tako će i božo...samo jedan dan kad mu prahne, i postane opet fočak.pirmin wrote:Samo javim Bozi, ako prati ovu temu, da je Conchita promijenila imidz i da je sad opet musko.
Ko je Bozo Vreco
-
radostan dan
#401 Re: Ko je Bozo Vreco
- pirmin
#402 Re: Ko je Bozo Vreco
radostan dan wrote:tako će i božo...samo jedan dan kad mu prahne, i postane opet fočak.pirmin wrote:Samo javim Bozi, ako prati ovu temu, da je Conchita promijenila imidz i da je sad opet musko.
Samo da javim ...lapsus linguae vulgaris
-
Hakiz
#403 Re: Ko je Bozo Vreco
Ja ne znam da postoji pravilo kada izvodiš jednu vrstu muzike da moraš izgledati na određen način.saibaba wrote:
"meni tematika sevdaha i njegova groteskna dark gey pojava ne idu jedno s drugim"..
Ne zato sto je crnac, bjelac , fočak, indijac, mohikanac ili bilo sta drugo vezano za porijeklo..
On je lupio imidž koji ce najvise dici prasine ali koji nema veze sa muzickim pravcem koji fura.
Istetovirani lik u suknji go do pasa pjeva njezne tanane stidljive melodije.. To mi jednostavo ne ide jedno s drugim,,
Kao kad bi zdravko čolić u onom metalik kompletiću sa evrovizije pjevao sepulturu.
Dobro neko reče, samo Behka i Ljuca, sve ostalo je perverzija sevdaha.
Ako on nije u čakširama i fesu a ona u dimijama, ne smiju izvoditi sevdah.
-
moonca
#404 Re: Ko je Bozo Vreco
Sa 35 godina -izgleda perfekt
--- nisam ljubitelj sevdaha, ali bas zbog njegovog imidza, bih otisla na koncert. Naravno i glasa.

--- nisam ljubitelj sevdaha, ali bas zbog njegovog imidza, bih otisla na koncert. Naravno i glasa.
-
Hakiz
#405 Re: Ko je Bozo Vreco
Baška što je Gile suknju nosio 1980-ih. I nikome nije smetalo.
Pa Oliver Mandić, isto doba kao i Gile.
A sad se kao nešto ibretimo.
Doduše, Gile i Oliver nisu bili sevdalije.
Pa Oliver Mandić, isto doba kao i Gile.
A sad se kao nešto ibretimo.
Doduše, Gile i Oliver nisu bili sevdalije.
- MarlboroGold
- dječak sa šibicama
#407 Re: Ko je Bozo Vreco
Nervozni postar je na rok folku imidz napravio, istina nisu ih mediji toliko gurali niti su imali reklamu kao Bozo ali ko kriv rok folkerima sto nisu jaki kao gej lobi.saibaba wrote:
"meni tematika sevdaha i njegova groteskna dark gey pojava ne idu jedno s drugim"..
Ne zato sto je crnac, bjelac , fočak, indijac, mohikanac ili bilo sta drugo vezano za porijeklo..
On je lupio imidž koji ce najvise dici prasine ali koji nema veze sa muzickim pravcem koji fura.
Istetovirani lik u suknji go do pasa pjeva njezne tanane stidljive melodije.. To mi jednostavo ne ide jedno s drugim,,
Kao kad bi zdravko čolić u onom metalik kompletiću sa evrovizije pjevao sepulturu.
- Boemica
#408 Re: Ko je Bozo Vreco
Uživo, jako prijatna osoba, barem je moje iskustvo takvo, ostalo je ... nevažno valjda.
- saibaba
#409 Re: Ko je Bozo Vreco
Ne oblace ni ostali izvodjaci sevdaha dimije i caksire.. On meni izgleda ko WHAM! da svira black metalHakiz wrote:Ja ne znam da postoji pravilo kada izvodiš jednu vrstu muzike da moraš izgledati na određen način.saibaba wrote:
-
numersi
#410 Re: Ko je Bozo Vreco
Meni je to smijesno da ljudi napadaju nekog sto fura nesto svoje, da vidite ovdje kakvih sve razlicitih ljudi ima, svi furaju svoje, nikom nista 
-
Hakiz
#411 Re: Ko je Bozo Vreco
Kopirano sa: http://www.analogman.com/singblues.htmsaibaba wrote:Ne oblace ni ostali izvodjaci sevdaha dimije i caksire.. On meni izgleda ko WHAM! da svira black metalHakiz wrote:Ja ne znam da postoji pravilo kada izvodiš jednu vrstu muzike da moraš izgledati na određen način.saibaba wrote:
Moramo uspostaviti slična pravila za sevdah. Kakav Damir Imamović i njegovo teoretisanje i i straživanje o sevdahu, da imamo ovakva pravila Božo nikad ne bi smio zapjevati sevdah.HOW TO SING THE BLUES
by Lame Mango Washington
(attributed to Memphis Earlene Gray with help from Uncle Plunky, revisions by Little Blind Patti D. and Dr. Stevie Franklin)
1. Most Blues begin, "Woke up this morning."
2. "I got a good woman" is a bad way to begin the Blues, 'less you stick something nasty in the next line, like " I got a good woman, with the meanest face in town."
3. The Blues is simple. After you get the first line right, repeat it. Then find something that rhymes ... sort of: "Got a good woman - with the meanest face in town. Got teeth like Margaret Thatcher - and she weigh 500 pound."
4. The Blues are not about choice. You stuck in a ditch, you stuck in a ditch; ain't no way out.
5. Blues cars: Chevys and Cadillacs and broken-down trucks. Blues don't travel in Volvos, BMWs, or Sport Utility Vehicles. Most Blues transportation is a Greyhound bus or a southbound train. Jet aircraft an' state-sponsored motor pools ain't even in the running. Walkin' plays a major part in the blues lifestyle. So does fixin' to die.
6. Teenagers can't sing the Blues. They ain't fixin' to die yet. Adults sing the Blues. In Blues, " adulthood" means being old enough to get the electric chair if you shoot a man in Memphis.
7. Blues can take place in New York City but not in Hawaii or any place in Canada. Hard times in St. Paul or Tucson is just depression. Chicago, St. Louis, and Kansas City still the best places to have the Blues. You cannot have the blues in any place that don't get rain.
8. A man with male pattern baldness ain't the blues. A woman with male pattern baldness is. Breaking your leg cuz you skiing is not the blues. Breaking your leg cuz an alligator be chomping on it is.
9. You can't have no Blues in an office or a shopping mall. The lighting is wrong. Go outside to the parking lot or sit by the dumpster.
10. Good places for the Blues:
a. highway
b. jailhouse
c. empty bed
d. bottom of a whiskey glass
Bad places:
a. Ashrams
b. gallery openings
c. Ivy League institutions
d. golf courses
11. No one will believe it's the Blues if you wear a suit, 'less you happen to be an old ethnic person, and you slept in it.
12. Do you have the right to sing the Blues? Yes, if:
a. you're older than dirt
b. you're blind
c. you shot a man in Memphis
d. you can't be satisfied
No, if:
a. you have all your teeth
b. you were once blind but now can see
c. the man in Memphis lived.
d. you have a retirement plan or trust fund.
13. Blues is not a matter of color. It's a matter of bad luck. Tiger Woods cannot sing the blues. Gary Coleman could. Ugly white people also got a leg up on the blues.
2010 update : Tiger can nowadays sing the blues.
You know like this:
I got a good woman,
but she beats me with iron seven
Im f$^%ing everything whats moving
and I will not go to heaven.
and then some rhymes about stress - mistress etc.
14. If you ask for water and Baby give you gasoline, it's the Blues.
Other acceptable Blues beverages are:
a. wine
b. whiskey or bourbon
c. muddy water
d. black coffee
The following are NOT Blues beverages:
a. mixed drinks
b. kosher wine
c. Snapple
d. sparkling water
15. If it occurs in a cheap motel or a shotgun shack, it's a Blues death. Stabbed in the back by a jealous lover is another Blues way to die. So is the electric chair, substance abuse, and dying lonely on a broken down cot. You can't have a Blues death if you die during a tennis match or getting liposuction.
16. Some Blues names for women:
a. Sadie
b. Big Mama
c. Bessie
d. Fat River Dumpling
17. Some Blues names for men:
a. Joe
b. Willie
c. Little Willie
d. Big Willie
18. Persons with names like Sierra, Sequoia, Auburn, and Rainbow can't sing the Blues no matter how many men they shoot in Memphis.
19. Make your own Blues name (starter kit):
a. name of physical infirmity (Blind, Cripple, Lame, etc.)
b. first name (see above) plus name of fruit (Lemon, Lime, Kiwi,etc.)
c. last name of President (Jefferson, Johnson, Fillmore, etc.)
For example, Blind Lime Jefferson, or Cripple Kiwi Fillmore, etc.
(Well, maybe not "Kiwi.")
20. I don't care how tragic your life: you own a computer, you cannot sing the blues. You best destroy it. Fire, a spilled bottle of Mad Dog, or get out a shotgun. I don't care.
back to aNaLoG.MaN
Dakle, treba uspostaviti tijelo koje odobrava ko smije a ko ne smije izvoditi sevdah.
-
numersi
#412 Re: Ko je Bozo Vreco
Hakiz wrote: Dakle, treba uspostaviti tijelo koje odobrava ko smije a ko ne smije izvoditi sevdah.
Muzika je osjecaj, osjecaji se ne mogu kontrolirati, isto kao ukusi, kao zelje, kao voli ne voli, hoce nece......
Kontrola takvih stvari je diktatura
-
hAZNADAR
#413 Re: Ko je Bozo Vreco
Netacno, Bozo je prvenstveno dobar pjevac sevdaha, a stajling je vec i ranije mjenjao, promijenice i ovaj,.. i opet covjek od pocetka do danas pjeva sevdah perfektno, tacno kako treba. Podsjecam da je postao popularan i prije gej stajlinga. Barem kod ljubitelja sevdaha koji primjecuju mozda nesto sto ti ne obracas paznju.šatirana_ljubičica wrote:Himzo nije u prvi plan stavljao svoju sexualnu orijentaciju kako god bilo, zato je i ostao zapamćen po interpretaciji a ne po pomenutom.
Dok je kod Bože obrnuta stvar...
Pametnom i išaret dosta.
- triconja
#414 Re: Ko je Bozo Vreco
Stae ba, oblace se ljudi svakako, pazi ovo
Dobro je sve dok ne postane furina (furry)
Dobro je sve dok ne postane furina (furry)
- saibaba
#415 Re: Ko je Bozo Vreco
ode ovo u pogresnom smjeru,,, Nadam se da je za ovo za zabrane sarakzam ..
- saibaba
#416 Re: Ko je Bozo Vreco
Ne znam sto mu je ovo trebalo. Obicno svoje homo sex orijentaciju u prvi plan stavljaju slabi pjevaci i umjetnici..hAZNADAR wrote:Netacno, Bozo je prvenstveno dobar pjevac sevdaha, a stajling je vec i ranije mjenjao, promijenice i ovaj,.. i opet covjek od pocetka do danas pjeva sevdah perfektno, tacno kako treba. Podsjecam da je postao popularan i prije gej stajlinga. Barem kod ljubitelja sevdaha koji primjecuju mozda nesto sto ti ne obracas paznju.šatirana_ljubičica wrote:Himzo nije u prvi plan stavljao svoju sexualnu orijentaciju kako god bilo, zato je i ostao zapamćen po interpretaciji a ne po pomenutom.
Pametnom i išaret dosta.
-
hAZNADAR
#417 Re: Ko je Bozo Vreco
saibaba wrote:
Ne oblace ni ostali izvodjaci sevdaha dimije i caksire.. On meni izgleda ko WHAM! da svira black metal

Meni ovo lici vise na rusku narodnu nosnju u Divanhani
Last edited by hAZNADAR on 20/11/2018 16:29, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#418 Re: Ko je Bozo Vreco
Kao sto rekoh - mozda ljubitelji sevdaha primjecuju nesto sto ti ne obracas paznju. Jesi li siguran u to da Bozo stavlja svoju sex orj u prvi plan ili tebi to prvo upada u oko?saibaba wrote:Ne znam sto mu je ovo trebalo. Obicno svoje homo sex orijentaciju u prvi plan stavljaju slabi pjevaci i umjetnici..hAZNADAR wrote:Netacno, Bozo je prvenstveno dobar pjevac sevdaha, a stajling je vec i ranije mjenjao, promijenice i ovaj,.. i opet covjek od pocetka do danas pjeva sevdah perfektno, tacno kako treba. Podsjecam da je postao popularan i prije gej stajlinga. Barem kod ljubitelja sevdaha koji primjecuju mozda nesto sto ti ne obracas paznju.šatirana_ljubičica wrote:Himzo nije u prvi plan stavljao svoju sexualnu orijentaciju kako god bilo, zato je i ostao zapamćen po interpretaciji a ne po pomenutom.
Pametnom i išaret dosta.
- saibaba
#419 Re: Ko je Bozo Vreco
Kao sto rekoh - mozda ljubitelji sevdaha primjecuju nesto sto ti ne obracas paznju. Jesi li siguran u to da Bozo stavlja svoju sex orj u prvi plan ili tebi to prvo upada u oko?[/quote]hAZNADAR wrote:Ne znam sto mu je ovo trebalo. Obicno svoje homo sex orijentaciju u prvi plan stavljaju slabi pjevaci i umjetnici..hAZNADAR wrote:Netacno, Bozo je prvenstveno dobar pjevac sevdaha, a stajling je vec i ranije mjenjao, promijenice i ovaj,.. i opet covjek od pocetka do danas pjeva sevdah perfektno, tacno kako treba. Podsjecam da je postao popularan i prije gej stajlinga. Barem kod ljubitelja sevdaha koji primjecuju mozda nesto sto ti ne obracas paznju.šatirana_ljubičica wrote:Himzo nije u prvi plan stavljao svoju sexualnu orijentaciju kako god bilo, zato je i ostao zapamćen po interpretaciji a ne po pomenutom.
Pametnom i išaret dosta.
Wow lik se oblaci ko zena, svaki intervju "ja sam i musko i zensko" .
Mozda i jeste do mene..
Kako god dosta od mene o Vreći
- pustopoljina
#420 Re: Ko je Bozo Vreco
Meni su one njegove haljine i suknje prekrasne...mislim, bas prekrasne.
A himzo polovina, sad kad razmislim, mislim da sam nekad kontala da li je eunuh...jer je imao tako blag glas.
A himzo polovina, sad kad razmislim, mislim da sam nekad kontala da li je eunuh...jer je imao tako blag glas.
-
moonca
#421 Re: Ko je Bozo Vreco
Bozine kreacije su zbilja-jednostavne. Nisu za sve firure.
A..Yohji, kao i slican mu Rick Owens su

A..Yohji, kao i slican mu Rick Owens su
-
moonca
#422 Re: Ko je Bozo Vreco
Rick mi je ipak za svakodnevno oblacenje blizi...heal wrote:Owens mi je bezveze, Yohji je jedan od najvecih ikad. Pogledaj antifashion 90s il neki tako dokumentarac da upratis sta je to i o cemu se tu radi, jer ima smisla i nisu gluposti u pitanjumoonca wrote:Bozine kreacije su zbilja-jednostavne. Nisu za sve firure.
A..Yohji, kao i slican mu Rick Owens su![]()
![]()
- ¤ jelena ¤
#423 Re: Ko je Bozo Vreco
E, upravo si ovim opisao svoj pristup onome što ti se piše i stepen razumijevanja istog.hAZNADAR wrote:Znaci staz u pitanju. Treba sad po tebi matematicki sabrati himzine snimljene pjesme, turneje, koncerte i sabrati isto kod Boze pa zakljuciti da Bozo nije ni blizu? Znaci po tebi Silvana Armenulic zbog svoje tradgicne sudbine nema sanse da stigne drugorazredne pjevace koji su nabili staza vise od nje? Nije samo fazon reci Himzo ostavio ooogromnu zaostavstinu - trebas i obrazloziti to. Bozo nije samo talent na nekom show - odradio je i on dosta za svoje vrijeme, vrlo aktivan i ima svoj stil i originalnost. Koliko je to pjevaca sevdaha pjevalo a cappella i koliko ih to uopce i moze.¤ jelena ¤ wrote:Taj ton je zbog neviđenih gluposti za koje držiš da su nešto relevantno. Čuo od poznatih... priča mahala...hAZNADAR wrote:
Kakvih poena? Mislis na staz mozda?
Bozo je interpretator sevdalinke, pjevac sevdalinke,... i samo na osnovu licnog ukusa mozes reci da nije ni blizu Zaimu, Safetu,...
Za mene i Bozo i Amira po kvalitetu i originalnosti ne zaostaju ni trunke za starim izvodjacima sevdalinke.
A to za Himzu sam cuo od vise ljudi, takodjer i potvrde da cijela sarajevska estrada i sarajevsko podzemlje za to zna,.. mnostva potvrda da je vidjan na tim i tim mjestima, da se nabacivao tim i tim,... i to je ipak mnogo vise od kratkotrajnih glasina o Coli, Davorinu, Zaimu,... koje su bile i prosle. Ovo o Himzi je ipak bilo obimnije i dan danas se spominje. Cak ni Oliver Mandic sa svojim stajlingom i Bobanom nije tako dugo trajao kao homo. I ako ti je do svadje i tog tona - radije nadji nekog drugog.
i...stavio fes na glavu da bi prikrio svoju homoseksualnost.![]()
Zar stvarno očekuješ da neko s osmijehom na licu čita ovakve gluposti i suptilno ti ih predoči ili prećuti.
Pitaš kakvih poena?
Himzo Polovina je bio ljekar, otac dvoje djece, muž i maltene u slobodno vrijeme se, kao hobijem....pored svega nabrojanog....bavio sakupljanjem, pisanjem i izvođenjem sevdalinki, a ostavio je iza sebe ogromno muzičko blago, materijal neprocjenjive vrijednosti.
Šta bi taj uradio da mu je sevdalinka bila jedina profesija i primarna preokupacija u životu - e, o tome bi možda i vrijedilo hipotetički promišljati kad je riječ o jednom Himzi Polovini...
Pametnom - dosta da uvidi gdje je i dokle je Božo u poređenju sa jednom takvom biografijom.
A himzin privatni zivot me ne interesuje iskreno receno, kao ni Bozin. Ali na kritike bozinom zivotu mimo pjesme - imam pravo podsjetiti na arsine i ironiju. Konta onaj ko cita sta se pise a ne konta onaj ko udara kontru kada skonta ko pise. Znamo se ti i ja odranije.
Kakav crni staž, čovječe...
A kako te ne interesuje Himzin privatni život, to smo vidjeli.
Nema dalje.
-
hAZNADAR
#424 Re: Ko je Bozo Vreco
Pa sta je ako nije staz? Po cemu to Bozo Vreco i Amira Medinjanin nisu po tebi ni blizu stare garniture? Spominjem to dvoje jer upravo imaju kvalitetu koja ni trunku ne zastaje ni za Zaimom ni Safetom, Himzom, Bebom,.... Mene u principu ne interesuje privatni zivot ni Himze ni Boze ni bilo kojeg pjevaca. Ako sam i naveo sta - to je vise kao ironija na ove sto zanamaruju najbitniji dio opusa pjevaca a to nije ni stajling ni sex. Mene kao ljubitelja i fana sevdalinke koju slusam od kako znam za sebe - naravno da interesuje vise izvodjenje jer to ne moze svaki pjevac. Tebe ocigledno samo kontra gdje ni sama neznas sta hoces reci u svom nastupu.¤ jelena ¤ wrote:E, upravo si ovim opisao svoj pristup onome što ti se piše i stepen razumijevanja istog.hAZNADAR wrote:Znaci staz u pitanju. Treba sad po tebi matematicki sabrati himzine snimljene pjesme, turneje, koncerte i sabrati isto kod Boze pa zakljuciti da Bozo nije ni blizu? Znaci po tebi Silvana Armenulic zbog svoje tradgicne sudbine nema sanse da stigne drugorazredne pjevace koji su nabili staza vise od nje? Nije samo fazon reci Himzo ostavio ooogromnu zaostavstinu - trebas i obrazloziti to. Bozo nije samo talent na nekom show - odradio je i on dosta za svoje vrijeme, vrlo aktivan i ima svoj stil i originalnost. Koliko je to pjevaca sevdaha pjevalo a cappella i koliko ih to uopce i moze.¤ jelena ¤ wrote:
Taj ton je zbog neviđenih gluposti za koje držiš da su nešto relevantno. Čuo od poznatih... priča mahala...
i...stavio fes na glavu da bi prikrio svoju homoseksualnost.![]()
Zar stvarno očekuješ da neko s osmijehom na licu čita ovakve gluposti i suptilno ti ih predoči ili prećuti.
Pitaš kakvih poena?
Himzo Polovina je bio ljekar, otac dvoje djece, muž i maltene u slobodno vrijeme se, kao hobijem....pored svega nabrojanog....bavio sakupljanjem, pisanjem i izvođenjem sevdalinki, a ostavio je iza sebe ogromno muzičko blago, materijal neprocjenjive vrijednosti.
Šta bi taj uradio da mu je sevdalinka bila jedina profesija i primarna preokupacija u životu - e, o tome bi možda i vrijedilo hipotetički promišljati kad je riječ o jednom Himzi Polovini...
Pametnom - dosta da uvidi gdje je i dokle je Božo u poređenju sa jednom takvom biografijom.
A himzin privatni zivot me ne interesuje iskreno receno, kao ni Bozin. Ali na kritike bozinom zivotu mimo pjesme - imam pravo podsjetiti na arsine i ironiju. Konta onaj ko cita sta se pise a ne konta onaj ko udara kontru kada skonta ko pise. Znamo se ti i ja odranije.
Kakav crni staž, čovječe...
A kako te ne interesuje Himzin privatni život, to smo vidjeli.
Nema dalje.
-
moonca
#425 Re: Ko je Bozo Vreco
Zasto bi ga uporedjivali sa 'starom garniturom'. Ni telefon ne zvoni kao prije...
Bozo je otkrice, pogotovo sto je ,vjerovatno ciljano, izabrao da izvodi sevdalinke. Genijalac.
Bozo je otkrice, pogotovo sto je ,vjerovatno ciljano, izabrao da izvodi sevdalinke. Genijalac.