On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#401 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

todd_smith wrote:
Pa eto i ti si puna predrasuda prema osobama koje imaju misljenje poput mog. Kako je tvoje bolje tj preciznije od mog onda?
Nauci razlikovati predrasudu od necijeg prava da ti argumentuje.
Predrasuda bi bila da ti ja kazem npr. da si glup jer procjenjujes druge kroz svoje zivotne izbore, a to ne mislim.

Opet cu ti ponoviti, imati svoj stan nije znak samostalnosti.
Ja znam jako dobro sta znaci biti samostalan i to sam naucila na jako tezan nacin a nisam makla van svoje kuce.
I zato ti imam pravo reci da pojma nemas o samostalnosti jer samostalnost je puno vise od napustiti porodicu i od mjesta prebivalista/boravista.
todd_smith

#402 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:
todd_smith wrote:
Pa eto i ti si puna predrasuda prema osobama koje imaju misljenje poput mog. Kako je tvoje bolje tj preciznije od mog onda?
Nauci razlikovati predrasudu od necijeg prava da ti argumentuje.
Predrasuda bi bila da ti ja kazem npr. da si glup jer procjenjujes druge kroz svoje zivotne izbore, a to ne mislim.

Opet cu ti ponoviti, imati svoj stan nije znak samostalnosti.
Ja znam jako dobro sta znaci biti samostalan i to sam naucila na jako tezan nacin a nisam makla van svoje kuce.
I zato ti imam pravo reci da pojma nemas o samostalnosti jer samostalnost je puno vise od napustiti porodicu i od mjesta prebivalista/boravista.
Pa fakticki si rekla "nemoj dalje zivota ti", kako drugacije shvatiti.

I znam na sta mislis na taj drugi dio, ali opet ranije govoris da ne mozes gledati kroz vlastito iskustvo, a upravo to radis.

Ti zbog svog iskustva mislis da je tako, ja zbog svog mislim da je ovako.

Ne kazem da je moje tacno ili da mora biti po mom, vise puta sam naglasio "po meni" ili "ja licno mislim", a ne "MORA da je tako" ili "CINJENICA JE DA JE TAKO"
Alfons Kauders

#403 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

LieToMe wrote:
:D
nisam rekla da ti generalizujes nego da je tema puna generalizacija :wink:
pa i svijet je pun nepravde, ja nemam nista s tim... ocam :D
ne glumim ni ja advokata nikome (pa ni sebi) a isto tako ne mogu sve govoriti na osnovu licnog gledista i svjet mjeriti po sebi :roll: ono sto je meni ok ne mora biti drugome (recimo moje dijete ne jede smoki i komforno kad je neko ponudi ja kazem ona to ne jede :roll: i ona to stvarno ne jede, ne svidja joj se, ne voli, pljune... nikad nisam rekla da majke koje daju djeci smoki da su lose majke (ja ga jedem pa je moja mati automatski losa majka :D ) ali redovno cujem konstataciju tipa: vidi nje preserava se, dijete joj svo organsko :lol: ) o tome ti pricam :wink: znaci ono sto je meni ok ili nije ok ne mora nuzno biti norma ili standard, ne mora biti ni ispravno, nego je kao takvo meni ispravno i ja nalazim neko logicno/realno uporiste u tome.
nije standard, nije norma, ali jeste tudje misljenje... s kojim se mozes, ali ne moras slagati... isto kao i za smoki
ovdje se podobro otislo od teme (nemoj sad opet da bude da sam rekla da si ti otisao od teme zivota ti :lol: ) nego se konstanto namece to da ljudi koji zive sa roditeljima, pa cak i zenu dovedu kod roditelja su debil, nesposobni, inertni ili sta vec... a da se ne uzima u obzir da zivimo u Bosni (i Hercegovini) a ne nekoj tamoj obecajoj zemlji gdje jedemo zlatnim escajgom i gdje svi imaju svojih 200 kvadrata kako im ne bi roditelji ulazili i remetiri njihov mir :roll:
mnogi nazalost jesu - stereotipi ne nastaju slucajno... :wink:
Alfons Kauders

#404 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

JohnnyS wrote:
Zovem se Zelena wrote:
GaRGa wrote:Sve bi zene da dodju na gotovo, da ima auto, stan i dobar posao...

A šta ako žena ima sve to?

Takve žene ugrožavaju homo balcanicusa, ali to je skroz druga tema :D
tako je kolega

kako se kurvat i po stare dane hodat po kafanama, :D ako je hanuma samostalna i uspjesna? ili uknjizena u gruntu :D
BadCopy

#405 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Ja imam osjecaj da je citav socijalni i drustveni zivot takvim muskarcima u kurcu.
Nit sta mozes organizovat nit se mozes opustiti.
Starci ti u tom slucaju imaju nekih 55 do 65 godina,i po naravi su 'dosadni' uvijek nesto hoce,mater ko mater u najboljoj namjeri da nesto uradi ona jadna pretjera.
Kad te neko pita gdje zivis ti kazes sa starcima a za odgovor dobijes ono klimanje glavom i aha.

Od zla oca od gore matere
madner

#406 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

Postoji i mogucnost da se neko puno bolje slaze sa roditeljima nego osobe koje bjeze glaFom bez obzira u kiriju. :D
munevera44

#407 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by munevera44 »

A zašto tema nije

ONA ŽIVI SA RODITELJIMA? Preskoči NJU?
LieToMe

#408 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by LieToMe »

madner wrote:Postoji i mogucnost da se neko puno bolje slaze sa roditeljima nego osobe koje bjeze glaFom bez obzira u kiriju. :D
kolega to je stereotip :lol: ne uklapa se u temu nikako :D
ladyblue18

#409 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

todd_smith wrote:
Pa eto vidis da imas bar jedan primjer koji potvrdjuje da se moze biti samostalan i bez da maknes iz kuce ;-)
BadCopy wrote: Kad te neko pita gdje zivis ti kazes sa starcima a za odgovor dobijes ono klimanje glavom i aha.
Jah sramote, djes to reci :( Ti ko da pises scenario za americki chick flick :mrgreen:
todd_smith

#410 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:
todd_smith wrote:
Pa eto vidis da imas bar jedan primjer koji potvrdjuje da se moze biti samostalan i bez da maknes iz kuce ;-)
BadCopy wrote: Kad te neko pita gdje zivis ti kazes sa starcima a za odgovor dobijes ono klimanje glavom i aha.
Jah sramote, djes to reci :( Ti ko da pises scenario za americki chick flick :mrgreen:
Da, ali taj primjer i prosjecan primjer su nebo i zemlja.
lavorpunvode

#411 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by lavorpunvode »

BadCopy wrote:Ja imam osjecaj da je citav socijalni i drustveni zivot takvim muskarcima u kurcu.
Nit sta mozes organizovat nit se mozes opustiti.
Starci ti u tom slucaju imaju nekih 55 do 65 godina,i po naravi su 'dosadni' uvijek nesto hoce,mater ko mater u najboljoj namjeri da nesto uradi ona jadna pretjera.
Kad te neko pita gdje zivis ti kazes sa starcima a za odgovor dobijes ono klimanje glavom i aha.

haj sve to kontam, al zar nije malo nekulturno kopat po necijem zivotu do te mjere i pitati nekoga s kim zivi? :shock: sta me kojeg djavola boli briga s kim zivi bilo ko s kim se druzim ili imam namjeru da se druzim :shock:
lavorpunvode

#412 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by lavorpunvode »

cisto nako da znam kako da reagujem kad se neko pohvali kako sam zivi, reci mi, kakve ti reakcije dobijes kada to nekome kazes? :D Zeni me, tvoja sam? :D
ladyblue18

#413 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

lavorpunvode wrote: haj sve to kontam, al zar nije malo nekulturno kopat po necijem zivotu do te mjere i pitati nekoga s kim zivi? :shock: sta me kojeg djavola boli briga s kim zivi bilo ko s kim se druzim ili imam namjeru da se druzim :shock:
Lavoruso, kunem ti se, zadnje 2-3 godine ako se s nekim upoznam ili neki poznanici s kojima popijem kafu onako usput, jedno od prvih pitanja je gdje zivim i s kim zivim :lol:
Ljakan

#414 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

lavorpunvode wrote: haj sve to kontam, al zar nije malo nekulturno kopat po necijem zivotu do te mjere i pitati nekoga s kim zivi? :shock: sta me kojeg djavola boli briga s kim zivi bilo ko s kim se druzim ili imam namjeru da se druzim :shock:
Seljacka politika....samo nek se mahala o drugom a mahalci su od boga dati....kod njih ruze cvjetaju. :lol:
Alfons Kauders

#415 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

munevera44 wrote:A zašto tema nije

ONA ŽIVI SA RODITELJIMA? Preskoči NJU?
zato jer su zene kod nas iste kao muskarci, pa pokupe najgore od svega... isto kao sto smo pokupili nagore navike iz kapitalizma i socijalizma, demokratije i komunizma, tako su nam i hanume pokupile sve najgore iz patrijarhalnog tradicionalizma i iz modernizma, iliti emancipacije...

tako da sad prosjecna bosanka konta da ima ista prava kao muskarac, samo sto ih ne koristi, jer joj bas i ne gode - odnosno jer nose i odredjene odgovornosti...

da joj je da zivi kao zenska u holandiji, a da pri tom bude fina kao njena nana... da joj je da ne kuha i ne rinta oko kuce ko mama, jer to treba raditi i muzjak - ali jednakost zaboravi kada treba uzeti na sebe dio "muskih" poslova... da joj je da se uda za lika iz sapunice, mada takvi likovi vodaju deset puta bolje... da joj je da se oblaci i bude privlacna ko zenske na zapadu, mada nema para i mada joj ko fol smeta kad je neko pogleda... i da joj je da muzjak osigura krov nad glavom i pare za sminku, jer eto, jednaki su... i jesu - u gluposti...

isto tako se i muski furaju da su gazde, vozaju prastare crne limuzine a nemaju para da promijene gume, nose shanerisana odijela i telefone, glume mangupe i opake momke, a nesigurni su u sebe ko tinejdzeri... simulacija zapada... i ta ce on mijenat pelene i prat ves, ipak je on balkanski macho u 13 godina starom audiju...

ukratko da je i jednim i drugim se jebu a da im ne udje
ultima_palabra

#416 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Postoji i mogucnost da se neko puno bolje slaze sa roditeljima nego osobe koje bjeze glaFom bez obzira u kiriju. :D
A slabo nešto ima takvih osoba, bar sudeći prema ovoj temi :D I nije to pitanje slaganja... lakše se je slagati kad si svoj na svom ;-)
Ljakan

#417 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

ladyblue18 wrote:
Lavoruso, kunem ti se, zadnje 2-3 godine ako se s nekim upoznam ili neki poznanici s kojima popijem kafu onako usput, jedno od prvih pitanja je gdje zivim i s kim zivim :lol:
Sto ih ne pitas a izvinite sto vas to zanima da mozda necete stan da mi poklonite? :lol:
BadCopy

#418 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Lavore nije uopste bila poenta toga se meni neko ponudi vodi me zeni me jebi me radi mi sta hoces upri u me ko u zivotinju.
Niti je uopste najbitniji faktor pri odabiru partnera.
Ja sam u startu teme rekao da je totalno nebitan faktor zena u ovoj raspravi.
To treba da uradis radi sebe a ne radi zene.
Treba bas prostak bit da te ljudi razumiju.
Sijede dlake ti po kurcu pocele rast a mama ti i dalje za vratom puse.

madner

#419 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
A slabo nešto ima takvih osoba, bar sudeći prema ovoj temi :D I nije to pitanje slaganja... lakše se je slagati kad si svoj na svom ;-)
Kako nema, pa svi ti primjeri ljudi sa lovom koji zive sa roditeljima su takvi.

Jako je jednostavna odluka kada se stavi u matricu odlucivanja, da li vam vrijedi x para da ne zivite sa roditeljima. Ako je x dosta manji od primanja, da se zakljuciti da tim osobama jednostavno nije problem ziviti sa roditeljima.

Ili da su velike stipse. :D
Ljakan

#420 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

BadCopy wrote:Sijede dlake ti po kurcu pocele rast a mama ti i dalje za vratom puse.
Ti bas imas lose misljenje o svojim roditeljima cim si pun negative prema njima...
ultima_palabra

#421 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

Ako ti je taj neko prijatelj ili potencijalni partner, onda je sasvim normalno da ti postavi to pitanje, iz njega se dosta može saznati.

Ako je u pitanju komšiluk, poznanici ili drugi mahalaši onda ih pošalješ u finu materinu :D
BadCopy

#422 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Lose misljenje?ja roditelje gotivim pravo,a i oni mene.ali ipak sto se kaze hastal meni hastal vama.tu smo jedno za drugo al ipak je bolje sine i za tebe da imas svoja 4 zida.

ultima_palabra

#423 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
ultima_palabra wrote:
Kako nema, pa svi ti primjeri ljudi sa lovom koji zive sa roditeljima su takvi.

Jako je jednostavna odluka kada se stavi u matricu odlucivanja, da li vam vrijedi x para da ne zivite sa roditeljima. Ako je x dosta manji od primanja, da se zakljuciti da tim osobama jednostavno nije problem ziviti sa roditeljima.

Ili da su velike stipse. :D
Dobro postavljeno, sjedi pet :mrgreen:
Last edited by ultima_palabra on 26/03/2014 13:28, edited 1 time in total.
Ljakan

#424 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

BadCopy wrote:Lose misljenje?ja roditelje gotivim pravo,a i oni mene.ali ipak sto se kaze hastal meni hastal vama.tu smo jedno za drugo al ipak je bolje sine i za tebe da imas svoja 4 zida.

Kako ih gotivis kad puhanje za vratom smatras gorucim problemom....
barem tako pises.
BadCopy

#425 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Dobro hajde.normalno je sa 35 godina zivjet u sobi od 15 kvadrata sa starcima.
Svi koji su se odselili su levati koji ne podnose starce.

Post Reply