Grupa A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja ce se reprezentacije plasirati u drugi krug ??

Poll ended at 25/06/2014 07:21

Brazil
95
46%
Kamerun
5
2%
Hrvatska
63
30%
Meksiko
45
22%

Total votes: 208

tnnt

#401 Re: Grupa A

Post by tnnt »

kakavdanakneiskustvu wrote:nisam gledao sinoć tekmu,zar ovaj 4. gol hrvatske nije bio iz ofsajda?
nije bio, jedan Kamerunac nije izašao na vrijeme, 2 metra je bio ispred Manđukića
putokaz1

#402 Re: Grupa A

Post by putokaz1 »

ako Hrvatska pobjedi Meksika prolazi,ako izgubi ispada,ako bude x onda jedino ih može izvuć čudo da Kamerun pobjedi Brazila
tada bi bilo
Mekisko 5
Hrvatska i Brazil 4
Kamerun 3
Ako je na prvom mjestu gol razlika onda Hrvatska ide dalje a ako međusobno onda Brazil.
putokaz1

#403 Re: Grupa A

Post by putokaz1 »

sherbett wrote:šta međusobno?
Gleda se gol razlike
Ne bi me čudilo da se to promjeni ako bi Brazil bio u situaciji da mu treba...
elmirčo

#404 Re: Grupa A

Post by elmirčo »

putokaz1 wrote:ako Hrvatska pobjedi Meksika prolazi,ako izgubi ispada,ako bude x onda jedino ih može izvuć čudo da Kamerun pobjedi Brazila
tada bi bilo
Mekisko 5
Hrvatska i Brazil 4
Kamerun 3
Ako je na prvom mjestu gol razlika onda Hrvatska ide dalje a ako međusobno onda Brazil.
zanimljivo
touch brain

#405 Re: Grupa A

Post by touch brain »

osim sto su te 2 tekme trebale biti x, ima puno slicnosti izmedju utakmica bra-hr i mex.br

mi smo protiv brazila odigrali jako dobro u obrani..osim prvog gola za brazil i dva poklonjena gola brazilu, i pored meljanja sa loptom (aka farcelona) brazil nije imao puno pravih zicera.....igrali smo crsto i nismo im dali priliku da se zaigraju oko nases kaznenog prostora...napad je bio kilav
na mecu bra-mex je bilo obrnuto....obadvije ekipe su krenule napadacki pa tko vise da....posljedica toga je vise prilika za bra ali i za mex..nevjerovatno je da je na kraju zavrsilo 0-0

tko ce pobijedi sutra zavisi jedino od toga tko ce nametnuti svoj stil:ako mi nametnemo svoju cvrstu,musku obranu a u napadu sta Bog da mislim da ce mex pasti...ali,ako mex nametne svoju (napadamo ko strsljeni) taktiku onda se necemo dobro provesti..trcanje i ganjanje suparnickih igraca nam nikada nije islo od ruke,kao ni na ostatku balkana
Djuro11

#406 Re: Grupa A

Post by Djuro11 »

Hrvatska je dobro odigrala.Nema sta.Da li su bolji od nas?Na to pitanje odgovor ce nam svima biti jasan 23-eg.Tad je odlucujuca mec utakmica

Ivica Olic s 34 godine trci i ore terenom.Mandzukic leta.Dzeko se seta.Hrvatska nema neke zvucnije igrace, ne vjerujem da su bolji ali su pokazali zrelost.Ok imali su igraca vise, ali pokazali su smirenost, disciplinu.I to im je pomoglo

Meksiko je zajeban.Brz.No ako Niko Kovac kopira stil Bosne.I utakmice protiv Meksika.Oni se itekako mogu razvuci

Meksiko je strasan.Hrvatska ima par igraca boljih u sredini., najgora opcija im je Pletikosa.Tu nema dileme.Ocoa je panter za njega

Ako Hrvatska nametne stil igre i povede s 1:0 Na kraju 1 poluvremena.Mislim da ce ici dalje.Ako na kraju 1 bude i dalje nerijeseno,Ne vjerujem da ce Hrvatska dalje
putokaz1

#407 Re: Grupa A

Post by putokaz1 »

Hrvatska ima malo vbiše zrelosti kao ekipa bili su na više prvenstava,veći lobi imaju,i više sreće
putokaz1

#408 Re: Grupa A

Post by putokaz1 »

Lobi ...Kad kažeš Hrvatska svako zna gdje je to ,šta je to,čak i ovi iz Novog Zelanda znaju za Hrvatsku,
imam prijateljicu na FB iz neke zemlje okeanije morao sam joj reći da iz Bosne sam to je ona zemlja kod Hrvatske tek tad je znala
cancel

#409 Re: Grupa A

Post by cancel »

Hrvatska je bez sumnje najpoznatija exYu zemlja, to bez daljnjeg.

Ali to nema veze sa lobijem. O lobiju mogu pričati zemlje tipa ENG, ESP, BRZ i sl kada igraju sa nekom manje poznatom zemljom u tom sportu pa se kod nekih situacija koje se mogu dvojako suditi - dosudi za one sportski poznatije, jače. Slučaj Brazila, Japanca i penala npr. E to se zove lobi, lobi domaćina, Brazila ;-)

Ne bi rekao da je Hrvatska do sada imala nešto puno sreće jer to se vidjelo na Brazilu, a lobija pogotovo. Veći lobi nad domaćinom ne može nitko imati, sa druge strane nad Kamerunom lobi nije bio ni potreban što se vidi i po rezultatu.
Last edited by cancel on 22/06/2014 14:18, edited 1 time in total.
cancel

#410 Re: Grupa A

Post by cancel »

sherbett wrote:Naravno da je poznatija zbog Šukera, Petrovića, Ivaniševića, Kukoča-
Nemaju veze toliko ti sportaši koliko ima veze jak turizam. Eno neki dan Amere pitali da označe na karti gdje se nalaze neke zemlje na starom kontinentu, čak 40% Amera je pravilno ili barem približno označilo Hrvatsku dok ostatak ex-YU zemalja ako ih je 5% pravilno označeno. Mislim da recimo jedan Dubrovnik, Game of Thrones i sl. znači daleko više za promociju zemlje od sportaša. Ali odošmo sad u offtopic, nije ni bitno to u ovoj temi..
touch brain

#411 Re: Grupa A

Post by touch brain »

cancel wrote:
sherbett wrote:Naravno da je poznatija zbog Šukera, Petrovića, Ivaniševića, Kukoča-
Nemaju veze toliko ti sportaši koliko ima veze jak turizam. Eno neki dan Amere pitali da označe na karti gdje se nalaze neke zemlje na starom kontinentu, čak 40% Amera je pravilno ili barem približno označilo Hrvatsku dok ostatak ex-YU zemalja ako ih je 5% pravilno označeno. Mislim da recimo jedan Dubrovnik, Game of Thrones i sl. znači daleko više za promociju zemlje od sportaša. Ali odošmo sad u offtopic, nije ni bitno to u ovoj temi..
mozes li mi dati link ili neku inf gdje to mogu naci to cudo..dok nevidim ne vjerujem

igrati na svjetskom ili europskom prvenstvu nije lako...moras biti jebeno dobar da prodjes grupu a ni to nekad nije dovoljno..tu treba imati i dosta srece i propisati krv da uzmes 1 ili 3 boda ...a tu se bosna zajebala..mislili su da pobjeda u kvalifikacijama ima istu tezinu kao pobjeda na svjetskom.....sve je to isti k...c...mozda tek sad shvatite koliko je 3 mjesto u francuskoj i dva 1/4 na evropskom veliki poduhvat
Renta

#412 Re: Odg: Grupa A

Post by Renta »

touch brain wrote:
cancel wrote:

...mozda tek sad shvatite koliko je 3 mjesto u francuskoj i dva 1/4 na evropskom veliki poduhvat
:thumbup:
putokaz1

#413 Re: Grupa A

Post by putokaz1 »

Hrvatska je bolja o čilea za klasu!!!!
Idemedosumom

#414 Re: Grupa A

Post by Idemedosumom »

Najveci problem za Hrvatsku (po mom misljenju) je cinjenica sto Mexicu godi i nerjesen rezultat. Dakle, Mexico nema imperativa, dok Hrvatska mora krenuti prema naprijed. I ako u ranoj fazi ne postigne gol, sve ce brzo pasti u vodi, a Mexico ce sve to brzim kontrama kazniti.

Kako god, sretno komsije, nemojte se obrukati kao mi :sad:
BHF_Manijak

#415 Re: Grupa A

Post by BHF_Manijak »

putokaz1 wrote:Hrvatska je bolja o čilea za klasu!!!!
Ma za 5 najmanje!
animals

#416 Re: Grupa A

Post by animals »

Hrvatska, ..ima par vrhunski igracau veznom redu i u napadu..minus su joj odbrana i golman..alii ovakva uz malu dozu srece se ne treba nikoga bojati na ovome prvenstvu..moze se svak pobijediti..ako ne mogu Mexiko pobijediti, onda ne trebaju ni ici dalje..
JohnnyS

#417 Re: Grupa A

Post by JohnnyS »

animals wrote:Hrvatska, ..ima par vrhunski igracau veznom redu i u napadu..minus su joj odbrana i golman..alii ovakva uz malu dozu srece se ne treba nikoga bojati na ovome prvenstvu..moze se svak pobijediti..ako ne mogu Mexiko pobijediti, onda ne trebaju ni ici dalje..

Najveći hrvatski minus sjedi na klupi.
animals

#418 Re: Grupa A

Post by animals »

JohnnyS wrote:
animals wrote:Hrvatska, ..ima par vrhunski igracau veznom redu i u napadu..minus su joj odbrana i golman..alii ovakva uz malu dozu srece se ne treba nikoga bojati na ovome prvenstvu..moze se svak pobijediti..ako ne mogu Mexiko pobijediti, onda ne trebaju ni ici dalje..

Ne znam, vidjet cemo sutra..ako pobijedi Bit ce Bog..ako izgubi, imace jos jednu sansu za Evropsko..
BHF_Manijak

#419 Re: Grupa A

Post by BHF_Manijak »

vukikozlici wrote:
JE BRAZIL ZA neznalice koje su bile euforicne kad su mislili da neki medunjanin lulic besic visca... itd su neka klasa... igraci istanbula bb i drugoligasa turske lige i njemackih drugoligasa aj molim te.... :D

bih reprezentaciju i hr je glupost porediti ... :-) :-) pusti te prazne price mi ovo mi ono... sve su to puste zelje! cinjenice statistike i rezultati i igraci sve govore :wink:
Igaci nam igraju po Schalkeu, Stokeu, Cityu, Romi, Laziu, Galatasarayu, a sad odjebi u skokovima, analfabeto.
putokaz1

#420 Re: Grupa A

Post by putokaz1 »

Bolji je Adilović od Višće!!!!
Renta

#421 Re: Odg: Grupa A

Post by Renta »

JohnnyS wrote:

Ne nužno.
Istina da nema trenerskog iskustva ali Kovač je IGRAO s većinom ovih igrača godinama, pozna ih u dušu. Igrači su srasli s njim i mislim da razumiju što on od njih traži a to je već pola obavljenog posla.
Živio je i radio u Njemačkoj i Austriji i zapravo je NJEMAČKOG nogometnog mentaliteta a to nikad ne treba podcijeniti. ;)

No, puno će ovisiti i o protivniku i kako će se on predstaviti.
U svakom slučaju ovo je, kao i što je bila utakmica BiH-Nigerija, za Hrvatsku utakmica ISTINE!
Renta

#422 Re: Grupa A

Post by Renta »

Ko i Bosna Nigeriju.

Baš su neozbiljne bilo kakve definitivne velike izjave.
Utakmica je otvorena, svatko ima svoje prednosti i mane, kako će se karte posložiti ostaje vidjeti.
Djuro11

#423 Re: Grupa A

Post by Djuro11 »

Da li je Hrvatska bolja repka od Bosne

Dobii su Kamerun ciji igraci su mjesec dana prije bojkotovali savez posebno zbog premija.Kao i famozna ozlijeda Eto. Na kraju su igrali s igracem vise.Kazem svaka cast,ali Hrvatska nije pokazala nista.Imala je takticku prednost,imala je sve

E,sad.Meksiko je druga prica.Ako se pobjedi Meksiko.Onda stvarno vjerujem da je bolja repka

Bosna je imala stativu.Ponisten gol i to cisti protiv Nigerije.Kao i da budemo iskreni.Cinjenicu da je sudija cijelo vrijeme sudio za Nigeriju.Ne moze se to porediti s Hrvatskom.Koja cak i da nije imala onaj penal protiv Brazila.Izgubila bi s 2:1.Strateska prednost penala nije postojala.Da je nekim slucajem zavrsen 2:1 Brazil-Hrvatska.Mozda bi to imalo smisla

Iako kazem.Ono je sramota da najboljeg mladog lijevog beka izbacuje i ubacuje necaka.Da je Kolasinac igrao drugacija bi prica bila.Poraz je cisti poraz Susica i nikog drugog

Ps:Sutra se gledaju 2 utakmice

Cile-Holandija i Hrvatska-Meksiko

Meksiku je dovoljan bod za prolaz.Hrvatskoj nije.Hrvatska mora da napadne.
touch brain

#424 Re: Grupa A

Post by touch brain »

ajde otvorite temu tko je bolji pa tamo serite.....tema su brazil,meksiko hrvatska i kamerun

bice tesko veceras..znam da mozemo ali niklad se nezna..imam neki los osjeaj ali imao sam ga i protiv kameruna tako da :D :D :D
zg1911

#425 Re: Grupa A

Post by zg1911 »

Djuro11 wrote:Da li je Hrvatska bolja repka od Bosne

Dobii su Kamerun ciji igraci su mjesec dana prije bojkotovali savez posebno zbog premija.Kao i famozna ozlijeda Eto. Na kraju su igrali s igracem vise.Kazem svaka cast,ali Hrvatska nije pokazala nista.Imala je takticku prednost,imala je sve

E,sad.Meksiko je druga prica.Ako se pobjedi Meksiko.Onda stvarno vjerujem da je bolja repka

Bosna je imala stativu.Ponisten gol i to cisti protiv Nigerije.Kao i da budemo iskreni.Cinjenicu da je sudija cijelo vrijeme sudio za Nigeriju.Ne moze se to porediti s Hrvatskom.Koja cak i da nije imala onaj penal protiv Brazila.Izgubila bi s 2:1.Strateska prednost penala nije postojala.Da je nekim slucajem zavrsen 2:1 Brazil-Hrvatska.Mozda bi to imalo smisla

Iako kazem.Ono je sramota da najboljeg mladog lijevog beka izbacuje i ubacuje necaka.Da je Kolasinac igrao drugacija bi prica bila.Poraz je cisti poraz Susica i nikog drugog

Ps:Sutra se gledaju 2 utakmice

Cile-Holandija i Hrvatska-Meksiko

Meksiku je dovoljan bod za prolaz.Hrvatskoj nije.Hrvatska mora da napadne.
glupo je reć za neku momčad da nije pokazala ništa nakon što je pobjedila 4-0 na svjetskom prvenstvu.

sudac je pokrao bosnu jednako koliko i hrvatsku protiv brazila. kažeš da bi utakmica tako i tako završila 2-1 da nije bilo penala. ta ti ne stoji. kad vodiš drugačije postavljaš igru nego kad si u egalu ili kad gubiš. uz to zaboravljaš da je brazil i 3. gol zabio nakon prekršaja na rakitiću. a ako ćemo baš cijepidlačit za suđenje, i neymar je zbog udaranja modrića mogao pocrvenit prije zabijanja izjednačujućeg pogotka.

da li je hrvatska jača od bih to je pitanje. neću reći da je, ali bi po svemu trebala biti favorit. argumenti bi bili:

- hrvatska ima iskustva igranja na velikim turnirima, bih nema. hrvatska je pobjeđivala top reprezentacije dok bih nije.

- hrvatski igrači igraju u jačim klubovima

po klubovima prvih 11 hr koji bi trebali istrčat protiv meksika večeras;
rostov - šahtar, southampton, lokomotiv, genova - wolfsburg, real, barcelona, inter, wolfsburg - bayern
11 bih iz utakmice protiv nigerije;
stoke - freiburg, lugansk, leverkusen, lazio - sturm, ferencvaroš, gaziantepsopr, roma, guizhou - man city

(pa jebemu miša imate 2 igrača hajduka u kadru :D )

- po trarnsfermarktu vrijednost prvih 11 bih je cca 82 milijuna eura, a ukupna vrijednost je 114,95 milijuna. vrijednost prvih jedanaest hrvatske je cca 146 milijuna eura, a ukupna vrijednost je 197,25.

http://www.transfermarkt.de/bosnien-her ... erein/3446

http://www.transfermarkt.de/kroatien/st ... erein/3556

ali ponavljam, sve je to mrtvo slovo na papiru. računa se teren. a bih je definitivno dovoljno dobra da može pobjediti hrvatsku. gubili smo i od lošijih, pobijeđivali i bolje.

pozdrav!
Post Reply