jesi li ti iz inostranstva?sherbett wrote:kako si ti to lijepo sročio
Jaz je i meni bezveze, o Mogrenu da ne pričam. Ploče su super, napokon kamen i čisto, tirkizno more. Mogao si tamo malo dalje stati iza restorana, tamo nema buke
Meni je najljepše bilo u Bečićima kod Mediterana..ima svega i nije gužva, mislim, uzmeš ležaljke i spavaš..ja obavezno spavam na plaži. U gradu je užas što se tiče plaža.
Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro! Jedino baš hranom nisam nešto zadovoljna..sve je pre fast food. Sve je s ketchupom..meni to nije normalno..kad sam dobila rižoto s morskim plodovima u ketchupom, to mi je bio vrhunac! valjda se stavlja paradajz sos-umak, doduše ne u rižoto..al ajde![]()
za izlaske odlično, al ova mjesta di su narodnjaci (Trocadero) užas! Osim što je konobarima normalno da zadrže dio kusura, zaštitari su im katastrofa! i konobari! oni me nisu više vidjeli
Top Hill je stvarno za 100! i konobari i redari..i mjesto..sve!
Budva ili Makarska
-
SSemir
#401 Re: Budva ili Makarska
- rimac
#402 Re: Budva ili Makarska
To ti je za 20 km najkraći put do Makarske. Vremenski isto kao i dionica Mostar-Široki-Grude-Imotski-tunel, ali put preko Blidinja ima jedno desetak km makadama. Tko ima vremena u svakom slučaju preporučujem jer je Blidinje prekrasno. Ostati nekoliko sati tamo, nešto pojesti, prošetati ili sata-dva iznajmiti bicikl i provozoati se. BiH je stvarno lijepa država.UltrasNaBaterije wrote:Kakav je put preko Blidinja Posusja Imotskog do Makarske, vidio sam da je blize nego preko Mostara i Širokog, znaci zanima me konkretno dionica Jablanica- Doljani- Sovići - BLidinje- Posusje ..
-
Bodkin
#403 Re: Budva ili Makarska
Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Raigor Stonehoof
#404 Re: Budva ili Makarska
Ispade sad ti pametanBodkin wrote:Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu
Sent from my Lumia
-
Bodkin
#405 Re: Budva ili Makarska
davno. bio dvije godine i poceo ici u cg. dakle nije bitno kad sam bio jer pisem i o jednom i o drugom u istom vremenskom perioduRaigor Stonehoof wrote:Ispade sad ti pametanBodkin wrote:Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu
Sent from my Lumiaa ne rece kad si ono zadnji put bio u Makarskoj?
- Raigor Stonehoof
#406 Re: Budva ili Makarska
"Davno", je kad je Opera bila na vrhuncu, kad je Grota radila, citav Nosonjin park bio u bastama sa ceskim pivom od 12% alkoholaBodkin wrote:davno. bio dvije godine i poceo ici u cg. dakle nije bitno kad sam bio jer pisem i o jednom i o drugom u istom vremenskom perioduRaigor Stonehoof wrote:Ispade sad ti pametanBodkin wrote:Ja kad sam raji govorio da je provod u cg deset puta bolji od kad je pag grohnuo svi mi se smijali. Vrhunac bio koktel na bubi i flasa votke sa redbulom navece dok se smekas sa istom trebom kao i u sarajevu
Sent from my Lumiaa ne rece kad si ono zadnji put bio u Makarskoj?
Sad je nocni zivot pao kurcu za usi, ali i nema teorije da ces "smekati istu trebu" jer nasih nema haman pa nikako.
-
Bodkin
#407 Re: Budva ili Makarska
kako za kogaRaigor Stonehoof wrote:
"Davno", je kad je Opera bila na vrhuncu, kad je Grota radila, citav Nosonjin park bio u bastama sa ceskim pivom od 12% alkoholai tad je Makarska bila vrh Jadrana sto se tice nocnog zivota. U tom periodu si i mogao "smekati istu trebu" jer je pola Sarajeva ljetovalo dole, zato su ti izjave kontradiktorne
Sad je nocni zivot pao kurcu za usi, ali i nema teorije da ces "smekati istu trebu" jer nasih nema haman pa nikako.
- ultima_palabra
#408 Re: Budva ili Makarska
Pa bila je vrh ako si imao 16-22 godine... kasnije prerasteš to, počneš nešto i raditi, pa ti se ne šmekaju iste trebe kao u SA... hoćeš makar tih 7-10 dana da odmoriš od vazda istih faca.
- Raigor Stonehoof
#409 Re: Budva ili Makarska
Nikad nisam mogao shvatiti to "odmaranje od istih faca". Zasto bi te umarale? Meni je vazda drago sresti nekog poznatog
Ali hajde, 100 ljudi 100 cudi. 100 zena... 200 sisa
-
Bodkin
#410 Re: Budva ili Makarska
to je toultima_palabra wrote:Pa bila je vrh ako si imao 16-22 godine... kasnije prerasteš to, počneš nešto i raditi, pa ti se ne šmekaju iste trebe kao u SA... hoćeš makar tih 7-10 dana da odmoriš od vazda istih faca.
- ultima_palabra
#411 Re: Budva ili Makarska
Jbg, različito shvatanje odmoraRaigor Stonehoof wrote:Nikad nisam mogao shvatiti to "odmaranje od istih faca". Zasto bi te umarale? Meni je vazda drago sresti nekog poznatog![]()
-
Bodkin
#412 Re: Budva ili Makarska
Pa ne samo to. Ako idem da dernecim i ulijecem curama,moraju li to biti iste one kojima mogu u sarajevu? I sta ako dobijem crveni karton? Da ih gledam po sarajevu 
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Raigor Stonehoof
#413 Re: Budva ili Makarska
Kao sto rekoh, to vise nije slucaj
Rijetke su Bosnje koji sada ljetuju dole. Znam, jer od 2001. nisam mashio godinu da odem 
Propast nocnog zivota u Makarskoj se nekako poklopio sa mojim "starenjem" i opadanjem zanimanja za isti, tako da sam sad svakako oko 2 u krevetu
a dotad je i dalje grad pun 
Propast nocnog zivota u Makarskoj se nekako poklopio sa mojim "starenjem" i opadanjem zanimanja za isti, tako da sam sad svakako oko 2 u krevetu
-
Bodkin
#414 Re: Budva ili Makarska
sad je cg popularna, bar medju rajom iz sa. svi otkrili budvu zadnjih god-dvije..
-
kakonako
#415 Re: Budva ili Makarska
A znate li vi ono Minimaksovo;Gdje je budva tu za mene mjesta nema
- daxon
#416 Re: Budva ili Makarska
Koliko ja vidim, većini se ovdje odlazak na more i idealan odmor sastoji od dernečenja i blejanja po kafićima do 5 ujutro, onda spavaju do 5 popodne, pa se bude do jedno 7 h, a onda opet derneče do 5 ujutro i tako u krug... Za takvo što, uvijek bih odabrao ZG, BG, Amsterdam ili Berlin
Nego, zar niko malo aktivnije ne provodi odmor na moru, ono, dobar vjetar na Pelješcu ili gdje drugo, daske za jedrenje i surferski kampovi, kite - surfovanje, škole ronjenja i jedrenja..., mnogo je toga što se može naučiti i u čemu se može uživati. Navečer umorni i nije vam do nikakvog blejanja po kafićima, već lagano kampersko druženje i od umora prije ponoć spavaš kao beba, a ujutro rano kupanje u bonaci, a kasnije hvatanje maestrala...
Ah, Murteru eto me sutra, ranom zorom krećem
Nego, zar niko malo aktivnije ne provodi odmor na moru, ono, dobar vjetar na Pelješcu ili gdje drugo, daske za jedrenje i surferski kampovi, kite - surfovanje, škole ronjenja i jedrenja..., mnogo je toga što se može naučiti i u čemu se može uživati. Navečer umorni i nije vam do nikakvog blejanja po kafićima, već lagano kampersko druženje i od umora prije ponoć spavaš kao beba, a ujutro rano kupanje u bonaci, a kasnije hvatanje maestrala...
-
Nomo
#417 Re: Budva ili Makarska
neko voli plave a neko oci boje breskve ili ljesnjakadaxon wrote:Koliko ja vidim,, a onda opet derneče do 5 ujutro i tako u krug... Za takvo što, uvijek bih odabrao ZG, BG, Amsterdam ili Berlinvećini se ovdje odlazak na more i idealan odmor sastoji od dernečenja i blejanja po kafićima do 5 ujutro, onda spavaju do 5 popodne, pa se bude do jedno 7 h![]()
Nego, zar niko malo aktivnije ne provodi odmor na moru, ono,..., mnogo je toga što se može naučiti i u čemu se može uživati. Navečer umorni i nije vam do nikakvog blejanja po kafićima, već lagano kampersko druženje i od umora prije ponoć spavaš kao beba, a ujutro rano kupanje u bonaci, a kasnije hvatanje maestrala...dobar vjetar na Pelješcu ili gdje drugo, daske za jedrenje i surferski kampovi, kite - surfovanje, škole ronjenja i jedrenja
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#418 Re: Budva ili Makarska
Bem ti Makarsku i Bubu i partije i plažu i promocije i maHnitu dijasporu (rodijake konkretno
)
za tri dana sam se em istrošio, em se nisam vode napio 
- raskopusa
#419 Re: Budva ili Makarska
ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista.
- raskopusa
#420 Re: Budva ili Makarska
radostan dan wrote:u makarskoj sam vidio prvog derpea u životu...
davne 83-84.
- Raigor Stonehoof
#421 Re: Budva ili Makarska
elitnu budvu
elitni leskovac
elitni leskovac
- Domaci izdajnik
#422 Re: Budva ili Makarska
Aharaskopusa wrote:ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista.
- JohnnyS
#423 Re: Budva ili Makarska
Lajavikrelac wrote:Aharaskopusa wrote:ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista....po Budvi ljetuje elita iz Podgorice, Cetinja, Plužina, Kragujevca, Vranja, Smedereva, i pokoji zalutali iz BG i NS. Sve metropole sa višedecenijskom kulturnom elitom
Kriza na Azurnoj obali, odoše svi za Budvu...
- Domaci izdajnik
#424 Re: Budva ili Makarska
Budva šta god imala i nudila nema jednu vrlo bitnu stvar - PLAŽU
Onakvog mora i one prirodne hladovine pod borovinom nigdje nema 
- raskopusa
#425 Re: Budva ili Makarska
tesko da si bio u budvi.Lajavikrelac wrote:Aharaskopusa wrote:ko normalan moze uporediti elitnu budvu sa makarskom? makarska je vukojebina u kojoj ljetuju iskljucivo bosanci i po koji zalutali turista....po Budvi ljetuje elita iz Podgorice, Cetinja, Plužina, Kragujevca, Vranja, Smedereva, i pokoji zalutali iz BG i NS. Sve metropole sa višedecenijskom kulturnom elitom
kak se ne sjetih, da su bosanci elita,