Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post Reply
kamen spoticanja

#401 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by kamen spoticanja »

DaffyDuck wrote: e jesi se uhvatio da ga branis! Mislis da to nije bio logican slijed dogadjaja nakon toliko godina ulozenog rada i truda :wink:
Ispade da nije bilo Polica, ne bi bilo ni njih :lol:
Ma ne branim ga...zaprdi mu, kazem ti kako stvari stoje
Kod nas generalno nista ne ide logicno, ali kazem ti iz nekog razloga vlasnik hife dao mu je bjanko cek da upise platu...
Znam jos i da je hifa čitavih osam mjeseci snabdjevala Inu nekakvim gorivom (neam pojma kako se zove) cija cisterna košta 30 hiljada jal eura jal maraka...to se valjda gorivo koristi u izgradnji autoputeva ili tako nešto. ..znace ko se razumije
Kazem ti postali su regionalni igrač a to iz Tesnja nije jednostavno
costacurta

#402 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by costacurta »

JThomas wrote:kakve to veze ima s bilo čim što sam ja napisao?

ali odgovoriću ti, on je bio arslanagićeva preferenca, a poslije raspada koalicije i SDA preferenca. njegova dobra ili loša ekonomska vizija je bila apsolutno nebitna, isto kao što je nebitna i sad sa uzunovićem...
Pa to isto i ja napisah samo što ti mene okvalifikova kao neznalicu.

Moji postovi su bili replika onima što su Polića hvalili kao vrsnog stručnjaka, ekonomistu par exelance i time opravdavali ova njegova suluda primanja.
Kažem da me nije briga koliko mu je npr. HIFA davala ili daje, ali me zainteresovalo koliko i na osnovu čega je uzeo od Bsnl obzirom da je i VFBH dioničar.
Znam da mi ovdje samo bezze prdimo u hladnu vodu i nikakvog hajra od tog nema, ali hajde nejse
ExNihilo

#403 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

Not My Idea wrote:ExNihilo- ako se ikad igdje kandidujes ili prijavis gdje ce narod birat- mani se tog nadobudnog tona, toliko odbija da se tvoji postovi ne mogu citat. Dosla sam do pocetka onog gdje si "secirao" i odustala. I de ziv bio, pricaj Bosanskim jezikom, imamo mi za svaku tu stranjsku rijec-nasu.
Prvo, to što je tvoj koeficijent verbalne inteligencije limitiran na "cica i maca konverzacije" i što ti je vokabular u potpunosti determiniran desetinama hiljada (ili stotinama?) nakucanih postova, te guzicom izlizanom blejeći u ekran, ne znači da je ne pričam Bosanski jezik, već da je tebi krajnje vrijeme da pročitaš nešto mimo "Ljubav & Sex" podforuma. Drugo, niko te ne tjera da čitaš moje postove. Njihov ton niti sadržinu, sigurno, neću prilagođavati tebi. Treće, ako imaš nešto da kažeš o sadržini mojih postova, bujrum. Ali, naravno da nemaš. Jer, iako si omniprezentna ( :wink: ) na forumu, ne znam da si ikada napisala makar jednu rečenicu koja bi se mogla smatrati iole racionalnim postom. Možda uspiješ u narednih milion postova. Mislim da je prvi korak naučiti razlikovati facebook i forum. Sretno!

costacurta wrote:
ExNihilo wrote:
Nije rod, nemam nikakvu "vezu" s čovjekom niti interes. Najiskrenije, bez trunke ičega drugog, poštujem ga isključivo zbog znanja, koje sam imao priliku vidjeti. To je sve.
Brate kakvog znanja?

Lik je ostavio firmu u dugu od preko 50 miliona (dugoročne i kratkoročne obaveze) i ispalio se. Stručan je u onom dijelu gdje je uspio isposlovati da mu daju otpremninu od 40k i tu ga cijenim.
Šta pričaš ti? Dugoročne + kratkoročne obaveze, kada je Polić stigao, iznosile 56 miliona. Nakon što je otišao iznosile 54 miliona. Podaci preuzeti iz zvaničnih finansijskih izvještaja Bosnalijeka.

costacurta wrote:Možda te opčinilo to što je elokventan, nosi Armani naočare, vozi auto i ima vikendicu na Poljinama ali ne'š vjerovati i ti i ja bismo bili isti takvi stručnjaci da se zavalimo 50M u kredite.
E, u pravu si. Kada sam rekao "znanje", pod tim sam, ustvari, podrazumijevao Armani naočale. :-)
JThomas

#404 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by JThomas »

costacurta wrote:

ali odgovoriću ti, on je bio arslanagićeva preferenca, a poslije raspada koalicije i SDA preferenca. njegova dobra ili loša ekonomska vizija je bila apsolutno nebitna, isto kao što je nebitna i sad sa uzunovićem...

Moji postovi su bili replika onima što su Polića hvalili kao vrsnog stručnjaka, ekonomistu par exelance i time opravdavali ova njegova suluda primanja.
Kažem da me nije briga koliko mu je npr. HIFA davala ili daje, ali me zainteresovalo koliko i na osnovu čega je uzeo od Bsnl obzirom da je i VFBH dioničar.
Znam da mi ovdje samo bezze prdimo u hladnu vodu i nikakvog hajra od tog nema, ali hajde nejse
ono da je on kao uzeo "mnogo više" od 120 hiljada KM "za vrijeme koje je sjedio" od bosnalijeka je činjenična neistina, da ne upotrijebim neki ružniji izraz. ništa on nije uzeo više od plate za 6 mjeseci i otpremnine. kakav je da je, moralno i stručno, u to ne ulazim - nije bila takva situacija. isto bi bilo i da je moja nana sjedila tih 6 mjeseci.
SSemir

#405 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by SSemir »

costacurta wrote:

pa pricas o njegovom neznanju, govoris da je nesposoban, da je za par mjeseci stvorio dug u bosnalijeku od preko 50 miliona. pa sta ti onda mislis zbog cega mu je hifa davala ogromne pare, i opet mu nudi jos vece?
kazes da nije nikakav strucnjak, nikakav ekonomista..otkud mu onda suluda primanja u hifi. eto, de mi to reci?
one price o piticikom utjecaju okaci macu o rep..
jefferson

#406 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by jefferson »

ExNihilo wrote:
Not My Idea wrote:ExNihilo- ako se ikad igdje kandidujes ili prijavis gdje ce narod birat- mani se tog nadobudnog tona, toliko odbija da se tvoji postovi ne mogu citat. Dosla sam do pocetka onog gdje si "secirao" i odustala. I de ziv bio, pricaj Bosanskim jezikom, imamo mi za svaku tu stranjsku rijec-nasu.
Prvo, to što je tvoj koeficijent verbalne inteligencije limitiran na "cica i maca konverzacije" i što ti je vokabular u potpunosti determiniran desetinama hiljada (ili stotinama?) nakucanih postova, te guzicom izlizanom blejeći u ekran, ne znači da je ne pričam Bosanski jezik, već da je tebi krajnje vrijeme da pročitaš nešto mimo "Ljubav & Sex" podforuma. Drugo, niko te ne tjera da čitaš moje postove. Njihov ton niti sadržinu, sigurno, neću prilagođavati tebi. Treće, ako imaš nešto da kažeš o sadržini mojih postova, bujrum. Ali, naravno da nemaš. Jer, iako si omniprezentna ( :wink: ) na forumu, ne znam da si ikada napisala makar jednu rečenicu koja bi se mogla smatrati iole racionalnim postom. Možda uspiješ u narednih milion postova. Mislim da je prvi korak naučiti razlikovati facebook i forum. Sretno!

costacurta wrote:
ExNihilo wrote:
Nije rod, nemam nikakvu "vezu" s čovjekom niti interes. Najiskrenije, bez trunke ičega drugog, poštujem ga isključivo zbog znanja, koje sam imao priliku vidjeti. To je sve.
Brate kakvog znanja?

Lik je ostavio firmu u dugu od preko 50 miliona (dugoročne i kratkoročne obaveze) i ispalio se. Stručan je u onom dijelu gdje je uspio isposlovati da mu daju otpremninu od 40k i tu ga cijenim.
Šta pričaš ti? Dugoročne + kratkoročne obaveze, kada je Polić stigao, iznosile 56 miliona. Nakon što je otišao iznosile 54 miliona. Podaci preuzeti iz zvaničnih finansijskih izvještaja Bosnalijeka.

costacurta wrote:Možda te opčinilo to što je elokventan, nosi Armani naočare, vozi auto i ima vikendicu na Poljinama ali ne'š vjerovati i ti i ja bismo bili isti takvi stručnjaci da se zavalimo 50M u kredite.
E, u pravu si. Kada sam rekao "znanje", pod tim sam, ustvari, podrazumijevao Armani naočale. :-)
A ovo je jedan od onih asistenata sto bi da budu buduci Polic, Dzaferovic ili Brankovic.
Te ljude i znanje trpati u isti kos je fakat smjesno :lol: :lol: :lol:
Sinoc maksuz odem da potrazim neki njegov rad. Naletim na nesto oko privatizacije. Pa jbt, student na ekonomiji na ozbiljnijem faxu bi bolje rad napisao.
Ali zna Polic :lol: :lol: :lol:
costacurta

#407 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by costacurta »

JThomas wrote:
ono da je on kao uzeo "mnogo više" od 120 hiljada KM "za vrijeme koje je sjedio" od bosnalijeka je činjenična neistina, da ne upotrijebim neki ružniji izraz. ništa on nije uzeo više od plate za 6 mjeseci i otpremnine. kakav je da je, moralno i stručno, u to ne ulazim - nije bila takva situacija. isto bi bilo i da je moja nana sjedila tih 6 mjeseci.
Kako znaš?

On kao vrstan ekonomista, doktor nauka, prije nego li će preuzeti upravljanje nekom firmom (u konkretnom slučaju Bsnl) valjda se prvo trebao upoznati sa portfoliom iste, financijskim prilikama itd. Ne vjerujem da je jadan grlom u jagode, i kao što rekoh spremio CV, prijavio se na konkurs i tek tako dobio posao direktora jedne od najjačih BH kompanija, ne znajući da je otišlo sve u qrac niti da imenovanje vrši UO koji nema madat da to uradi :roll: .
Već nakon 5-6 mjeseci skontao da to nije za njega, nema kompaniji spasa, pa hajd kad je već tu da se ušićari šta bilo, još mu i otpremninu dali, bezbeli po zakonu sve.
ExNihilo

#408 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

jefferson wrote: A ovo je jedan od onih asistenata sto bi da budu buduci Polic, Dzaferovic ili Brankovic.
Sinoc maksuz odem da potrazim neki njegov rad. Naletim na nesto oko privatizacije. Pa jbt, student na ekonomiji na ozbiljnijem faxu bi bolje rad napisao.
Asistent? O čemu ti? :?

Pa, hajde, napiši nam onda šta je to u njegovom radu nebulozno. Citiraj. Iskreno me zanima. Samo se potrudi da ne bude fijasko kao ono poreskim obveznicima od jutros.
JThomas

#409 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by JThomas »

costacurta wrote:
JThomas wrote:
Kako znaš?

On kao vrstan ekonomista, doktor nauka, prije nego li će preuzeti upravljanje nekom firmom (u konkretnom slučaju Bsnl) valjda se prvo trebao upoznati sa portfoliom iste, financijskim prilikama itd. Ne vjerujem da je jadan grlom u jagode, i kao što rekoh spremio CV, prijavio se na konkurs i tek tako dobio posao direktora jedne od najjačih BH kompanija, ne znajući da je otišlo sve u qrac niti da imenovanje vrši UO koji nema madat da to uradi :roll: .
Već nakon 5-6 mjeseci skontao da to nije za njega, nema kompaniji spasa, pa hajd kad je već tu da se ušićari šta bilo, još mu i otpremninu dali, bezbeli po zakonu sve.
jer je u firmi sve stajalo u mjestu. raskol među dioničarima, niz sudskih sporova, noćne naoružane straže u zgradi, ovo ti može i čistačica iz bosnalijeka potvrditi. 6 plata i otpremnina i to je to.

a to ostalo, sve je to lijepo ali nema ništa sa onim što sam ja pisao. naravno da je znao kako stoje stvari, iz novina se moglo znati a ne iz prve ruke. mislim da niko nije napisao da nije znao.
Alfons Kauders

#410 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

tri skromne opaske...

ako je polic imenovan pro forme... jer je vec tada bilo ocito da zbog vlasnicke strukture i politickog raskola nece moci raditi svoj posao... zasto je uopste imenovan? zasto su dovodili covjeka sa strane, dali mu 15k mjesecno plus tri mjesecne plate otpremnine, ako je trebao biti fikus? zar se nije mogao imenovati neko da bude vd direktor? da je fakat imenovan da vodi firmu i da je radio dobar posao, takvi uslovi bi svakako bili opravdani... ali isplatiti nekome 120 milja da 6 mjeseci bude ikebana?

druga stvar... u samom bosnalijeku je ogromna razlika u platama... raznorazni sefovi koji su se nakotili pod arslom imaju plate od 4-8 milja - mnogi su ujedno i mali dionicari, ako nisu bili pametni pa rasprodali sve pocetkom 2007... s druge strane u firmi ima metar iskusnih ekonomista, pravnika i drugih vss-ovaca s platama od 1000-1200 maraka... jesu li ti ljudi nesposobni idioti ili mozda zasluzuju malo vece plate, kao neke povlastene kolege s fancy titulama i tanjim referatima, koji uzimaju nekoliko puta vise para za manje posla?

a sto se tice plata u srbiji i hrvatskoj te opaske da se na ovim prostorima ne zivi od plate... to je tacno... svako ce se pokusati "ugraditi" kad ima mogucnost... ali se odnosi i na nase - ili neko fakat vjeruje da je nas direktor neke institucije koji prima duplo vecu platu od kolege u zg ili bg zaista imun na te marifetluke?!
muzicar_iz_parka

#411 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by muzicar_iz_parka »

Tesanj je srce BiH.
Treba premjesiti glavni grad tamo.
JThomas

#412 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by JThomas »

Alfons Kauders wrote:tri skromne opaske...

ako je polic imenovan pro forme... jer je vec tada bilo ocito da zbog vlasnicke strukture i politickog raskola nece moci raditi svoj posao... zasto je uopste imenovan? zasto su dovodili covjeka sa strane, dali mu 15k mjesecno plus tri mjesecne plate otpremnine, ako je trebao biti fikus? zar se nije mogao imenovati neko da bude vd direktor? da je fakat imenovan da vodi firmu i da je radio dobar posao, takvi uslovi bi svakako bili opravdani... ali isplatiti nekome 120 milja da 6 mjeseci bude ikebana?

druga stvar... u samom bosnalijeku je ogromna razlika u platama... raznorazni sefovi koji su se nakotili pod arslom imaju plate od 4-8 milja - mnogi su ujedno i mali dionicari, ako nisu bili pametni pa rasprodali sve pocetkom 2007... s druge strane u firmi ima metar iskusnih ekonomista, pravnika i drugih vss-ovaca s platama od 1000-1200 maraka... jesu li ti ljudi nesposobni idioti ili mozda zasluzuju malo vece plate, kao neke povlastene kolege s fancy titulama i tanjim referatima, koji uzimaju nekoliko puta vise para za manje posla?

a sto se tice plata u srbiji i hrvatskoj te opaske da se na ovim prostorima ne zivi od plate... to je tacno... svako ce se pokusati "ugraditi" kad ima mogucnost... ali se odnosi i na nase - ili neko fakat vjeruje da je nas direktor neke institucije koji prima duplo vecu platu od kolege u zg ili bg zaista imun na te marifetluke?!
struja arslanagić - SDA se još nadala da može progurati svoje, jer haden još nije bio kupio dionice i stupio na scenu. a koalicija SDA-SDP je već bila razjebana i vladin glas sa trhuljem kao potpisnikom je prevrnuo ćurak. to je to u jednoj i po rečenici. kad je haden kupio 29% dionica to je palo u vodu, da nije sam odstupio preglasali bi ih u svakoj varijanti.
O'zone
Globalni moderator

#413 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by O'zone »

Ono kad digneš platu od 30.000 KM

I tako. Lijep je i smogičan (valjda se tako kaže da je dan pun smoga) dan. Sjednem ja fino, popijem kaficu. Ostala mi jos marka i pol u novčaniku. Platim i odem do bankomata. Ukucam svoj PIN. Vidim-muštuluk!
Legla plata!
30.456 KM. Ovaj mjesec su mi malo smanili izgleda, ali eto, šta ću? Država je u problemima, pa halalim tih 100 KM manje na računu.
Dižem svu lovu preko bankomata. Izlazi zaštitar i veli-Gospodine, sačekajte malo nestalo para u bankomatu pa dok napunimo dignite sve.
Vazda tako. Doklinčilo mi je vazda čekati pored bankomata dok ga pune da ja dignem ovo malo para. Uvjeren sam da se bankari stide što vazda fali para kad ja dođem. Nije mi jasno kako fino ne napune 1. u mjesecu sve, jer znaju da ću bahnuti.
I uzmem tih 30.000 KM (ostavim 456 KM za ne daj Bože) i stavim ih u novčanik. Jad je to sa bankomatom, a da vidite jada kad sam kupov'o novčanik u koji mogu staviti ovu siću...
Pođem od bankomata, pored mene invalid iz prošlog rata prosi. Nema noge, prljava štaka pored njega je dekoracija za njegov posao prosjaka.
Znam da nema fajde da mu dajem pare, jer je alkoholičar obolio od PTSP-a. Ko mu je kriv što se puške latio. Kako sam ja fino, kao pravi mirotvorac, otišao iz BiH kad su se ljudi međusobno tukli. Ja sam inače pacifista, ne volim ratove i ta sranja, A i svake godine sam na Pacifičkom okeanu na kruzeru.
I onda sjedam u kafić gdje sam maločas pio kafu i naručujem kafu. Konobaru dajem novčanicu od 2oo KM on veli nema sitna. Sliježem ramenima, ko ga jebe nek' se snalazi, nek zaradi svojih 300 KM kako Bog zapovjeda.
On kaže da je uredu. Budala će platiti moju kafu jer mu je mrsko tražiti sitniš...
12.oo h je i skont'o sam da bih trebao do kancelarije. Svraćam na posao, svi se ljubazno smješkaju i pozdravljaju sa mnom.
Kako ne bi kad sam ih pola ja zaposlio. Nisam bio "ko neki" pa naplatio 1o.ooo KM upad na posao, nego sam im sredio radna mjesta za 5.ooo KM.
Dolazim u ofis i sjedam u fotelju, palim kompjuter i idem da vidim dokle sam sa projektom u oblasti poljoprivrede koji sam započeo prije 1o-ak dana.
Ali po baksuzluku neće fb i moram da svoju imaginarnu farmicu nadogradim neki drugi put. Kako nemam osnovne uslove za posao, javljam vozaču da me čeka ispred zgrade.
Sjedamo i vozikamo se. Vidi da sam nenagodan pa samo vozi, zna da me opušta da se vozikam po gradu. Gledam okolo ljude napaćenih lica i kontam-kako bi njima bilo da moraju da podnesu stres koji ja imam na poslu i još da sve to rade za siću?
Sigurno bi oboljeli od čira na želucu...
Kad smo završili sa vozikanjem odlazim na pauzu i jedem, te razmišljam da li da noćas idem u kockarnicu.
Prošli put sam pola plate sjeb'o za jednu noć, pa se dvoumim.
Ipak odlulčim da odem doma i uživam u prelijepoj noći punoj smoga. Kad vraga!
Zove me koka da je odvedem malo van grada. Skontam tako je najbolje, pa je odlučim voditi na planinu.
Opet dvoumljenje. Da li da je vodim na Bjelašnicu, Jahorinu ili Vlašić?
Skontam da mi je od te tri vikendice ipak najljepša na Jahorini.
Ona se žali-nema para. Dam joj dio para iz novčanika nasumično. Ne mogu da brojim boli me glava. Ipak ona me raspoloži. Malo se zigumo. Ja odlazim da se kupam i javljam svom asistentu da neću na posao prije 13.oo.
Moram na džuma namaz, ipak sam ja morlan čovjek.
Sa kokarom se dogovaram da je odvedem kući noćas jer joj će joj muž doći iz treće smjene.
Nakon što sam je odvezao, odlazim u svoj najbliži stan i spavam snom pravednika...
A sutra? Novi dan-nova nafaka...
Nikom nije lahko u ovoj BiH...
http://nekonstitutivni.weebly.com/1/pos ... 00-km.html
webby-x

#414 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

Znači, predsjednik uprave CO Hrvatske ima 4
puta manju plaću od predsjednika Uprave SO?
Još sada usporediti promet, broj zaposlenih,
razvijenost tržišta ...

:roll:

U isto vrijeme zbog duga u Sarajevu nema rasvjete.
Afrika.

:-)
jefferson

#415 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by jefferson »

ExNihilo wrote:
jefferson wrote: A ovo je jedan od onih asistenata sto bi da budu buduci Polic, Dzaferovic ili Brankovic.
Asistent? O čemu ti? :?

Pa, hajde, napiši nam onda šta je to u njegovom radu nebulozno. Citiraj. Iskreno me zanima. Samo se potrudi da ne bude fijasko kao ono poreskim obveznicima od jutros.
O cemu ti? Polic je imenovan na to mjesto jer je kamcio ovu drzavu od 1995 kada je usao u krivaju (jesil ti iakd bio u pogonima Krivaje poslije rata?) Taj covjek je Krivaju vise unistio nego rat 1992-1995. Sve sto je u zivotu postigao, postigao je na grbaci poreskih obveznika.
Fedracija ima dobar udjel u BL stoga? Da nije taj posao dobio jer zna? ili zato sto je jedan od stotina koji krcme ovu drzavu vec dvadeset godina.
Sta je nebulozno? Ma nista, vrhunski strucnjak :lol: :lol: :lol:
webby-x

#416 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

jefferson wrote:Sve sto je u zivotu postigao, postigao je na grbaci poreskih obveznika.
Ma to su ti ovi moderni balkanski menaĐeri.
Vječito su u ili oko državnih poduzeća i institucija, isto kao
i onaj "doktor" iz Prizme. Svi imaju nekakve doktorate, profesorska
mjesta, a samo na grbači društva žive i na kraju završe u nekoj agenciji
ili zavodu sa bogovskom plaćom.

Da su tako dobri u svojoj struci da opravdaju svoje nezarađene plaće,
netko bi ih od stranih tvrtki zvao da vani rade, ali nema šanse ... sve to ostaje ovdje
glumiti poslovne ljude. Domaći privatnici ih uzimaju jer političkim vezama
obezbjeđuju njima povlastice i poslvoe sa državom.
Last edited by webby-x on 27/12/2013 20:31, edited 1 time in total.
weredsf

#417 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by weredsf »

Feceras je na FTV bilo dosta reakcija i pojasnjenja vezano za spisak, zanimljivo je da nema nitko iz SDP-a na njemu, zanimljivo je da se i sam zlatko hvali sa tim.
Neke "plate"su vansudske nagodbe, dok su neke plate porodiljska naknada
webby-x

#418 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

weredsf wrote:Neke "plate"su vansudske nagodbe
Pa to se vidjelo odmah i imaš postove na početku rasprave
gdje je rečeno da su neke vjerojatno dobivene tužbe, kao onaj
policajac. Ali, ovi o kome je riječ imaju iz mjeseca u mjesec
plaće od 15000-20000 KM neto.
weredsf

#419 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by weredsf »

webby-x wrote:
weredsf wrote:Neke "plate"su vansudske nagodbe
Pa to se vidjelo o dmah i imaš postove na početku rasprave
gdje je rečeno da su neke vjerojatno bodivene tužbe, kao onaj
policajac. Ali, ovi o kome je riječ imaju iz mjeseca i mjesec
plaće od 15000-20000 KM neto.
Mene zanima zasto je objavljen samo jedan mjesec, sta je sa ostalih 11???
Ocita manipulacija, ni tako rijetko potreba stvar koja treba da bude javna ne moze bez manipulacija
webby-x

#420 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

weredsf wrote:Mene zanima zasto je objavljen samo jedan mjesec, sta je sa ostalih 11???
Ocita manipulacija, ni tako rijetko potreba stvar koja treba da bude javna ne moze bez manipulacija
Objavljena su tri mjeseca.
Treba zahtjevati godišnju ukupno zaradu da se lijepo vidi.
Tek tada bi okvirno vidio kako se pljačka ... samo na plaćama.
ultima_palabra

#421 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ultima_palabra »

webby-x wrote:
jefferson wrote:Sve sto je u zivotu postigao, postigao je na grbaci poreskih obveznika.
Ma to su ti ovi moderni balkanski menaĐeri.
Vječito su u ili oko državnih poduzeća i institucija, isto kao
i onaj "doktor" iz Prizme. Svi imaju nekakve doktorate, profesorska
mjesta, a samo na grbači društva žive i na kraju završe u nekoj agenciji
ili zavodu sa bogovskom plaćom.

Da su tako dobri u svojoj struci da opravdaju svoje nezarađene plaće,
netko bi ih od stranih tvrtki zvao da vani rade, ali nema šanse ... sve to ostaje ovdje
glumiti poslovne ljude. Domaći privatnici ih uzimaju jer političkim vezama
obezbjeđuju njima povlastice i poslvoe sa državom
.
To je drugi dio problema... i ako neko ima rezultate u privatnom sektoru ne možeš biti siguran da li je stručan ili samo politički jak, jer je u ovoj državi sve isprepleteno.

Mi uvijek grmimo na ove istaknute političare, dok ovi pozadinci uzimaju lopatom... malo menadžerski ugovori, malo nadzorni odbori, malo katedra, malo "konsalting" :oops:
iPod

#422 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by iPod »

weredsf wrote:Feceras je na FTV bilo dosta reakcija i pojasnjenja vezano za spisak, zanimljivo je da nema nitko iz SDP-a na njemu, zanimljivo je da se i sam zlatko hvali sa tim.
Neke "plate"su vansudske nagodbe, dok su neke plate porodiljska naknada
Sve i da su porodiljska naknada, kako da budu tako visoke naknade?
ExNihilo

#423 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

jefferson wrote: O cemu ti? Polic je imenovan na to mjesto jer je kamcio ovu drzavu od 1995 kada je usao u krivaju (jesil ti iakd bio u pogonima Krivaje poslije rata?) Taj covjek je Krivaju vise unistio nego rat 1992-1995. Sve sto je u zivotu postigao, postigao je na grbaci poreskih obveznika.
Fedracija ima dobar udjel u BL stoga? Da nije taj posao dobio jer zna? ili zato sto je jedan od stotina koji krcme ovu drzavu vec dvadeset godina.
Sta je nebulozno? Ma nista, vrhunski strucnjak :lol: :lol: :lol:
Stari forumaški aksiom: broj smajlija je obrnuto proporcionalan argumentima....

Da si mi odgovorio na prethodno postavljena pitanja, makar napisao neki argument za gore iznesene optužbe, možda bismo mogli nastaviti diskusiju. Ovako, nema svrhe replicirati na tvoje monologe i vječiti "stream" novih optužbi, koje izvlačiš iz šešira, nakon što se blamiraš na prethodnim... :)

Ultima_palabra wrote:To je drugi dio problema... i ako neko ima rezultate u privatnom sektoru ne možeš biti siguran da li je stručan ili samo politički jak, jer je u ovoj državi sve isprepleteno.
Tačno.
mishic

#424 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by mishic »

Kako se pljačka? Ko pljačka? Koliko se pljačka?
Ovo što je objavljeno nije ni stoti dio onoga što se uistinu događa.
Ovi čija su imena navedena zaposlili su sve do devetak koljena u te firme u kojima su takva primanja.
Oni i sva njihova rodbina članovi su u po nekoliko upravnih i nadzornih odbora. To su radna mjesta uz koja idu još čitav niz privilegija, auta,vozača, telefona, reprezentacije i da ne nabrajam, a na svakoj toj stavci se nemilice krade. Sistem ti meni-ja tebi, čini jedan broj ljudi u ovoj zemlji toliko privilegovanim da im njima ravni funkcioneri u najbogatijim zemljama nisu ni blizu kada su primanja i privilegije u pitanju. Krenulo je od politike, političara, stranaka i spustilo se među ljekare, policiju, sudove, tužilaštva, prosvjetu i došlo do posljednjeg građanina. "Snalaženje" je postalo zanimanje, profesija, preokupacija, imidž, mjera vrijednosti i uspješnosti. Učestvujemo svi samo su nam šanse različite.
Taj krug privilegovanih raspolaže novcem, nekretninama, položajima, radnim mjestima, diplomama, titulama...
Mi ostali ih pokrivamo time što se poguramo da preko reda uđemo u tramvaj,autobus,kombi...
Rijetki pojedinci koji još drže do reda, do obraza, do poštenja, danas u ovom društvu doimaju se kao nesposobnjakovići, budale, marginalci, autsajderi...
Dok ima hljeba ljudi trpe, kad nestane uzet će oružje i u kriminal, kad kriminal omasovi neće se gubiti imanja i privilegije nego glave i životi... I neće to biti prvi put da se taj scenarij dogodi. A meni se čini da neko već kuca na vrata.
Oslušnite i pogledajte i vi.
RtrnOfSalisbury

#425 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

ima u tijem visokijem platama i njesta pozitivno. pare su ko i energija neunistive (ne bas skroz ali haj ...) znaci one ce opet u promet: jal u banku jal u potrosnju jal u ulaganje ... znaci kruze li kruze sto je pozitivitet. svedno je kad tisucu ljudi kupi po jedan hljeb ili jedan covjek kupi jedan hljeb a za ostatak kupi bemveja ili metne nekako drukcije u promet. plus, ovim je dokazato da para ima samo su lose rasporedjene :?: al nejefektniji efekat je kad nasi strucnjaci iz inostranstva vide da u bih ima plata da ti oci stanu :shock: isto se iznenade kad vide da ima i u naske menadjera. jebote, jos analiziram kako onaj objasni kako valmart u ameriku kupuje mljeko i diktira cijene, haman ko djefri saxon. predlazem uvoz nasije strucnjaka izvana po realnoj vrijednosti a onda izvoz po sopstvenoslobodnoprocijenjenoj.
Post Reply