Budva ili Makarska

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SSemir

#401 Re: Budva ili Makarska

Post by SSemir »

sherbett wrote:kako si ti to lijepo sročio :D
Jaz je i meni bezveze, o Mogrenu da ne pričam. Ploče su super, napokon kamen i čisto, tirkizno more. Mogao si tamo malo dalje stati iza restorana, tamo nema buke :D
Meni je najljepše bilo u Bečićima kod Mediterana..ima svega i nije gužva, mislim, uzmeš ležaljke i spavaš..ja obavezno spavam na plaži. U gradu je užas što se tiče plaža.

Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro! Jedino baš hranom nisam nešto zadovoljna..sve je pre fast food. Sve je s ketchupom..meni to nije normalno..kad sam dobila rižoto s morskim plodovima u ketchupom, to mi je bio vrhunac! valjda se stavlja paradajz sos-umak, doduše ne u rižoto..al ajde :roll:
za izlaske odlično, al ova mjesta di su narodnjaci (Trocadero) užas! Osim što je konobarima normalno da zadrže dio kusura, zaštitari su im katastrofa! i konobari! oni me nisu više vidjeli :D
Top Hill je stvarno za 100! i konobari i redari..i mjesto..sve!
jesi li ti iz inostranstva?
rimac

#402 Re: Budva ili Makarska

Post by rimac »

UltrasNaBaterije wrote:Kakav je put preko Blidinja Posusja Imotskog do Makarske, vidio sam da je blize nego preko Mostara i Širokog, znaci zanima me konkretno dionica Jablanica- Doljani- Sovići - BLidinje- Posusje ..
To ti je za 20 km najkraći put do Makarske. Vremenski isto kao i dionica Mostar-Široki-Grude-Imotski-tunel, ali put preko Blidinja ima jedno desetak km makadama. Tko ima vremena u svakom slučaju preporučujem jer je Blidinje prekrasno. Ostati nekoliko sati tamo, nešto pojesti, prošetati ili sata-dva iznajmiti bicikl i provozoati se. BiH je stvarno lijepa država.
Bodkin

#403 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu

Sent from my Lumia
Raigor Stonehoof

#404 Re: Budva ili Makarska

Post by Raigor Stonehoof »

Bodkin wrote:Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu

Sent from my Lumia
Ispade sad ti pametan :) a ne rece kad si ono zadnji put bio u Makarskoj?
Bodkin

#405 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

Raigor Stonehoof wrote:
Bodkin wrote:Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu

Sent from my Lumia
davno. bio dvije godine i poceo ici u cg. dakle nije bitno kad sam bio jer pisem i o jednom i o drugom u istom vremenskom periodu
Raigor Stonehoof

#406 Re: Budva ili Makarska

Bodkin wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

Sent from my Lumia
davno. bio dvije godine i poceo ici u cg. dakle nije bitno kad sam bio jer pisem i o jednom i o drugom u istom vremenskom periodu
"Davno", je kad je Opera bila na vrhuncu, kad je Grota radila, citav Nosonjin park bio u bastama sa ceskim pivom od 12% alkohola :) i tad je Makarska bila vrh Jadrana sto se tice nocnog zivota. U tom periodu si i mogao "smekati istu trebu" jer je pola Sarajeva ljetovalo dole, zato su ti izjave kontradiktorne :)

Sad je nocni zivot pao kurcu za usi, ali i nema teorije da ces "smekati istu trebu" jer nasih nema haman pa nikako.
Bodkin

#407 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

Raigor Stonehoof wrote:
"Davno", je kad je Opera bila na vrhuncu, kad je Grota radila, citav Nosonjin park bio u bastama sa ceskim pivom od 12% alkohola :) i tad je Makarska bila vrh Jadrana sto se tice nocnog zivota. U tom periodu si i mogao "smekati istu trebu" jer je pola Sarajeva ljetovalo dole, zato su ti izjave kontradiktorne :)

Sad je nocni zivot pao kurcu za usi, ali i nema teorije da ces "smekati istu trebu" jer nasih nema haman pa nikako.
kako za koga
ultima_palabra

#408 Re: Budva ili Makarska

Post by ultima_palabra »

Pa bila je vrh ako si imao 16-22 godine... kasnije prerasteš to, počneš nešto i raditi, pa ti se ne šmekaju iste trebe kao u SA... hoćeš makar tih 7-10 dana da odmoriš od vazda istih faca.
Raigor Stonehoof

#409 Re: Budva ili Makarska

Nikad nisam mogao shvatiti to "odmaranje od istih faca". Zasto bi te umarale? Meni je vazda drago sresti nekog poznatog :-D

Ali hajde, 100 ljudi 100 cudi. 100 zena... 200 sisa :mrgreen:
Bodkin

#410 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:Pa bila je vrh ako si imao 16-22 godine... kasnije prerasteš to, počneš nešto i raditi, pa ti se ne šmekaju iste trebe kao u SA... hoćeš makar tih 7-10 dana da odmoriš od vazda istih faca.
to je to :thumbup: :)
ultima_palabra

#411 Re: Budva ili Makarska

Post by ultima_palabra »

Raigor Stonehoof wrote:Nikad nisam mogao shvatiti to "odmaranje od istih faca". Zasto bi te umarale? Meni je vazda drago sresti nekog poznatog :-D

Ali hajde, 100 ljudi 100 cudi. 100 zena... 200 sisa :mrgreen:
Jbg, različito shvatanje odmora :D Kad odmaram, hoću da odmaram ne samo od posla, nego i kompletne rutine i načina života, i da radim drugačije stvari nego inače.
Bodkin

#412 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

Pa ne samo to. Ako idem da dernecim i ulijecem curama,moraju li to biti iste one kojima mogu u sarajevu? I sta ako dobijem crveni karton? Da ih gledam po sarajevu :D

Sent from my Lumia
Raigor Stonehoof

#413 Re: Budva ili Makarska

Kao sto rekoh, to vise nije slucaj :) Rijetke su Bosnje koji sada ljetuju dole. Znam, jer od 2001. nisam mashio godinu da odem :D

Propast nocnog zivota u Makarskoj se nekako poklopio sa mojim "starenjem" i opadanjem zanimanja za isti, tako da sam sad svakako oko 2 u krevetu :D a dotad je i dalje grad pun :)
Bodkin

#414 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

sad je cg popularna, bar medju rajom iz sa. svi otkrili budvu zadnjih god-dvije..
kakonako

#415 Re: Budva ili Makarska

Post by kakonako »

A znate li vi ono Minimaksovo;Gdje je budva tu za mene mjesta nema
daxon

#416 Re: Budva ili Makarska

Post by daxon »

Koliko ja vidim, većini se ovdje odlazak na more i idealan odmor sastoji od dernečenja i blejanja po kafićima do 5 ujutro, onda spavaju do 5 popodne, pa se bude do jedno 7 h, a onda opet derneče do 5 ujutro i tako u krug... Za takvo što, uvijek bih odabrao ZG, BG, Amsterdam ili Berlin :D

Nego, zar niko malo aktivnije ne provodi odmor na moru, ono, dobar vjetar na Pelješcu ili gdje drugo, daske za jedrenje i surferski kampovi, kite - surfovanje, škole ronjenja i jedrenja..., mnogo je toga što se može naučiti i u čemu se može uživati. Navečer umorni i nije vam do nikakvog blejanja po kafićima, već lagano kampersko druženje i od umora prije ponoć spavaš kao beba, a ujutro rano kupanje u bonaci, a kasnije hvatanje maestrala...

Ah, Murteru eto me sutra, ranom zorom krećem :-D
Nomo

#417 Re: Budva ili Makarska

Post by Nomo »

daxon wrote:Koliko ja vidim,
većini se ovdje odlazak na more i idealan odmor sastoji od dernečenja i blejanja po kafićima do 5 ujutro, onda spavaju do 5 popodne, pa se bude do jedno 7 h
, a onda opet derneče do 5 ujutro i tako u krug... Za takvo što, uvijek bih odabrao ZG, BG, Amsterdam ili Berlin :D

Nego, zar niko malo aktivnije ne provodi odmor na moru, ono,
dobar vjetar na Pelješcu ili gdje drugo, daske za jedrenje i surferski kampovi, kite - surfovanje, škole ronjenja i jedrenja
..., mnogo je toga što se može naučiti i u čemu se može uživati. Navečer umorni i nije vam do nikakvog blejanja po kafićima, već lagano kampersko druženje i od umora prije ponoć spavaš kao beba, a ujutro rano kupanje u bonaci, a kasnije hvatanje maestrala...

Ah, Murteru eto me sutra, ranom zorom krećem :-D
neko voli plave a neko oci boje breskve ili ljesnjaka :)
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#418 Re: Budva ili Makarska

Post by Domaci izdajnik »

Bem ti Makarsku i Bubu i partije i plažu i promocije i maHnitu dijasporu (rodijake konkretno :mrgreen: ) :janpi: :pijani: za tri dana sam se em istrošio, em se nisam vode napio :-)
raskopusa

#419 Re: Budva ili Makarska

Post by raskopusa »

ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista.
raskopusa

#420 Re: Budva ili Makarska

Post by raskopusa »

radostan dan wrote:u makarskoj sam vidio prvog derpea u životu... :D
davne 83-84.
:shock: bas ti se datum ureza u pamcenje? sto li? :roll:
Raigor Stonehoof

#421 Re: Budva ili Makarska

elitnu budvu :lol: :lol:

elitni leskovac :izet:
Domaci izdajnik

#422 Re: Budva ili Makarska

raskopusa wrote:ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista.
Aha :-) ...po Budvi ljetuje elita iz Podgorice, Cetinja, Plužina, Kragujevca, Vranja, Smedereva, i pokoji zalutali iz BG i NS. Sve metropole sa višedecenijskom kulturnom elitom :skoljka:
JohnnyS

#423 Re: Budva ili Makarska

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:
raskopusa wrote:ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista.
Aha :-) ...po Budvi ljetuje elita iz Podgorice, Cetinja, Plužina, Kragujevca, Vranja, Smedereva, i pokoji zalutali iz BG i NS. Sve metropole sa višedecenijskom kulturnom elitom :skoljka:

Kriza na Azurnoj obali, odoše svi za Budvu... :D
Domaci izdajnik

#424 Re: Budva ili Makarska

Budva šta god imala i nudila nema jednu vrlo bitnu stvar - PLAŽU :smeker: Onakvog mora i one prirodne hladovine pod borovinom nigdje nema :)
raskopusa

#425 Re: Budva ili Makarska

Post by raskopusa »

Lajavikrelac wrote:
tesko da si bio u budvi.
kak se ne sjetih, da su bosanci elita, :D jos su svjezi grafiti i novinski clanci o dobrodoslici u makarskoj. :-)
Post Reply