Irak

Post Reply
sumirprimus

#401 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

jes sve si u pravu,nas i rusa trista miliona... :D

idemo ludo idemo jako,idemo u brazil napadamo zlato... :izet:
Ovran

#402 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

Glavni razlog ovako jakog ISISa je slaba Al Kaida. A slabljenje Al Kaide je uslijedilo zbog Zawahirija na celu, koji ma koliko se trudio nije licnost za kojom ce se mnogi povesti. Al Kaida slabi, nema vise jakog vodu poput Osame kad eto njega, Bagdadi. Po prvi put brise kolonijalne granice, sav je misteriozan, niko o njemu ne zna nista, pokazuju zube u borbama protiv svih... Boga mi evo zauzese milionski grad, odrze li se par mjeseci kao u Ramadiju i Faludzi mozemo zakljuciti da su i ovdje naisli na podrsku sunitskih plemena i to je vec uveliko uvod u gradanski rat.

Brojni su hadisi Muhameda, sallallahu alejhi ve sellem, o Shamu, vojsci Shama kojoj se trebaju pridruziti svi muslimani, dolasku Mehdija, povlacenju Eufrata koji ce otkriti planinu zlata...
Zbog svega ovog mislim da u skoroj buducnosti ISIS moze samo da jaca.
bohhe

#403 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bohhe »

sumirprimus wrote:jes sve si u pravu,nas i rusa trista miliona... :D

Znači ti se javljaš da odgovoriš.
Da čujem?
Opetja033

#404 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

bohhe wrote:
Opetja033 wrote:Da, poput birvaktile Saddama u Iraku ili danas sjevernokorejskog kepeca. To je bila lakrdija od izbora. Naravno da su izbori bili sve samo ne slobodni i demokratski. I to u sred krvavog gradjanskog rata.
Mozes li molim te navesti koje su to organizacije priznale regularnost izbora? Pa da se zajedno ismijemo.
Možeš li navesti tko se uopće bori protiv demokratske vlasti u Siriji?
Prvo, diskutujemo o tome da li je demokratska ili ne. Ne troluj i nemoj spinovati.
Dakle, ja tvrdim da izbori nisu bili demokratski i slobodni te da apsolutnoj vecini najjacih stranaka nije bio dozvoljeno ucesce na istim (MB, kurdske stranke, itd). Isto tako tvrdim da su izbori, zbog cinjenice da su odrzani u sred krvavog gradjanskog rata, sama farsa i nista vise od toga.
Isto tako tvrdim da nijedna validna medjunarodna organizacija nije priznala te izbore.

TI si prvi izasao sa nebulozom da su izbori priznati od strane organizacija i zemalja, od kojih su cak i neki/e na strani opoziciji, tj kontra Assadovog krvolocnog i nelegitimnog rezima. Dakle na tebi je da to dokazes.
Ja od tebe trazim da navedes o kojim se to organizacijama radi? Ti si iznio ovu suludu i presmijesnu tvrdnju, na tebi je teret dokazivanja. izvoli. A i ti i ja znamo da to neces moci navesti jer si izvalio nezapamcenu glupost.
Poslije mozemo o ovome sto ti pitas a mozemo se i preseliti i na temu o Siriji jer smo ovdje debelo u off topicu.
Ovran

#405 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

bohhe wrote: Možeš li navesti tko se uopće bori protiv demokratske vlasti u Siriji?
Demokratska vlast porodice Asad, s vama vec 44 godine. :lol: :lol:
sumirprimus

#406 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

bohhe wrote:
sumirprimus wrote:jes sve si u pravu,nas i rusa trista miliona... :D

Znači ti se javljaš da odgovoriš.
Da čujem?
izvoli druze kapetane,u iraku sraaaaanje opet...
bohhe

#407 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bohhe »

Opetja033 wrote:
bohhe wrote:
Opetja033 wrote:Da, poput birvaktile Saddama u Iraku ili danas sjevernokorejskog kepeca. To je bila lakrdija od izbora. Naravno da su izbori bili sve samo ne slobodni i demokratski. I to u sred krvavog gradjanskog rata.
Mozes li molim te navesti koje su to organizacije priznale regularnost izbora? Pa da se zajedno ismijemo.
Možeš li navesti tko se uopće bori protiv demokratske vlasti u Siriji?
Prvo, diskutujemo o tome da li je demokratska ili ne. Ne troluj i nemoj spinovati.
Dakle, ja tvrdim da izbori nisu bili demokratski i slobodni te da apsolutnoj vecini najjacih stranaka nije bio dozvoljeno ucesce na istim (MB, kurdske stranke, itd). Isto tako tvrdim da su izbori, zbog cinjenice da su odrzani u sred krvavog gradjanskog rata, sama farsa i nista vise od toga.
Isto tako tvrdim da nijedna validna medjunarodna organizacija nije priznala te izbore.

TI si prvi izasao sa nebulozom da su izbori priznati od strane organizacija i zemalja, od kojih su cak i neki/e na strani opoziciji, tj kontra Assadovog krvolocnog i nelegitimnog rezima. Dakle na tebi je da to dokazes.
Ja od tebe trazim da navedes o kojim se to organizacijama radi? Ti si iznio ovu suludu i presmijesnu tvrdnju, na tebi je teret dokazivanja. izvoli. A i ti i ja znamo da to neces moci navesti jer si izvalio nezapamcenu glupost.
Poslije mozemo o ovome sto ti pitas a mozemo se i preseliti i na temu o Siriji jer smo ovdje debelo u off topicu.
Od 15 milijuna glasača njih 11 milijuna je izašlo na izbore. Od tih što su izašli na izbore 88% je glasalo za Assada.

Što se tiče stranih promatrača došli su od svud.
http://www.globalresearch.ca/syrian-ele ... re/5385394
Nisu zabilježene veće nepravilnosti.
bohhe

#408 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bohhe »

Ovran wrote:Demokratska vlast porodice Asad, s vama vec 44 godine. :lol: :lol:
sumirprimus wrote:izvoli druze kapetane,u iraku sraaaaanje opet...
Kao što sam i mislio. :lol:
ex-Efendija

#409 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ex-Efendija »

Mozda je bas oslobodjeni Mosul pocetak stvaranja novog Hilafeta o cemu milionske muslimanske mase citavo stoljece sanjaju :) . A narodnju volju niko ne moze zaustaviti!
sumirprimus

#410 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
cemu lol?ne znam sta hoces da ti odgovorim...
a da ima smisla...
bespredmetno navijati za jedne i druge,nisu moj ideal,ne vidim nista pozitivno ni u jednim ni u drugim...
cak sta vise smijesno mi da sa toliko zara branite ha jednu ha drugu stranu,jerbo na koju god stranu okrenes glavu,vidis samo,jad,bijedu,cemer,smrt...
bohhe

#411 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bohhe »

ex-Efendija wrote:Mozda je bas oslobodjeni Mosul pocetak stvaranja novog Hilafeta o cemu milionske muslimanske mase citavo stoljece sanjaju :) . A narodnju volju niko ne moze zaustaviti!
Dobar dio ISIS-ovih časnika čine časnici Sadamove armije.
Jedna od teorija je da je ova nenadana ofanziva ISIA posljedica ruskog nagovaranja kako bi se oslabio napada na Siriju i Ukrajinu. Znači postoji velika mogućnost na je ovo rusko vraćanje zapadu zbog onoga šta se zadnjih mjeseci radi u Ukrajini i Siriji, jer su Rusi imali velike veze sa sadamovom armijom.
sumirprimus

#412 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

ex-Efendija wrote:Mozda je bas oslobodjeni Mosul pocetak stvaranja novog Hilafeta o cemu milionske muslimanske mase citavo stoljece sanjaju :) . A narodnju volju niko ne moze zaustaviti!
heh,jel to razlog sto ovaj bagdatis stavlja na kraju ime al huseini?ako ima ko religijski potkovaniji,da objasni o cemu je rijec?
Opetja033

#413 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

bohhe wrote:
Opetja033 wrote:
bohhe wrote: Možeš li navesti tko se uopće bori protiv demokratske vlasti u Siriji?

Od 15 milijuna glasača njih 11 milijuna je izašlo na izbore. Od tih što su izašli na izbore 88% je glasalo za Assada.

Što se tiče stranih promatrača došli su od svud.
http://www.globalresearch.ca/syrian-ele ... re/5385394
Nisu zabilježene veće nepravilnosti.
Cuj posmatraci iz Sjeverne Koreje i Irana. :lol: :lol:
Da, pise da su bili i posmatraci iz SAD, Kanade i Irske ali uopce ne spominje o kome se radi. I SAD i UK su izjavili da izbori nemaju nikakav legitimitet. Isto tako suludo je ocekivati da ce Bahrein, zakleti neprijatelj Irana i Sirije slati svoje zvanicnike da nadgledaju izbore i samim tim im daju legitimitet. To niko, ko ima zrno pameti, ne bi mogao zakljuciti. Dakle radi se najvjerovatnije o pripadnicima sitskih stranaka/organizacija iz Bahreina.
Ima marginalnih grupa u SAD i Zapadnoj Europi koji podrzavaju Assada. Ali ocekivati da zvanicne organizacije iz SAD i EU stanu rame uz rame sa parlamentarcima iz diktatura poput Irana i Sj. Koreji i samim tim dadnu legitimitet toj farsi od izbora - moze samo potpuni politicki retard. A upitno je da li su uopce i bili prisutni jer se ne navode ni imena pojedinaca, ni imena organizacija.

Samim tim zakljucak: izbori nisu slobodni i legitimni, nije dozvoljeno najvecim i najjacim strankama da ucestvuju na njima. Sve cifre oko izlaznosti i broja Assadovih glasova samim tim nemaju nikakav legitimitet i sa tim komadom papira guzicu moze obrisati ili Assad ili njegova gospodja Esma. Sloboda izbora je na nivou Saddamovog Iraka, danasnjeg Irana i Sj. Koreje. Bas kao sto je rekao i ministar vanjskih poslova VB, William Hague: "Assad lacked legitimacy before this election, and he lacks it afterwards. This election bore no relation to genuine democracy. It was held in the midst of civil war."

Sa ovim zavrsavam diskusiju o Siriji na ovoj temi jer smo debelo u off topicu.
Last edited by Opetja033 on 12/06/2014 11:59, edited 1 time in total.
bohhe

#414 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bohhe »

sumirprimus wrote::lol: :lol: :lol:
cemu lol?ne znam sta hoces da ti odgovorim...
a da ima smisla...
bespredmetno navijati za jedne i druge,nisu moj ideal,ne vidim nista pozitivno ni u jednim ni u drugim...
cak sta vise smijesno mi da sa toliko zara branite ha jednu ha drugu stranu,jerbo na koju god stranu okrenes glavu,vidis samo,jad,bijedu,cemer,smrt...
Ne branim ja nikoga i ne navijam za nikoga, samo govorim činjenice.
Eno SAD priznaju izbore u Ukrajini, iako je manje ljudi izašlo i manji postotak glasova su dobili.
Dok je s druge strane za Asada glasala većina, a njega pokušavaju srušiti razne terorističke grupe, ali eto financijeri tih grupa ne priznaju izbore.

Inače ako nisi znao sve više boraca za slobodu u Siriji boluju od bolesti kuru.
http://shoebat.com/2013/11/04/new-cases ... lim-syria/
Od toga se može oboliti jedino ako se jede ljudsko meso, a prvi put je otkrivena na Novoj Gvineji među ljudožderskim plemenima.
Ovran

#415 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

sumirprimus wrote: heh,jel to razlog sto ovaj bagdatis stavlja na kraju ime al huseini?ako ima ko religijski potkovaniji,da objasni o cemu je rijec?
Njegovo ime je Abu Dua, Ibrahim bin Awad bin Ibrahim Al-Badri Al-Radawi Al-Husseini Al-Samarra’i.
sumirprimus

#416 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

pa ovo al huseini mi zanimljivo..
pa kontam ima neko ko moze detaljnije pojasnit..od pristune uleme... :D
Opetja033

#417 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

bohhe wrote: Ne branim ja nikoga i ne navijam za nikoga, samo govorim činjenice.
Eno SAD priznaju izbore u Ukrajini, iako je manje ljudi izašlo i manji postotak glasova su dobili.
Dok je s druge strane za Asada glasala većina, a njega pokušavaju srušiti razne terorističke grupe, ali eto financijeri tih grupa ne priznaju izbore.
To nisu cinjenice, to je Assadova propaganda koju ne moze potkrijepiti nijedan neutralni izvor. Za razliku od recimo Ukrajine, cije rezultate izbora priznaje cak i Rusija.
bohhe wrote:Inače ako nisi znao sve više boraca za slobodu u Siriji boluju od bolesti kuru.
Od toga se može oboliti jedino ako se jede ljudsko meso, a prvi put je otkrivena na Novoj Gvineji među ljudožderskim plemenima.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kao izvor uzimas splacinu sa jedne zestoko islamofobicne stranice najgorih krscanskih fundamentalista. I to ti neki izvor? :lol:
Last edited by Opetja033 on 12/06/2014 12:05, edited 2 times in total.
Opetja033

#418 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

sumirprimus wrote:pa ovo al huseini mi zanimljivo..
pa kontam ima neko ko moze detaljnije pojasnit..od pristune uleme... :D
Nema nikakve teoloske veze. Ne znam ni sto bi imalo jer ime Husein nema opet nikakve veze sa predznacima Sudnjeg Dana u Islamu. Vjerovatno se radi o porodici, klanu. Dakle nikakva relevantnost za ovo sto @Efendija prica (uzgred nadam se da se sali).
Ovran

#419 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

bohhe wrote: Dobar dio ISIS-ovih časnika čine časnici Sadamove armije.
Jedna od teorija je da je ova nenadana ofanziva ISIA posljedica ruskog nagovaranja kako bi se oslabio napada na Siriju i Ukrajinu. Znači postoji velika mogućnost na je ovo rusko vraćanje zapadu zbog onoga šta se zadnjih mjeseci radi u Ukrajini i Siriji, jer su Rusi imali velike veze sa sadamovom armijom.
Notorna laz.
ISIS nije ustrojen kao ostale armije.
Da ce ovo oslabiti napad na Siriju i da su zasluzni Rusi, takode moze dokuciti samo onaj kog chemtrails dokace i dok se tusira. ISIS gotovo ne ratuje protiv SAA.
Last edited by Ovran on 12/06/2014 12:10, edited 1 time in total.
Ovran

#420 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

Opetja033 wrote:
Nema nikakve teoloske veze. Ne znam ni sto bi imalo jer ime Husein nema opet nikakve veze sa predznacima Sudnjeg Dana u Islamu. Vjerovatno se radi o porodici, klanu. Dakle nikakva relevantnost za ovo sto @Efendija prica (uzgred nadam se da se sali).
Zasto mislis da se sali? Vec odavno su tu price o tome kako postoji mogucnost da je Bagdadi, ni manje ni vise nego Mehdi, a.s. ISIS ima mnogo dobro razradenu mrezu medija, propaganda na nivou i siguran sam da ce se ova desavanja predstaviti kao put prema uspostavi Hilafeta.
Opetja033

#421 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Ovran wrote:
Opetja033 wrote:
Zasto mislis da se sali? Vec odavno su tu price o tome kako postoji mogucnost da je Bagdadi, ni manje ni vise nego Mehdi, a.s. ISIS ima mnogo dobro razradenu mrezu medija, propaganda na nivou i siguran sam da ce se ova desavanja predstaviti kao put prema uspostavi Hilafeta.

Ako je Bagdadi Mehdi, ja zelim da budem u Dedzalovoj vojsci. Ali realno. :mrgreen:
ex-Efendija

#422 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ex-Efendija »

sumirprimus wrote:
heh,jel to razlog sto ovaj bagdatis stavlja na kraju ime al huseini?ako ima ko religijski potkovaniji,da objasni o cemu je rijec?
Muslimani polahko dolaze tobe i shvataju da je samo Hilafet jedino drzavno uredjenje u kojem se musliman osjeca kao riba u vodi!
Opetja033

#423 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

ex-Efendija wrote:
sumirprimus wrote:
Muslimani polahko dolaze tobe i shvataju da je samo Hilafet jedino drzavno uredjenje u kojem se musliman osjeca kao riba u vodi!
Hilafeta nikada nece biti, barem ne u onom obliku koji je bio kroz historiju. Vrijeme apsolutnih vladara je neminovno proslo. Saradnja muslimanskih zemalja, unija muslimanskih zemalja, poput EU, nekada u buducnosti? Ja se nadam. Hilafet - ne.
bohhe

#424 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bohhe »

Opetja033 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Kao izvor uzimas blacinu sa jedne zestoko islamofobicne stranice najgorih krscanskih fundamentalista. I to ti neki izvor? :lol:
Trolcino!
Kuru je u stvari ljudska verzija kravljeg ludila.
Do kravljeg ludila je došlo jer su goveda hranjena samljevenim koštanim brašnom (dobivenim od mrtvih krava), pa je došlo do propadanja mozga.

Kuru
Kuru na Novoj Gvineji
PAŽNJA
https://www.youtube.com/watch?v=C8tmgpO ... verified=1

Press TV ( Iranski državni medij koji prenosi vijesti na engleskom)
https://www.youtube.com/watch?v=dCx_5IF99Pc

BBC reportaža
http://www.bbc.com/news/magazine-23190533

Je li to dosta?
Ovran

#425 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

Opetja033 wrote:

Ako je Bagdadi Mehdi, ja zelim da budem u Dedzalovoj vojsci. Ali realno. :mrgreen:
:D Realno je da ce povratak Hilafeta morati da bude kroz borbu i krv. Takode realno je i da ce Serijat morati silom da se nametne vecini stanovnistva regija nad kojim se uspostavi. Svako nadanje da ce nesto drugacije da se desi je cisto zavaravanje.
Post Reply