobilna mreza halo

Post by smartXL »

Produzili su je do 22.7.
Sanjarko

#420 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Ovo zbog mene. :D Jer trosim sad net vise. :D
Lopov-eliminator

#421 Re: mobilna mreza halo

rovac13 wrote:Ja ne znam ni ko si :D

Mozes li mi vjerovat da mi nisi interesantan.
Ako mogu zamolit da me vise ne prozivas.
Ne znam zasto si uopce i prozivao me.
Eto, a odjednom sam ti bio dovoljno interesantan da na moj racun ispalis optuzbu za nekakav drugi profil na moj racun a kad treba dati pokrice za istu onda te nigdje nema.
Dobro, da znam s kim sam komunicirao. Najlakse je nasumicno optuzivati.

Ja ovim zakljucujem raspravu, s obzirom na to da ti i ja ovdje nismo tema na sta nam ukazuju i drugi forumasi.

Budi pozdravljen.
rovac13

#422 Re: mobilna mreza halo

Post by rovac13 »

Rasprave i nije trebalo biti.
Sve je pocelo iz nesporazuma,kad si pogrijesio da ja zelim navlaciti eronetu ili halo-u.
Zivio.
ug_lee

#423 Re: mobilna mreza halo

Post by ug_lee »

Pozz. Kontam se prebaciti na haloo prvenstveno zbog mobilnog interneta. Da li važi internet ako mi istekne kredit? Npr. dopunim kredit i važi do 15.4 a mjesečna tarifa mi ističe 20.4, da li znači da ja neću imati net tih 5 jer mi je kredit istekao?
Tesla Edison

#424 Re: mobilna mreza halo

Post by Tesla Edison »

ug_lee wrote:Pozz. Kontam se prebaciti na haloo prvenstveno zbog mobilnog interneta. Da li važi internet ako mi istekne kredit? Npr. dopunim kredit i važi do 15.4 a mjesečna tarifa mi ističe 20.4, da li znači da ja neću imati net tih 5 jer mi je kredit istekao?
Ne, deaktivira se sav odlazni saobraćaj. Moraš dopuniti za nastavak korištenja.
Makron

#425 Re: mobilna mreza halo

Post by Makron »

Ovi na Hallo su prevaranti samo tri mjeseca vazi kartica,nakon dva mjeseca od dopune ako nisi imo potrebe dopunjavat,kad te neko zove,ukljucuje se sekretarica i kaze"pretplatnik je privremeno ogranicio dolazne pozive"to im je supacki sta imaju od toga.Nakon tri mjeseca bez ikakvog upozorenja,iskljuce ti broj koji vise nemos nikako aktivirat.Kolko kosta da se napravi sim kartica i pripremi za aktivaciju pitam se?Kako im se isplati,ljudi potrose 4km i mnogi bace karticu.Brojevi se kod njih izgleda uopste nevracaju u opticaj kad imaju visak kombinacija. :bih:
Post Reply