Pozdrav SVIMA. Da se javim i ja kratkim sahovskim blogom.
Tipicna prica kao i mnogi ovdje, obecavajuci pionir, TREBE i to i nista od saha. Poslije sam se malo vratio sahu, nakon sto sam probao neke od gore navedenih velikim slovima. Prva kategorija, bez ratinga. Sadasnje stanje, mogao bih teoretski dogurati do 10 poteza mozda u spanjolki, u sicilijanki mozda 2. Vama tu koji igrate cesto mogao bih ponuditi desetak poteza zestoke borbe

. Jedan vrlo blizak prijatelj ima oko 2300 i na rating listi je FIDE.
Da smo znali da ce ovako finih cura biti u sahu, sigurno bi bili velemajstori sad
Zivio sam godinu dana u Beogradu. U Pinkiju se igra poznat cuger. E ovako. Tip koji se zove Guzijan, mislim da je ime Ivan, nije rus, mozda mu je prapradjed, je dokaz da su cuger i obicni sah 2 pojma. Tip pobjedjuje turnir u 70% slucajeva, na kojem se cesto nadje velikih imena saha.
Upisem se ja na cuger jednom od dosade. Prvi protivnik Arsovic, jedan od brace IM, pogledati FIDE rating listu. Natucem ja njega covjece. Dosaptavanje kroz salu, ko je ovaj sad. Drugi protivnik - drugi Arsovic brat, upao je u izgubljenu poziciju vrlo brzo i zacrvenio se ko paprika, ali je uspio izvuci remi. Naravno ja sad se nakon toga skoncentrisao i izgubio narednih 16 partija

. Otad sam igrao samo sa jaranom "FISHEROM" koji odgovara mom ratingu.
Taj kolega sa 2300 poena je igrao turnir stranke POP, ciji je logo srk i cepic, necu reci ko je predsjednik, bio je prisutan i lupao gluposti

. Sudija Miki Jevremovic. Kolega je turnir dobio lako, ali je imao problema da popije iz pehara jer mu je doktor strogo zabranio alkohol. POP - partija obicnih pijanaca

. Nakon sto se malo popilo i pojela premija od 7kg, neki od predsjednikovih drugova je pokupio trubacki orkestar sa ulice i platio im da sviraju Ustani Bane
Turnir u Sava centru opet se prijavim iz dosade. Prva remi, druga pobjeda. I kao sto svicarac nalaze dolazi tezi protivnik. Preko puta mene sjeda djevojka u minicu, oci ispadose. Pruzi ruku, kaze Sanja . Razbuca me u 10 poteza, ja sa crnim igram francusku. Trazio sam sad slike po netu, dobro malo se promjenila, jeli. Zaboravio sam prezime, Vuksanovic
Poslije, dok sam gledao finalnu tablu pridje covjek s ledja i pita sta mislis o potezu Sc5. Ja se okrenem, kad stoji sudija sa turnira POP-a. Obican covjek kao svi ostali vjerovatno i ljubitelj saha.
Moj omiljeni sahista - bivsi zemo Ivan Sokolov
Najveci uspjeh - remi u simultanci sa Anatolijem (u 10 potezu hoces remi sine)
P.S.
Jeli zna neko za studiju kada su igrali covjek i vanzemaljac, odlicna je. Trazio sam po netu i nisam mogao naci. Ako neko zna postavljajte.
Pozdrav