Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo što se kod izbacivanja rang liste bodovi zaokruže na cijeli broj, pa onda izgleda kao da i Holandija i Italija imaju isto bodova, ali je ustvari Holandija za 0.34 bolja.
Ako je istina da ce Argentinci na ovu prijateljsku utakmicu dovesti B tim, kao sto se prica, mislim da bi bilo glupo da mi saljemo svoje najbolje igrace, nigdje veze im je ovaj potez, koji ce ti hepek prijateljska sa timom iz top 20 ako ces dovesti b tim...
guber90 wrote:Ako je istina da ce Argentinci na ovu prijateljsku utakmicu dovesti B tim, kao sto se prica, mislim da bi bilo glupo da mi saljemo svoje najbolje igrace, nigdje veze im je ovaj potez, koji ce ti hepek prijateljska sa timom iz top 20 ako ces dovesti b tim...
Pa i ako bude za njihov tim ce igrati igraci iz Europe izmedju ostalog.
Nasi najbolji trebaju da igraju barem zbog raje u Camereci helem zbog Fifa.rang. l tj. izvlacenja grupne faze SP.
Dobra sansa da se pobjedi Argentina ako nista izvuce remi ali isto tako ovi argentinci ce doci napaljeni, zeljni dokazivanja.. sigurno kao takva grupa nisu uigrani ali.. su to argentinci.
I taj B tim Argentine ce biti tesko pobjediti. Recimo da je u rangu latinoamerickih ekipa tipa Honduras, Kolumbija, Urugvaj, Mexico... Vidjecemo dok izadje spisak pozvanih, a sigurno je da ce gristi da se nametnu za SP. To je mozda cak i bolja utakmica od igre protiv Mesija jer ce ovi igrati kao da im je takmicarski susret a ne prijateljski.
guber90 wrote:Ako je istina da ce Argentinci na ovu prijateljsku utakmicu dovesti B tim, kao sto se prica, mislim da bi bilo glupo da mi saljemo svoje najbolje igrace, nigdje veze im je ovaj potez, koji ce ti hepek prijateljska sa timom iz top 20 ako ces dovesti b tim...
Pa i ako bude za njihov tim ce igrati igraci iz Europe izmedju ostalog.
Nasi najbolji trebaju da igraju barem zbog raje u Camereci helem zbog Fifa.rang. l tj. izvlacenja grupne faze SP.
Dobra sansa da se pobjedi Argentina ako nista izvuce remi ali isto tako ovi argentinci ce doci napaljeni, zeljni dokazivanja.. sigurno kao takva grupa nisu uigrani ali.. su to argentinci.
Znam ja taj aspekt svega, medjutim sta ako mi dobijemo te Argentince u grupi, oni salju protiv nas B tim i mi nemamo pojma kako bi se pokazali protiv A tima, a oni ce imati odlican uvid u svaki aspekat nase igre. Mi smo njima poprilicna nepoznanica, Europska ekipa koja se prvi put kvalifikovala na svjetsko, tako da im ovo odlicno dodje da nas provjere.
Ne placaju ni oni vec organizator placa tj. ameri, ameri se ne zajebavaju, ne brinite se svi ce igraci da budu tu, od messija pa do zabalete. Reklame udarenne sa slikom mesija i dzeke i da njih dvojica ne dodju , pustite nase novinare ne znaju ni prevest text kako treba. Trener je rekao da ce pozvati PAR igraca koji nisu nikad nastupili za argentinu, a ne pozvace SVE igrace koji nikad nisu nastupili. Tako je bilo price i protiv meksika prvi put kad smo igrali, pa fora drugi tim meksika ce igrati ovo ono na kraju su svi bili tu. FIFIN je termin tako da moraju biti, i ako ne budu bolje za nas pobjedit ih i vozdra. Skocit par mjesta na fifinoj listi, zabetonirat to mjesto nosioca za EP 2016 i sta nas boli krc hocel ko igrati ili ne. Sta imamo vise mi stedit igrace ne treba dzeku zvat, ne treba ovog, ne treba onog. Plasirali smo se ba, sta ih imas stedit.
Rob_Atl wrote:Ne placaju ni oni vec organizator placa tj. ameri, ameri se ne zajebavaju, ne brinite se svi ce igraci da budu tu, od messija pa do zabalete. Reklame udarenne sa slikom mesija i dzeke i da njih dvojica ne dodju , pustite nase novinare ne znaju ni prevest text kako treba. Trener je rekao da ce pozvati PAR igraca koji nisu nikad nastupili za argentinu, a ne pozvace SVE igrace koji nikad nisu nastupili. Tako je bilo price i protiv meksika prvi put kad smo igrali, pa fora drugi tim meksika ce igrati ovo ono na kraju su svi bili tu. FIFIN je termin tako da moraju biti, i ako ne budu bolje za nas pobjedit ih i vozdra. Skocit par mjesta na fifinoj listi, zabetonirat to mjesto nosioca za EP 2016 i sta nas boli krc hocel ko igrati ili ne. Sta imamo vise mi stedit igrace ne treba dzeku zvat, ne treba ovog, ne treba onog. Plasirali smo se ba, sta ih imas stedit.
Nemojte biti naivni - ovu takozvanu B reprezentaciju (A sa ubacivanjima) ce biti gore dobiti nego A - jer tu je u igri popunjavanje liste igrace koji ce iz Argentine ici na svjetsko prvenstvo. Ti koji budu igrali protiv nas ima da preoru teren, da se dokazu maksimalno selektoru nebili ih ovaj ubacio u A reprezentaciju.
Ma ko će ga znat Rusima, možda neće da rizikuju s prijateljskim, prema FIFA ranking simulatoru, ako mi odigramo nerješeno s Argentinom gubimo 17 poena (!!!), sa 925 na 908, a Argentina 3. na listi, pa sad skontaj koga izabrat za prijateljsku da bi bio siguran da ćeš napredovat na listi
Rusi su domaćini sljedećeg svjetskog, možda im je Blatter dohaberio tajnu special pota, na stranici ruskog saveza i FIFA nema (još) najavljenih prijateljskih Rusije za novembar
Ribery: BiH je reprezentacija koja `gine´na terenu
Franck Ribery, jedan od najboljih nogometaša današnjice, član prvaka Bundeslige Bayerna iz Minhena i Francuske reprezentacije, u razgovoru za Anadoliju poželio je Zmajevima puno sreće u Brazilu.
"Volim gledati reprezentacije koje igraju srcem, koje 'ginu' na terenu, volim gledati igrače koji igraju za navijače, za svoju državu. Takva je reprezentacija BiH. On je odlučna i zasluženo se plasirala na Svjetsko prvenstvo (SP). Za BiH nastupa nekoliko odličnih igrača i ja im želim puno sreće u Brazilu", rekao je slavni nogometaš za Anadoliju.
Ribery je kazao da je njegov favorit na SP-u u Brazilu reprezentacija Njemačke.
Osvrćući se na duel baraža između Hrvatske i Islanda, slavni nogometaš je naglasio da ne poznaje dovoljno islandsku selekciju, ali da je hrvatska "snažna i velika nogometna nacija".
"Imaju tim koji je odlično tehnički potkovan. Mislim da su favoriti i da će se plasirati na SP. Moj prijatelj Mario Mandžukić snažno želi da igra na SP, kao i ja", istakao je Ribery.
Podsjetio je da će reprezentacija njegove zemlje, Francuske, igrati protiv Ukrajine, također, u baražu.
'"Bit će to težak i komplicirat meč. Vjerujem da ćemo uspjeti pobijediti snažnu reprezentaciju Francuske. Ja želim svojim trofejima dodati i ''Zlatnu loptu'', a ne mogu je osvojiti bez odlaska na SP", odgovorio je Ribery.