StupskaBitanga wrote:nOrMaLaC wrote:Doboj je pod vodom. Sirene su se oglasile za uzbunu.
ljudi, šta je sa varešom?? ....
kolega jučer stigao preko drine, kaže da je drina široka kao dunav
modrac?? ...kako drži brana??
Moderator: anex
StupskaBitanga wrote:nOrMaLaC wrote:Doboj je pod vodom. Sirene su se oglasile za uzbunu.
de ba pusti covjeka na miru u pravu je , krivi ste vi /mi biraci sto ista govna biramoDrinski wrote:jesu ...za nerad.Alfons Kauders wrote: dobro
politicari su krivi... i bili su krivi kad je za noc pao metar snijega... i kad smo imali nagore vrucine i pozare ikad
priroda nema nista s ovim i molim administraciju da temu prebaci na podforum politika
nemoj razvodnjavati temu o vijestima iz poplavljenih podrucja. i ja molim administraciju da to sprijeci.

Sta bi drugo, odakle ce sada uzet kredit da saniraju ovu stetu? vjerujem da cemo geledati poslijedice ovog narednih 20 i kusur godina..VjecitiStudent wrote:Za svo ovo vrijeme Vlada Federacije svira kurcu, kao i obično.
Ja sam iz SA,necu da pricam o drugim krajevima ali sam siguran da je jos gore nego u SA. U SA plavi samo u Sarajevskom polju u trokutu izmedzu rijeka Miljacke,Zeljeznice i Bosne. Plavi zato sto sve tri rijeke imaju neuredjeno korito ,kao da su u Africi na ne u evropskom glavnom gradu. Da se ta korita naprave i rijeke kanalizuju,tu poplava uopste ne bi bilo. A ako bi i doslo do vanrednih elementarnih nepogoda onda masno placene sluzbe poput : CZ,vojske,vatrogasaca odu na VRIJEME na ugrozena podrucja i postavljaju vjestascke nasipe,vrse ispumpavanja,evakuisu ljude i zivotinje i slicno.Alfons Kauders wrote:dobroObjektivni navijac wrote:Niko ne krivi tvoje politicare za elementarne nepogode,nego za nerad u preventivi i borbi protiv elementarnih nepogoda.Alfons Kauders wrote:
nema mjera koje bi pomogle... a nema vala ni boga koji bi pomogao...
ali nece nam pomoci da za elementarne nepogode krivimo nekakve politicare, civilnu zastitu, vojsku itd...
Nizak stepen organizovanosti,nedovoljni kapaciteti,nerad i nesposobnost budzetskih organizacija i politicara nije elementarna nepogoda. U stvari jeste,najteza koja je pogodila BiH od 1990-e.
politicari su krivi... i bili su krivi kad je za noc pao metar snijega... i kad smo imali nagore vrucine i pozare ikad
priroda nema nista s ovim i molim administraciju da temu prebaci na podforum politika
Prave planove kako da ulupaju još par milijardi kredita za autoput.IDontCare wrote:Sta bi drugo, odakle ce sada uzet kredit da saniraju ovu stetu? vjerujem da cemo geledati poslijedice ovog narednih 20 i kusur godina..VjecitiStudent wrote:Za svo ovo vrijeme Vlada Federacije svira kurcu, kao i obično.
Klix.ba u Doglodima i Osjeku: Sve je pod vodom, građani se mole za prestanak padavina
http://www.klix.ba/vijesti/bih/klix-ba- ... /140515011
Pustiti djecu u skolu???StupskaBitanga wrote:Televizija Zenica javlja da je stanje kritično i da se Bosna izlila u centralnom dijelu i da je u toku evakuacija uposlenika i učenika neke škole
Evakuacija ucenika Tehnicke skoleStupskaBitanga wrote:Televizija Zenica javlja da je stanje kritično i da se Bosna izlila u centralnom dijelu i da je u toku evakuacija uposlenika i učenika neke škole

koji imbecili sacuvaj bozemO k3 wrote:Pustiti djecu u skolu???StupskaBitanga wrote:Televizija Zenica javlja da je stanje kritično i da se Bosna izlila u centralnom dijelu i da je u toku evakuacija uposlenika i učenika neke škole
![]()

jos gore roditelji ako su ih stvarno pustiliAlfons Kauders wrote:koji imbecili sacuvaj bozemO k3 wrote:Pustiti djecu u skolu???StupskaBitanga wrote:Televizija Zenica javlja da je stanje kritično i da se Bosna izlila u centralnom dijelu i da je u toku evakuacija uposlenika i učenika neke škole
![]()
helpdesk1 wrote:Sad sam gledao slike sa evakuacije iz Šekovića jutros-prestrašno. Također slike Olova iz zraka tek pokazuju kolike su razmjere poplave. Voda je prekrila magistralni put sve od pumpe na ulazu u Olovo prema Kladnju. Snijega na planinama ko u priči. Još i to kad se počne topiti...
Ovo je grozno.jasko_ba wrote:
Brana![]()