Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rovac13

#401 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

A sta dodje sad pasat 5+.
Ja nikako da skontam te pasate.Slusajuci te price imam osjecaj kao da je pasat izbacio do sad vec 10-ak serija.
preludezalude

#402 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by preludezalude »

basicm wrote:Bolan kako moze da bude dizel i da ne dimi? I jos ti fino covjek rekao da imaju tolerancije, pogotovi za ove ispod euro 5. Ja ne znam kakve ti dizele gledas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gledam ispravne dizele, kojima sve radi kako treba.
direstraits0078

#403 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by direstraits0078 »

mali_milojica wrote:Peugeot 307 sa 109 KS ne moze sebe da vuce,a Passat od 101 KS vjerovatno leti. :-)
Jooooj Tito dragi.
Nisu to iste konjske snage. Svapska kobila je uvijek bila jaca od francuske. :lol: Valjda je to do vrste kukuruza kojom se hrane pomenute svapCke kobile. :roll:
Mlad i Nevin

#404 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by Mlad i Nevin »

Pa Passat star 14 godina je san prosječnog bošnje..

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
direstraits0078

#405 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by direstraits0078 »

preludezalude wrote:
basicm wrote:Bolan kako moze da bude dizel i da ne dimi? I jos ti fino covjek rekao da imaju tolerancije, pogotovi za ove ispod euro 5. Ja ne znam kakve ti dizele gledas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gledam ispravne dizele, kojima sve radi kako treba.
Ispravan dizel Euro 4 norme, kojem sve radi kako treba ima zacrnjenje 1.5 ako je bez FAP filtera (0,55 s FAP filterom). Potpuno ispravan motor Euro 3 (npr. taj F9Q iz Megana 2) ima zacrnjenje 1.84. To je tako, i motor je tako konstruisan, ti na to ne mozes utjecati. Koliko puta ti treba objasniti da su to tehnicke stvari i da nije moguce da nema dima/zacrnjenja u odredjenim uslovima eksploatacije? Govori se o potpuno ispravnom motoru!

Zato i jeste dosla Euro 5 i Euro 6 norma u kojima zacrnjenje ide na 0.5 i nije prakticki mjerljivo. To se zove tehnoloski i tehnicki napredak, snizavanje emisije i zagadjenja. Comprendo?
propalismo

#406 Re: Одг: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by propalismo »

Razna auta sam vozio a prvo auto mi ie bilo Fiat Uno neki bajagi sportski benzinac trosio ko ferari.Njega sam prodao i odlucio da vise nikada necu voziti Fiata jer je kanta.Posle Fiata sam razna auta promjenio i dobijem na poklon Golf 2 obicni dizel.Navozao se,krnes loze u njega naspes Long Life ulju i samo gas.Njega sam vozio 5-6 godina i prodao jer je vec bio prilicno star.Sada vozim Passat 5+ auto je bomba.Tempomat,grijaci retrovizora i sjedista,el. podizaci,senzori za kisu,ozvucenje razbija,potrosnja 5.4 lit. na otvorenom po gradu oko 7 lit.Isao ljetos snjim na more.Cijelo crnogorsko od pocetka do kraja presao sa njim nakasljao se nije samo gas.Gepek ogroman,unutra komfor naslonjac za ruku.Malo je reci da sam odusevljen ovim autom a vi sto pljujete VW kupite sebi francuze sa plasticnim blatobranima i FAP filterima i neka se majstori sto vise bogate na vama.Sta je sa Lagunom?Lijepo auto puno dodatne opreme ali ne izlazi sa kanala non-stop kod majstora.Moje sledece auto ce biti noviji Passat ili Audi A6.Francuz-NIKADA VISE!

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Tkanton

#407 Re: Одг: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by Tkanton »

propalismo wrote:Razna auta sam vozio a prvo auto mi ie bilo Fiat Uno neki bajagi sportski benzinac trosio ko ferari.Njega sam prodao i odlucio da vise nikada necu voziti Fiata jer je kanta.Posle Fiata sam razna auta promjenio i dobijem na poklon Golf 2 obicni dizel.Navozao se,krnes loze u njega naspes Long Life ulju i samo gas.Njega sam vozio 5-6 godina i prodao jer je vec bio prilicno star.Sada vozim Passat 5+ auto je bomba.Tempomat,grijaci retrovizora i sjedista,el. podizaci,senzori za kisu,ozvucenje razbija,potrosnja 5.4 lit. na otvorenom po gradu oko 7 lit.Isao ljetos snjim na more.Cijelo crnogorsko od pocetka do kraja presao sa njim nakasljao se nije samo gas.Gepek ogroman,unutra komfor naslonjac za ruku.Malo je reci da sam odusevljen ovim autom a vi sto pljujete VW kupite sebi francuze sa plasticnim blatobranima i FAP filterima i neka se majstori sto vise bogate na vama.Sta je sa Lagunom?Lijepo auto puno dodatne opreme ali ne izlazi sa kanala non-stop kod majstora.Moje sledece auto ce biti noviji Passat ili Audi A6.Francuz-NIKADA VISE!

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Svaka cast na komentaru. Ko god govori protiv VW ili ima para za bacat ili ovo auto nije redovono odrzavo pa onda posle 3 godine otjero majstoru....... Najveca prednost VW je sto dijelove gotovo pa mozes kupovat na obicnom kiosku, a svi znamo kakve su cijene u kiosku.... dalje svaki passat je pravljen pogotovo ova novija izdanja za poslovne ljude znaci da ga samo garis, moj cale 2007 kupio novog passt i evo sad je vec presko preko 300 000 i kaze da mu svake godine ide sve bolje i bolje pogotovo od kako je ljetos presko na onaj novi eurodisel a plus manje ga trosi doduse skuplji je pa na kraju isto....
I jos jedna bitna cinjenica kod VW je sto auta ne gube na cijeni
rovac13

#408 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

Drug kazem ti moj otac imao golf nije izlazio iz kanala,i motor otisao,i turbina i ko zna sta sve ne.
To sto ti pricas nije to do vw ni do francuza nego neko nabavi ocuvan auto a neko kantu od auta.
Od moje zene kolegica vozi pasat 5 sa 85kw mislim i upravo prije 2-3 dana joj je crko pasat navodno mora radit i motor i turbo.Samo bog zna koliko ce to kostat.
rovac13

#409 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

Pazi pocetka. RAZNA AUTA SAM VOZIO !!!
I onda nabroja fiat uno,golf 2 i onda pasat 5 :-D :-D
Naravno da ce pasat 5 bit azdaha za sve to prije njeg :-D :-D

Kako se zaletio ja sam mislio sad ce sabrat na kamaru i mercedes i bmw audi francuze japance amerikance .....

Vozio fiat uno i zakljucio da je komplet fiat firma smece.Nesto se ne sjecam jel ta firma FIAT proizvela jos koji auto osim UNO
Tkanton

#410 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by Tkanton »

rovac13 wrote:Pazi pocetka. RAZNA AUTA SAM VOZIO !!!

Kako se zaletio ja sam mislio sad ce sabrat na kamaru i mercedes i bmw audi francuze japance amerikance .....

Vozio fiat uno i zakljucio da je komplet fiat firma smece.Nesto se ne sjecam jel ta firma FIAT proizvela jos koji auto osim UNO
Mislim da ne razumijete lika, nemozes ovdje pricat o mercedesu i bmw jer pricamo o passatu niko nije rekao da je passat najbolji auto na svijetu, govorimo o autima sire narodne mase znaci auto koje mogu prirustiti sebi oni koji normalno rade znaci plata oko 1000 plus jos zena nesto sitno radi ili krupnije da ne uvrijedim nikog....

A ovaj sto mu cale ne skida auto sa kanala ja nisam ni o tome mislio, to je on naletio na tako auto i jbg neko mu uvalio....

prvo sto pricam moras imat pretpostavku da si kupi savrseno auto i da ga trebas samo odrzavat nebitno jel passat, citroen, reno ili pezo a sad kad kupis neki krs jbg nema veze koja je marka....

Razlika izmedju VW i ostali auta opet podvlacim za normalno odrzavanje, je kad hoces promijenit neki dio na vw mijenjas samo taj dio, dok na ostalim autima obicno imas jos nesto zakaceno na taj dio i moras cio komplet dijelova mijenjat
propalismo

#411 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by propalismo »

@rovac13 nisam nabrojao sva auta koja sam vozio jer podugacak spisak spomenuo sam prvo auto i golfa....
almir90

#412 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by almir90 »

rovac13 wrote:A sta dodje sad pasat 5+.
Ja nikako da skontam te pasate.Slusajuci te price imam osjecaj kao da je pasat izbacio do sad vec 10-ak serija.
Ovaj sa + ima žmigavce u retrovizorima, zadnja serija 2003-04.
rovac13

#413 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

propalismo wrote:@rovac13 nisam nabrojao sva auta koja sam vozio jer podugacak spisak spomenuo sam prvo auto i golfa....
Ima malo i zezanja ...Ne mozemo stalno bit mrtvi ozbiljni ...
almir90

#414 Re: Одг: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by almir90 »

Tkanton wrote: I jos jedna bitna cinjenica kod VW je sto auta ne gube na cijeni
De odvadi bogati malo. :izet: :lol:
rovac13

#415 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

almir90 wrote:
rovac13 wrote:A sta dodje sad pasat 5+.
Ovaj sa + ima žmigavce u retrovizorima, zadnja serija 2003-04.
To je ono sto mene nervira kod vw.
Cuj ima zmigavce u retrovizorima i to onda nije vise pasat 5 nego pasat 5+.
Ili recimo ako hoces da ti golf ili pasat ima naslonjac za ruku onda moras doplatit jer to je dio opreme,da ne pricam o klimi i ostalim zezancijama.

Neki dan sam bio na praoni i prodaje se citroen godina kao golf 5,velicina slicna golfu 5,auto bukvalno novo,taj citroen mislim da nije proizveden ni jedan da nema klimu,abs,esp,tempomat,stakla na struju itd itd. I on kosta manje od golfa 5 za jedno 5 000 KM makar. Da ne pricam o udobnosti.

To je razlog zasto sam ja toj vw firmi rekao zbogom.A da se kvari taj vw kvari se.Znam jer citav zivot vozim vw.I necu vise.
rovac13

#416 Re: Одг: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

almir90 wrote:
Tkanton wrote: I jos jedna bitna cinjenica kod VW je sto auta ne gube na cijeni
De odvadi bogati malo. :izet: :lol:
Moze bit da je tako.
Neki dan drug prodo golf 4 za 7000KM a platio ga 14 000 KM.Nista nije izgubio :-D :-D :-D

Da mi je vidjet auto koje ne gubi cijenu......Osim golf 2.....ali ja ga nebi u dvoriste taman da imam dozivotnu garanciju da ce ostat na ovoj cijeni.
almir90

#417 Re: Одг: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by almir90 »

rovac13 wrote: Moze bit da je tako.
Neki dan drug prodo golf 4 za 7000KM a platio ga 14 000 KM.Nista nije izgubio :-D :-D :-D

Da mi je vidjet auto koje ne gubi cijenu......Osim golf 2.....ali ja ga nebi u dvoriste taman da imam dozivotnu garanciju da ce ostat na ovoj cijeni.
Čak je i dvicama pala cijena, znak samo propali, i da nam dolazi sudnji dan. :lol:
_mufljuz_

#418 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by _mufljuz_ »

"unutra komfor naslonjac za ruku"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oces sine kozni naslonjac za ruku otpozada da ti ciko pokaze sa komandama za pomjeranje zavjesa i suvozackog sjedista zajedno sa hladjenim pretincem + utikacem za punjenje laptopa mobitela i ostalog :mrgreen:

ma jebo to fauvau je tito za balkanoide :mrgreen:
rovac13

#419 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

Tkanton wrote:
rovac13 wrote:Pazi pocetka. RAZNA AUTA SAM VOZIO !!!

Mislim da ne razumijete lika, nemozes ovdje pricat o mercedesu i bmw jer pricamo o passatu niko nije rekao da je passat najbolji auto na svijetu, govorimo o autima sire narodne mase znaci auto koje mogu prirustiti sebi oni koji normalno rade znaci plata oko 1000 plus jos zena nesto sitno radi ili krupnije da ne uvrijedim nikog....

A ovaj sto mu cale ne skida auto sa kanala ja nisam ni o tome mislio, to je on naletio na tako auto i jbg neko mu uvalio....

prvo sto pricam moras imat pretpostavku da si kupi savrseno auto i da ga trebas samo odrzavat nebitno jel passat, citroen, reno ili pezo a sad kad kupis neki krs jbg nema veze koja je marka....

Razlika izmedju VW i ostali auta opet podvlacim za normalno odrzavanje, je kad hoces promijenit neki dio na vw mijenjas samo taj dio, dok na ostalim autima obicno imas jos nesto zakaceno na taj dio i moras cio komplet dijelova mijenjat
Kad si vec spomenuo ovo zadnje....Da li je to dobro sto promijenis samo to sto je otislo.
Tako sam ja vozio svog vw i ode mi lamela.Proklizalo majstor kaze lamela ugradio novu naplatio lamelu naplatio ruke sretno prijatno.Malo vozio nesto zakaca kad odvajam kvacilo cvrci trese ja istom majstoru kaze otisla korpa,ali mora opet i lamelu zamijenit jer je ostetilo i nju.Ja opet kupim lamelu i korpu i opet ruke platim.Opet malo vozam kad ono opet treska trza kad krecem ja majstoru kaze otiso zamajac.Pa opet kupi zamajac i korpu i lamelu i nekakav druk lezaj,vise se i ne svecam sta je tu sve bilo.
Kazu jeftino vw odrzavat.Jest al u k....

Isto kao i sa francuzom i mercedesom itd.Kupi auto sa 100 000 km predjenih i kojeje odrzavano u ovlastenom servisu i onda nije problem odrzavat.

A kupi auto na pijaci koje je stvarno preslo 300-400 hiljada km i premotano na 150 000 i onda kazu ljudi ne valja francuz ne valja japanac.Dzaba sto je golfova na dizalicama uzjazilo.
drndalo

#420 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by drndalo »

Passat 5.5 TDI ne moze da se kupi za ovdje spomenutu cifru od 8000 KM, a da nije prije toga bio na Crvenom taxiju... Cak ni karavan...
GT-S5830i
A sto kucas internet sa Korejanskog (Daewoo?) smeca, a ne sa originala iPhone-a 3+ ???
rovac13

#421 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

Image

Sa kojim golfom ili pasatom se moze uporedit ovaj mercedes iz 1976.godine sto se tice udobnosti konfora.....
citroen xm

#422 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

U Pasatu 5+ sam prešao u komadu 200 kilometara i ukočio se. To je bilo moje prvo putovanje sa njim, od tada ga izbjegavam. Neka hvala.
rovac13

#423 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by rovac13 »

citroen xm wrote:U Pasatu 5+ sam prešao u komadu 200 kilometara i ukočio se. To je bilo moje prvo putovanje sa njim, od tada ga izbjegavam. Neka hvala.
Kako kad je nas drug obisao i bosnu i cijelu crnu goru ni osjetio nije. :-D :-D :-D
almir90

#424 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by almir90 »

citroen xm wrote:U Pasatu 5+ sam prešao u komadu 200 kilometara i ukočio se. To je bilo moje prvo putovanje sa njim, od tada ga izbjegavam. Neka hvala.
Sad će te optužiti kako si plaćenik francuske autoindustrije. :lol:
propalismo

#425 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by propalismo »

@drndalo to ti je Samsung Galaxy Ace hajvanu jedan idi ba kupaj zabe
Post Reply