DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
-
amko761
#401 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Mogu ali turistički 3 mjeseca i noga u dupe 
-
RATM56
#402 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
salihh wrote:da si manje gledao partizanske filmove, a vise citao historijske fakte, srbi su fino postovali zakone treceg rajha u, beogradu recimo... fakt je da u vrijeme okupacije beograda, sve do operacija oslobodjenja, u beogradu nije poginuo NI JEDAN vojnik vermahta...RATM56 wrote:...
Da, po osnovu svih okupatora, u čemu je problem? Srbija je u WW2 bila deo Trećeg Rajha pa su eto po tebi i njihovi zakoni morali se poštovati.
i ne moze se porediti okupacija u 20 vijeku s onima iz 15 vijeka... osim toga, osmansko carstvo je bilo multinacionalno i srbi su imali odlicne uvjete da se razvijaju u okviru osmanskog carstva, sto su i cinili...
Ne razumem, koga briga što je Osmansko carstvo bilo ovakvo ili onakvo? Ako neka tvorevina nema potrebni legitimitet na teritoriji kojom upravlja, ona je okupatorska. Pa da je najkrasnija na planeti, okupatorska je. Takođe, nije tačno da su imali sve uslove. Eto recimo, među pravoslavcima Grci su bili debelo privilegovani u odnosu na ostale
To bi trebalo da stoji i u udžbenicima iz historije Bosne. Turci su 1463. OKUPIRALI Bosnu lišivši života Stjepana Tomaševića, poslednjeg kralja.
Srbi inače nisu živeli samo u Beogradu. I na teritoriji Srbije je podignut ustanak, a Srbi Srbije su bili pacifikovani nemačkim represalijama, pa su ustanici bili prinuđeni preći u Bosnu. No to sve nema veze sa diskusijom.
Last edited by RATM56 on 21/08/2013 00:02, edited 1 time in total.
-
amko761
#403 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa da, to je bila šansa koja se pruža jednom u živutu.Rux wrote:Moj Amko, pitanje hoce li nam dati maketi odavde. Mislim da su se jednom zeznuli.... Nece drugi put
Koju ja propustih
-
Rux
#404 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
x

Last edited by Rux on 29/06/2020 22:00, edited 1 time in total.
-
salihh
#405 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
bolje tebi noga u dupe nego meni ratamko761 wrote:Mogu ali turistički 3 mjeseca i noga u dupe
-
salihh
#406 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
i tako ti pacificirani srbi dodju u bosnu da kolju bosnjake, jerbo je shvaba dobro naoruzan, a ovi turci im ostali duzni... pa kako tada, tako i prije nekoliko godina...RATM56 wrote:salihh wrote:da si manje gledao partizanske filmove, a vise citao historijske fakte, srbi su fino postovali zakone treceg rajha u, beogradu recimo... fakt je da u vrijeme okupacije beograda, sve do operacija oslobodjenja, u beogradu nije poginuo NI JEDAN vojnik vermahta...RATM56 wrote:...
Da, po osnovu svih okupatora, u čemu je problem? Srbija je u WW2 bila deo Trećeg Rajha pa su eto po tebi i njihovi zakoni morali se poštovati.
i ne moze se porediti okupacija u 20 vijeku s onima iz 15 vijeka... osim toga, osmansko carstvo je bilo multinacionalno i srbi su imali odlicne uvjete da se razvijaju u okviru osmanskog carstva, sto su i cinili...
Ne razumem, koga briga što je Osmansko carstvo bilo ovakvo ili onakvo? Ako neka tvorevina nema potrebni legitimitet na teritoriji kojom upravlja, ona je okupatorska. Pa da je najkrasnija na planeti, okupatorska je. Takođe, nije tačno da su imali sve uslove. Eto recimo, među pravoslavcima Grci su bili debelo privilegovani u odnosu na ostale
To bi trebalo da stoji i u udžbenicima iz historije Bosne. Turci su 1463. OKUPIRALI Bosnu lišivši života Stjepana Tomaševića, poslednjeg kralja.
Srbi inače nisu živeli samo u Beogradu. I na teritoriji Srbije je podignut ustanak, a Srbi Srbije su bili pacifikovani nemačkim represalijama, pa su ustanici bili prinuđeni preći u Bosnu. No to sve nema veze sa diskusijom.
'alal vera, pacificirani
-
Krushna mrva
#407 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
A gdje su ti Neum, Banjaluka?Hajvan wrote:zašto od Jablanice??amko761 wrote:Pa šta je ratnici, jeste li počeli rat više? Jel iko otišao u Bratunac i pokazao tu silu više?
Hrabri smo samo po forumima po internetima a? I od Jablanice do Tuzle.
Nisam ni očekivao drugačije
A gdje su Blagaj, Mostar? Gradačac?
ofo ono
koje maliciozno dokidanje teritorije
- šrilančananin
#408 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Rux wrote:Ja mislim da srbi trebaju da napadnu tursku brate... Mi ispadamo kao neki posrednici![]()
Dosta nam je ovih gluposti
Da napadnu, pa vidiš da žele igrati medjusobno nogomet ,Srbija protiv Srpske, to je velika mogućnost da i Srbi pobjede.?
-
Krushna mrva
#409 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Nece se desiti. "Tvrda" prica moze da pomogne, ali ako je je stalno i bezveze koristis onda raja oguglaju na njusalihh wrote:mrvo, ali ovdje se ne radi o "nicemu"... nagraditi genocid i ukrasti dio bosne nece proci tek tako...Krushna mrva wrote:Nije moguc rat. Dobro je da ljudi mnogu vidjeti svu bijedu sukoba u Egiptu i Siriji, da ih podsjeti kakve se stvari mogu napraviti od nicega (jedina dobra stvar od tih ratova)
-
RATM56
#410 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
salihh wrote: i tako ti pacificirani srbi dodju u bosnu da kolju bosnjake, jerbo je shvaba dobro naoruzan, a ovi turci im ostali duzni... pa kako tada, tako i prije nekoliko godina...
'alal vera, pacificirani
Tebi se nešto pomešalo, partizani koji prelaze u Bosnu 1941./42. nisu klali Bošnjake.
- sarajlija_ba
#411 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Problem je što Srbi stalno nama naplaćuju ono što su im osmanlije radile po Srbiji.Rux wrote:Ja mislim da srbi trebaju da napadnu tursku brate... Mi ispadamo kao neki posrednici![]()
Naravno, ne smiju napasti Tursku jer bi ih pojela a Bošnjaka ima svega 2 miliona pa na njih im se može dići kad god požele.
To je poenta srpskog "junaštva".
-
Korisničkoime
#412 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Svašta se ovdje vala može pročitati ali hajd malo da okrenemo priču. Oni koji misle da ovdje rata neće biti ako se RS pokuša odcijepiti neka navedu zašto ga neće biti i zašto ga ne bi trebalo biti.
Za dijasporu ne mislimo mi iz BiH ništa loše ali postavite se malo i u naš položaj mi smo ovdje ako govorite o ratu onda morate da shvatite da govorite o ratu između nas i njih a da pri tome vas u tome nema. Nećete vi ratovati nego mi, nećete vi ginuti nego mi, nećete vi proći tu grozotu nego mi, sve je na nama. Zato nemojte nekome zamjeriti kada se iznervira kada upravo vi koje ništa od navedenih grozota neće snaći opravdavate rat. Bez obzira koliko bili u pravu a ja mislim da jeste kada tvrdite da je rat neminovan u slučaju odcjepljenja nama to uvijek dođe kao da našim qurcem gloginje mlatite.
Za dijasporu ne mislimo mi iz BiH ništa loše ali postavite se malo i u naš položaj mi smo ovdje ako govorite o ratu onda morate da shvatite da govorite o ratu između nas i njih a da pri tome vas u tome nema. Nećete vi ratovati nego mi, nećete vi ginuti nego mi, nećete vi proći tu grozotu nego mi, sve je na nama. Zato nemojte nekome zamjeriti kada se iznervira kada upravo vi koje ništa od navedenih grozota neće snaći opravdavate rat. Bez obzira koliko bili u pravu a ja mislim da jeste kada tvrdite da je rat neminovan u slučaju odcjepljenja nama to uvijek dođe kao da našim qurcem gloginje mlatite.
-
salihh
#413 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
kakvi bre partizani... zna se koja je bila srpska kraljeva vojska i garda... partizani su bili komunisti... doduse, dosta je ovih koljaca 43 i 44 i preslo u partizane, a dosta se, ko fol, uz nake svjedoke, okoristilo o spomenice NOB-e?RATM56 wrote:salihh wrote: i tako ti pacificirani srbi dodju u bosnu da kolju bosnjake, jerbo je shvaba dobro naoruzan, a ovi turci im ostali duzni... pa kako tada, tako i prije nekoliko godina...
'alal vera, pacificirani
Tebi se nešto pomešalo, partizani koji prelaze u Bosnu 1941./42. nisu klali Bošnjake.
-
salihh
#414 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
problem je sto osmanlije po srbiji nisu radili nista... ali, ama bas nistasarajlija_ba wrote:Problem je što Srbi stalno nama naplaćuju ono što su im osmanlije radile po Srbiji.Rux wrote:Ja mislim da srbi trebaju da napadnu tursku brate... Mi ispadamo kao neki posrednici![]()
Naravno, ne smiju napasti Tursku jer bi ih pojela a Bošnjaka ima svega 2 miliona pa na njih im se može dići kad god požele.
-
RATM56
#415 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Partizani su okupljali veliki broj Srba i upravo su partizani podigli ustanak u Srbiji 1941. Znaš ono, 7. juli i Žikica Jovanović Španac, nadam se da si čuo. Takođe, i četnici su nosili prefiks jugoslovenskisalihh wrote:kakvi bre partizani... zna se koja je bila srpska kraljeva vojska i garda... partizani su bili komunisti... doduse, dosta je ovih koljaca 43 i 44 i preslo u partizane, a dosta se, ko fol, uz nake svjedoke, okoristilo o spomenice NOB-e?RATM56 wrote:salihh wrote: i tako ti pacificirani srbi dodju u bosnu da kolju bosnjake, jerbo je shvaba dobro naoruzan, a ovi turci im ostali duzni... pa kako tada, tako i prije nekoliko godina...
'alal vera, pacificirani
- vivaldi
#416 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
rata nece biti jer ga ne moze biti zbog 1001 razlogaKorisničkoime wrote:Svašta se ovdje vala može pročitati ali hajd malo da okrenemo priču. Oni koji misle da ovdje rata neće biti ako se RS pokuša odcijepiti neka navedu zašto ga neće biti i zašto ga ne bi trebalo biti.
- sarajlija_ba
#417 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Jesu samo što to Srbi ne daju reći.salihh wrote:problem je sto osmanlije po srbiji nisu radili nista... ali, ama bas nistasarajlija_ba wrote:Problem je što Srbi stalno nama naplaćuju ono što su im osmanlije radile po Srbiji.Rux wrote:Ja mislim da srbi trebaju da napadnu tursku brate... Mi ispadamo kao neki posrednici![]()
Naučili su ih životu ali gusle i guslari su sve to sjebali kasnije...
- Hajvan
#418 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
??Krushna mrva wrote:A gdje su ti Neum, Banjaluka?Hajvan wrote:zašto od Jablanice??amko761 wrote:Pa šta je ratnici, jeste li počeli rat više? Jel iko otišao u Bratunac i pokazao tu silu više?
Hrabri smo samo po forumima po internetima a? I od Jablanice do Tuzle.
Nisam ni očekivao drugačije
A gdje su Blagaj, Mostar? Gradačac?
ofo ono
koje maliciozno dokidanje teritorije
koja Banjaluka- to je u po Bosne; misliš ipak Bosanska Gradiška, Bos. Kostajnica, Bos. Dubica i naravno Neum
- Hajvan
#419 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
nabroj barem 101, molim te.vivaldi wrote:rata nece biti jer ga ne moze biti zbog 1001 razlogaKorisničkoime wrote:Svašta se ovdje vala može pročitati ali hajd malo da okrenemo priču. Oni koji misle da ovdje rata neće biti ako se RS pokuša odcijepiti neka navedu zašto ga neće biti i zašto ga ne bi trebalo biti.
jednu nulu cemo izbaciti.
takođe, ako nisi u stanju nabrojati 101 razlog- nemoj niti da se trudiš.
-
amko761
#420 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
salihh wrote:bolje tebi noga u dupe nego meni ratamko761 wrote:Mogu ali turistički 3 mjeseca i noga u dupe
Ljepota
Eeee da je opet 92-a i rat...
Last edited by amko761 on 21/08/2013 00:25, edited 1 time in total.
- vivaldi
#421 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
haj ti nabroj 1 smislen zbog cega bi bilo a ja cu onda krenut redomHajvan wrote:nabroj barem 101, molim te.
jednu nulu cemo izbaciti.
takođe, ako nisi u stanju nabrojati 101 razlog- nemoj niti da se trudiš.
-
RATM56
#422 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Gle, niko te nije terao da pravdaš tursku okupaciju i odmazde. Nema sad mesta zgražavanju, na ovo četnikovanje u Bratuncu se ne odgovara na takav načinsarajlija_ba wrote:Problem je što Srbi stalno nama naplaćuju ono što su im osmanlije radile po Srbiji.Rux wrote:Ja mislim da srbi trebaju da napadnu tursku brate... Mi ispadamo kao neki posrednici![]()
-
baxul
#423 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ma daaaaa sve je to istoRATM56 wrote:Gle, niko te nije terao da pravdaš tursku okupaciju i odmazde. Nema sad mesta zgražavanju, na ovo četnikovanje u Bratuncu se ne odgovara na takav načinsarajlija_ba wrote:Problem je što Srbi stalno nama naplaćuju ono što su im osmanlije radile po Srbiji.Rux wrote:Ja mislim da srbi trebaju da napadnu tursku brate... Mi ispadamo kao neki posrednici![]()
-
salihh
#424 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
spanac je, vjerovatno, bio kozmopolita i komunista, taj se isao biti protiv njemackog okupatora... nedic i mihajlovic su bili srpska politika, nisu im svabe toliko smetale (mozda i jesu, ali jebiga imali su uniforme, puske i topove), ali zato turci oko drine nisu imali nicim da se brane... prava prilika za srpske junake... (valjda je jedini nacin za srpskog junaka da se bije s turcima da ima nekakve imaginarne turke za protivnike, jer s pravim turcima uglavnom ratovase kao vazali)RATM56 wrote:...
Partizani su okupljali veliki broj Srba i upravo su partizani podigli ustanak u Srbiji 1941. Znaš ono, 7. juli i Žikica Jovanović Španac, nadam se da si čuo. Takođe, i četnici su nosili prefiks jugoslovenski
-
RATM56
#425 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma ne, osmanlijska okupacija, danak u krvi i Ćele kula su vrhunska civilzacijska dostignuća koja je svako dužan poštovati.baxul wrote: ma daaaaa sve je to isto