21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emmir1

#401 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Ne bih nikako bio sretan sa Lulicem na beku.

On mi je najnesigurniji naš igrač kada su odbrana i pasovi u pitanju , takođe nije ga teško proći.

Prednost njegovog igranja na beku jeste da bi imali bržu transformaciju u napadu.

Ja se nadam da neće da bude izmjena u odnosu na sastav protiv Argentine.

Ako Pape krene sa Vedom i Džekom onda je teški amater , u situaciji kada nam treba remi igrati sa dva napadača je glupost.

Znači očekujem veliku agresivnost i pritisak na igrače Nigerije , moramo ih natjerat na pogrešku jer su tehnički dosta slabi.

Nešto kao u utakmici sa Obalom Slonovače kada je naš pritisak rezultirao sa nekoliko njihoviš grešaka nakon koji smo stvarali šanse.
MOSALJOZE

#402 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Malo poslušajte izjave NAJUSPJEŠNIJEG SELEKTORA,NAJBOLJEG STRANOG IGRAČA FRANCUSKE,i NAJBOLJEG IGRAČA BIH
Pape je rekao da onu utakmicu koju budemo morali dobiti,nači život i smrt igramo sa dva napadača.Pošto smo mi prošli sve varijante na ovoj temi,jel nama treba pobjeda protiv Nigerije??Ne bi bilo loše,ali i sa remijem smo zadovoljni.Protiv Irana će to biti drugačije,ali sve će zavisiti od ove tekme.
emmir1

#403 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Meksiko i Obala Slonavače , dok smo igrali sa najjačim postavama nisu nam prišli golu kako treba.

Znači to je pravac u kojem Pape treba da razmišlja.

Ja ni najmanje ne sumnjam da će Pape da krene sa jednim napadačem , 100% sam siguran da će da krene samo sa Džekom.

Ta dilema oko jednog igrača jeste da li Kolašinca na stopera da stavi , Višću i Lulica po strani

Višća je stvarno bio dobar u pripremama ali nadam se da će ga uvesti oko 70 minute , kako bi svjež pretrčavao odbranu Nigerije.

Znači Pape molim te , postava ista kao protiv Argentine
palermo

#404 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

Ma dobro, i ja bih istu postavu kao protiv Argentine........ali se stvarno bojim da nećemo biti opasni, a da će Vedo ući u trenutku kada Miske bude izlazio, a Pjana takođe ne bude u punoj snazi.......

Mislim, sve ima svoje za i protiv, šta ako budemo oprezno igrali protiv NIgerije, odigramo tu nulu, a onda oni hladno dobiju Argentinu.....uvijek će nam biti krivo što nismo pokušali....

Nek pape odluči, moje je da navijam :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#405 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Prepali ste se, precijenjujete Nigeriju, potcjenjujete naše.

Klasika. Ivica Osim kaže dvije-tri i odmah "bit će 1-1", "treba biti zadovoljan remijem protiv izvanredne Nigerije" :-)
Better Man

#406 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Better Man »

Kakav remi? Ako im je to cilj, nek se odmah pakuju kući. Treba ići na pobjedu.
IcedMFEarth

#407 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by IcedMFEarth »

Sreća pa nam je Pape trener. Kakve kalkulacije bolan, samo u kost :izet:
It_is_a_Leclerc

#408 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Better Man wrote:Kakav remi? Ako im je to cilj, nek se odmah pakuju kući. Treba ići na pobjedu.
Pa normalno.

Drastično smo bolji, imamo pravo na samopouzdanje.

U nas ljudi brkaju oprez sa kukavičlukom. Mi smo kvalitetniji, bolji, snažniji, dopadljiviji protivnik po mnogo aspekata. Treba u utakmicu ući ozbiljno, ali ne i sa strahom. Jer, ako se bojimo Nigerije, jebat nas onda.
Havatar

#409 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:
Better Man wrote:Kakav remi? Ako im je to cilj, nek se odmah pakuju kući. Treba ići na pobjedu.
Pa normalno.

Drastično smo bolji, imamo pravo na samopouzdanje.

U nas ljudi brkaju oprez sa kukavičlukom. Mi smo kvalitetniji, bolji, snažniji, dopadljiviji protivnik po mnogo aspekata. Treba u utakmicu ući ozbiljno, ali ne i sa strahom. Jer, ako se bojimo Nigerije, jebat nas onda.
Oprez je kljucna rijec.
zecko_kupuz

#410 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by zecko_kupuz »

Čini se da Pape izbacuje Hajrovića, a ubacuje Višću u prvi sastav. Alternative Višći Medunjanin ili Vedo - po meni oba glupava izbora, od početka naravno.
Možda jeste brža kombinacija s Višćom i to ima smisla donekle, ali onda nam fali ljevak za slobodnjake. :D
Edin H.

#411 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

zecko_kupuz wrote:Čini se da Pape izbacuje Hajrovića, a ubacuje Višću u prvi sastav. Alternative Višći Medunjanin ili Vedo - po meni oba glupava izbora, od početka naravno.
Možda jeste brža kombinacija s Višćom i to ima smisla donekle, ali onda nam fali ljevak za slobodnjake. :D
Odakle ti to? Kakav sad Visca pobogu brate :D

To malo Pape zbunjuje njihovog trenera.
palermo

#412 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

zecko_kupuz wrote:Čini se da Pape izbacuje Hajrovića, a ubacuje Višću u prvi sastav. Alternative Višći Medunjanin ili Vedo - po meni oba glupava izbora, od početka naravno.
Nema logike Višća umjesto Hajrovića, jedino što može biti je, Vedo umjesto Bičakčića ili Višća umjesto Bičakćića.......

moram reći da mi ima logike ovo sa Višćom i Lulićem na lijevoj strani, Seo je objektivno napadački limitiran....
zecko_kupuz

#413 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by zecko_kupuz »

Nope, Bićo bi trebao ostati, Spaha je pod malim upitnikom još. Pa piše negdje da je Pape uigravao Šunjića (za svaki slučaj), Višću, te Medunjanina u nekim kombinacijama.
Mračajski proto

#414 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Blago nam se pa imamo Višću i Hadžića za preokrenuti rezultat. Pozz-selam.
palermo

#415 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

zecko_kupuz wrote:Nope, Bićo bi trebao ostati, Spaha je pod malim upitnikom još. Pa piše negdje da je Pape uigravao Šunjića (za svaki slučaj), Višću, te Medunjanina u nekim kombinacijama.
Ma mor biti svašta, ali mi stvarno nema logike Višća umjesto Hajrovića,ne vidim šta dobijamo tu.....ko zna,možda treninzi nešto govore
Edin H.

#416 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

Mračajski proto wrote:Blago nam se pa imamo Višću i Hadžića za preokrenuti rezultat. Pozz-selam.
:D
BHF_Manijak

#417 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

Ako ubaci Ibisevica od prve, a to znaci da ce igrati po desnom krilu, a ne u spicu - gdje bi trebao, odmah nas otpisite!!! Sta imas mijenjati jebo ga ti, kad je ovo sa jednim spicem odlcino funkcionisalo???

Nije mu valjda mjerilo sto Argentini nismo napravili 5 mrtvih sansi?! :roll: :roll: :roll: :-) :-) :-) :-)
MOSALJOZE

#418 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Ma Pape baca opasan hajc.
wolf07

#419 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by wolf07 »

Ja ne znam ljudi moji na kakvim ste vi drogama, cuj da se iz igre izvadi Hajrovic? Pa ko je prijetio jebenoj Argentini ako nije on. I onda da ubacimo nekog Viscu koji ne zna ni na kojem se kontinentu nalazi a kamo li sta drugo. Ovo je utakmica u kojoj nema sanse da nas Nigerija moze pobijediti, jedina sansa im je da mi pobijedimo sami sebe nekom glupavom opreznoscu kao da je opet tekma protiv neke Argentine, koji vam je vise ljudi dragi? Sad slijede utakmice sa protivnicima koji su deset svjetlosnih godina iza Argentine i vi tvrdite da treba igrati istu igru, svasta!
palermo

#420 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Ako ubaci Ibisevica od prve, a to znaci da ce igrati po desnom krilu, a ne u spicu - gdje bi trebao, odmah nas otpisite!!! Sta imas mijenjati jebo ga ti, kad je ovo sa jednim spicem odlcino funkcionisalo???

Nije mu valjda mjerilo sto Argentini nismo napravili 5 mrtvih sansi?! :roll: :roll: :roll: :-) :-) :-) :-)
o, jebo ga ti, šta pregoniš.....čuj, ako Vedo igra odmah nas otpišite......bolan Vedo je ubica dječjeg lica :D ....

I ja bih stavio istu postavu kao protvi Argentine, s time što mi uopšte ne iugleda loše ni opcija sa Lulićem na beku i Višćom na strani......

Pročitah i ja da je Pape uigravao na treningu Višću umjesto Hajrovića....ko zna šta je vidio...
BHF_Manijak

#421 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
o, jebo ga ti, šta pregoniš.....čuj, ako Vedo igra odmah nas otpišite......bolan Vedo je ubica dječjeg lica :D ....

I ja bih stavio istu postavu kao protvi Argentine, s time što mi uopšte ne iugleda loše ni opcija sa Lulićem na beku i Višćom na strani......

Pročitah i ja da je Pape uigravao na treningu Višću umjesto Hajrovića....ko zna šta je vidio...
Ma nije prblem sa dva spica, odmah bih potpisao, ali JESTE problem kad ti taj spic glumi 80% utakmice desno krilo! Da je Vedo brz k'o Cristiano, rekao bih ok, no nije, tako da imamo samo igraca manje na terenu toj postavci.

Da ga stavi uz Dzeku, pa ono klasicno 4-4-2 sa dva spica i dva krila - ok, no i sam znas da nece tako biti. :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#422 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Čekajte ljudi, pobogu braćo.

Vedo nije u kombinacijama nikakvim za prvu postavu.
Ovdje se radi o opciji da Bičakčić ide na klupu, Seo na stopera, a Višća gore na krilo, pa bi onda Lulić spao na beka.
Ja iskreno, ne razumijem zašto to. Jer, to je, po meni, preofanzivno. Pogotovo, jer nam odgovara i remi. I ne treba da srljamo prema naprijed.

Ili je u pitanju Safetov pokušaj da današnjim treningom zbuni nepoštovanu reprezentaciju Nigerije, ili stvarno hoće da bude pukovnik ili pokojnik.
Ajatolah_

#423 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Ajatolah_ »

Može li mi neko reći odakle je ta informacija da će Lulić na beka? Dobro, zna on to igrati, a i imamo velikih problema s tranzicijom pa bi ova promjena pomogla. Samo se nešto bojim niskog štoperskog para protiv Afrikanaca ako Kolašinac bude uz Spahu. Ja bih stavio Vranješa umjesto Bičakčića, dobar je s visokim loptama, a i brzina mu je OK. Ostatak k'o protiv Argentine.
Ako će Vedo, nek' igra umjesto Misketa sa Pjanom naprijed, ali ako bude ona asimetrična postava iz kvalifikacija sa lažnim krilom, povratit ću. :oops:
It_is_a_Leclerc

#424 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

To je danas igrano na treningu. U one dvije ekipe. S jedne strane su bili svi igrači koji su igrali protiv Arg, osim Biče, a sa druge strane rezerve.
palermo

#425 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:Čekajte ljudi, pobogu braćo.

Vedo nije u kombinacijama nikakvim za prvu postavu.
Ovdje se radi o opciji da Bičakčić ide na klupu, Seo na stopera, a Višća gore na krilo, pa bi onda Lulić spao na beka.
Ja iskreno, ne razumijem zašto to. Jer, to je, po meni, preofanzivno. Pogotovo, jer nam odgovara i remi. I ne treba da srljamo prema naprijed.

Ili je u pitanju Safetov pokušaj da današnjim treningom zbuni nepoštovanu reprezentaciju Nigerije, ili stvarno hoće da bude pukovnik ili pokojnik.
Zašto bi bilo preofanzivno, Lulić je u nas hejbet utakmica odigrao kao bek........Seo je objektivno limitiran napadački....barem sad zasad
Locked