Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#401 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:Ja to ne sporim,kapa dole.
Ali on kaze Fiat propada,a ono sve kontra,kupuju se Americki giganti,prave se novi motori,mjenjaci. Sta da ti kazem. Nema se,moze se :D
milojkoo,,., vrati pjesamu unazad nekih 2god,. koliko fiat i ameriknaci dobise para drzavnih obveznika,., amerikanci cifra oko 100milijardi fiat nesto tako puno,., da bi fiat kupio amerikance morali su izmirit neka dugovanja prema bankama,i fiat odje na cistu firmu bez duga,..

koliko me sjecanje sluzi samo je gm uspio vratit pozajmnicu,
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#402 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

@sema911
Dobro,i?
Fiat dobro odradio posao,ulozio pametno. Mislis da Americka vlada ne bi razjebala da Fiat nije sve ispunio i dopustila da postane 100% vlasnika Chrysler grupe? How,yes,no.
Znas li da je njemacka vlada stavila moratorij na prodaju VW dionica i da ne moze niko biti veci vlasnik od odredjenog % i da se to kosi sa zakonima EU i da se placaju milionski penali? Zasto?
@emko
Ti kao nesto lose predstavljas neizbacivanje 3.0 motora,ja ti odg sa CR tehnologijom. Ko je veci propust napravio?
Jesi siguran u 1%?
sema911s

#403 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:@sema911
Dobro,i?
Fiat dobro odradio posao,ulozio pametno. Mislis da Americka vlada ne bi razjebala da Fiat nije sve ispunio i dopustila da postane 100% vlasnika Chrysler grupe? How,yes,no.
Znas li da je njemacka vlada stavila moratorij na prodaju VW dionica i da ne moze niko biti veci vlasnik od odredjenog % i da se to kosi sa zakonima EU i da se placaju milionski penali? Zasto?
@emko
Ti kao nesto lose predstavljas neizbacivanje 3.0 motora,ja ti odg sa CR tehnologijom. Ko je veci propust napravio?
Jesi siguran u 1%?
bil ti prodao koku nosilju,. nek se proda vw , krenuce isto sa bmw, sa mercedesom, ode i rhmetal,ode vojna industrija, ode citava industrija,.
vw se navodi ko primjer pogledaj druge firme od vitalnog nacionalnog interesa( haha ovo zvuci poznato )

mislis li da oni nebi voljeli tusnut nekoliko milijardi dionica po cijeni 100€ dionica nekom arapu,. pa kada kupis veci dio neke firme kupio si i njihovu tehnologiju, njihov mozak,., a sve je u tome kako nekontas,.,., tebi i meni se haba cije je vw ali njemcu ko njemcu koji brine za sutra i buducnost svoje djece nece da pusti nekog zutog, smedjeg da mu se jebe u kuci i njegovo mozgativno dobro da prodaje nekom drugom
ElDzidziIbnDzo

#404 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Last edited by ElDzidziIbnDzo on 28/05/2014 15:02, edited 2 times in total.
mali_milojica

#405 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Ti si rekao da je drzava spasila GM,Ford,Fiat itd koji zaposljavaju stotine hiljada ljudi koji su pokretaci kompletne privrede. Ulupali su milijarde da ne bi zuti kupio mozgove i tehnologiju.
Mislis da DE ne bi ulupala u VW,Mercedes da ih spase. Pa naravno da bi. Za BMW nisam siguran jer je manje vise privatna firma. Ali sigurno bi im omogucila povoljan kredit.
lavic

#406 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

Ja volim "SVABE" i vozim Svabu, ali da je ova dobra, jebi ga dobra je, i ne bi se puno bunio da bude u mom vlasnistvu.
Samo daj detalje, koji motor i koja godina i koliko eurica je ovo?
ElDzidziIbnDzo

#407 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

2008 godina,210 KS,JTDm Ti/Q4,Bose,Brembo,85000km,3 mjeseca garancija...80 hiljada maraka(kad pretvoriš u KMove)

Može i zamjena za Merca,VW ili Audija
Last edited by ElDzidziIbnDzo on 28/05/2014 15:08, edited 1 time in total.
sema911s

#408 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:Ti si rekao da je drzava spasila GM,Ford,Fiat itd koji zaposljavaju stotine hiljada ljudi koji su pokretaci kompletne privrede. Ulupali su milijarde da ne bi zuti kupio mozgove i tehnologiju.
Mislis da DE ne bi ulupala u VW,Mercedes da ih spase. Pa naravno da bi. Za BMW nisam siguran jer je manje vise privatna firma. Ali sigurno bi im omogucila povoljan kredit.
jest ali drzavni aparat njemacke i amaerike razlika poprilicna,., njemacka vlada ce poklonit milijarde da ocuva svoje, ono sto joj znaci ali fijat je odigrao dobru kartu pa posrnuli amercki giganti su bili privatni samo je drzava htjela da spasi veliki broj nezaposlenih i taman se poklopi eu daje fijatu pare da se izvuce i te pare prebacujuj amerima i voalaa prije svih za malo para dobijau mnogo,., e sada koliko ce taj gigant da radi kada se daimler nije mogao borit sa njima,. vidjecemo,.,nadam se da ce to potrajat dugo dugo,.,.

a taj 3,0motor nastao na kojem motoru dizel,.,. nacrt bloka ciji je
jefferson

#409 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by jefferson »

sema911s wrote:
mali_milojica wrote:Ti si rekao da je drzava spasila GM,Ford,Fiat itd koji zaposljavaju stotine hiljada ljudi koji su pokretaci kompletne privrede. Ulupali su milijarde da ne bi zuti kupio mozgove i tehnologiju.
jest ali drzavni aparat njemacke i amaerike razlika poprilicna,., njemacka vlada ce poklonit milijarde da ocuva svoje, ono sto joj znaci ali fijat je odigrao dobru kartu pa posrnuli amercki giganti su bili privatni samo je drzava htjela da spasi veliki broj nezaposlenih i taman se poklopi eu daje fijatu pare da se izvuce i te pare prebacujuj amerima i voalaa prije svih za malo para dobijau mnogo,., e sada koliko ce taj gigant da radi kada se daimler nije mogao borit sa njima,. vidjecemo,.,nadam se da ce to potrajat dugo dugo,.,.

a taj 3,0motor nastao na kojem motoru dizel,.,. nacrt bloka ciji je
Do sada su se pokazali daleko bolje od Daimlera.
Mislim da Fiat tu uci na greskama koje je Daimler napravio.
lavic

#410 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

ElDzidziIbnDzo wrote:2008 godina,210 KS,JTDm Ti/Q4,Bose,Brembo,85000km,3 mjeseca garancija...80 hiljada maraka(kad pretvoriš u KMove)

I nova bi se tesko prodala za te pare, a stara 6 godina moze samo sanjati.
emko1234

#411 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:@sema911
Dobro,i?
@emko
Jesi siguran u 1%?
pa duduk jedan gore je nemati nesto nikako nego imato nesto sto nije CR nego je pandan CR. jedini razlog zbog kojeg se odustalo od PD tehnologije je cijena. Jer takav sistem visestruko skuplji za napravit. a sto bi vw na mom audiju zaradio 3000 eura ako moze 3500 eura. da te podsjetim da sam imao PD motor koji je derao asfalt koliko je dobro isao i prije cipa i s cipom. i navozao sam se svakakvih dizela. jer brekto hladan, al nikad brzeg i boljeg u tom rangu nisam vozio s onako zanemarovim potrosnjom.
tako da je po meni gore nemati motor, nego imati pandana. i normalno da je lose. fiat nije ni mogao imat 3.0 dizela dok nije kupio jeepa i na osnovu starog mercedesovog 3.0crd koji je isao u stare e klase napravio fol neki novi dizel sestak. znaci nista svoje nisu napravili.
emko1234

#412 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

ElDzidziIbnDzo wrote:2008 godina,210 KS,JTDm Ti/Q4,Bose,Brembo,85000km,3 mjeseca garancija...80 hiljada maraka(kad pretvoriš u KMove)

mozda 80 000 kuna jedino ili kruna svedskih.
pa nije nova bila toliko ovakva alfa.
cuj 6 godina staro auto 80 000.
pa S klasa stara 6 godina nije 80 000.
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=3843
hahahahahahahahah cuj alfa 80 000 :lol: :lol: :lol: :lol:
adnandus

#413 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by adnandus »

Cuj valja li jok eto ne valja :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih:
mali_milojica

#414 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Auuuuu sta rece i osta ziv. Mercedesov motor kazes. Auuuuuu.
@Sema911
Novi motor. VM ga proizvodi. I njih je FIAT kupio,odnosno preostalih 50% od GM.
Nema se,moze se :izet:
emko1234

#415 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:Auuuuu sta rece i osta ziv. Mercedesov motor kazes. Auuuuuu.
@Sema911
pa neznalice, vm je u vlasnistvu gm bio. mercedesov motor je orginalno imao 204 ks. onda kad je dosao do gm-a i kad je poceo da ide u tadasnji grand cheeroke preradjen je malo i dosao je do 218 ks. kao takav je isao u stari 300c i grand cheeroke. ne znam jel isao u voyagera. i onda dodje mrtvi fiat. da ne bi razvijali svoj motor uzmu taj stari koji vuce korijene iz mercedesa i malo ga unaprijede. i sad mi ti tu seres kako ghibli ima neki dragulj pod haubom.
ima karinu. dragulj je vw 3.0tdi sa 320 konja. ili bmw 3.0 triturbo sa 381. a to smece koje ide u ghibli je derivat mercedesa iz 2003 da si ti ziv i zdrav.
googlaj sine googlaj
mali_milojica

#416 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Pa jadan ne bio. Jeep je u grupaciji Chrysler. A Chrysler je zasebna firma nikada nije bio u vlasnistvu GM.
Jos bisera emko,jos. Jos malo pa uspjet ces. Cijeli forum ce ti se smijati.
sema911s

#417 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:Auuuuu sta rece i osta ziv. Mercedesov motor kazes. Auuuuuu.
@Sema911
gdje ti ja reko da je to mercedesov motor,.,
citroen xm

#418 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Emko nesrećo, bježi van foruma. Svakim postom toneš sve dublje i dublje.

A vidi ga Alfa od 6 godina 80 tisuća. Skupi ti točkovi na Audiju kada možeš Alfu kupiti za komplet ko što reče.

TDI dragulj :lol:

Daj još malo bisera.
emko1234

#419 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:Pa jadan ne bio. Jeep je u grupaciji Chrysler. A Chrysler je zasebna firma nikada nije bio u vlasnistvu GM.
Jos bisera emko,jos. Jos malo pa uspjet ces. Cijeli forum ce ti se smijati.
Cerberus Capital Management, an American private equity firm, bought around 80% of Chrysler from DaimlerChrysler, which will rename itself Daimler once the divestiture is completed. Daimler will retain the remaining 20% or so of Chrysler.

GM examined buying Chrysler for a brief time, buts its financial analysts shot down the idea early on. Cerebus is buying an 80% stake in Chrysler. She may have been thinking this because Cerebus also owns 51% stake in GMAC with GM owning the other 49%.
Hyundai was also reported to have briefly considered the idea of buying Chrysler.

Magna International, a Canadian-based components supplier and assembler, was considered a front runner among Chrysler's suitors. Its bid was unsuccessful.
evo ti duduk jedan
emko1234

#420 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

Googlajte malo papci. nisu vrele gume i proauto popili svu pamet svijeta.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#421 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by bitanga_sa_otesa »

ja samo vjerujem u pungas.com ,al tamo su sturi s informacijama :lol:
citroen xm

#422 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Kad ti Emko kaže da si papak, to ti onda dođe ogromni kompliment. Hvala Emko.

Ajd sad malo kruži po gradu, a večeras nam kaži koliko si goriva nasuo i kaži nam prosječnu potrošnju tog dragulja. :lol:
emko1234

#423 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

ma sta ce, on cuje u granapu nesto od ramiza sto sjedi po cijeli dan ispred i misli da je popio svu pamet svijeta.

evo jos jedan link ovog investicionog fonda koji je bio vlasnik i pola daimler cryslera i gmca (general motors acceptance corporation).
http://en.wikipedia.org/wiki/Cerberus_C ... Management
eto papci. ako ne znam ja, zna google.
citroen xm

#424 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Hvala Emko.
Nego poslušaj moj savjet, svi jedva čekamo da večeras čujemo nove podatke iz tvog života. Evo ja našao i slike Audija ko tvoj na guglu i čitav dan svršavam.
emko1234

#425 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Emko nesrećo, bježi van foruma. Svakim postom toneš sve dublje i dublje.

A vidi ga Alfa od 6 godina 80 tisuća. Skupi ti točkovi na Audiju kada možeš Alfu kupiti za komplet ko što reče.

TDI dragulj :lol:

Daj još malo bisera.
PAPAK kompleksaski, kad vidis da je neko poceo napdat odmah poletis prvi ne bi uvrijedio il se nasladio i likovao. a onda kad ti se da crno na bijelo da taj neko nije bio u pravu, ko ker podvijes rep i promjenis temu.

ja u audija, a ti u tramvaj. kome je bolje :lol: :lol: :lol:
Post Reply