Mislim da oni nemaju bradonja u ekipi.Mali_Vuk wrote:Al ovo za Hrvate mi nije jasno. Pa šta se desilo?
2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- burek_in_space
#401 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
- Mali_Vuk
#402 Re: Odg: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Evo baš gledam statistiku. Po svim parametrima su bili tu negdje blizu. Malo više ispucavanja za tri poena Hrvata. Ma to sigurno. Ono "naše" - yebo ove, lako ćemo.Renta wrote:Mali_Vuk wrote:Al ovo za Hrvate mi nije jasno. Pa šta se desilo?
Podcijenili smo ih, ni više ni manje.
- Mali_Vuk
#403 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
burek_in_space wrote:Mislim da oni nemaju bradonja u ekipi.Mali_Vuk wrote:Al ovo za Hrvate mi nije jasno. Pa šta se desilo?
Moguće. Kod njih nema ko da malo prepadne sudije
- It_is_a_Leclerc
#404 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ironija je biti onoliki mrga, i još pustiti bradu ala Bilal Bosnić, a prezivaš se Raduljica.
- JThomas
#405 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
mislim da je činjenica da prvi put u životu liči na igrača bitnija od toga 
- trcicu trceci
#406 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
sta je ovo danas pa svi pisu nerazumljivoJThomas wrote:mislim da je činjenica da prvi put u životu liči na igrača bitnija od toga
- JThomas
#407 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
il' si ti zapeo na nivou vesele sveske?
- trcicu trceci
#408 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
bice da je toJThomas wrote:il' si ti zapeo na nivou vesele sveske?
-
Bodkin
#409 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Kako su hrvati podcijenili senegal pa to je za plakati. Realno bolji 10 rqzlike
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Šveđanin
#410 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
FIBA je suspendovala italijanskog sudiju koji nije sudio faul nad Boganovićem na Srbija - Francuska. Naravno bodovi su upisani Francuzima, to sad malo znači ali bar da ne bude da se niko nije osvrnuo na to. Sam Lovernj je rekao da faul nije postojao.
Ali ko zna zašto je ovo i dobro, jer je Srbima ovo škola za ubuduće da na vrijeme riješavaju ove utakmice, kao što su to radili u pripremnim dok su prije mjesec igrali u Francuskoj i uzeli Francuze tamo. Mogu to. Tad su se Francuzi primakli, Bjelica i Simonović urgirali, otišli na +10 poena i utakmica se mirno završila. Ne može se uvijek oslanjati na sreću u zadnjim momentima meča, a u stvari ako ćemo iskreno, Srbi su tu ubjedljivo prvi po količini sreće koju imaju u presudnim momentima na kraju utakmice, čitaj zadnjim sekundama.
Hrvati raspad.
Uz veliku dozu sreće dobili Filipince, uz dosta borbe dobili Argentinu koja danas nema veze sa onim timom od prije par godina i na kraju ovaj debakl protiv Senegala.
Kad izgubiš od Senegala, pazite SE NE GA LA, onda se pokupiš sa turnira, otkažeš sobe u hotelu i nazad kući. Pričaju danima kako mogu igrati ozbiljnu ulogu na prvenstvu. Jebo priču borili se, svako danas igra košarku, lopta je okrugla i sl budalaštine za luzere. Senegal se ako ništa dobija na iskustvo ili suvi kvalitet. Dieng dobar, Minesota ima sad 2 dobra centra.
Ali ko zna zašto je ovo i dobro, jer je Srbima ovo škola za ubuduće da na vrijeme riješavaju ove utakmice, kao što su to radili u pripremnim dok su prije mjesec igrali u Francuskoj i uzeli Francuze tamo. Mogu to. Tad su se Francuzi primakli, Bjelica i Simonović urgirali, otišli na +10 poena i utakmica se mirno završila. Ne može se uvijek oslanjati na sreću u zadnjim momentima meča, a u stvari ako ćemo iskreno, Srbi su tu ubjedljivo prvi po količini sreće koju imaju u presudnim momentima na kraju utakmice, čitaj zadnjim sekundama.
Hrvati raspad.
Kad izgubiš od Senegala, pazite SE NE GA LA, onda se pokupiš sa turnira, otkažeš sobe u hotelu i nazad kući. Pričaju danima kako mogu igrati ozbiljnu ulogu na prvenstvu. Jebo priču borili se, svako danas igra košarku, lopta je okrugla i sl budalaštine za luzere. Senegal se ako ništa dobija na iskustvo ili suvi kvalitet. Dieng dobar, Minesota ima sad 2 dobra centra.
-
kakavdanakneiskustvu
#411 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
nema me tamo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:nema me tamo wrote:Znam ja dobro koji su igraci..
I dalje ostajem pri svoj misljenju.
Najbolji dan za obje ekipe i u najmanju ruku ravnopravni.
tvoje mišljenje se ubilo za raspravu na temi
Pa uvijek me nervirala ta prica da nešto što je starije mora bit' bolje..
Npr jesi cuo za pobjedu hokejaša Amerike protiv SSSR-a koji nisu izgubili oko 12 godina utakmice tako nešto..?
I nešto zvijezde otkazale olimpijadu, a ovaj zvao sve najbolje igrace iz Koledž ekipa..I pobjedili ih u finalu..
ma sve ok,poštujem tvoje mišljenje a koliko mi se čini ti misliš da je ova američka ekipa bolja od sastava stockton,magic,jordan,drexler,pippen,mullin,barkley,bird,malone,lettner,ewing,robinsonm,sve ok
-
kakavdanakneiskustvu
#412 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
karanana wrote:dajte mi onda prvu i drugu ligu koja nije dosla. eto nabrojte 10 igraca koji su bolji od ovih ovdje.
mada, i da je tacno da su ovi treca liga, opet su 10 puta bolji od svakog. mozda bi se trebali vratiti na ne-nba igrace.
bryant,paul,james,anthony,durant,howard,duncan,jefferson,george,griffin,love,aldridge
-
kakavdanakneiskustvu
#413 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Renta wrote:Da, ma koliko su Europljani napredovali u zadnjih 20-tak godina i šalju redovito igrače u NBA, napreduju i Ameri i razlika je već decenijama 20-30 koševa generalno.
Izuzeci su kad se koja repka rezultatski približi tipa Španjolske...s naznakom da su najbolji Ameri opet ostali doma.
i da su španci izuzetno uigrani jer godinama igraju zajedni isti igrači na velikim takmičenjima što kod amera nije slučaj
-
kakavdanakneiskustvu
#414 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
radostan dan wrote:Što, pa meni baš kulerski izgledaju te bradonje košarkaši
kako spavaju i jedu bog ih ne smeo...ja na godišnjem, ne obrijem se 7 dana, počnem da se češem kO neurotičar...ne kontam neke ljude nikako...
to puno love, pa bjesno...
-
Bodkin
#415 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
bryant, jefferson i duncan nisu u prvoj sigurnokakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:dajte mi onda prvu i drugu ligu koja nije dosla. eto nabrojte 10 igraca koji su bolji od ovih ovdje.
mada, i da je tacno da su ovi treca liga, opet su 10 puta bolji od svakog. mozda bi se trebali vratiti na ne-nba igrace.
bryant,paul,james,anthony,durant,howard,duncan,jefferson,george,griffin,love,aldridge
- Renta
#416 Re: Odg: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ali amere teško mogu dobiti i sa tom drugom ligom amera a što bi bilo da su uvijek najveće zvijezde iz NBA - tarapana.kakavdanakneiskustvu wrote:Renta wrote:Da, ma koliko su Europljani napredovali u zadnjih 20-tak godina i šalju redovito igrače u NBA, napreduju i Ameri i razlika je već decenijama 20-30 koševa generalno.
Izuzeci su kad se koja repka rezultatski približi tipa Španjolske...s naznakom da su najbolji Ameri opet ostali doma.
i da su španci izuzetno uigrani jer godinama igraju zajedni isti igrači na velikim takmičenjima što kod amera nije slučaj
-
kakavdanakneiskustvu
#417 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Bodkin wrote:bryant, jefferson i duncan nisu u prvoj sigurnokakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:dajte mi onda prvu i drugu ligu koja nije dosla. eto nabrojte 10 igraca koji su bolji od ovih ovdje.
sigurno su bolji od plumleea,drummonda i gaya
-
kakavdanakneiskustvu
#418 Re: Odg: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Renta wrote:Ali amere teško mogu dobiti i sa tom drugom ligom amera a što bi bilo da su uvijek najveće zvijezde iz NBA - tarapana.kakavdanakneiskustvu wrote:Renta wrote:Da, ma koliko su Europljani napredovali u zadnjih 20-tak godina i šalju redovito igrače u NBA, napreduju i Ameri i razlika je već decenijama 20-30 koševa generalno.
bili su španci dva puta blizu,vrlo blizu
-
Bodkin
#419 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
od zadnjeg nisukakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:bryant, jefferson i duncan nisu u prvoj sigurnokakavdanakneiskustvu wrote:
dobijali su srbi svojevremeno amere, i to ne trece ekipeRenta wrote:
Ali amere teško mogu dobiti i sa tom drugom ligom amera a što bi bilo da su uvijek najveće zvijezde iz NBA - tarapana.
- Šveđanin
#420 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Bilo kakva pobjeda jedne evropske reprezentacije nad bilo kojim timom Amerike je velika stvar.
A ova pobjeda je jedan od najvećih uspjeha ne samo u srpskoj, već i u balkanskoj košarci za dugo dugo vremena.
Divac, Bodiroga, Stojaković, Jarić, Gurović, Radmanović, Vujanić, Tomašević, Drobnjak, Rakočević, Koturović i Čabarkapa, jesam koga izostavio?
Nebitno čiji si, ko je gledao ovu utakmicu, nema teorije da je zaboravi do kraja života. Pitanje je kad će se opet pojaviti generacija dostojna ovoj, u bilo kojoj balkanskoj državi. Vjerovatno nikad.
A ova pobjeda je jedan od najvećih uspjeha ne samo u srpskoj, već i u balkanskoj košarci za dugo dugo vremena.
Divac, Bodiroga, Stojaković, Jarić, Gurović, Radmanović, Vujanić, Tomašević, Drobnjak, Rakočević, Koturović i Čabarkapa, jesam koga izostavio?
Nebitno čiji si, ko je gledao ovu utakmicu, nema teorije da je zaboravi do kraja života. Pitanje je kad će se opet pojaviti generacija dostojna ovoj, u bilo kojoj balkanskoj državi. Vjerovatno nikad.
-
kakavdanakneiskustvu
#421 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
od zadnjeg nisuBodkin wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:bryant, jefferson i duncan nisu u prvoj sigurnoBodkin wrote:
dobijali su srbi svojevremeno amere, i to ne trece ekipe[/quote]Renta wrote:
Ali amere teško mogu dobiti i sa tom drugom ligom amera a što bi bilo da su uvijek najveće zvijezde iz NBA - tarapana.
bryant jeste,on mu i jeste konkurencija,ne al i tim
-
kakavdanakneiskustvu
#422 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Šveđanin wrote:Bilo kakva pobjeda jedne evropske reprezentacije nad bilo kojim timom Amerike je velika stvar.
prije ove tekme argentinci su par dana ranije pobijedili amere,meni najdraža generacija neke repke ikad
-
zlajapravaraja
#423 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
haha, gledam maloprije izjavu Svetislava Pesica za Sport1 u vezi SP-a.
Kaze lik mrtav hladan "Spanija je jedini favorit za zlato, svi ostali igraju za drugo mjesto"
Jos kaze, cak i da su Amerikanci dosli sa najboljima, opet bi 100% izgubili
Drago mi je da nisam jedini s tim misljenjem
Kaze lik mrtav hladan "Spanija je jedini favorit za zlato, svi ostali igraju za drugo mjesto"
Jos kaze, cak i da su Amerikanci dosli sa najboljima, opet bi 100% izgubili
- spinel_
#424 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Bodkin wrote:
dobijali su srbi svojevremeno amere, i to ne trece ekipe
stani, hoces reci da je sastav amerike iz 2002 na svjetskom bio najjaci u tom trenutku ???
jel ima potrebe da ti nabrojim barem 10 superstarova ali bukvalno koji tada nisu bili u sastavu Usa
- burek_in_space
#425 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
I Svetislav ce gajbu da mi plati.zlajapravaraja wrote:haha, gledam maloprije izjavu Svetislava Pesica za Sport1 u vezi SP-a.
Kaze lik mrtav hladan "Spanija je jedini favorit za zlato, svi ostali igraju za drugo mjesto"![]()
Jos kaze, cak i da su Amerikanci dosli sa najboljima, opet bi 100% izgubili![]()