Sirija

Locked
zagortenej

#401 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by zagortenej »

seksan wrote:
odesveuhonduras wrote:Ali najjače od svega mi je kad se Iran predstavlja nekim bastionom otpora američkom hegemonizmu, simbolom Palestine i bla, bla..

Arapi su vodili nekoliko ratova protiv Izraela, zijanili ih sve ali ih vodili, Iran nijedan. Arapi su održavali Palestinu na životu svojim parama decenijama dok se Iran sa svojom aureolom pravednika i vrlog zaštitnika interesa Palestine pojavio tek kad je Hamas došao na vlast u Gazi što je zbog opsesivnog straha od političkog islama MB-a zaljevske zemlje natjeralo da zavrnu pipu. I sad oni, fol neki i jedini čuvari Palestine :-) .

A da ne govorimo ko je najveći regionalni dobitnik američkih ratova u zadnjih 15-ak godina i ko je omogućio Iranu da počne sve agresivnije gurati svoj plan o iranskom polumjesecu na Bliskom Istoku. Razvališe im dvije komšijske države, obadvije sa antiiranskim režimima i pokloniše im Irak na pladnju te skinuše s grbače talibane na drugoj strani, a oni ko fol neki neprijatelji i protivnici. Jesu al na jezicima, kao i kroz čitavu historiju Irana kao "islamske" države :D

Nikad u historiji metka Iran nije opalio osim ako mu meta nisu bili muslimani.
raja ne konta da je sama gluma sto Amerika kofol napada iran za nuklerano oruzje. Raja to ne shvaca! raja ne konta da su Amerika i Iran itekako povezane!
kao njih dvojica:
Image
:lol:
Last edited by zagortenej on 08/08/2013 22:46, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#402 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by odesveuhonduras »

Pusti tu pricu Aisa r.a. Omer, ashabi itd.
Ti pusti, ja neću dok sam sposoban disati, pričati i tipkati. Ljubav prema tim ljudima je dio onoga što me čini onim što jesam i u mom srcu nema grama ljubavi prema onima koji ne vole njih. Niti onima koji vole one koji ne vole njih.

Saudijski kralj je čmar ali kad bih morao birati između njega i ajatollaha, znam koga bih izabrao.
Last edited by odesveuhonduras on 08/08/2013 22:49, edited 1 time in total.
seksan

#403 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

zagortenej wrote:
seksan wrote:
odesveuhonduras wrote:Ali najjače od svega mi je kad se Iran predstavlja nekim bastionom otpora američkom hegemonizmu, simbolom Palestine i bla, bla..

Arapi su vodili nekoliko ratova protiv Izraela, zijanili ih sve ali ih vodili, Iran nijedan. Arapi su održavali Palestinu na životu svojim parama decenijama dok se Iran sa svojom aureolom pravednika i vrlog zaštitnika interesa Palestine pojavio tek kad je Hamas došao na vlast u Gazi što je zbog opsesivnog straha od političkog islama MB-a zaljevske zemlje natjeralo da zavrnu pipu. I sad oni, fol neki i jedini čuvari Palestine :-) .

A da ne govorimo ko je najveći regionalni dobitnik američkih ratova u zadnjih 15-ak godina i ko je omogućio Iranu da počne sve agresivnije gurati svoj plan o iranskom polumjesecu na Bliskom Istoku. Razvališe im dvije komšijske države, obadvije sa antiiranskim režimima i pokloniše im Irak na pladnju te skinuše s grbače talibane na drugoj strani, a oni ko fol neki neprijatelji i protivnici. Jesu al na jezicima, kao i kroz čitavu historiju Irana kao "islamske" države :D

Nikad u historiji metka Iran nije opalio osim ako mu meta nisu bili muslimani.
raja ne konta da je sama gluma sto Amerika kofol napada iran za nuklerano oruzje. Raja to ne shvaca! raja ne konta da su Amerika i Iran itekako povezane!
kao njih dvojica:
Image
ah znam to kada su ga s cipelom gadjali :D . slika prije svetog cina ganjanja cipelom il papucom, sta ono bi?
seksan

#404 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

odesveuhonduras wrote:
Ti pusti, ja neću dok sam sposoban disati, pričati i tipkati. Ljubav prema tim ljudima je dio onoga što me čini onim što jesam i u mom srcu nema grama ljubavi prema onima koji ne vole njih. Niti onima koji vole one koji ne vole njih.

Saudijski kralj je čmar ali kad bih morao birati između njega i ajatollaha, znam koga bih izabrao.
To je taktika šija. Njihova filozija kada ih neko kori onda dodju i kazu ah ima gori od mene! I onda kada bi covjek birao izmedju dva zla , naravno da bi birao manje nego ovo vece. :thumbup: makar ovaj nije ucinio prekrsaj niti sirk sto se slikao sa Bushom!
zagortenej

#405 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by zagortenej »

seksan wrote:
kao njih dvojica:
Image
ah znam to kada su ga s cipelom gadjali :D . slika prije svetog cina ganjanja cipelom il papucom, sta ono bi?
ovo je slikano u dvorištu Bijele kuće (u Americi se nalazi), a cipelom su ga gađali u Bagdadu (to je u Iraku)
jeza u ledja

#406 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by jeza u ledja »

Otvorite si temu na pdfu Religija pa palamudite o tome dok se boje ne rastope.
Herr Flick

#407 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

zagortenej wrote:
seksan wrote:
kao njih dvojica:
Image
ovo je slikano u dvorištu Bijele kuće (u Americi se nalazi), a cipelom su ga gađali u Bagdadu (to je u Iraku)
Image
zagortenej

#408 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by zagortenej »

seksan wrote:
odesveuhonduras wrote:

To je taktika šija. Njihova filozija kada ih neko kori onda dodju i kazu ah ima gori od mene! I onda kada bi covjek birao izmedju dva zla , naravno da bi birao manje nego ovo vece. :thumbup: makar ovaj nije ucinio prekrsaj niti sirk sto se slikao sa Bushom!
hahahha, uvijek ćete opravdanje za svoje postupke. kad budete sa dedžalom, reći ćete da treba tako, jer je on protiv šija :lol:
mmaar

#409 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

jeza u ledja wrote: Sta predstavlja Hezbolah u tom tvom "medjunarodnom pravu''?
Kad bi bio toliki cinik, pitao bi te da li isto ono sto cionisticki rezim koji je ulijetao i ulijece u sve do jedne od zemalja koje ga okruzuju i kaze da to cini da bi se zastitio, s tim da cionisticki rezim pocesto zna odvaliti i pogolem komad teritorije i sprziti sve pred sobom, ukljucujuci i civile, zene, djecu, svu civilnu infrastrukturu, a o stvarnim motivima i da ne govorimo, kao ni o razlici da se ucesce Hezbolaha u borbi protiv cionistickih terorista u Siriji vodi iskljucvo sa odobrenjem sirijske drzave, sto ce opet reci, potpuno legalno po medjunarodnom pravu.
mmaar

#410 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

zagortenej wrote: hahahha, uvijek ćete opravdanje za svoje postupke. kad budete sa dedžalom, reći ćete da treba tako, jer je on protiv šija :lol:
Sa njim vec jesu, jos od 18 stoljeca.
Challenger__

#411 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

Kremlj odjebao ponudu S. Arabije: LINK
tesanj

#412 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by tesanj »

seksan wrote:
odesveuhonduras wrote:

Allo, Bosnjak sam, dzematlija, sunit, praktikujem vjeru kako su me roditelji naucili, a ti mene svrsta u sije. Nikad u zivotu ni vidio ni pricao sa sitima.
zagortenej

#413 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by zagortenej »

mmaar wrote:
zagortenej wrote: hahahha, uvijek ćete opravdanje za svoje postupke. kad budete sa dedžalom, reći ćete da treba tako, jer je on protiv šija :lol:
:thumbup:
Challenger__

#414 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

zagortenej wrote:
mmaar wrote:
jeza u ledja

#415 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by jeza u ledja »

mmaar wrote:
Kad bi bio toliki cinik, pitao bi te da li isto ono sto cionisticki rezim koji je ulijetao i ulijece u sve do jedne od zemalja koje ga okruzuju i kaze da to cini da bi se zastitio, s tim da cionisticki rezim pocesto zna odvaliti i pogolem komad teritorije i sprziti sve pred sobom, ukljucujuci i civile, zene, djecu, svu civilnu infrastrukturu, a o stvarnim motivima i da ne govorimo, kao ni o razlici da se ucesce Hezbolaha u borbi protiv cionistickih terorista u Siriji vodi iskljucvo sa odobrenjem sirijske drzave, sto ce opet reci, potpuno legalno po medjunarodnom pravu.
Daj molim te ne nasmijavaj me.
mmaar

#416 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:Kremlj odjebao ponudu S. Arabije: LINK
Sifilis-family :D su mislili da je cijeli svijet londonski kupleraj ili saka bosanskih sitnih sicardjija spremnih prodati dusu za petrodolar, ali gadno su se presli :lol:
Challenger__

#417 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

- Ja ne znam u kojoj dimeniziji žive ovi - hajmo ih nazvati - prosaudijski komentatori, ali kako stoji stvar, najbolje će kolegama forumašima pokazati beskrajna virtuelna ljubav znamenitih izraelskih tviteraša i "FSA" virtuelaca, kao kod famoznog Mossadovca Rami al-Lolah

Isti je objavio ovu mapu dejstava izraelskih snaga po Siriji, po pozicijama SAA, dabome:

Image

Izrael i teroristi su dva oka u istoj glavi.
Ili, jedno oko u dvije glave.
Last edited by Challenger__ on 08/08/2013 23:20, edited 2 times in total.
mmaar

#418 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

jeza u ledja wrote:
mmaar wrote:
Daj molim te ne nasmijavaj me.
Kada sam odlucio da ti odgovorim, napisao sam da sam svjestan da je uzalud i da ne odgovaram zbog tebe, vec zbog drugih, tako da ni moja ocekivanja nekog smislenog odgovora nisu postojala.
tesanj

#419 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by tesanj »

Jez... sta predstavlja Izrael u tom tvom "medunarodnom pravu"?
mmaar

#420 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

tesanj wrote:Jez... sta predstavlja Izrael u tom tvom "medunarodnom pravu"?
Dodao bih, mada kao sto rekoh ne ocekujem odgovor, i oni koji ga naoruzavaju, usmjeravaju i politicki i na svaki drugi nacin bezuslovno podrzavaju.
Challenger__

#421 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

Šta misli, pokazao je činjenicom da je sam pojam međunarodnog prava stavio pod znak navodnika.
jeza u ledja

#422 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by jeza u ledja »

Nisam ja spominjao medjunarodno pravo.

Po mmarovom, jedna vlast u drzavi, nebitno na koji je nacin dosla do vlasti, ima pravo da apsolutno svim sredstvima i uz pomoc bilo koje druge drzave ili organizacije brani svoj opstanak, a opozicija koja zeli skinuti tu vlast, ma kako dobre njihove namjere bile, nema legitimnost primati bilo kakvu pomoc od bilo koga iz vana.
To je ta....logika medjunarodnog prava. :oops:
mmaar

#423 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

jeza u ledja wrote:
Nisam ja spominjao medjunarodno pravo.

Po mmarovom, jedna vlast u drzavi, nebitno na koji je nacin dosla do vlasti, ima pravo da apsolutno svim sredstvima i uz pomoc bilo koje druge drzave ili organizacije brani svoj opstanak, a opozicija koja zeli skinuti tu vlast, ma kako dobre njihove namjere bile, nema legitimnost primati bilo kakvu pomoc od bilo koga iz vana.
To je ta....logika medjunarodnog prava. :oops:
Kakva interpretacija :-) ali neka mu bude, cekamo jasan odgovor na pitanje sta predstavlja izrael u medjunarodnom pravu, kao i oni koji ga bezuslovno podrzavaju i omogucajaju mu da djeluje.
Challenger__

#424 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

Dakle, kada se sagleda šteta koja nastaje:

1. udarima izraelske vojske:

Image

2. i neprestanom invazijom cionističkih proxy pseudomudžahida,

dobijamo jasnu sliku sliku agresije na Siriju.
Challenger__

#425 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

mmaar wrote: Kakva interpretacija :-) ali neka mu bude, cekamo jasan odgovor na pitanje sta predstavlja izrael u medjunarodnom pravu, kao i oni koji ga bezuslovno podrzavaju i omogucajaju mu da djeluje.
Puno očekujete od njega... Nekada imam impresiju da je kolega Jež u stalnom strahu da će ga poklopiti dron, ako bude iole politički nekorektan.
Locked