uglavnomja wrote:jaro, ja se ne petljam u ono sto ne znam, izvalciti hadise i ajete od nekih likova sto su mozda zivjeli prije 1500 godina, i cije je rijeci neko mozda zapisao, i to mozda tacno zapisao i te su rijeci kao do danas ostale u izvornom obliku i ocekivati da se neko ponasa po tim rijecima

.... niti znam niti me zanima, zivim u 21. vijeku.
ali znam sta je monopol, sta je otimanje para i to u njagorem trenutku necijeg zivota, sta je bescutnost, bezosjecajnost, ... parazitizam.
nijedan bog nije rekao placajte mojim namjesnicima na zemlji moje "usluge", zna se ko je to govorio, robovlasnici, imperatori, feudalci, ...
a fakat par likova koji su stalno na istom fonu su totalna antipropagnda vjeri.
a ti si lik koji je ipak malo vise (ili puno) vise iznad intelektualnog nivoa ovih 5-6 dezurnih branioca

vjere.
da ti iskreno kažem ne bih ja ovdje ni ulazio nikako u raspravu i bolje da sam i sad izbjegao ovu dvojicu hobita, ali jedan mi postavio pristojno pitanje, pa iako sam znao da je uvod u provokaciju, nisam htio ispasti papak i da ne odgovorim..
a uključio sam se jer je ovaj drugi hobit došao da nam ukaže kako je onaj jedan lik koji se ispromašivao totalno u svim segmentima navodno jedini u pravu i on njegovo postove potpisuje naslijepo..to možeš samo sebi i nikome više, a na forumu i u životu nekad se stidiš svojih postova i postupaka, jer godinama se stiče iskustvo i korigira i prilagođava mišljenje, pa se treba mijenjati..ali sve bih to prešutio da on nije naveo ajet u kojem kaže da su oni "nevjernici i licemjeri", a na kraju ispade da je on licemjer, jer ne smije da jasno identifikuje na koga se to odnosilo, na pojedine forumaše ili na rukovodstvo IZ..
a osim toga nisam ja neko ko će braniti sadašnje, a posebno ne prijašnje rukovodstvo IZ..prve, jer moraju pokazati da su značajno drugačiji, a druge jer se ja slažem sa ovim tvojim dijelom:
ali znam sta je monopol, sta je otimanje para i to u njagorem trenutku necijeg zivota, sta je bescutnost, bezosjecajnost, ... parazitizam.
a opet posebno ne bih ih branio, jer se ovdje radi o dženazi, a to je jedan od propisa i obreda sa najviše novotarija među bosanskim muslimanima, a mnoge današnje prisutne uvela je IZ radi sebe..
ali ja sam čovjek koji je dio IZ, plaćam dvije članarine, i medžlisu rođenja i medžlisu prebivališta, ali ja pravim razliku između onoga što jeste IZ u svojoj suštini i između rukovodstva onoga što danas javno manifestuju oni koji platu primaju u IZ..boriću se da IZ živi i preživi, ali korov koja se nakupila unutra može se očistiti samo bagerom..
iako ga volim i navijao sam za njega, već nisam zadovoljan sa tempom koji je postavio..previše pokušava na lijep način da završi, a u pojedine medžlise je dosad trebao uvesti one firme za dezinfekciju i deratizaciju..