Koji opet prolaze isti proces.insomnia78 wrote:Oficiri rijetko kad treniraju regrute, za to sluze narednici i kaplari, koji su podoficiriHrulj wrote:Bez fakulteta ne mozes biti oficir. A oficiri su ti koji te treniraju.Bodkin wrote:aha, isto je tosef u privatnoj firmi koji je propisao krv i pozavrsavao skole u poredjenju sa nekim domacim poltronom koji je u stranci i zato dobio da vodi regrute
Zao mi je djecace. I oni su krv i tintu pisali da dodju gdje jesu.
Prvo fakultet pa trening, pa godine rada.
Previse ti americkih filmova gledas
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk now Free
Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- Hrulj
#401 Re: Odg: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- insomnia78
#402 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
De ba ako si sluzio vojsku imo si se prilike uvjeriti kakvi ljudi postaju kaplari, ni narednici nisu nista bolji.
Da se razumijemo, bio sam u vojsci, cak sta vise dobrovoljno, i sto se mene tice trebala je ostati
Al sad praviti od toga neko savrsenstvo, pricati o "stvaranju covjeka" je malo smjesno.
Mnogi su na ovoj temi a i inace hvalili JNA sistem u ciju covjecnost i strucnost smo se imali prilike uvjeriti.
Jbt skoro svi sa nase strane su imali zavrsenu makar pjesadijsku JNA obuku pa kad poce rat opet su bili izgubljeni i iznosili, i nazalost, izvodili planove i akcije koje nemaju nikakve veze sa zdravom pameti a kamoli.sa vojnom doktrinom.
Ipak sam za vracanje vojnog roka
Da se razumijemo, bio sam u vojsci, cak sta vise dobrovoljno, i sto se mene tice trebala je ostati
Al sad praviti od toga neko savrsenstvo, pricati o "stvaranju covjeka" je malo smjesno.
Mnogi su na ovoj temi a i inace hvalili JNA sistem u ciju covjecnost i strucnost smo se imali prilike uvjeriti.
Jbt skoro svi sa nase strane su imali zavrsenu makar pjesadijsku JNA obuku pa kad poce rat opet su bili izgubljeni i iznosili, i nazalost, izvodili planove i akcije koje nemaju nikakve veze sa zdravom pameti a kamoli.sa vojnom doktrinom.
Ipak sam za vracanje vojnog roka
-
detroit-mercy
#403 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNA
i koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
Cuj onog, borilacke vjestine
, bajoneti i tako to
.
Cuj onog, borilacke vjestine
-
detroit-mercy
#404 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Prvo odgovori koji rod si bio u JNA i sta si radio tokom rata u BIH da bi mogli dalje da nastavljamo konverzacijuakcid wrote:Svaka vojska ima dio obuke za osposobljavanje preživljavanja u posebnim situacijama. Ali, preživljavanje nije bit vojske, ne pišem o tome, već o njenom uvođenju vojnika - čovjeka u raznorazne životne situacije. Čitaj bolje, ne jurcaj sagnute glavedetroit-mercy wrote:A to ti bio u Navy Seals pa ucio vjestine prezivljavanjaakcid wrote:
Ne radi se o pukoj obuci nečega, rukovanja oružjem ili sl., već o uvođenju u raznorazne životne situacije, vještine preživljavanja, itd. Ako si kloc u vojsci, kloc si i u civilu..
Btw, o kojoj vojsci pricamo JNA ili nekoj drugoj.
- Hrulj
#405 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Borba ublizu se takodjer obucavadetroit-mercy wrote:Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNAi koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
Cuj onog, borilacke vjestine, bajoneti i tako to
.
- Ramzess Veliki
#406 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
De ba ... kako ne igra ulogu ... zavisi od vjetra. Ja sam u Japanu onomad pucao u koalu (bila je sezona i imao sam dozvolu ...korisnik101 wrote: PS.
Vjetar ti nista ne znaci ako pucas na udaljenost manje od 1km. A pogotovo ako kalashom posprejas 30 metaka u minuti.
-
radostan dan
#407 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
-
detroit-mercy
#408 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Borba ublizu se takodjer obucavaHrulj wrote:detroit-mercy wrote:Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNAi koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
.
Najbolji pokazatelj, prosli rat
Ili jos bolje, koliko je procentata vojnika imalo blizak kontak sa vojnicima one anamo strane
- Hrulj
#409 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Hahadetroit-mercy wrote:Borba ublizu se takodjer obucavaHrulj wrote:detroit-mercy wrote:Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNAi koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
.
[/quote
Najbolji pokazatelj, prosli rat, koliko je bilo slucajeva borbe u blizu sa bajonetima
.
Ili jos bolje, koliko je procentata vojnika imalo blizak kontak sa vojnicima one anamo strane.
Ma koliko je ljudi pogodjeno u 4 rebro
Hajmo skinut pancir sa tog mjesta.
Mozda nosati i resetkaste sljemove, ta ionako ne bi ostao ziv da ga kakva gelercina spuca.
I PVO ukinut, mislim, koliko cesto se koristi avijacija na balkanu.
Ne treba ni trening na AT oruzjima, mislim, koliko cesto je netko od nas imao priliku gadjati tenk sa tim cudom.
Ili medicinare u vojsci, pah, koga su oni spasili. Ako moze ziv do bolnice dobar je ako ne moze ionako ne bi prezivio jel tak.
- saibaba
#410 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
U ratu nije problem sto neko nije znao pucat iz puske neko sto se bjezi kad zapuca ....
-
detroit-mercy
#411 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Za tebe isto pitanje, gdje si sluzio vojsku i u kojoj jedinici si bio u ArmijiHrulj wrote:Hahadetroit-mercy wrote:Borba ublizu se takodjer obucavaHrulj wrote:[/quote
Najbolji pokazatelj, prosli rat, koliko je bilo slucajeva borbe u blizu sa bajonetima
.
Ili jos bolje, koliko je procentata vojnika imalo blizak kontak sa vojnicima one anamo strane.
Mozda nosati i resetkaste sljemove, ta ionako ne bi ostao ziv da ga kakva gelercina spuca.
Ne treba ni trening na AT oruzjima, mislim, koliko cesto je netko od nas imao priliku gadjati tenk sa tim cudom.
Ili medicinare u vojsci, pah, koga su oni spasili. Ako moze ziv do bolnice dobar je ako ne moze ionako ne bi prezivio jel tak.
![]()
- Hrulj
#412 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
41 motorizovana u mostarudetroit-mercy wrote:Za tebe isto pitanje, gdje si sluzio vojsku i u kojoj jedinici si bio u ArmijiHrulj wrote:
Haha
![]()
?
-
TheMule
#413 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ne prducajdetroit-mercy wrote:Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNAi koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
.
- Gojeni H
#414 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
A gdje si frajeru ti bio kad je bilo najteze?detroit-mercy wrote: Za tebe isto pitanje, gdje si sluzio vojsku i u kojoj jedinici si bio u Armiji?
Suti ba, zavali se i citaj ... taman je pocelo bivat' zanimljivo.
- Ramzess Veliki
#415 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Obučava se ali samo za jedinice za posebne namjene. U vojnim rodovima najviše se tome obučava vojna policija da mogu fatat' vojnike koji preko ograde zbrišu u kafanu da se naljuštre. U jedinicama posebne namjene uče se kako izbjeći zarobljavanje, a generalno za blisku borbu se koristi pištolj, poluautomatski ili automatski, odnosno kratke cijevi. I osnova obuke je - ako ti nestane metaka - bježi.Hrulj wrote:Borba ublizu se takodjer obucavadetroit-mercy wrote:Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNAi koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
.
- Hrulj
#416 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ramzess Veliki wrote:Obučava se ali samo za jedinice za posebne namjene. U vojnim rodovima najviše se tome obučava vojna policija da mogu fatat' vojnike koji preko ograde zbrišu u kafanu da se naljuštre. U jedinicama posebne namjene uče se kako izbjeći zarobljavanje, a generalno za blisku borbu se koristi pištolj, poluautomatski ili automatski, odnosno kratke cijevi. I osnova obuke je - ako ti nestane metaka - bježi.Hrulj wrote:Borba ublizu se takodjer obucavadetroit-mercy wrote:Od ovih sto raspravljaju na ovoj temi, interesuje me samo koliko je njih sluzilo JNAi koliko njih je bilo u Armiji a koliko njih zasniva svoje misljenje na ratnim filmovima
.
.
Obucava se svima samo sa razlicitim intenzitetom. Nece sve uciti kung fu i karate
Bajonet, lopatica, i ako si bez toga gdje da udaris.
Moze zavaljat ako si zarobljen, s obzirom koji je tretman zarobljenika ratnih na balkanu od strane komsija sa istoka.
- ultima_palabra
#417 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ovdje sve pukovnici haman 
-
Bodkin
#418 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
sigurno mi brkati kaplari sa srednjom skolom ne odgovaraju da na meni komplekse lijece. od mene mrs. a ti mi reci da gulim, visis po forumu kad nisi u banovicima ( sto je rjetko). ja indijanac zaradjujem od 17 i to tako sto su me stari i stara verbalno sakom u glavu zavalili i rekli sine kreten i parazit neces bit. imas ruke i mozak i zaradi sebi i postani covjek. onda su me nogom nabili vani da studiram i tako se formira licnost. fol bi ti za 2 mjeseca nekoga naucio da bude muskaracHrulj wrote:Treba ti fakultet, treba ti godina obuke, te vrhunska sprema da bi bio oficirBodkin wrote:Jesu jesu, pogotovo kod nas.godine kojeg rada? Pusti tu pricu ba, ako ne mozes ti od svog malog napraviti covjeka ima onih koji mogu
Nego priznaj, ne bi vama nitko valjao ni da bog sam sidje da vas trenira, vama je samo da gulite pare od roditelja, da napijete blesu i tumbalege
nije potreban vojni rok jer i ovi sto su iza rata bili u vojsci nisu nsta bolji iako su je prosli. sistem je truo i tu je problem, pa bila to vojska ili okruzenje u kojem se odrastayoda82 wrote:
Nekažem ja da nema momaka koji se znaju starati o sebi, a gledajući današnju omladinu većina ne zna. I zbog te većine mislim da je potreban obavezni vojni rok.
- Hrulj
#419 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Otkud znas da je brkat? Jesi ti se ikada zapitao mili decko, sta je muskarac bez brkovaBodkin wrote:sigurno mi brkati kaplari sa srednjom skolom ne odgovaraju da na meni komplekse lijece. od mene mrs. a ti mi reci da gulim, visis po forumu kad nisi u banovicima ( sto je rjetko). ja indijanac zaradjujem od 17 i to tako sto su me stari i stara verbalno sakom u glavu zavalili i rekli sine kreten i parazit neces bit. imas ruke i mozak i zaradi sebi i postani covjek. onda su me nogom nabili vani da studiram i tako se formira licnost. fol bi ti za 2 mjeseca nekoga naucio da bude muskaracHrulj wrote:Treba ti fakultet, treba ti godina obuke, te vrhunska sprema da bi bio oficirBodkin wrote:Jesu jesu, pogotovo kod nas.godine kojeg rada? Pusti tu pricu ba, ako ne mozes ti od svog malog napraviti covjeka ima onih koji mogu
Nego priznaj, ne bi vama nitko valjao ni da bog sam sidje da vas trenira, vama je samo da gulite pare od roditelja, da napijete blesu i tumbalegesta kazes, vrhunska sprema i godine obuke kod nasih vojnika
![]()
nije potreban vojni rok jer i ovi sto su iza rata bili u vojsci nisu nsta bolji iako su je prosli. sistem je truo i tu je problem, pa bila to vojska ili okruzenje u kojem se odrastayoda82 wrote:
Nekažem ja da nema momaka koji se znaju starati o sebi, a gledajući današnju omladinu većina ne zna. I zbog te većine mislim da je potreban obavezni vojni rok.
I sta me mrskas, jesi zdravo ti
-
Bodkin
#420 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
mrskam te brkate, a ne tebeHrulj wrote:
Otkud znas da je brkat? Jesi ti se ikada zapitao mili decko, sta je muskarac bez brkova![]()
I sta me mrskas, jesi zdravo ti
- Hrulj
#421 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Opet ti i srednja skola. A sad ti rekao da mora imati fakultet.Bodkin wrote:mrskam te brkate, a ne tebeHrulj wrote:
Otkud znas da je brkat? Jesi ti se ikada zapitao mili decko, sta je muskarac bez brkova![]()
I sta me mrskas, jesi zdravo timuskarac bez brkova je isto sto i muskarac sa brkovima. uglavnom nema izivljavanja od strane retardiranih stranackih poltrona sa srednjom skolom
A ti se uhvatio jednog te istog.
Hocemo akademike kruga 99 pozvati da te obuce, ili da kloniramo ajstajna, mozda te on zadovolji intelektualno
-
Bodkin
#422 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
da, ti akademici bi mozda i stvorili neki autoritet pa bi nesto i naucio. aha, fakultet iz travnika ili staHrulj wrote:Opet ti i srednja skola. A sad ti rekao da mora imati fakultet.Bodkin wrote:mrskam te brkate, a ne tebeHrulj wrote:
I sta me mrskas, jesi zdravo timuskarac bez brkova je isto sto i muskarac sa brkovima. uglavnom nema izivljavanja od strane retardiranih stranackih poltrona sa srednjom skolom
A ti se uhvatio jednog te istog.
Hocemo akademike kruga 99 pozvati da te obuce, ili da kloniramo ajstajna, mozda te on zadovolji intelektualno
-
TheMule
#423 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
IMa dosta ovih inteligentnih kojim niko ne moze naredjivati, svi emancipovani ko zene
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#424 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ultima_palabra wrote:Ovdje sve pukovnici haman
lijepa legija stranaca
vojska je za hoštaplere, kriminalce, ubice, manijake itd itd...poštHen i dobar insan neJma tu šHa da traži...
- sinuhe
#425 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Vjerovatno ce BiH i biti prva drzava bez vojske. U Bosni sve posten i dobar insanvojska je za hoštaplere, kriminalce, ubice, manijake itd itd...poštHen i dobar insan neJma tu šHa da traži...
Opet svi budale a mi pametni
Rezultate te politike cemo vidjeti sad kad se mudzahedini vrate iz Sirije pa proglase emirat u Zavidovicima