Kako ovo da saznaš bez nekih posljedica?seprtlja wrote:Poljubac se desio..planiran ili ne...neko sam vrijeme strahovala hoce li opet nesto pokusati
al ponavljam..nikada vise nije nista pokusao niti sam ja primjetila nesto sumnjivo
Ko ima osobu suprotnog spola za prijatelja zna da je to drugacije ,u neku ruku jedno blago..i treba to cuvati,a ako dodje do drugacijih osjecaja pokusati nesto i ostvariti samo ako mislis da i ta osoba gaji takve osjecaje
Sent from my PAP5300DUO using Tapatalk
Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- tendzera
#401 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
- S4mpion
#402 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Pa onda je to veoma upitno prijateljstvo, on zaljubljen u tebe ili ti zaljubljena u njega i vi ste "samo prijatelji", pa ne bih baš to nazvao prijateljstvom, više bi to bila predigra za vezu ili neuspjela predigra za vezu...seprtlja wrote:Poljubac se desio..planiran ili ne...neko sam vrijeme strahovala hoce li opet nesto pokusati
al ponavljam..nikada vise nije nista pokusao niti sam ja primjetila nesto sumnjivo
Ko ima osobu suprotnog spola za prijatelja zna da je to drugacije ,u neku ruku jedno blago..i treba to cuvati,a ako dodje do drugacijih osjecaja pokusati nesto i ostvariti samo ako mislis da i ta osoba gaji takve osjecaje
A kad već pokušaš nešto, posljedice idu odmah, dobre ili loše.
- seprtlja
#403 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
@ S4ampion naglasila sam da smo bili mladji tada,mozda je bilo cisto neko svidjanje pa je i on skontao da je bezze kvariti prijateljstvo .,
A ako ima nekih "dubljih" osjecaja onda to nije iskreno prijateljstvo i u tom slucaju ta osoba samo vreba priliku da nesto pokusa
@Tendzi vidi se to..po pogledima..dodirima..kod nekih mozda,mozda ne..al kad imas onaj osjecaj "aha" onda tu ima nesto
valjda si skont'o sta sam htjela reci
A ako ima nekih "dubljih" osjecaja onda to nije iskreno prijateljstvo i u tom slucaju ta osoba samo vreba priliku da nesto pokusa
@Tendzi vidi se to..po pogledima..dodirima..kod nekih mozda,mozda ne..al kad imas onaj osjecaj "aha" onda tu ima nesto
- S4mpion
#404 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
E vidiš, na tim prilikama se testira prijateljstvo, muško-ženska prijateljstva će skoro u 100% slučajeva pasti na svakom testu tog tipa. Kad se prilika pojavi, iskoristi je jedno ili drugo, a ako se prilika ne pojavi onda se stvori iluzija o "iskrenom prijateljstvu". 
- seprtlja
#405 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Mislim ipak da postoje takva ""druzenja",mozda su rijetka..i u dosta slucajeva bude nesto vise..da se pojavi "ta prilika"..
A kada si u braku sva takva prijateljstva treba svesti na neki minimum ...sto je sigurno sigurno je
A kada si u braku sva takva prijateljstva treba svesti na neki minimum ...sto je sigurno sigurno je
- tendzera
#406 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Da, ali opet to može zavarati, ti pomisliš "e to je" a ono šipakseprtlja wrote: @Tendzi vidi se to..po pogledima..dodirima..kod nekih mozda,mozda ne..al kad imas onaj osjecaj "aha" onda tu ima nesto![]()
- seprtlja
#407 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Hehe coraktendzera wrote:Da, ali opet to može zavarati, ti pomisliš "e to je" a ono šipakseprtlja wrote: @Tendzi vidi se to..po pogledima..dodirima..kod nekih mozda,mozda ne..al kad imas onaj osjecaj "aha" onda tu ima nesto![]()
- tendzera
#408 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Zato je najbolje ne imat' prijatelja suprotnog spolaseprtlja wrote:Hehe coraktendzera wrote:Da, ali opet to može zavarati, ti pomisliš "e to je" a ono šipakseprtlja wrote: @Tendzi vidi se to..po pogledima..dodirima..kod nekih mozda,mozda ne..al kad imas onaj osjecaj "aha" onda tu ima nesto![]()
Sent from my PAP5300DUO using Tapatalk![]()
- seprtlja
#409 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Smatraj ih neprijateljem
zachatavamo...bjezi
-
lady____
#410 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Nerijetko se ovakve teme nadju kao tema za raspravu i pošto sam nekoliko puta pročešljala sve to, moj odgovor je DA i apsolutno stojim iza toga.
U braku sam već neko vrijeme i moj suprug je moj saputnik u pravom smislu te riječi, moj najbolji prijatelj i mislim da bi to u nekom idelanom svijetu tako i trebalo da bude. Sa njim djelim i dobro i zlo i uvijek sam tu za njega i biti ću, ali da ne duljim..
Imam prijatelja iz školiskih dana kojeg poznajem duplo duže nego svog supruga, s kojim se, da budem iskrena, tokom tih školskih dana i nisam puno družila, ali uvijek smo se kretali nekako u istim krugovima..i tako, godine poznanstva, kasnije neke stvari kroz koje smo zajedno prolazili, učinile su da postanemo dobri prijatelji. Sada kada vratim film, toliko toga smo prošli zajedno, djelili zajedničke trenutke, lijepe i manje lijepe i nikada se ništa nije desilo. Da mogu da garantujem i budem sigurna kakvi su osjećaji bili s druge strane, da li je on u nekom trenutku osjećao nešto 'više' ne mogu naravno..ali, zar je to pogrešno!? Osjećati nešto više prema nekome koga smatraš prijateljem i cijeniš ga kao osobu prije svega..normalno je valjda da vam se neko sviđa na drugaciji način od ostalih, zato ste odabrali baš njega da vam bude prijatelj, svejedno da li govorimo o muškarcu ili ženi. Važna je iskrenost i važno je poštivanje..ako to imate, taj neko vas nikada neće namjerno povrijediti i to je ono najbitnije. Da nemam jednog takvog pored sebe, možda bih i ja tvrdila drugacije, ali eto, imala sam valjda tu ludu sreću i jako sam zahvalna na tome. Svaki novi period mog života..fakultet, ispiti, posao, udaja, od njega uvijek podrška za koju znam da je iskrena i koja mi mnogo znači. I nema tog insana koji me može ubjediti da je to nešto pogrešno. Da ne bude zabune, moj suprug i on se isto tako druže sada i svaki put kada je u mogućnosti pridruži nam se na druženju, kahvi. A ako ne može, to meni nije nikakva preprekada se mi ne vidimo. Naravno, nisu to nikakve redovne kućne posjete koje su se ovdje prethodno spominjale. Iskrena da budem, s godinama i nemamo onoliko vremena koliko bi voljeli da provodimo sa nama dragim ljudima. Ali, da se redovno čujemo, to da! Bude perioda kada se dugo ne vidimo, ali bilo šta da mi treba, pored mojih najbližih, prvo bih se njemu obratila. Nikada me nije razočarao, mada su to teške riječi, i puno puta mi je pomogao kada je to bilo potrebno. To jesu sitnice, ali sitnice čine život.
Većina predhodnih postova se vrti oko toga 'uvijek se može pojaviti ta iskra'..da sam tako razmišljala, ostala bih siromašnija za puno lijepih stvari u životu. Kao što sve u životu nosi jednu dozu rizika, tako i to, ništa tu toliko čudno nema. Iznevjere vas ljudi koji su vam puno 'bliži' i od kojih se to ne očekuje..najbolje onda da rastjeramo sve oko sebe i ostanemo sami!? Ako ćemo svemu mahanu nalaziti, danas se iskre dešavaju i između prijateljica
I po mome skromnom mišljenju, muškarci su mi uvijek bili bolji prijatelji, iskreniji, a to je ono što je kod mene na cijeni, ali to je opet neka druga tema, koja je po meni puno složenija od ove. A kada je neko iskren prema vama, nebitno šta je i ko je s druge strane, u tom slučaju znate kako će te se postaviti i to je najbitnije.
Pri zdravoj pameti izjavljujem: Ja, žena, imam muškog prijatelja i nadam se da ću ga uvijek imati.
U braku sam već neko vrijeme i moj suprug je moj saputnik u pravom smislu te riječi, moj najbolji prijatelj i mislim da bi to u nekom idelanom svijetu tako i trebalo da bude. Sa njim djelim i dobro i zlo i uvijek sam tu za njega i biti ću, ali da ne duljim..
Imam prijatelja iz školiskih dana kojeg poznajem duplo duže nego svog supruga, s kojim se, da budem iskrena, tokom tih školskih dana i nisam puno družila, ali uvijek smo se kretali nekako u istim krugovima..i tako, godine poznanstva, kasnije neke stvari kroz koje smo zajedno prolazili, učinile su da postanemo dobri prijatelji. Sada kada vratim film, toliko toga smo prošli zajedno, djelili zajedničke trenutke, lijepe i manje lijepe i nikada se ništa nije desilo. Da mogu da garantujem i budem sigurna kakvi su osjećaji bili s druge strane, da li je on u nekom trenutku osjećao nešto 'više' ne mogu naravno..ali, zar je to pogrešno!? Osjećati nešto više prema nekome koga smatraš prijateljem i cijeniš ga kao osobu prije svega..normalno je valjda da vam se neko sviđa na drugaciji način od ostalih, zato ste odabrali baš njega da vam bude prijatelj, svejedno da li govorimo o muškarcu ili ženi. Važna je iskrenost i važno je poštivanje..ako to imate, taj neko vas nikada neće namjerno povrijediti i to je ono najbitnije. Da nemam jednog takvog pored sebe, možda bih i ja tvrdila drugacije, ali eto, imala sam valjda tu ludu sreću i jako sam zahvalna na tome. Svaki novi period mog života..fakultet, ispiti, posao, udaja, od njega uvijek podrška za koju znam da je iskrena i koja mi mnogo znači. I nema tog insana koji me može ubjediti da je to nešto pogrešno. Da ne bude zabune, moj suprug i on se isto tako druže sada i svaki put kada je u mogućnosti pridruži nam se na druženju, kahvi. A ako ne može, to meni nije nikakva preprekada se mi ne vidimo. Naravno, nisu to nikakve redovne kućne posjete koje su se ovdje prethodno spominjale. Iskrena da budem, s godinama i nemamo onoliko vremena koliko bi voljeli da provodimo sa nama dragim ljudima. Ali, da se redovno čujemo, to da! Bude perioda kada se dugo ne vidimo, ali bilo šta da mi treba, pored mojih najbližih, prvo bih se njemu obratila. Nikada me nije razočarao, mada su to teške riječi, i puno puta mi je pomogao kada je to bilo potrebno. To jesu sitnice, ali sitnice čine život.
Većina predhodnih postova se vrti oko toga 'uvijek se može pojaviti ta iskra'..da sam tako razmišljala, ostala bih siromašnija za puno lijepih stvari u životu. Kao što sve u životu nosi jednu dozu rizika, tako i to, ništa tu toliko čudno nema. Iznevjere vas ljudi koji su vam puno 'bliži' i od kojih se to ne očekuje..najbolje onda da rastjeramo sve oko sebe i ostanemo sami!? Ako ćemo svemu mahanu nalaziti, danas se iskre dešavaju i između prijateljica
Pri zdravoj pameti izjavljujem: Ja, žena, imam muškog prijatelja i nadam se da ću ga uvijek imati.
- smeteni
#411 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
ne slažem seseprtlja wrote:Mislim ipak da postoje takva ""druzenja",mozda su rijetka..i u dosta slucajeva bude nesto vise..da se pojavi "ta prilika"..
A kada si u braku sva takva prijateljstva treba svesti na neki minimum ...sto je sigurno sigurno je![]()
ako si žensko i vjeruješ u muško-ženska prijateljstva tog druga nećeš gledati kao "muško" i obrnuto
svako ko ne zna ovo razdvojiti nije emotivno stabilna ličnost i ta osoba ne može imati prijatelja suprotnog spola, jednostavno nije fer prema drugoj osobi koja vjeruje u takva prijateljstva
prijatelj koji ti je prijatelj prije braka može ti biti prijatelj i kad se udaš/oženiš
ako ne može onda ti ta osoba nije ni bila prijatelj nikad
ako smatraš da ne možeš za nekoga uvijek biti tu onda mu nemoj davati lažnu nadu i to je to
- smeteni
#412 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
@lady, svaka čast 
- seprtlja
#413 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ti izgleda nisi citao/la moj prvi post na ovo
Imam muskog prijatelja i kao sto lady kaze ponosna sam na to
- smeteni
#414 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
.
Last edited by smeteni on 23/03/2014 21:44, edited 1 time in total.
- tendzera
#415 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ko bre da bEži?seprtlja wrote:Smatraj ih neprijateljemzachatavamo...bjezi
![]()
- S4mpion
#416 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ovo nije tačno, čak i potvrđeno naučnim istraživanjima, ako muškarac na ženu gleda kao na ženu, jednostavno je muškarac, ako žena na muškarca gleda kao na muškarca, jednostavno je žena, tražiti od njih da se odreknu nečega što je dio njihove prirode još od samog njihovog rođenja je krajnje sebično i nerazumno.smeteni wrote:ne slažem seseprtlja wrote:Mislim ipak da postoje takva ""druzenja",mozda su rijetka..i u dosta slucajeva bude nesto vise..da se pojavi "ta prilika"..
A kada si u braku sva takva prijateljstva treba svesti na neki minimum ...sto je sigurno sigurno je![]()
ako si žensko i vjeruješ u muško-ženska prijateljstva tog druga nećeš gledati kao "muško" i obrnuto![]()
svako ko ne zna ovo razdvojiti nije emotivno stabilna ličnost i ta osoba ne može imati prijatelja suprotnog spola, jednostavno nije fer prema drugoj osobi koja vjeruje u takva prijateljstva
prijatelj koji ti je prijatelj prije braka može ti biti prijatelj i kad se udaš/oženiš
ako smatraš da ne možeš za nekoga uvijek biti tu onda mu nemoj davati lažnu nadu i to je to
- tendzera
#417 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
TakHo je!S4mpion wrote:Ovo nije tačno, čak i potvrđeno naučnim istraživanjima, ako muškarac na ženu gleda kao na ženu, jednostavno je muškarac, ako žena na muškarca gleda kao na muškarca, jednostavno je žena, tražiti od njih da se odreknu nečega što je dio njihove prirode još od samog njihovog rođenja je krajnje sebično i nerazumno.smeteni wrote:ne slažem seseprtlja wrote:Mislim ipak da postoje takva ""druzenja",mozda su rijetka..i u dosta slucajeva bude nesto vise..da se pojavi "ta prilika"..
ako si žensko i vjeruješ u muško-ženska prijateljstva tog druga nećeš gledati kao "muško" i obrnuto![]()
- smeteni
#418 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
šta ako muškarac gleda na muškarca kao na muškarca? to je bolest a sve ostalo je prirodno?S4mpion wrote: Ovo nije tačno, čak i potvrđeno naučnim istraživanjima, ako muškarac na ženu gleda kao na ženu, jednostavno je muškarac, ako žena na muškarca gleda kao na muškarca, tražiti od njih da se odreknu nečega što je dio njihove prirode još od samog njihovog rođenja je krajnje sebično i nerazumno.
kao što je moguće ovo gore moguće je i da žena prestane gledati na muškarca kao na muškarca već kao druga, pusti ti meni prirodu
- S4mpion
#419 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Normalni muškarci na muškarce gledaju kao na muškarce, tu nema ništa bolesno.smeteni wrote:šta ako muškarac gleda na muškarca kao na muškarca? to je bolest a sve ostalo je prirodno?S4mpion wrote: Ovo nije tačno, čak i potvrđeno naučnim istraživanjima, ako muškarac na ženu gleda kao na ženu, jednostavno je muškarac, ako žena na muškarca gleda kao na muškarca, tražiti od njih da se odreknu nečega što je dio njihove prirode još od samog njihovog rođenja je krajnje sebično i nerazumno.
kao što je moguće ovo gore moguće je i da žena prestane gledati na muškarca kao na muškarca već kao druga, pusti ti meni prirodu
Zatvori oči pred istinom.
- smeteni
#420 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Last edited by smeteni on 29/05/2014 23:31, edited 1 time in total.
- sheilak
#421 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
a radi se dakle o udanoj ženi i njenom bliskom prijatelju...to naravno mijenja sve. 
- S4mpion
#422 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Uvodiš u ovu raspravu pojam homoseksualnosti o kojem ja nisam rekao ništa, nepotrebno.smeteni wrote:znaš ti dobro šta sam mislilaS4mpion wrote: Normalni muškarci na muškarce gledaju kao na muškarce, tu nema ništa bolesno.
Zatvori oči pred istinom.
tebi je homoseksualnost bolest
onda ti je i ovo gore moje napisano bolest i ti jednostavno nisi za ta muško-ženska prijateljstva ali ok je to![]()
samo se pazi svojih muških prijatelja, možda koji od njih tebe gleda kao potencijalnog
Ne mogu se raspravljati s tobom druže, stvarnost prirode je preveliki zalogaj za tebe.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#423 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Vratite se na temu
- smeteni
#424 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
S4mpion wrote: Uvodiš u ovu raspravu pojam homoseksualnosti o kojem ja nisam rekao ništa, nepotrebno.
Ne mogu se raspravljati s tobom druže, stvarnost prirode je preveliki zalogaj za tebe.
ozbiljno sad, zar nije moguće da se tvoj muški prijatelj zaljubi u tebe?
zašto tu ne bi trebao biti oprezan, kako smiješ imati muške prijatelje i u braku a ženske ne bi smio?
- seprtlja
#425 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
To sto si boldirala je upravo onako kako sam rekla vec...kada si u braku postoje neke granice i u prijateljstvu s drugim osobama..znaci trebas rasporediti prioritete..smeteni wrote:nebitno, imam i jaseprtlja wrote:Ti izgleda nisi citao/la moj prvi post na ovo
samo sam rekla da se ne slažem sa boldiranim i obrazložila zašto
Na prvom mjestu ti je osoba s kojom zivis a tek onda ostali, nije ispravno da nekome poklanjas vise vremena i paznje..
A treba zadrzati i prijatelje,posebno te prave koji te gledaju kao takvog