Otprilike! S tim da ne treba ni u Belgiji gledati neki jebeni Brazil, moze se i njima desiti los dan ili jednostavno mozda budemo s njima tu negdje.todd_smith wrote:Bale i Ramsey, mi Edina i Miralema.
I onda dotucemo jos Lulom, Hajrovicem, Kolosincem, Begovicem, Misketom
Ne vidim da nam mogu toliko ozbiljno prijetiti.
Izrael je gadna ekipa, sama cinjenica da se Portugal uvijek namuci sa njima, pa cak i Rusija, bice nam nesto poput Slovacke
EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
wolf07
#401 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
- Pismonosa
#402 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Fakat ću pogledati dvije tri utakmice Izraela iz ovih zadnjih kvalifikacija za SPtodd_smith wrote:Bale i Ramsey, mi Edina i Miralema.
Izrael je gadna ekipa, sama cinjenica da se Portugal uvijek namuci sa njima, pa cak i Rusija, bice nam nesto poput Slovacke
-
Itakoto
#403 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Nije uopste vazno ali Bellamy vise ne igra za Vels. Slazem se da su nezgodni ali nista vise od Izraela.
- Pismonosa
#404 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Belgija nas laganini podcjenjuje
Ne može biti bolja stvar za naše fanatike. Sad im ne bi trebao ni Murinjo da ih motiviše

- Pismonosa
#405 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Napišeš kilometarski post i onda dobiješ poruku da je forum privremeno nedostupan.

-
am2804
#406 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Šuhveli grupa, ali sa mentalitetom kojeg sada naši igrači posjeduju, prolazak ne bi trebao biti upitan.
Da krenem redom...
a) Volio bi da kako možemo dogovoriti sa Belgijjom 3 za 3
. Realno, jači su od nas, ali to naravno ništa ne znači. Drago mi je što igramo prvu tekmu kod nas, međutim kada vidim termin tekme onda i nismo imali toliko sreće jer samo tri dana ranije se valja dobro istrošiti protiv Velsa.
b) Izrael vrlo neugodna ekipa, dosta agresivna ali nekako sam uvjeren da ovdje uzimamo 4 boda.
c) Prvo gostovanje, oni će biti nabrijani jer je njima vjerovatno to prva domaća tekma i tražiće svoju šansu. Ovdje će se morati pokazati naš karakter koji nas je krasio u posljednja dva ciklusa (poslije tekme sa Rumunima u gostima). Recimo da uzmimamo u dva duela 4 boda. PS. Jebo Bale-a, gori je Hazard po nas 100 puta, a pored toga ima sjajne saigrače.
d) Kipar je ekipa od koje očekujem da napravi probleme Izraelu i Velsu te tako nama olakša posao. Moramo uzeti 6 boba.
e) Andora, znali su se Hrvati i mučiti sa njima, čak i onda kada su izgledali najjači na Balkanu, ali ovdje bez 6 boba sve bi bilo šokantno.
Dakle, 23 boda bi bila dovoljna za prolazak. Krucijalno je da dobijemo Belgiju kod kuće, jer će oni tada biti primorani sve ostale dobiti što nama samo može odgovarati.
Ovo je igra brojki. Sasvim sigurno je da treba težiti da budemo prvi.
Da krenem redom...
a) Volio bi da kako možemo dogovoriti sa Belgijjom 3 za 3
b) Izrael vrlo neugodna ekipa, dosta agresivna ali nekako sam uvjeren da ovdje uzimamo 4 boda.
c) Prvo gostovanje, oni će biti nabrijani jer je njima vjerovatno to prva domaća tekma i tražiće svoju šansu. Ovdje će se morati pokazati naš karakter koji nas je krasio u posljednja dva ciklusa (poslije tekme sa Rumunima u gostima). Recimo da uzmimamo u dva duela 4 boda. PS. Jebo Bale-a, gori je Hazard po nas 100 puta, a pored toga ima sjajne saigrače.
d) Kipar je ekipa od koje očekujem da napravi probleme Izraelu i Velsu te tako nama olakša posao. Moramo uzeti 6 boba.
e) Andora, znali su se Hrvati i mučiti sa njima, čak i onda kada su izgledali najjači na Balkanu, ali ovdje bez 6 boba sve bi bilo šokantno.
Dakle, 23 boda bi bila dovoljna za prolazak. Krucijalno je da dobijemo Belgiju kod kuće, jer će oni tada biti primorani sve ostale dobiti što nama samo može odgovarati.
Ovo je igra brojki. Sasvim sigurno je da treba težiti da budemo prvi.
- biske
#407 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar
Joj grupe F.
Pa gdje više oni mrtvi Grci daju sadaku?
Pa gdje više oni mrtvi Grci daju sadaku?
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#408 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Samo onako usput, oni su sa Belgijom u proslim kvalifikacijama igrali 1:1 u Belgiji, od Hrvata primili gol u 88 minuti......toliko o bezveze ekipi..todd_smith wrote:Bale i Ramsey, mi Edina i Miralema.
Last edited by A1fa on 24/02/2014 16:13, edited 1 time in total.
-
cindrlimindrli
#409 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Dobra grupa, jedan pristojan protivnik i ostatak su daske petice. Ako domaci "strucnjaci" (citaj armija govnara koja
se profesionalno bavi pljuvanjem u dalj) ne sjebu atmosferu u i oko reprezentacije, a nije da nisu navalili sto jest jest,
lagano cemo se prosetati kvalifikacijama.
se profesionalno bavi pljuvanjem u dalj) ne sjebu atmosferu u i oko reprezentacije, a nije da nisu navalili sto jest jest,
lagano cemo se prosetati kvalifikacijama.
- A1fa
#410 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Kad god mi ko napise takvu recenicu i iznoseci to kao argument koji bi ga eto kao trebao amnestirati za sve gluposti i stetu koju pravi (da, latentnost kod Tankovica npr. je steta koju on nece osjetiti ali reprezentacija dugorocno hoce), od mene ce dobiti repliku u ovakvom stilu, zavisi kako sam raspolozenLogovan wrote:Zašto svaki put počnete sa ovako glupim postovima kad se spomene da nas je jedino Pape uspio odvesti na neko veliko takmičenje?A1fa wrote:Da, Pape nas je sam doveo iz 6 u prvi sesir, dosao je i otjerao Usanovica, Pusinu, izborio baraz, nagovorio Pjanica, Mujdzu, Begovica da igraju za nas, pobjedio je u kvalifikacijama Spaniju, rasturio portugal, ponizio Francusku, revidirao duple ugovore NSBIH-a sa sponzorima, ukinuo suspenziju Fife......Ohladite malo, popustite nas sa glupostima.
-
stup metropola
#411 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
kakve veze ima tibra s ovim ? kompleksasduminjo wrote:Nek nam tibra izgradi boljistup metropola wrote:Svi stadioni su bolji od ovog naseg
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
-
cindrlimindrli
#412 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Imas neke informacije da mu je Safet jebo mater, napravio ga i kasnije odgojio da bude ono sto je danas, tj. svedjanin?A1fa wrote:Kad god mi ko napise takvu recenicu i iznoseci to kao argument koji bi ga eto kao trebao amnestirati za sve gluposti i stetu koju pravi (da, latentnost kod Tankovica npr. je steta koju on nece osjetiti ali reprezentacija dugorocno hoce),
- A1fa
#413 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ne, ali imam pouzdane informacije da je slao koordinatora U21 ekipe da ga nagovori da promjeni drzavljanstvo i Dzeku, umjesto da on ode...inace Safetu je kalendar prebukiran pa nema kad...cindrlimindrli wrote:Imas neke informacije da mu je Safet jebo mater, napravio ga i kasnije odgojio da bude ono sto je danas, tj. svedjanin?A1fa wrote:Kad god mi ko napise takvu recenicu i iznoseci to kao argument koji bi ga eto kao trebao amnestirati za sve gluposti i stetu koju pravi (da, latentnost kod Tankovica npr. je steta koju on nece osjetiti ali reprezentacija dugorocno hoce),
I meni od plate odbiju kada ne radim svoj posao ili kad kasnim. On kuka kako je najslabije placeni selektor, a na dva termina u 2 mjeseca ne moze se na vrijeme pojaviti, u mene u firmi da radi 20% bi mu do sad odbili ko od sale...
-
cindrlimindrli
#414 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Vidi vraga, znaci ipak je nesto pokusao. Taj momcic da ima ista u sebi sto bi ga cinilo voljnim da zaigra za nasA1fa wrote:Ne, ali imam pouzdane informacije da je slao koordinatora U21 ekipe da ga nagovori da promjeni drzavljanstvo i Dzeku, umjesto da on ode...inace Safetu je kalendar prebukiran pa nema kad...
vec bi se sam izjasnio bez da ga iko moli i ubjedjiva.
Ti kad svoju firmu odvedes na neki sajam i tamo sklopis posao koji ce istoj firmi donijeti 10 miliona dolara vjerujemA1fa wrote:I meni od plate odbiju kada ne radim svoj posao ili kad kasnim. On kuka kako je najslabije placeni selektor, a na dva termina u 2 mjeseca ne moze se na vrijeme pojaviti, u mene u firmi da radi 20% bi mu do sad odbili ko od sale...
da ce ti dati opciju da dolazis na posao kad hoces, pogotovo kad se uzme u obzir cinjenica da ti je firma zesci kurton
u poslovnom svijetu.
- limeni
#415 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Grupa A: ovdje ce holandija kao inace ubjedljivo biti prva, dok ce turska i ceska vodit borbu za 2. mjesto. prednost dajem turskoj, vrijeme je da se kvalifikuju opet. latvija i island nemaju sta trazit.
Grupa C: spanija ce biti prva, za drugo mjesto prednost dajem ukrajini ispred slovacke. kiksat ce neko protiv belarusa.
Grupa D: njemacka prva, poljska irska i skotska su ekipe na istom nivou. mislim da ce poljaci biti 2. a skoti 3. u baraz.
Grupa E: eh da smo u ovu grupu upali
englezi i svicarci idu direktno, u baraz ide estonija.
Grupa F: grci ce biti prvi sa atraktivnim fudbalom, drugi ce biti rumuni a u baraz ide finska.
Grupa G: prvi ce biti rusi, drugi austrijanci dok ce svedi u baraz. vrlo moguce je da ibrahimovic nece vise igrati za repku.
Grupa H: italija i hrvatska idu direkt, norvezani idu u baraz.
Grupa I: portugal je prvi, danska ozbiljna selekcija i njih vidim na euru a srbija moze iznenadit ako se ne pokolju medjusobno na treningu.
vidim da bi nam cak i baraz mogao biti dovoljan za euro jer nisu toliko jake selekcije, uz to bi vjerovatni bili i nosioci u njemu jer imamo rejting.
Grupa C: spanija ce biti prva, za drugo mjesto prednost dajem ukrajini ispred slovacke. kiksat ce neko protiv belarusa.
Grupa D: njemacka prva, poljska irska i skotska su ekipe na istom nivou. mislim da ce poljaci biti 2. a skoti 3. u baraz.
Grupa E: eh da smo u ovu grupu upali
Grupa F: grci ce biti prvi sa atraktivnim fudbalom, drugi ce biti rumuni a u baraz ide finska.
Grupa G: prvi ce biti rusi, drugi austrijanci dok ce svedi u baraz. vrlo moguce je da ibrahimovic nece vise igrati za repku.
Grupa H: italija i hrvatska idu direkt, norvezani idu u baraz.
Grupa I: portugal je prvi, danska ozbiljna selekcija i njih vidim na euru a srbija moze iznenadit ako se ne pokolju medjusobno na treningu.
vidim da bi nam cak i baraz mogao biti dovoljan za euro jer nisu toliko jake selekcije, uz to bi vjerovatni bili i nosioci u njemu jer imamo rejting.
- House
#416 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Vazda neka kuknjava jbt Grupa je odlična i gazimo sve redom , naravno derby protiv Belgije jer će prštiti na sve strane .Kakav crni Wales kojem krepana Srbija zabije 6 golova !!! Izrael jedino dobar kod kuće , u gostima teška taraba itd..
Šta da smo izvukli D grupu ? ili možda G ?
Šta da smo izvukli D grupu ? ili možda G ?
- limeni
#417 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
sto se tice nase grupe, misljenja sam da smo dobili ne bas atraktivnu ali zaista nimalo laku grupu:
andorra: to je ekipa koja je zabila 0 golova a primila 30 u proslim kvalifikacijama. oni su uglavnom amaterska ekipa protiv koje ocekujem 6 bodova.
cyprus: nije ovo vise onaj kipar od prije nekoliko godina, glavni igraci su im otisli u penziju i ovi mladji nisu nesto.
treba se dobro oznojiti ali i ovdje ocekujem 6 poena.
wales: mislim da bi oni mogli iznenaditi mnoge, imaju nekoliko dobrih igraca i ako se takticki dobro postave mogu napraviti mnogo problema svima. njih vidim u barazu dok izrael vidim malo nize. ovdje ocekujem 4 boda.
izrael: ekipa slicna kipranima, dosta neatraktivni i prgavi ali su i oni imali bolje dane kada im je igrao onaj yossi benayoun. bice tesko igrati tamo, zato ocekujem 4 boda protiv njih.
belgija: ovo je jedna strasno dobra ekipa, imaju odlicnu generaciju i vec na sp u brazilu mogu dogurati daleko.
ipak ova nasa reprezentacija nece se predati ni protiv argentine, spanije a kamoli protiv nekih tamo belgijanaca.
ocekujem 3 boda.
to bi bilo 23 boda, sasvim dovoljno za plasman na euro zajedno sa belgijom. treci ce biti wales koji ce ove godine ganjati sansu da napokon idu na euro pa makar kroz baraz.
andorra: to je ekipa koja je zabila 0 golova a primila 30 u proslim kvalifikacijama. oni su uglavnom amaterska ekipa protiv koje ocekujem 6 bodova.
cyprus: nije ovo vise onaj kipar od prije nekoliko godina, glavni igraci su im otisli u penziju i ovi mladji nisu nesto.
treba se dobro oznojiti ali i ovdje ocekujem 6 poena.
wales: mislim da bi oni mogli iznenaditi mnoge, imaju nekoliko dobrih igraca i ako se takticki dobro postave mogu napraviti mnogo problema svima. njih vidim u barazu dok izrael vidim malo nize. ovdje ocekujem 4 boda.
izrael: ekipa slicna kipranima, dosta neatraktivni i prgavi ali su i oni imali bolje dane kada im je igrao onaj yossi benayoun. bice tesko igrati tamo, zato ocekujem 4 boda protiv njih.
belgija: ovo je jedna strasno dobra ekipa, imaju odlicnu generaciju i vec na sp u brazilu mogu dogurati daleko.
ipak ova nasa reprezentacija nece se predati ni protiv argentine, spanije a kamoli protiv nekih tamo belgijanaca.
ocekujem 3 boda.
to bi bilo 23 boda, sasvim dovoljno za plasman na euro zajedno sa belgijom. treci ce biti wales koji ce ove godine ganjati sansu da napokon idu na euro pa makar kroz baraz.
-
giovanni galli
#418 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
ja ne znam vise na osnovu cega se vodi diskusija, ovdje bi morali upsti u borbu za drugo mjesto, Belgija je jaca i to je jasno, izrael i wales, zavisi od dana i pojedinca, vidim kazete igraju velsani u premiersipu, pa sta, jesmo li mi svjesni da kod nas vise nea nijedan igrac, na vidiku, koji moze upast, kad ode dzeko, ko ce igrat takvog igraca na vidiku nema, misimovic gotov, spahic jos malo i moze mozda, lulic i mujdza u zvisnosti od dana, nekad perfektni nekad solidni, zadnjeg veznog ni na mapi, pjanic pun oscilacija, drugi stoper, ajde nekako, ali nista posebno, sejo najveca nada daaaaleko, na klupi nema niko da moze unjet preokret apsolutno, hajrovic, kako kad, vedo, takodjer. nisu to igraci ni u zenitu karijere kao nekad vise, niti extra neki kvalitet, koji nas dize iznad bilo koga, treb ici od utakmice do utakmice, mozda najveca dosada predsnot je neki timski duh i to je to, ali polako nam glavne igrace hvataju godine, a zamena ni na vidiku, i to je veci problem, i od velsa i od izraela, tankovic je trebao moliti da dodje, pa makar ga i u brazil vodio, cisto zbog mogucnosti da ce postat veliki igrac jer drugih u napadu ni na mapi nema, ista stvar osim pjanica u vezi u odbrani nema nikoga, ne znam...
-
todd_smith
#419 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Normalno, jer bi se onda svake sedmice pojavljivao neki drugi igrac kojem bi on morao da ide da ga moli za nesto.A1fa wrote:Ne, ali imam pouzdane informacije da je slao koordinatora U21 ekipe da ga nagovori da promjeni drzavljanstvo i Dzeku, umjesto da on ode...inace Safetu je kalendar prebukiran pa nema kad...cindrlimindrli wrote:Imas neke informacije da mu je Safet jebo mater, napravio ga i kasnije odgojio da bude ono sto je danas, tj. svedjanin?A1fa wrote:Kad god mi ko napise takvu recenicu i iznoseci to kao argument koji bi ga eto kao trebao amnestirati za sve gluposti i stetu koju pravi (da, latentnost kod Tankovica npr. je steta koju on nece osjetiti ali reprezentacija dugorocno hoce),![]()
I meni od plate odbiju kada ne radim svoj posao ili kad kasnim. On kuka kako je najslabije placeni selektor, a na dva termina u 2 mjeseca ne moze se na vrijeme pojaviti, u mene u firmi da radi 20% bi mu do sad odbili ko od sale...
- rajv0sa
#420 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Šta to radi, drka i gleda PSG koji je pun potencijalnih reprezentativaca.
- IcedMFEarth
#421 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Joj jbt, samo Prcića nije pozv'o (koji je ispo pi*kica) i upropasti nam safet budućnost slijedećih 20 godina
Tanković se odlučio za švedsku (mada ne vjerujem dok ne zaigra u kvalifikacijama za njih). Ako ga Džeko nije nagovorio, šta će i selektor, vjerovatno djete ne zna ni ko je Pape
Tanković se odlučio za švedsku (mada ne vjerujem dok ne zaigra u kvalifikacijama za njih). Ako ga Džeko nije nagovorio, šta će i selektor, vjerovatno djete ne zna ni ko je Pape
-
Timotije
#422 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Mislim da ce ovdje biti svega, i padova i vracanja, imamo 4 tima koji uz dobar dan mogu otkidati bodove jedni drugima.
Dobro, bice interesantno i vjerovatno neizvjesno do kraja. Na to smo se vise i navikli, uvijek i strahujemo do zadnjeg momenta...
U ovoj godini imamo dva gostovanja, prvo Vels pa Izrael, bi li se sta od ovoga moglo uzivo pogledati?
Cardiff ocajno skup avionom iz ostatka Evrope, mislim da bi najjeftinija varijanta bila do Londona, pa vozom jos nekih 2 sata... samo sto je skuplji voz nego avion
.
Za ovaj Izrael nemam pojma sta i kako, kome traze vize, jesu li zajebani, a najgori su mi jos oni drugi sto se "aktiviraju", zamislite kakav kafic sa Fanaticosima, jednim udarcem dvije muhe, udar na Izrael i nase sto piju
!
Ne dao Bog, ne smije se covjek ni zajebavati sa tim stvarima.
Ima li ko kakvih iskustava sa ovim destinacijama?
Dobro, bice interesantno i vjerovatno neizvjesno do kraja. Na to smo se vise i navikli, uvijek i strahujemo do zadnjeg momenta...
U ovoj godini imamo dva gostovanja, prvo Vels pa Izrael, bi li se sta od ovoga moglo uzivo pogledati?
Cardiff ocajno skup avionom iz ostatka Evrope, mislim da bi najjeftinija varijanta bila do Londona, pa vozom jos nekih 2 sata... samo sto je skuplji voz nego avion
Za ovaj Izrael nemam pojma sta i kako, kome traze vize, jesu li zajebani, a najgori su mi jos oni drugi sto se "aktiviraju", zamislite kakav kafic sa Fanaticosima, jednim udarcem dvije muhe, udar na Izrael i nase sto piju
Ne dao Bog, ne smije se covjek ni zajebavati sa tim stvarima.
Ima li ko kakvih iskustava sa ovim destinacijama?
- luckylaka
#423 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
okojojreprezentacijitiovonapisagiovanni galli wrote:ja ne znam vise na osnovu cega se vodi diskusija, ovdje bi morali upsti u borbu za drugo mjesto, Belgija je jaca i to je jasno, izrael i wales, zavisi od dana i pojedinca, vidim kazete igraju velsani u premiersipu, pa sta, jesmo li mi svjesni da kod nas vise nea nijedan igrac, na vidiku, koji moze upast, kad ode dzeko, ko ce igrat takvog igraca na vidiku nema, misimovic gotov, spahic jos malo i moze mozda, lulic i mujdza u zvisnosti od dana, nekad perfektni nekad solidni, zadnjeg veznog ni na mapi, pjanic pun oscilacija, drugi stoper, ajde nekako, ali nista posebno, sejo najveca nada daaaaleko, na klupi nema niko da moze unjet preokret apsolutno, hajrovic, kako kad, vedo, takodjer. nisu to igraci ni u zenitu karijere kao nekad vise, niti extra neki kvalitet, koji nas dize iznad bilo koga, treb ici od utakmice do utakmice, mozda najveca dosada predsnot je neki timski duh i to je to, ali polako nam glavne igrace hvataju godine, a zamena ni na vidiku, i to je veci problem, i od velsa i od izraela, tankovic je trebao moliti da dodje, pa makar ga i u brazil vodio, cisto zbog mogucnosti da ce postat veliki igrac jer drugih u napadu ni na mapi nema, ista stvar osim pjanica u vezi u odbrani nema nikoga, ne znam...
- jeza u ledja
#424 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Nesto kontam, mi i ako odemo u baraz tamo bi trebali biti poprilicni favoriti i sigurni nosioci. Zamislite samo kakve ce ekipe u njemu igrati, a mi bi dobili jednu od 4 lakse. 
- insaneinthebrain
#425 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
bolje ici na to da budem najbolja treceplasirana reprezentacija kvalifikacija