Rasizam kod nas
- rajvoSa0
#402 Re: Rasizam kod nas
Jos da dodam za ovo sto sam pisao, tesko ces naici na ovakve ljude kod nas. Sta ce ti biti upecatljivije?
Milion cura koje imaju crnu boju kose, koje su visoke 1.65, crne oci, crne obrve, u kukovima malo sire od prosjeka?
Ili neka fatalna Svedjanka, plava kosa, plave oci, vitka gradja, svijetli ten, visina 1.78 manje vise.
Jednostavno same oci odose ka njima.. sto? Jer to ne mozes vidjeti svaki dan, jer je neobicno.
Milion cura koje imaju crnu boju kose, koje su visoke 1.65, crne oci, crne obrve, u kukovima malo sire od prosjeka?
Ili neka fatalna Svedjanka, plava kosa, plave oci, vitka gradja, svijetli ten, visina 1.78 manje vise.
rajvoSa0 wrote:Jel te proglase rasistom ako kazes da volis vidjeti plavog covjeka na ulici? Crnih ljudi je svuda oko nas, bilo zagorenih, bilo onih koji imaju crnu kosu.. a plavih ljudi je sve manje. A kad je necega manje, to je zanimljivije za vidjeti.![]()
Generalno mislim na ovo, bila je neka tema. Ten osobe koja se nije rasno mjesala sa drugim grupama, sem sa plavim ljudima, i tako generacijama.
Lokacija Skandinavija, ne znam tacno koja zemlja. Ten im je plavlji, bljedji, ali su pocrnili na moru (malo).
TaTarik wrote:
- rajvoSa0
#403 Re: Rasizam kod nas
Dajte ljudi, svaka prica suvisna.. Jos da su Skandinavke ko nase zene, pa da mozes malo i komandovati, govorit kako sta treba, ali dobro, ne moze sve..
Dosta sam ih upoznao, jedina im mana karakter. Nije im karakter los, ali brate, tesko bi mogli prosjecna Svedjanka i prosjecni Bosnjo.
Evo jos ove male..

Dosta sam ih upoznao, jedina im mana karakter. Nije im karakter los, ali brate, tesko bi mogli prosjecna Svedjanka i prosjecni Bosnjo.
Evo jos ove male..

-
ja71
#404 Re: Rasizam kod nas
Bio neki lik koga su svi zvali Zuti, cak i rodjena majka. Jednom je Zuti kupio zeleni automobil
i kaze mu majka: "Pa sto zeleni crni Zuti?"

i kaze mu majka: "Pa sto zeleni crni Zuti?"

- Cherry-Cherry
#405 Re: Rasizam kod nas
Prelijepa je. 
- rajvoSa0
#406 Re: Rasizam kod nas
I sto je interesatno vecinom prirodni ten. Probudi se djevojka, umije se i na trcanje.. kakvo sredjivanje, sminkanje i sl.
To volim. Al opet rekoh, koce druge stvari. Dzabe sve ako mi karakterno nismo slici.. a iskreno, nebo i zemlja smo.
Mogao bi nam neko ko je gore reci tajnu, kako sa Svedjankama, uspiju li takve veze, brakovi, kakve su generalno one, sta ocekuju, sta daju, moze li to potrajati sto bi reklo dok nas smrt ne rastavi.
Recite bilo sta, bice korisno.
Mogao bi nam neko ko je gore reci tajnu, kako sa Svedjankama, uspiju li takve veze, brakovi, kakve su generalno one, sta ocekuju, sta daju, moze li to potrajati sto bi reklo dok nas smrt ne rastavi.
Recite bilo sta, bice korisno.
- Butmiran
#407 Re: Rasizam kod nas
Ima li ova mala fb profil? 
-
Sarajevica
#408 Re: Rasizam kod nas
Ova djevojka mi nije bas nesto lijepa, ne volim kad ljudi imaju izrazito plave/svjetle obrve.
Cini mi se da nema bas puno takvih anemicnih tipova u Norveskoj: tamo su plavuse ovakve a one su mi dosta ljepse:

Cini mi se da nema bas puno takvih anemicnih tipova u Norveskoj: tamo su plavuse ovakve a one su mi dosta ljepse:

-
Sarajevica
#409 Re: Rasizam kod nas
A naravno da nisi rasista ako imas odredjeni tip djevojke koji volis.
Evo ja ne volim te bas plave muskarce ali ne privlace me ni crnci.
To je sve stvar preferanse i licnog izbora
- Gojeni H
#410 Re: Rasizam kod nas
A da li te proglase rasistom ako kazes da Zucu ne bi jebo ni za vagon Hariba, a da bi s plavojkom opstio bez da joj uzmes feninga?rajvoSa0 wrote:Jel te proglase rasistom ako kazes da volis vidjeti plavog covjeka na ulici? Crnih ljudi je svuda oko nas, bilo zagorenih, bilo onih koji imaju crnu kosu.. a plavih ljudi je sve manje. A kad je necega manje, to je zanimljivije za vidjeti.![]()
Generalno mislim na ovo, bila je neka tema. Ten osobe koja se nije rasno mjesala sa drugim grupama, sem sa plavim ljudima, i tako generacijama.
Lokacija Skandinavija, ne znam tacno koja zemlja. Ten im je plavlji, bljedji, ali su pocrnili na moru (malo).
TaTarik wrote:
- rajvoSa0
#411 Re: Rasizam kod nas
Pa jel vidis da je zauzeta mala.Butmiran wrote:Ima li ova mala fb profil?
E ovo je interesantna stvar. Muskarci bi mogli i plave, i crne, i brinete.. Arapi lude za plavkama..Sarajevica wrote:A naravno da nisi rasista ako imas odredjeni tip djevojke koji volis.
A recimo zenama plavi muskarci nisu bas nesto odusevljavajuce. Sto to?
Sto bi, nisam rekao da bi jebo ijedno od njih, vec kazem kako su mi simpaticni. Sto? Nisam rasista, ali jednostavno.. ove ljude neces imati priliku vidjeti da obidjes cijelu Bosnu.Gojeni H wrote:A da li te proglase rasistom ako kazes da Zucu ne bi jebo ni za vagon Hariba, a da bi s plavojkom opstio bez da joj uzmes feninga?
A cega nema, na ovakav nacin, to je interesantno. Inace naci covjeka ovakvog profila kod nas je nemoguce, ili svedeno na nivo statisticke greske.
-
ja71
#412 Re: Rasizam kod nas
jesmol' ovo sad presli na pozitivni rasizam ?

-
Bodkin
#413 Re: Rasizam kod nas
pa jel morate svaki put citirati post sa svim slikama sto je postavio? 3 posta na cijeloj stranici
- Cherry-Cherry
#414 Re: Rasizam kod nas
Eno sad, ne smije čovjek više reći kakvi mu se ljudi sviđaju...ja71 wrote:jesmol' ovo sad presli na pozitivni rasizam ?
![]()
- Butmiran
#415 Re: Rasizam kod nas
@rajvosa0: nema veze, da malo bolje prostudiram 
- Joe McCarthy
#416 Re: Rasizam kod nas
Zivimo u cudnom, liberalnom svijetu gdje argumenti i historija ne igraju nikakvu ulogu. Dok licni ukus ako nije odobren od Centralnog Komiteta za Toleranciju Suzivot i Rasnu Harmoniju bi ti moga jednog dana osigurat jednosmjernu kartu za "rehabilitacijski kamp tolerancije", pa najbolje bi ti bilo da se pripazisrajvoSa0 wrote:Jel te proglase rasistom ako kazes da volis vidjeti plavog covjeka na ulici? Crnih ljudi je svuda oko nas, bilo zagorenih, bilo onih koji imaju crnu kosu.. a plavih ljudi je sve manje. A kad je necega manje, to je zanimljivije za vidjeti.![]()
TaTarik wrote:
-
Cybernetic
- jeza u ledja
#418 Re: Rasizam kod nas
Procitah cijelu temu nako iz zajebancije...
Kakva kolicina rasizma, fasizma, netrpeljivosti, jednom rijecju ljudske gluposti se skupila na ovoj temi.
LosaKopija, bierkof, Joe McCarthy, Cherry-Cherry, Sarajevica, ne znam jesam li vas dobro popamtio, ni Hitler vam ne bi pozavidio.
Pitam se , koliko vas je, ili vasih predaka, bilo zrtvama istog nacina razmisljanja kakvog i sami propagirate. Stokholmski sindrom??
A jos kad se pocelo granat o temama tipa
"Ko su gori imigranti, Bosanci, Arapi ili Somalijci?
"Multikulturalnost je podvala desnicara."
"Multikulturalnost je liberalno-pederska progapanda".
"Bijelci imaju Rim i Pariz, a crnci Mogadishu".
"Romi nisu prezivjeli genocid, i treba ih potamanit jer se kote i kradu sahtove."
"Ja volim vidjet plavokosog covjeka na ulici (sve sa slikama nekog klipana i trebe mu)."
(ovo je vrhunac, ubilo se za stormfronta
)
haznadar, madner, bodkin i svedjanin su barem donekle uspjeli napravit ravnotezu u svojim stavovima, mada se ni s njima ne slazem.
Ovim ostalima sto su se zadali diskutovat sa rasistima, svaka cast.
Sa ovim ksenofobima na temi se jedino slazem u konstataciji da postoji nevidjena kolicina hipokrizije iz zapadnih zemalja u vezi problema rasizma koji je itekako prisutan i u njihovim avlijama, kao i da je rasizam kod nas (hvala bogu) mnogo manje ekstreman (ali ne i sveprisutan) nego u nekim drugim evropskim zemljama, u stvari u vecini, ukljucujuci i ostale istocnoevropske zemlje, no to je vec proizvod specificnih okolnostima u kojoj se nalazi nasa drzava i narodi u njoj.
Kakva kolicina rasizma, fasizma, netrpeljivosti, jednom rijecju ljudske gluposti se skupila na ovoj temi.
LosaKopija, bierkof, Joe McCarthy, Cherry-Cherry, Sarajevica, ne znam jesam li vas dobro popamtio, ni Hitler vam ne bi pozavidio.
Pitam se , koliko vas je, ili vasih predaka, bilo zrtvama istog nacina razmisljanja kakvog i sami propagirate. Stokholmski sindrom??
A jos kad se pocelo granat o temama tipa
"Ko su gori imigranti, Bosanci, Arapi ili Somalijci?
"Multikulturalnost je podvala desnicara."
"Multikulturalnost je liberalno-pederska progapanda".
"Bijelci imaju Rim i Pariz, a crnci Mogadishu".
"Romi nisu prezivjeli genocid, i treba ih potamanit jer se kote i kradu sahtove."
"Ja volim vidjet plavokosog covjeka na ulici (sve sa slikama nekog klipana i trebe mu)."
haznadar, madner, bodkin i svedjanin su barem donekle uspjeli napravit ravnotezu u svojim stavovima, mada se ni s njima ne slazem.
Ovim ostalima sto su se zadali diskutovat sa rasistima, svaka cast.
Sa ovim ksenofobima na temi se jedino slazem u konstataciji da postoji nevidjena kolicina hipokrizije iz zapadnih zemalja u vezi problema rasizma koji je itekako prisutan i u njihovim avlijama, kao i da je rasizam kod nas (hvala bogu) mnogo manje ekstreman (ali ne i sveprisutan) nego u nekim drugim evropskim zemljama, u stvari u vecini, ukljucujuci i ostale istocnoevropske zemlje, no to je vec proizvod specificnih okolnostima u kojoj se nalazi nasa drzava i narodi u njoj.
- madner
#419 Re: Rasizam kod nas
Da ne nam reci ko je nasa moralna vertikala koja djeli ocjene 
-
Sarajevica
#420 Re: Rasizam kod nas
Naravno, skrenes paznju na prave, realne probleme u "multietnickim" drustvima i odmah vicu fasizam, rasizam, ovo-ono. Nikada nije problem u imigrantima i njihovom ponasanju, problem je samo u onima koji vide problem u tome.
Nekima je valjda i Angela Merkel Hitlerova nasljednica jer se osudila reci da je multikulturalizam propao
E da, stvarno nema potrebe da citirate slike koje su vec bile X puta na temi.
Nekima je valjda i Angela Merkel Hitlerova nasljednica jer se osudila reci da je multikulturalizam propao
E da, stvarno nema potrebe da citirate slike koje su vec bile X puta na temi.
-
sumirprimus
#421 Re: Rasizam kod nas
10 slika?rajvoSa0 wrote:Jel te proglase rasistom ako kazes da volis vidjeti plavog covjeka na ulici? Crnih ljudi je svuda oko nas, bilo zagorenih, bilo onih koji imaju crnu kosu.. a plavih ljudi je sve manje. A kad je necega manje, to je zanimljivije za vidjeti.![]()
TaTarik wrote:
- Šveđanin
#422 Re: Rasizam kod nas
Jeza u ledja
Gdje sam ja pogriješio u svojim stavovima po tebi?
Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
Gdje sam ja pogriješio u svojim stavovima po tebi?
Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
- Joe McCarthy
#423 Re: Rasizam kod nas
Lati se ad hominem taktike i napada, vec pokusaj odgovoriti na nase postove i probaj da nam promjenis misljenja kroz arguemnte.jeza u ledja wrote:Procitah cijelu temu nako iz zajebancije...
Kakva kolicina rasizma, fasizma, netrpeljivosti, jednom rijecju ljudske gluposti se skupila na ovoj temi.![]()
LosaKopija, bierkof, Joe McCarthy, Cherry-Cherry, Sarajevica, ne znam jesam li vas dobro popamtio, ni Hitler vam ne bi pozavidio.![]()
![]()
![]()
![]()
Pitam se , koliko vas je, ili vasih predaka, bilo zrtvama istog nacina razmisljanja kakvog i sami propagirate. Stokholmski sindrom?? .
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#424 Re: Rasizam kod nas
vala, pročitao prve dvije strane, i preventivno ću zatvoriti... nije me bilo da vas upratim na vrijeme, a vozovi nešto kasne za Banoviće, tako da ste se izvukli
ovaj put.
ovaj put.
-
flexibila
#425 Re: Rasizam kod nas
Chmoljo wrote:vala, pročitao prve dvije strane, i preventivno ću zatvoriti... nije me bilo da vas upratim na vrijeme, a vozovi nešto kasne za Banoviće, tako da ste se izvukli![]()
ovaj put.
Oplakah