novi brak poslije starog...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ho oponopono
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#402 Re: novi brak poslije starog...
ako se ostvare preduvjeti da se dvoje slaže, cijeni, poštuje voli
ja mislim da je sve lakše kada imaš para...
pa od svojih para kupiš stan auto
najviše problema u životu imamo zbog 3 stvari
novaca
familije
i familije s nedovoljno novaca
novaca
familije
- ho oponopono
#403 Re: novi brak poslije starog...
Black swan wrote:ako se ostvare preduvjeti da se dvoje slaže, cijeni, poštuje voli
novaca
familije

-
Cortado
#404 Re: novi brak poslije starog...
Ko je spomenuo odjebati roditelje? Samo ih treba drzati na pristojnoj udaljenosti..insomnia78 wrote:Najjace mi je kad nasi muskarci pricaju kako treba "odjebati" roditelje a vise od pola dovede mladu roditeljima pod krov
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- insomnia78
#405 Re: novi brak poslije starog...
Procitaj koji post prije
- BadCopy
#406 Re: novi brak poslije starog...
Samo budala moze zivjet sa zenom kod staraca 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#407 Re: novi brak poslije starog...
Ja se sa malenom i slazem i ne slazem.
Cinjenice je da sa partnerom dobijes i familiju ali pustiti bilo cijoj familiji da se petlja u brak dvoje bica je ravno samounistenju.
A imam i par primjera oko sebe koji potkrepljuju ovo, jako ruznih primjera, a sve zato jer nisu postojale granice.
Cinjenice je da sa partnerom dobijes i familiju ali pustiti bilo cijoj familiji da se petlja u brak dvoje bica je ravno samounistenju.
A imam i par primjera oko sebe koji potkrepljuju ovo, jako ruznih primjera, a sve zato jer nisu postojale granice.
- insomnia78
#408 Re: novi brak poslije starog...
To bez daljnjeg.
"srecom" nemam tih problema nase porodice su 2000km od nas tako da o mjesanju nema govora
"srecom" nemam tih problema nase porodice su 2000km od nas tako da o mjesanju nema govora
- S4mpion
#409 Re: novi brak poslije starog...
OK je saslušati roditelje, biti dobar sa njima, ali nije OK da ti oni diktiraju šta ćeš i kako ćeš raditi u svom životu kada stvoriš svoju porodicu i ne mislim samo na roditelje, već i na rodbinu(i oni su skloni davanju savjeta i nisu svi dobronamjerni). Jedna je stvar saslušati savjet, a potpuno druga stvar je voditi se slijepo tim savjetom. Ako neko već odluči da provede život s tobom onda budi svoj/a, da je htio dovesti tvoju mamu ili oca, uradio bi to.
- ho oponopono
#410 Re: novi brak poslije starog...
...razborito zboriš!S4mpion wrote:OK je saslušati roditelje, biti dobar sa njima, ali nije OK da ti oni diktiraju šta ćeš i kako ćeš raditi u svom životu kada stvoriš svoju porodicu i ne mislim samo na roditelje, već i na rodbinu(i oni su skloni davanju savjeta i nisu svi dobronamjerni). Jedna je stvar saslušati savjet, a potpuno druga stvar je voditi se slijepo tim savjetom. Ako neko već odluči da provede život s tobom onda budi svoj/a, da je htio dovesti tvoju mamu ili oca, uradio bi to.

- Truba
#411 Re: novi brak poslije starog...
šta ti ovo znači???ho oponopono wrote:Black swan wrote:ako se ostvare preduvjeti da se dvoje slaže, cijeni, poštuje voli
novaca
familije
htio sam reći da u bh društvu samo dvoje financijski potkovanih u braku može priuštiti sebi da ne taktizira s roditeljima i rodbinom
samo oni koji su financijski stabilni i nije ih briga npr kome će ostati stan ili imanje mogu "odjebati" nekog iz rodbine
- ho oponopono
#412 Re: novi brak poslije starog...
...zlo mi je od toga, sve stoji što si nabrojao, nažalost...

- Ramzess Veliki
#413 Re: novi brak poslije starog...
Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.
- ho oponopono
#414 Re: novi brak poslije starog...
Ramzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.

- ho oponopono
- ptičica
#416 Re: novi brak poslije starog...
Jel' to iz iskustva?Ramzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.
@ho oponopono pridruzujem se reakciji
- MedenoSrce
#417 Re: novi brak poslije starog...
ho oponopono wrote:Ramzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.
- BadCopy
#418 Re: novi brak poslije starog...
Najveca greska koju mladi mogu uraditi je da udju u brak a da se finansijski nisu konsulidovali bar za narednu godinu i da nemaju svoja 4 zida.
Hvala bogu pa mi roditelji nisu neodgojeni djukci pa da kucaju na vrata bez najave il da sole pamet.otac mi je rekao sine zenis se sebi a ne meni i mami.
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Hvala bogu pa mi roditelji nisu neodgojeni djukci pa da kucaju na vrata bez najave il da sole pamet.otac mi je rekao sine zenis se sebi a ne meni i mami.
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
- Ramzess Veliki
#419 Re: novi brak poslije starog...
Šta se čudiš jadna ... govorim o probnom periodu koji ne treba dugo da traje da se ne stvori navika. Par mjeseci, pa uporediti sa drugim partnerom, rezultate voditi tabelarno i na kraju odlučiti. Tako ljudi prakticiraju u razvijenom svijetu.ho oponopono wrote:Ramzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.
- Ramzess Veliki
#420 Re: novi brak poslije starog...
Ma neeee ... sad sam shvatio gdje se griješi ... Od sad probni rok, da vidim šta zna kuhati i zna li šutjeti.ptičica wrote:Jel' to iz iskustva?Ramzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.![]()
@ho oponopono pridruzujem se reakciji
- ptičica
#421 Re: novi brak poslije starog...
Moj pitanje ( tj. konstatacija) se odnosilo na ovo boldiranoRamzess Veliki wrote:Ma neeee ... sad sam shvatio gdje se griješi ... Od sad probni rok, da vidim šta zna kuhati i zna li šutjeti.ptičica wrote:Jel' to iz iskustva?Ramzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.![]()
@ho oponopono pridruzujem se reakciji![]()
![]()
Nema veze sa probnim rokom.
- Ramzess Veliki
#422 Re: novi brak poslije starog...
Aaaaa ... pa ja ... tako to kod nas u Bosni ide. Tradicija neka.ptičica wrote:Moj pitanje ( tj. konstatacija) se odnosilo na ovo boldiranoRamzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.![]()
- Truba
#423 Re: novi brak poslije starog...
probni rok je isto karina
a meni tu žene ispadaju ko krave
muškima je i svejedno ionako su bikovi
elem i u probnom roku se može živjeti i "glumiti"
i lakše je bez pritiska probni rok nema neko trajanje samim tim si opušteniji
to je ona tema brak s potpisom
čim ti imaš u malom mozgu podatak da odmah možeš kidnuti
ponašaš se ležernije
coolerskije budeš bolji
a opet nemaš sva opterećenja koje nosi jedan brak
tako barem ja mislim en moram biti u pravu
čim ti imaš u malom mozgu podatak da odmah možeš kidnuti
coolerskije budeš bolji
- ptičica
#424 Re: novi brak poslije starog...
Govori u svoje imeRamzess Veliki wrote:Aaaaa ... pa ja ... tako to kod nas u Bosni ide. Tradicija neka.ptičica wrote:Moj pitanje ( tj. konstatacija) se odnosilo na ovo boldiranoRamzess Veliki wrote:Problem je što se ljudi vjenčaju bez prethodnog iskustva u braku. Svak brak zamišlja na neki svoj način - muškarci kao način da jeftinije umoče, žene da se nekome grebu za garderobu. A zatim dolazi do saznanja da nije sve tako crno-bjelo. Zbog toga bi trebalo u brak ulaziti opreznije, uzeti jedan probni period da partneri provjere da li su njihova očekivanja realna i da li pašu jedno drugom.![]()
-
XOX100
#425 Re: novi brak poslije starog...
Black swan wrote:probni rok je isto karina
čim ti imaš u malom mozgu podatak da odmah možeš kidnutiponašaš se ležernije
coolerskije budeš bolji
Probni rok je sasvim normalan na zapadu.
A tamo je brak pun prevara, lazi, podmecanja, alimentacija itd.
Uzeti zapad kao primjer normalnog braka je bogohuljenje.
Tamo svako svakog roka.