Cuj zivotari,pa kad vidim Bakira, Mileta i kompaniju kako zivotare puno mi srce,nek se makar neko snashoBadCopy wrote:Svaka cast Sema.ovo sto te kritikuje je samo ljubomorno jer zivotari u BiH
od zla oca od gore matere
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
Yug
#401 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
- Cherry-Cherry
#402 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma nešto ne vjerujem da je taj vidio pušku, osim igračke. Ima najviše 16 godina, mama mu svako veče napravi čokoladno mlijeko i ušuška ga. Živjela švedska socijala. 
- stakasa
#403 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Snaso se je i Semir doduseYug wrote:Cuj zivotari,pa kad vidim Bakira, Mileta i kompaniju kako zivotare puno mi srce,nek se makar neko snashoBadCopy wrote:Svaka cast Sema.ovo sto te kritikuje je samo ljubomorno jer zivotari u BiH
- BadCopy
#404 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bas zato i kazem zivotari.I ne preostaje nista osim gledat one koji su se snasli
-
Hafis
#405 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Muke ti se u Švedskoj snaći 
- stakasa
#406 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Davo je HVO cash a nije bilo opasno. U Svedskoj radi ko fizikatCherry-Cherry wrote:Ma nešto ne vjerujem da je taj vidio pušku, osim igračke. Ima najviše 16 godina, mama mu svako veče napravi čokoladno mlijeko i ušuška ga. Živjela švedska socijala.
- Gojeni H
#407 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ibrahimovic, stari spisatelj, prica o zivotu na ivici, geto, kriminal ...Hafis wrote:Muke ti se u Švedskoj snaći
-
Yug
#408 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
"Asim B. je urlao u mikrofon, i tek što je odlučio napraviti pauzu, shvatih da su te psovke koje sam čuo jedino što su oni u stanju reći bez uplitanja engleskog jezika. Pošto se muzika utišala, rozokošuljaši su počeli sa standardnim komešanjem, jedan stariji je i razbio flašu bud lighta* (bljutavo američko pivo koje prosječnog čovjeka ne "dirne" ni nakon 7 flaša) o sto, dok je visokofrekventnim glasom rekao "Did you fuck my mum!?" To je pitanje koje nisam očekivao od jednog, najmanje, tridesetogodišnjaka nekom golobradom momčiću sjajnog čela i masne kose, na što mu je ovaj “trehno” boga i rekao "Duude, ja ne znam your mum, are you crazy?" Ja bih se i dalje pokušavao ubjediti da je to samo neki sleng, i da je valjda kul pričati tako, da nisam čuo neko djevojče kako očito polupijana pita drugu "What did you say Šaćira?"
Razmaknite štokrle, odpočima šiz
Asim B. opet izlazi na binu, rozokošuljaš i ljubičastokošuljaš su počeli s naguravanjem, - "your girl is slut, I don´t want her to talk shit about me!"dopiralo je kroz hardcore ambijent uz zvuke lomljenja flaša, nekvalitetno ozvučenje, engleskobosanski jezik i neku nasumičnu priču likova kraj slot aparata. Lik u džemperu (sa onim V izrezom, kežual) udara bocom o sto i govori, na moje čuđenje, na tečnom bosanskom, “Zna se ko je najjači ovdje!! Uaaargh!”, u međuvremenu osiguranje uspjeva da razdvoji onu dvojicu šarenokošuljaša dok rozi govori redaru "Dont touch me jebem ti mater” pokušavajući da ga odgurne, dolazi i gazda, rozokošuljaš i njega pokušava gurnuti, nakon čega mu se ovaj unosi u facu i poentira “Još jednom me gurni buddy, razbiću te ko sijalicu!"
Izvode ga vani, Asim vrišti da neće, neće dijamante, neka curica priča kako je izvjesni Baha slomio nos nekom vani.
Tek kad čovjek ode negdje vani shvati da se Bosna i Hercegovina najviše voli iz daleka, ali isto tako neki shvate da su “naši” jedini razlog koji može da neutrališe tu ljubav, a nekada te čak i natjerati da je zamrziš, onako kako ljudi mrze samo one koji su im nanijeli veliko zlo i štetu u životu. Tu večer mi je prolazilo na stotine pitanja kroz glavu, tipa kako je ovo moguće, koliko ograničen se rodiš da postaneš ovakav i tako dalje, ali taj događaj te večeri je zaista iskristalisao neke stvari i uklonio neke sumnje koje sam gajio o nama samima.
Naime... Sevdah, ćevapi s lukom, rakija, teferiči, janje na ražnju uz pivu, psovke, degenek koji možeš dobiti bez razloga, ali i dati bez razloga, kafane, meza, pjevači i pjevačice i još gomila sličnih stvari nemaju nikakve veze s dušom bosanskom, šta god to ona bila, jarane. Nikakve."
Razmaknite štokrle, odpočima šiz
Asim B. opet izlazi na binu, rozokošuljaš i ljubičastokošuljaš su počeli s naguravanjem, - "your girl is slut, I don´t want her to talk shit about me!"dopiralo je kroz hardcore ambijent uz zvuke lomljenja flaša, nekvalitetno ozvučenje, engleskobosanski jezik i neku nasumičnu priču likova kraj slot aparata. Lik u džemperu (sa onim V izrezom, kežual) udara bocom o sto i govori, na moje čuđenje, na tečnom bosanskom, “Zna se ko je najjači ovdje!! Uaaargh!”, u međuvremenu osiguranje uspjeva da razdvoji onu dvojicu šarenokošuljaša dok rozi govori redaru "Dont touch me jebem ti mater” pokušavajući da ga odgurne, dolazi i gazda, rozokošuljaš i njega pokušava gurnuti, nakon čega mu se ovaj unosi u facu i poentira “Još jednom me gurni buddy, razbiću te ko sijalicu!"
Izvode ga vani, Asim vrišti da neće, neće dijamante, neka curica priča kako je izvjesni Baha slomio nos nekom vani.
Tek kad čovjek ode negdje vani shvati da se Bosna i Hercegovina najviše voli iz daleka, ali isto tako neki shvate da su “naši” jedini razlog koji može da neutrališe tu ljubav, a nekada te čak i natjerati da je zamrziš, onako kako ljudi mrze samo one koji su im nanijeli veliko zlo i štetu u životu. Tu večer mi je prolazilo na stotine pitanja kroz glavu, tipa kako je ovo moguće, koliko ograničen se rodiš da postaneš ovakav i tako dalje, ali taj događaj te večeri je zaista iskristalisao neke stvari i uklonio neke sumnje koje sam gajio o nama samima.
Naime... Sevdah, ćevapi s lukom, rakija, teferiči, janje na ražnju uz pivu, psovke, degenek koji možeš dobiti bez razloga, ali i dati bez razloga, kafane, meza, pjevači i pjevačice i još gomila sličnih stvari nemaju nikakve veze s dušom bosanskom, šta god to ona bila, jarane. Nikakve."
- Havatar
#409 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
zoljaM80 wrote:u slučaju novog rata u Bosni, Bošnjaci bi opet imali najveće žrtve jer su opet nespremni i opet ne vjeruju da bi ih komšija napao..Bošnjaci su nenaoružani i najranjiviji...
- Skijaš
#410 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Onaj koji je to napisao, nije nikad volio svoju zemlju jer očigledno ne zna o čemu piše. Izuzetno dobrih ljudi ima i u BiH, i u Japanu i na Madagaskaru. Kao i loših uostalom.Yug wrote:Tek kad čovjek ode negdje vani shvati da se Bosna i Hercegovina najviše voli iz daleka, ali isto tako neki shvate da su “naši” jedini razlog koji može da neutrališe tu ljubav, a nekada te čak i natjerati da je zamrziš, onako kako ljudi mrze samo one koji su im nanijeli veliko zlo i štetu u životu.
- Corto Maltese
#411 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Novi rat u BiH bi trajao, otprilike, tri dana. Dok se ne riješi razgraničenje na par Mostarskih raskrsnica sa nejasnom nacionalnom strukturom.
Potom bi se, na Daytonu II, usaglasila raspodjela onih četiri- pet škola pod istom krovom u centralnoj Bosni.
Potom bi se, na Daytonu II, usaglasila raspodjela onih četiri- pet škola pod istom krovom u centralnoj Bosni.
Last edited by Corto Maltese on 14/12/2013 23:17, edited 2 times in total.
- Corto Maltese
#412 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Prva Minhenska ne bi stigla ni da uputi pozive za mobilizaciju.
- Corto Maltese
#413 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Samo jako budni dobrovoljci, oni kojima je domovina uvijek na pameti, iako u daljini, stigli bi da stisnu "Like" na http://www.facebook.com/groups/prvavite ... skabrigada
- Šveđanin
#414 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Otvorim ponekad ovu i slične teme i stvarno me malo sramota šta pišu forumski Skandinavci i patriote preko bare.
Stariji koji imaju veze sa ratom već ulaze u godine, mlađi su odrasli u drugom okruženju i rat su vidjeli jedino na igrici, to ih ne zanima.
Hoće rata biti, to ne znam, ali sve što ćete dobiti iz Stockholma, Malmö i Minhena su riječi podrške da sameljete protivnika i malo humanitarne pomoći..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Stariji koji imaju veze sa ratom već ulaze u godine, mlađi su odrasli u drugom okruženju i rat su vidjeli jedino na igrici, to ih ne zanima.
Hoće rata biti, to ne znam, ali sve što ćete dobiti iz Stockholma, Malmö i Minhena su riječi podrške da sameljete protivnika i malo humanitarne pomoći..
- newlevel
#415 Re: AW: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga
Naci ce se i dobar par adidaski, pokoji snickers i ps2 konzola.Šveđanin wrote:Otvorim ponekad ovu i slične teme i stvarno me malo sramota šta pišu forumski Skandinavci i patriote preko bare.
Sent from my Nokia 3310
- Skijaš
#416 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Stvar je puno komplikovanija i potencijalnih kriznih žarišta je puno više od jednog Mostara. Od Distrikta do Stoca imaš bar deset sigurnih a potencijalnih i nekoliko desetina. Lako je glupirati se paušalnim izjavama ali kada na terenu to treba provesti u djelo i praktično podijeliti teritoriju, neko bi trebao objasniti recimo ko bi to razoružao pripadnike jednog naroda u policiji Kiseljaka ili ih stavio u službu samo narodu kojem ne pripadaju. Krv bi tekla sigurno i onaj ko misli da ne bi, debelo griješi. A onaj ko to i javno kaže, to krvoproliće priželjkuje. Odnosno, najveći promotori rata su oni koji tvrde da ozbiljnog otpora raspadu zemlje ne bi bilo.Corto Maltese wrote:Novi rat u BiH bi trajao, otprilike, tri dana. Dok se ne riješi razgraničenje na par Mostarskih raskrsnica sa nejasnom nacionalnom strukturom.
-
Perec
#417 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zavisi o kakvom scenariju pričamo. Dali bi okidač rata bio srpski pokušaj otcjepljenja, samo hrvatski ili srpsko-hrvatski. Mislim da u slučaju srpskog otcijepljenja Bošnjaci nebi mogli puno napraviti oružjem jer je RS etnički 95% srpski, a tamo gdje nema tvog naroda u Bosni, nema ni vojske, nebi se imao tko naoružavati, a za čisto vojničko zauzimanje Bošnjaci nebi imali ni oružja ni snage. Što se tiče rata sa Hrvatima u Hercegovini i Srednjoj Bosni, to je već druga stvar jer su Srednja bosna i okolica Mostara i dalje mješane sredine, a Bošnjaci su brojniji narod pa bi tamo vjerojatno pobijedili i očistili srednju Bosnu, Mostar bi i dalje ostao podijeljen, a većina teritorija nekadašnje Herceg-Bosne u hrvatskim rukama jer bi Hrvatska poslala vojnu pomoć. U svakom slučaju besmislen rat koji ništa nebi riješio. Situacija u BiH se jednostavno ne može riješiti vojnim sredstvima. Mogla bi se riješiti vojnim putem samo eliminacijom (istrebljenjem) jednog ili dva naroda tako da trećem zemlja ostane u amanet jer svi drže jedni druge za šiju.Skijaš wrote:Stvar je puno komplikovanija i potencijalnih kriznih žarišta je puno više od jednog Mostara. Od Distrikta do Stoca imaš bar deset sigurnih a potencijalnih i nekoliko desetina. Lako je glupirati se paušalnim izjavama ali kada na terenu to treba provesti u djelo i praktično podijeliti teritoriju, neko bi trebao objasniti recimo ko bi to razoružao pripadnike jednog naroda u policiji Kiseljaka ili ih stavio u službu samo narodu kojem ne pripadaju. Krv bi tekla sigurno i onaj ko misli da ne bi, debelo griješi. A onaj ko to i javno kaže, to krvoproliće priželjkuje. Odnosno, najveći promotori rata su oni koji tvrde da ozbiljnog otpora raspadu zemlje ne bi bilo.Corto Maltese wrote:Novi rat u BiH bi trajao, otprilike, tri dana. Dok se ne riješi razgraničenje na par Mostarskih raskrsnica sa nejasnom nacionalnom strukturom.
- newlevel
#418 Re: AW: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga
Hoces reci, da ovo nema u 3pm ?Perec wrote:Zavisi o kakvom scenariju pričamo. Dali bi okidač rata bio srpski pokušaj otcjepljenja, samo hrvatski ili srpsko-hrvatski. Mislim da u slučaju srpskog otcijepljenja Bošnjaci nebi mogli puno napraviti oružjem jer je RS etnički 95% srpski, a tamo gdje nema tvog naroda u Bosni, nema ni vojske, nebi se imao tko naoružavati, a za čisto vojničko zauzimanje Bošnjaci nebi imali ni oružja ni snage. Što se tiče rata sa Hrvatima u Hercegovini i Srednjoj Bosni, to je već druga stvar jer su Srednja bosna i okolica Mostara i dalje mješane sredine, a Bošnjaci su brojniji narod pa bi tamo vjerojatno pobijedili i očistili srednju Bosnu, Mostar bi i dalje ostao podijeljen, a većina teritorija nekadašnje Herceg-Bosne u hrvatskim rukama jer bi Hrvatska poslala vojnu pomoć. U svakom slučaju besmislen rat koji ništa nebi riješio. Situacija u BiH se jednostavno ne može riješiti vojnim sredstvima. Mogla bi se riješiti vojnim putem samo eliminacijom (istrebljenjem) jednog ili dva naroda tako da trećem zemlja ostane u amanet jer svi drže jedni druge za šiju.Skijaš wrote:Stvar je puno komplikovanija i potencijalnih kriznih žarišta je puno više od jednog Mostara. Od Distrikta do Stoca imaš bar deset sigurnih a potencijalnih i nekoliko desetina. Lako je glupirati se paušalnim izjavama ali kada na terenu to treba provesti u djelo i praktično podijeliti teritoriju, neko bi trebao objasniti recimo ko bi to razoružao pripadnike jednog naroda u policiji Kiseljaka ili ih stavio u službu samo narodu kojem ne pripadaju. Krv bi tekla sigurno i onaj ko misli da ne bi, debelo griješi. A onaj ko to i javno kaže, to krvoproliće priželjkuje. Odnosno, najveći promotori rata su oni koji tvrde da ozbiljnog otpora raspadu zemlje ne bi bilo.Corto Maltese wrote:Novi rat u BiH bi trajao, otprilike, tri dana. Dok se ne riješi razgraničenje na par Mostarskih raskrsnica sa nejasnom nacionalnom strukturom.
Sent from my Nokia 3310
- Skijaš
#419 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Perec wrote:Zavisi o kakvom scenariju pričamo.Skijaš wrote:Stvar je puno komplikovanija i potencijalnih kriznih žarišta je puno više od jednog Mostara. Od Distrikta do Stoca imaš bar deset sigurnih a potencijalnih i nekoliko desetina. Lako je glupirati se paušalnim izjavama ali kada na terenu to treba provesti u djelo i praktično podijeliti teritoriju, neko bi trebao objasniti recimo ko bi to razoružao pripadnike jednog naroda u policiji Kiseljaka ili ih stavio u službu samo narodu kojem ne pripadaju. Krv bi tekla sigurno i onaj ko misli da ne bi, debelo griješi. A onaj ko to i javno kaže, to krvoproliće priželjkuje. Odnosno, najveći promotori rata su oni koji tvrde da ozbiljnog otpora raspadu zemlje ne bi bilo.Corto Maltese wrote:Novi rat u BiH bi trajao, otprilike, tri dana. Dok se ne riješi razgraničenje na par Mostarskih raskrsnica sa nejasnom nacionalnom strukturom.
O bilo kakvom pokušaju otcjepljenja. Čak i Matthew Parish, kojem je Dodik platio da lobira u korist velikosrpske opcije, priznaje kako je oružani otpor secesiji neminovnost a njegovo genijalno rješenje je to da međunarodna zajednica sveže ruke onima koji bi uzeli oružje i branili teritorijalni integritet države. Eto sile i kurca.
Normalan čovjek ne može tražiti rat, pogotovo bi mi s prostora BiH trebali znati šta je to i kakvu patnju sa sobom nosi. I zato je jako bitno da oni među Srbima koji imaju nekakvog utjecaja, obuzdaju pavijana Dodika dok on, bježeći od predstojećih i neizbježnih sudskih procesa za kriminal, ne pokuša pobjeći u otvorenu pobunu i krvoproliće.
-
Perec
#420 Re: AW: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga
Nema. Ima samo beskonačna muka ako se nastavi ovim ili nekim radikalnijim putem. Druga solucija je nestanak nacionalizma i ujedinjenje, ta solucija je plodna i zapravo je jedino pravo rješenje bosanskog problema. BiH bi u tom slučaju imala strašne potencijale za razvoj, ali ta solucija je prilično nerealna. Ostaje dakle Daytonsko rješenje koje je najmanje zlo i jedini pravi konsenzus. Ostaje i nadanje da se ponovo interesi velikih ne prelome na ovim prostorima i da se podnošljiva muka i agonija kakvu sada proživljavaju narodi u BiH ponovo ne pretvori u nepodnošljivu i ratnu. Ako tako ostane, možda za 50 godina vrijeme učini svoje i možda se entiteti, kantoni i ostale podjele i velikodržavne aspiracije stope i nestanu.Hoces reci da ovo nema u 3pm?
- newlevel
#421 Re: AW: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga
Istog sam misljenja, sto vise oruzja to bolje. Ne da budemo goli do koze.zoljaM80 wrote:Bošnjaci bi se morali masovno naoruzavat, planski i sistematski, samo tako bi otklonuli mogućnost za novi genocid koji im see sprema.
Sent from my Nokia 3310
-
Hafis
#422 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Svakako.Trebalo bi i pokrenuti parlamentarnu proceduru u tom smjeru. Tako da se mogu odvojiti sredstva iz državnog proračuna i ustanoviti državne agencije za masovno, plansko i sistematsko naoružavanje Bošnjaka, čiji bi rad bio legalan, transparentan i podložan kritičkom oku javnosti.zoljaM80 wrote:Bošnjaci bi se morali masovno naoruzavat, planski i sistematski, samo tako bi otklonuli mogućnost za novi genocid koji im see sprema.
-
Basvod
#423 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ili sto neko ranije rece treba kupiti dobre cizme i lovacku pusku.Hafis wrote:Svakako.Trebalo bi i pokrenuti parlamentarnu proceduru u tom smjeru. Tako da se mogu odvojiti sredstva iz državnog proračuna i ustanoviti državne agencije za masovno, plansko i sistematsko naoružavanje Bošnjaka, čiji bi rad bio legalan, transparentan i podložan kritičkom oku javnosti.zoljaM80 wrote:Bošnjaci bi se morali masovno naoruzavat, planski i sistematski, samo tako bi otklonuli mogućnost za novi genocid koji im see sprema.
Taman je iduce godine stogodisnjica prvog svjetskog rata pa bi mogi prezentirati brigadu opremljenu u duhu tog istorijskog perioda.
INTERNET RATNICI...

-
Hafis
#424 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
A čitao sam i te stratege. Tu se još nadopunjuje učlanjenje u lovački savez, nabavka legalne nišanske optike, skautske opreme, mapa kritičnih područja, izviđanje terena i ostale sportske aktivnostiBasvod wrote: Ili sto neko ranije rece treba kupiti dobre cizme i lovacku pusku.To je legalno.
Samo nisu nigdje nikakav kazan i kakve kužine ukombinirali. A od gladne vojske nema hajra.
- Paranoid
#425 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kakve veze vi Basvude i Hafise imate sa tim što se čovjek obratio Bošnjacima??
Svakom po na osob Bošnjaku koji nema oružje bi se rado sjetio familije..
Svakom po na osob Bošnjaku koji nema oružje bi se rado sjetio familije..