Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
stakasa

#401 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Zviz wrote:
fantom slobode wrote: poenta je na: okoristili se ratom...

E sad si ga prno u fenjer, kakvim ratom, niti sam bio u ratu niti me rat zanima. Pa mnogima je rat pruzio priliku da postignu sta god hoce u zivou pa su izabrali da ko goveda leze i placaju kirje u koje kakvim kvartovima koji nisu ni ravni onim kanalizacijama iz Nindjakornjaca serije. Jes uspjeh je u Odense ziviti u Vollsmose sa arapima koji su jucer sisli sa grane. Jel ti mislim da ja na poslu imam sekretaricu koja stenografise lezeci, ili da se ja oblacim najnovijim odjelima u ime opstine na racun iste - nije vama lose u BiH smao vam Ferari nedostaje da popunite detalje, meni moja jamboljija na prsima osjedila od rada i nije mi mrsko a ti sada ja na racun rata se obagatio, pa takvi kao ti ste gori od klizista, zemljotresa i poplava skupa. I onda se neko cudi sto je BiH u Q udo bi bilo da nije!
Jedna druga koliko on radi a ne silazi sa foruma
fantom slobode

#402 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:

E sad si ga prno u fenjer, kakvim ratom, niti sam bio u ratu niti me rat zanima. Pa mnogima je rat pruzio priliku da postignu sta god hoce u zivou pa su izabrali da ko goveda leze i placaju kirje u koje kakvim krvartomima nisu ni ravni onim kanalizacijama iz Nindjakornjaca serije. Jes uspjeh je u Odense ziviti u Vollsmose sa arapima koji su jucer sisli sa grane. Jel ti mislim da ja na poslu imam sekretaricu koja stenografise lezeci, ili da se ja oblacim najnovijim odjelima u ime opstine na racun iste - nije vama lose u BiH smao vam Ferari nedostaje da popunite detalje, meni moja jamboljija na prsima osjedila od rada i nije mi mrsko a ti sada ja na racun rata se obagatio, pa takvi kao ti ste gori od klizista, zemljotresa i poplava skupa. I onda se neko cudi sto je BiH u Q udo bi bilo da nije!
okoristili se ratom...Zzvizz, ja znam odlicno da niste ni ti ni tvoji bili u ratu...vi ste se okoristili ratom, niste ga ni primirisali.
uglavnomja

#403 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

fantom slobode wrote:
uglavnomja wrote:poljaci drze norvesku, a padaju svaki dan :D
ti bas pratis taj kriminal, a tek dosao... ;-) Zzvizz je itekako u pravu...(sa svim posljedicama toga)
hebatga, i citanje novina je ucenje jezika :-)

nego, za ovog stakasa, da ponovimo lekciju, azila nema, a socijale ima samo za azilante i drzavljane tih zemalja. da bi postao drzavljan norveske treba (lo) je 7 godina, ako nova vlada i to ne produzi. meni fali jos dosta godina do toga .... :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#404 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

stakasa wrote:
Zviz wrote:

E sad si ga prno u fenjer, kakvim ratom, niti sam bio u ratu niti me rat zanima. Pa mnogima je rat pruzio priliku da postignu sta god hoce u zivou pa su izabrali da ko goveda leze i placaju kirje u koje kakvim kvartovima koji nisu ni ravni onim kanalizacijama iz Nindjakornjaca serije. Jes uspjeh je u Odense ziviti u Vollsmose sa arapima koji su jucer sisli sa grane. Jel ti mislim da ja na poslu imam sekretaricu koja stenografise lezeci, ili da se ja oblacim najnovijim odjelima u ime opstine na racun iste - nije vama lose u BiH smao vam Ferari nedostaje da popunite detalje, meni moja jamboljija na prsima osjedila od rada i nije mi mrsko a ti sada ja na racun rata se obagatio, pa takvi kao ti ste gori od klizista, zemljotresa i poplava skupa. I onda se neko cudi sto je BiH u Q udo bi bilo da nije!
Za tvoju infomaciju ja danas imam SLOBODNO, dvije havane cekaju, dobar rum i nocas ima da gledam kako Svedska guzi Portugal a prije tog imam Danska Norveska pred zadgrijavanje sa nocasnje Skandinavski fest.
fantom slobode

#405 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

uglavnomja wrote:
fantom slobode wrote:
uglavnomja wrote:poljaci drze norvesku, a padaju svaki dan :D
ti bas pratis taj kriminal, a tek dosao... ;-) Zzvizz je itekako u pravu...(sa svim posljedicama toga)
hebatga, i citanje novina je ucenje jezika :-)

nego, za ovog stakasa, da ponovimo lekciju, azila nema, a socijale ima samo za azilante i drzavljane tih zemalja. da bi postao drzavljan norveske treba (lo) je 7 godina, ako nova vlada i to ne produzi. meni fali jos dosta godina do toga .... :D
Hosh i ti onda postat' Norvezanin?
stakasa

#406 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Pa imas li radnu dozvolu? U Norveskoj svako moze naci posao
fantom slobode

#407 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Zviz wrote:
stakasa wrote: Jedna druga koliko on radi a ne silazi sa foruma
Za tvoju infomaciju ja danas imam SLOBODNO, dvije havane cekaju, dobar rum i nocas ima da gledam kako Svedska guzi Portugal a prije tog imam Danska Norveska pred zadgrijavanje sa nocasnje Skandinavski fest.
Zzvizz na "poslu" prije odlaska u komunu...

Image

evo, i veceras nista od seksa kod Zzvizz-a...dugotrajan je to proces.

Nije se jos zadgrijao.
Zviz

#408 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

fantom slobode wrote:
Zviz wrote:

E sad si ga prno u fenjer, kakvim ratom, niti sam bio u ratu niti me rat zanima. Pa mnogima je rat pruzio priliku da postignu sta god hoce u zivou pa su izabrali da ko goveda leze i placaju kirje u koje kakvim krvartomima nisu ni ravni onim kanalizacijama iz Nindjakornjaca serije. Jes uspjeh je u Odense ziviti u Vollsmose sa arapima koji su jucer sisli sa grane. Jel ti mislim da ja na poslu imam sekretaricu koja stenografise lezeci, ili da se ja oblacim najnovijim odjelima u ime opstine na racun iste - nije vama lose u BiH smao vam Ferari nedostaje da popunite detalje, meni moja jamboljija na prsima osjedila od rada i nije mi mrsko a ti sada ja na racun rata se obagatio, pa takvi kao ti ste gori od klizista, zemljotresa i poplava skupa. I onda se neko cudi sto je BiH u Q udo bi bilo da nije!
okoristili se ratom...Zzvizz, ja znam odlicno da niste ni ti ni tvoji bili u ratu...vi ste se okoristili ratom, niste ga ni primirisali.
Pa balo meni sto imam izjemno pametne roditelje. I na kraju krajeva ko hoce da radi i zivi normalno moze u Svedskoj, Danskoj, Norveskoj pa cak i na Islandu i Finskoj da uzviva super, nego nasi hoce domaci dzidzi midzi u po Skandinavije.
uglavnomja

#409 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

stakasa wrote:Pa imas li radnu dozvolu? U Norveskoj svako moze naci posao

imam papire, sve legalno ... ucim jezik da ne kopam :)
sad smo se malo stisli, ali nadoknadicemo :)

mada i to svako moze naci posao je :roll:

propaganda, najblaze receno. ono ako znas perfektno jezik, imas iskustvo, po mogucnosti norveski fakultet, it strucnjak, medicinska sestra, sa norveskim papirima, ili talenat za prodaju ... onda ima posla :izet:
Last edited by uglavnomja on 15/11/2013 16:12, edited 1 time in total.
stakasa

#410 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Zviz wrote:
stakasa wrote:
Zviz wrote: poenta je na: okoristili se ratom...
Poserem ti se u sve tvoje pare i uspjehe ako ti slobodan dan prode na forumu zemlje sa kojom nemas nista
fantom slobode

#411 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

E on ne moze...
stakasa

#412 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

uglavnomja wrote:

A tu smo. Samo se nemoj umorit. Plaho ces ga na BH forumu usavrsit
fantom slobode

#413 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

uglavnomja wrote:

Fenomenalno...sreca pa je dobar sa Zzvizz-om, sad bi on njega...spontani aplauz sa tribina...
In_side

#414 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by In_side »

Kako da ne :zrikav:
In_side

#415 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by In_side »

uglavnomja wrote:

propaganda, najblaze receno. ono ako znas perfektno jezik, imas iskustvo, po mogucnosti norveski fakultet, it strucnjak, medicinska sestra, sa norveskim papirima, ili talenat za prodaju ... onda ima posla :izet:
:thumbup:
stakasa

#416 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

In_side wrote:
Pa manje vise. Ljudi uvoze inzinjere iz Bosne. Bukvalno ne znaju sta ce od para. Zbog toga im vlade padaju. Tamo su Svedjani konobari i magacioneri. E ako u toj zemlji ne mozes naci poso onda i nisi za posla
uglavnomja

#417 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

In_side wrote:
:thumbup:
uglavnomja wrote:

fantom slobode

#418 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Ostavljam vas sa Zzvizz-om :lol: :lol: :lol: :lol: i sa Brevikom iz Norveske...

lopatace on, samo dok snijeg zavalja...valja do granapa otici.

Puno pozz, shege nikad dosta!
uglavnomja

#419 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

stakasa wrote:
In_side wrote:
Pa manje vise. Ljudi uvoze inzinjere iz Bosne. Bukvalno ne znaju sta ce od para. Zbog toga im vlade padaju. Tamo su Svedjani konobari i magacioneri. E ako u toj zemlji ne mozes naci poso onda i nisi za posla

pa nije svako ing :-)

a pare nisu za narod, nego za vladu, investicije, unucad ...
amidzazeher

#420 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by amidzazeher »

fantom slobode wrote:Ostavljam vas sa Zzvizz-om :lol: :lol: :lol: :lol: i sa Brevikom iz Norveske...

lopatace on, samo dok snijeg zavalja...valja do granapa otici.

Puno pozz, shege nikad dosta!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Vec im je zapadao buraz!
pearlica

#421 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by pearlica »

ukakili ste temu skroz. ustvari od pocetka je bila glupa tema pa jos gluplja diskusija prerasla u uber glupu diskusiju o prepucavanju

zviz trola a vi se palite
stakasa

#422 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Nije svako inzinjer ali ako odavde idu mladi Svedjani i tamo rade kao magacioneri, taksisti, prodavaci hrenovki po ulicama, konobari, gradevinski radnici itd ne razumijem kako ti koji si na licu mjesta ne mozes kakva posla nac.
Na kraju, jebe me se, vec pricamo
In_side

#423 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by In_side »

stakasa wrote:
In_side wrote:

Zviz

#424 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

Moze, neki dan su uvezli tri slepera Kineza i Slomalijaca da polove grasak na dva, jer inace u Norveskoj se grasak samo servira raspolovljen.
stakasa

#425 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

pearlica wrote:ukakili ste temu skroz. ustvari od pocetka je bila glupa tema pa jos gluplja diskusija prerasla u uber glupu diskusiju o prepucavanju

zviz trola a vi se palite
Gotovo je i tebi, sad si usla u zivo blato :D
Post Reply