Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Maharadza

#401 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Maharadza »

VAHU POD SVAKU CIJENU, MAKAR I MMF MORALI MOLITI!!! MAKAR ĆE KEŠ OTIĆI NA NEŠTO KORISNO A NE BUDŽETSKIM PARAZITIMA! :P
and

#402 Re: Selektor/Trener BiH

Post by and »

Maharadza wrote:VAHU POD SVAKU CIJENU, MAKAR I MMF MORALI MOLITI!!! MAKAR ĆE KEŠ OTIĆI NA NEŠTO KORISNO A NE BUDŽETSKIM PARAZITIMA! :P
ode vaha u tursku :oops:
Azrail

#403 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Azrail »

Sinoć se ponovo vidjelo šta znači stručan selektor. Čovjek je sve utakmice do sad odradio savršeno... Sad bi naš savez trebao da ide i moli Vahu da nas preuzme.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#404 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Slo Burner »

Eh pitanje je da li iko u savezu zeli tip trenera koji je Vaha?
sinuhe

#405 Re: Selektor/Trener BiH

Post by sinuhe »

Vaha je tip koji ide za parama. Alzirski i slonovacki savezi nisu nista bolji od FSBiH a nije ni sirovina Mamic.
Eborg

#406 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Eborg »

Ako se ne varam u Dinamu je bio placen oko milion eura godisnje, dakle nije on nimalo jeftin. Jedino sto se ne sjecam je koliko je naklonjen mladim igracima.
Azrail

#407 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Azrail »

Eborg wrote:Ako se ne varam u Dinamu je bio placen oko milion eura godisnje, dakle nije on nimalo jeftin. Jedino sto se ne sjecam je koliko je naklonjen mladim igracima.

Ja se sjećam da je Ibiševića kao nepoznatog igrača od 20 godina doveo u PSG, tako da vjerujem da je naklonjen mladima :D
Eborg

#408 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Eborg »

Pa sad, doveo je i Ciro Pjanica a otjerao Prosineckog.

Ne moze se na osnovu jednog igraca suditi, da ga je forsirao citavu sezonu pa hajde, ovako je to bilo 4 utakmice i posudba.
Azrail

#409 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Azrail »

Ma znam, zezam se. Prodao je i Ronaldinha, pa bi se moglo zaključiti i da nema vizije, a ustvari je jako dobro znao šta Ronaldinho može.
Eborg

#410 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Eborg »

Ma on ga je prodao zbog njegovih zajebancija van terena. :D
Azrail

#411 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Azrail »

Eborg wrote:Ma on ga je prodao zbog njegovih zajebancija van terena. :D
Kad ga je prodavao govorio je da u paketu sa Ronaldinhom dolazi još i ogroman broj ljudi što prijatelja što posluge i sve to jako skupo košta. (Ako me sjećanje ne vara rekao je ili 200 ili 300 ljudi, davno je to bilo, možda mi je mozak i preuveličao broj). Uglavnom PSG tada nije mogao priuštiti Ronaldinha i njegovo partijanje :)
The BEN10

#412 Re: Selektor/Trener BiH

Post by The BEN10 »

limeni wrote:1. vahid halilhodzic, nas jedini pravi strucnjak koji i aktuelno ima velikog uspjeha
2. dusan bajevic, covjek koji je pored rehagela najbolji trener u grckoj ikada ali ima i godina
Ili jedan ili drugi. Dokazani, iskusni, karakterni.
I mislim da sad imamo pare kojim se Vaha može platiti. A ne mislim da bi i on zavaljivao neku cifru kao drugima, došao bi on za 700-800 hiljada ojra sigurno. A na EP-u će se opet pare zaraditi, plus sa Vahom recimo možemo računati na prolazak grupe na EP-u kakva god da je...
Murat Sabanovic

#413 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Murat Sabanovic »

The BEN10 wrote:
limeni wrote:1. vahid halilhodzic, nas jedini pravi strucnjak koji i aktuelno ima velikog uspjeha
2. dusan bajevic, covjek koji je pored rehagela najbolji trener u grckoj ikada ali ima i godina
I mislim da sad imamo pare kojim se Vaha može platiti. A ne mislim da bi i on zavaljivao neku cifru kao drugima, došao bi on za 700-800 hiljada ojra sigurno. A na EP-u će se opet pare zaraditi, plus sa Vahom recimo možemo računati na prolazak grupe na EP-u kakva god da je...
ne kontate ! vaha bi i dzabe radio... ima on love ... samo bi trazio od saveza da on bira pomocnike i da oni budu placeni... sto je iluzija ,kada se sagleda stanje u u kuci fudbala...mora tu biti jedan srbi,jedan hrvat,jedan bosnjo... a za kondicionog trenera ne bi bilo mjesta...
Tomahawk11
Globalni moderator

#414 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Tomahawk11 »

Murat Sabanovic wrote:
The BEN10 wrote:
ne kontate ! vaha bi i dzabe radio... ima on love ... samo bi trazio od saveza da on bira pomocnike i da oni budu placeni... sto je iluzija ,kada se sagleda stanje u u kuci fudbala...mora tu biti jedan srbi,jedan hrvat,jedan bosnjo... a za kondicionog trenera ne bi bilo mjesta...
Kako ne bi....gdje su u svemu ovom Sejdic i Finci?! :D
Infaze Studio

#415 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Infaze Studio »

Kakav Vaha :-D .. Co'ek postig'o nemoguce sa sadasnjom repkom, a mi bi da im ga otimamo. Povecava se njemu plata dobro i ostaje tamo najvjerovatnije.
Iker C

#416 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Iker C »

Vaha je veliki stručnjak da se razumijemo ali u ovom trenutku nije najbolje riješenje za našu reprezentaciju. Vaha izvlači maksimum iz ofanzivno limitiranih ekipa i sve podređuje odbrani tj. igra da primi gol manje.Čak i u HNL sa Dinamom većinu utakmica je završavao minimalnim rezultatom. Poslije ovog prvenstva Vahina cijena raste tako da mi tu nemamo nikakvih šansi.
Last edited by Iker C on 27/06/2014 12:48, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#417 Re: Selektor/Trener BiH

Post by JoseMujica »

Iker C wrote:Vaha je veliki stručnjak da se razumijemo ali u ovom trenutku nije najbolje riješenje za našu reprezentaciju. Vaha izvlači maksimum iz ofanzivno limitiranih ekipa i sve podređuje odbrani tj. igra da primi gol manje.Čak i u HNL sa Dinamom većina utakmica je završavao minimalnim rezultatom. Poslije ovog prvenstva Vahina cijena raste tako da mi tu nemamo nikakvih šansi.
to svi treneri rade....defanziva je temelj svega, a mi smo imali genijalca koji 6 godina viče kako ne znamo igrati odbranu a nikako da skonta da je plaćen da ih nauči :-)
Objektivni navijac

#418 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Objektivni navijac »

JoseMujica wrote:
Iker C wrote:Vaha je veliki stručnjak da se razumijemo ali u ovom trenutku nije najbolje riješenje za našu reprezentaciju. Vaha izvlači maksimum iz ofanzivno limitiranih ekipa i sve podređuje odbrani tj. igra da primi gol manje.Čak i u HNL sa Dinamom većina utakmica je završavao minimalnim rezultatom. Poslije ovog prvenstva Vahina cijena raste tako da mi tu nemamo nikakvih šansi.
to svi treneri rade....defanziva je temelj svega, a mi smo imali genijalca koji 6 godina viče kako ne znamo igrati odbranu a nikako da skonta da je plaćen da ih nauči :-)
To,to,samo odbrana :D Tako se igra lopte :izet:
Vahu dovesti nego sta a to ce da kosta . Mislim da bi sa milionom godisnje bio zadovoljan a mogu mu se obecati i premije i talovi od sponzorstava. Covjeka treba platiti,nece za kifle raditi,ne radi niko. A sto neko kaze da nije covjek ,to mu je najveci plus u mojim ocima. Mojne mi ljudi i postenja,patriotizma i slicnih ubleha.
RED,RAD I DISCIPLINA.
Saian

#419 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Saian »

eFo zanimljiv teks'

http://www.nytimes.com/2014/06/08/magaz ... rican.html
The Donovan episode, for all the backlash it produced, is emblematic, in many ways, of Klinsmann’s persona — a persona that, in its mix of European and American identity, can take some getting used to. When Klinsmann told Donovan he was being cut (and when he was explaining himself at a news conference the next day), he was affable and upbeat, praising Donovan’s skills to the point of awkwardness but then saying other players were “a klix little bit ahead of him.”

Yet behind the scenes, Klinsmann was abrupt, colder. The day before announcing the cuts, he told reporters (and U.S. Soccer Federation staff members) that he was not ready to settle on his roster. When Klinsmann then went public with his final decision a day later, many officials at U.S. Soccer were caught off guard. Despite the magnitude of the decision, Klinsmann essentially acted alone. There was no discussion with higher-ups, for example, about the business ramifications of leaving Donovan, the face of American soccer, off the team.

Klinsmann simply decided he did not want Donovan, so a day later, Donovan was gone. All the same, the gravity of Klinsmann’s decision (and his disregard for Donovan’s history) might also be seen by some as a measure of success. Klinsmann was hired to bring about change. Getting rid of the national team’s most famous player, in undeniably controversial fashion, certainly qualifies.

“Jurgen is not a friend of compromise,” says Bernhard Peters, a German sports executive who has been close with Klinsmann for more than a decade. “He wants to do it his way.”
Ovako selektor selektira :oops:
svi u napad

#420 Re: Selektor/Trener BiH

Post by svi u napad »

Korisnicko ime mislim da su ti prijedlozi dobri. Limeni jarane ti koji uvijek dobro pises brzo uzmi gumicu i izbrisi ono ispod 3 prijedloga. Znam da te je ovo non stop gledanje umorilo pa ti se ona 3 prijedloga poslije omakela. Pala koncentracija. Zbog toga a i zbog ranijeg dobrog pisanja i vladanja oprastam ti one 3 nebuloze od prijedloga. :mrgreen: :kiss:
Mislim da Vahu kao najboljeg kandidata mora te zaboraviti i to ne zbog para jer bi on pristao za jedno 800 000 eurica da vodi repku (zna on da bi poslije EM gdje bi cuda napravio sa BIH imao ponude izmedju 5 i 10 miliona za treniranje nekih klubova) vec sto se njega mufljuzi iz Saveza boje i niko od njih nece njega predloziti. Posto Vaha zeli da je sve pod konac on bi pored zavodjenja reda u timu postavio velike zahtjeve prema birokraciji koja to ne moze i ne bi zeljela ispuniti. Tako da ce ovi mufljuzi izaci pred javnost da im je zelja bila Vahid ali zbog finansijskih uslova tu zelju ne mogu ostvariti. Bit ce tu puno suplje price oko toga ali pravi razlog strah od reda, rada i discipline se nece nikada reci. Ako se Amidza kao nikakav strucnjak onoliko placao (drago mi je sto je dokazano da nije najjeftiniji i nije radio za spice) onda dupla suma za naseg najboljeg trenera je sitnica.
Najvjerovatnije je novi selektor Dusko Bajevic jer odgovara svima. Savez ce se pokriti nacionalnim kljucem a i nece puno vise kostati. Dusko ce postaviti samo uslov da se niko ne mijesa u njegov izbor i odluke, a on se nece mjesati u njihove talove. Kratkorocno (tu mislim na EM) Princ ce ostvariti dobar rezultat no na neka duga planiranja nisam siguran.
Mislim da pored Duska treba obaviti razgovore sa nekim od stranaca a tu pored Magata (preskup ali najbolji) vidim i Vogtsa. To su dugorocna rjesenja jer bi iza njih se nastavilo igrati po istom sistemu kao sto je to slucaj sa Grckom koja je zahvaljujuci Svabi i poslije njega 10-ak godina prisutna na svim takmicenjima. Sa balkanskih prostora treba uzeti u razmatranje Bilica i Kataneca. Eto to je moje misljenje. Naprijed BiH.
Max Bunker

#421 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Max Bunker »

Eborg wrote:Ako se ne varam u Dinamu je bio placen oko milion eura godisnje, dakle nije on nimalo jeftin. Jedino sto se ne sjecam je koliko je naklonjen mladim igracima.
100 000 dolara ili eura mjesečno ima kao selektor Alžira.
sinuhe

#422 Re: Selektor/Trener BiH

Post by sinuhe »

Bajevic je imao bolju trenersku karijeru od Vahida i od I.Osima.
Nisam za domaceg trenera ali on bi bio najbolji. Prvo se naravno treba rijesiti Susica.
moa

#423 Re: Selektor/Trener BiH

Post by moa »

Vaha bi bio idealan, jer imamo i tim koji moze uraditi puno sa vahom. Problem koji ja vidim jeste mijesanje, politike u sport a vaha je elergican na te stvari. Ako bi mu i dali obecanje vjerujem da bi se nekad poteglo to pitanje i on onako eksplozivan bi u sred kvalifikacija dao ostavku..
Grean

#424 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Grean »

sinuhe wrote:Bajevic je imao bolju trenersku karijeru od Vahida i od I.Osima.
Nisam za domaceg trenera ali on bi bio najbolji. Prvo se naravno treba rijesiti Susica.
Problem sa Bajevicem je njegova fudbalska filozofija ako je sudeci po utakmicama koje sam gledao dok je vodio Aris. Igrao je u sistemu 352, defanzivni fudbal bez posjeda lopte.

Sve ovo znaci da bi se reprezentacija nakon cetiri godine gradjenja jedne igre koja se zasniva na tehnici i posjedu (sto je Susicev vjerovatno najveci uspjeh, za mene bitniji i od samog plasmana na SP) pretumbala i gradila iz nova kako smo mi i navikli, srusi pa na novo. To mi je nekako kao kad bi Barcelona dovela Mourinha, nezamislivo jednostavno.

Ne gajim iluzije da u ovakvom sastavu FSBIH i ovakvom uredjenju zemlje nas savez moze voditi racuna o tako "banalnim" stvarima kao sto je uslov da sljedeci selektor nastavi graditi tamo gdje je Safet stao ali moram spomenuti da ce to biti problem. Na zalost, sve ce se svoditi na imena a ne i na to kakvu igru gaje ti eventualni kandidati za selektora.
bruce lee

#425 Re: Selektor/Trener BiH

Post by bruce lee »

@svi u napad: na mjestu ti je post skroz, samo kakav bolan berti vogts, pa njega u njemackoj niko vise za ozbiljno ne uzima kao trenera, liku je postao plafon azerbejdzan ili da bude pomocnik kod klinsmana.. sa ostalim se slazem
Locked