Ona je dobila trajni ban.rasuta_riza wrote:Di nam je seksolog? Nešto je spominjala da drži i nojeve, pitao bih je koliko je kg mesa istog, bez zajebancije ovaj put, i gdje to plasira na tržište?
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- Havatar
#401 Re: Jadi nas nezaposlenih
-
rasuta_riza
#402 Re: Jadi nas nezaposlenih
Šteta, baš je bila zabavnaHavatar wrote:Ona je dobila trajni ban.rasuta_riza wrote:Di nam je seksolog? Nešto je spominjala da drži i nojeve, pitao bih je koliko je kg mesa istog, bez zajebancije ovaj put, i gdje to plasira na tržište?
-
certified_fascist
#403 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zbog čega?Havatar wrote:Ona je dobila trajni ban.rasuta_riza wrote:Di nam je seksolog? Nešto je spominjala da drži i nojeve, pitao bih je koliko je kg mesa istog, bez zajebancije ovaj put, i gdje to plasira na tržište?
- Havatar
#405 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zbog trolanjacertified_fascist wrote:Zbog čega?Havatar wrote:Ona je dobila trajni ban.rasuta_riza wrote:Di nam je seksolog? Nešto je spominjala da drži i nojeve, pitao bih je koliko je kg mesa istog, bez zajebancije ovaj put, i gdje to plasira na tržište?
-
blesava
#406 Re: Jadi nas nezaposlenih
Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
A u pitanju je privatna firma.
A na racun ovih sto nam kuckaju po vratima, cesto interno zbijamo sale. Eto toliko.
znaci samo i iskljucivo preporuka. I da sam i ja poslodavac, da imam vlastitu firmu, sigurno ne bih primila da mi radi neko ko mi je tako sa "ulice" dosao , o kome nemam pojma. Radije bih birala ljude od povjerenja, ljude sa preporukom nekog koga poznajem.
Bez obzira koliko neko bio uporan, prodoran i dzaba mu sve ako nema stelu. I zato ne serite vise da ljudi koji nemaju posau su nesposbni, nisu nesposobni vec jednostavno im niko nije dao priliku (čitaj nemaju stelu)
A na racun ovih sto nam kuckaju po vratima, cesto interno zbijamo sale. Eto toliko.
znaci samo i iskljucivo preporuka. I da sam i ja poslodavac, da imam vlastitu firmu, sigurno ne bih primila da mi radi neko ko mi je tako sa "ulice" dosao , o kome nemam pojma. Radije bih birala ljude od povjerenja, ljude sa preporukom nekog koga poznajem.
Bez obzira koliko neko bio uporan, prodoran i dzaba mu sve ako nema stelu. I zato ne serite vise da ljudi koji nemaju posau su nesposbni, nisu nesposobni vec jednostavno im niko nije dao priliku (čitaj nemaju stelu)
-
gidra
#407 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kako samo inteligentno od takvog kolekitva, kako ste samo jadni. Čovjek možda kulturno i uljudno dođe pita ima li kakvog posla što je i normalno na današnjem vaktu, a vi pametni mudroseri našli nekoga vrijeđati i ismijavati. Popišam ti se na kolektiv i na firmu.blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
EDIT: A šta reći za tebe pametnice. Mogu misliti kakva je to firma kad primaju takve kao ti. Ne znaš poslati ni mail. Evo ja se tebi smijem sada.
http://www.klix.ba/forum/pomoc-p8982230 ... 0#p8982230
-
blesava
#408 Re: Jadi nas nezaposlenih
gidra wrote:Kako samo inteligentno od takvog kolekitva, kako ste samo jadni. Čovjek možda kulturno i uljudno dođe pita ima li kakvog posla a vi pametni mudroseri našli nekoga vrijeđati i ismijavati. Popišam ti se na kolektiv i na firmu.blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
EDIT: A šta reći za tebe pametnice. Mogu misliti kakva je to firma kad primaju takve kao ti. Ne znaš poslati ni mail. Evo ja se tebi smijem sada.
nije u mom opisu posla da saljem takve e mailove, moj opis posla je mnogo zahtjevniji, a drugi salju takve i slicne e malove za mene.
A nikog mi ne ismijavamo, rekla sam interno. Necu sad nekog ko mi je pokucao na vrata ismijavati i izvrgnuti ruglu. Ali sale idu vise na racun nase firme i poslodavca, tipa : nece ovdje hljeba naci i sl (jer znamo kako stvari funkcionisu i znamo kako smo i sami tu dosli).
Jel sad shvatas poentu?
-
gidra
#409 Re: Jadi nas nezaposlenih
Đesi šefice nisam te prepoznao, dobra neka privatna firma kad imate ljude koji šalju samo mailove za tebe
. Pa to nema ni u državnim institucijama.
Jedina poenta je ta da si ti u tu privatnu firmu upala preko štele a ne svojom zaslugom i da u istu upadaju jedino ljudi sa šteleom.
Jedino veliko bravo za direktora i vlasnika firme.
Za vrijeđanje si fino rekla da zbijate interne šale na račun ljudi koji dođu i pitaju za posao.
To puno više govori o vama samima kakvi ste a ne o ljudima koji dolaze kako ti reče sa ulice bez preporuke.
Jedina poenta je ta da si ti u tu privatnu firmu upala preko štele a ne svojom zaslugom i da u istu upadaju jedino ljudi sa šteleom.
Jedino veliko bravo za direktora i vlasnika firme.
Za vrijeđanje si fino rekla da zbijate interne šale na račun ljudi koji dođu i pitaju za posao.
To puno više govori o vama samima kakvi ste a ne o ljudima koji dolaze kako ti reče sa ulice bez preporuke.
-
amko761
#410 Re: Jadi nas nezaposlenih
Šta je napadaš, nije ništa slagala. I mi se smijemo takvim jadama. Šta ću ti ja ako si se pronašao među takvima što obijaju pragove firmi.
Žali se upravi vodovoda.
Žali se upravi vodovoda.
-
gidra
-
Potočna pastrmka
#412 Re: Jadi nas nezaposlenih
Naša realnost je da se 95 % ljud zapošljava preko štele, ostalih 5 %, možda i manje imaju neku ludu sreću ili se dokažu diplomom i znanjem. I to je tako kako je. Moramo se naviknuti na to. Ispravljat krivu Drinu je malo teže.
-
Potočna pastrmka
#413 Re: Jadi nas nezaposlenih
Takodje se sve svodi i na onu Sit gladnom ne vjeruje ili Zaposlen nezaposlenom ne vjeruje. 
-
amko761
#414 Re: Jadi nas nezaposlenih
A balavac kojeg roditelji izdržavaju i nešto pametuje. Šta ti lupetaš sine? I ne vrijeđaj ni nju ni mene mali. Nađi si sličnu balavurdiju za zezanje. Poz.gidra wrote:Ti si se našao pametan i nazivati nekoga jadnim, nekoga ko dođe i pita za posao na današnjem vaktu. Ljudi se bore za sebe, ne traže milostinju već častan posao ako je moguće i zašto ih ismijavati onda? Kažeš fino nema posla i zdravo. To je sasvim normalna pojava u svijetu. Jedino vama ograničenim je to jadno.amko761 wrote:Šta je napadaš, nije ništa slagala. I mi se smijemo takvim jadama. Šta ću ti ja ako si se pronašao među takvima što obijaju pragove firmi.
Žali se upravi vodovoda.
A papak što se tiče ovog direktnog obraćanja meni i ovo u vezi žalbe upravi vodovoda, imam 20 i kusur godina. I danas od staraca imam novca na mjesečnoj razini ko tvoje dvije plate.
Znaš papak ono babin sin fazoni, eto to sam ti ja. Vidi sa koliko novca već raspolažem sa toliko godina. http://www.klix.ba/forum/kupovina-stana ... .html-f=38 .
Za svoje školovanje jednom privatnom fakultetu sam dao, odnosno roditelji 4x10000 KM = 40000 KM.
Eh sada zamisli koliko novca na računima imamo i kakve samo automobile vozimo.
Izvinjavam se ostaloj raji na forumu zbog ovog posta. Ali nekim ljudima koji nemaju razvijen osjećaj svijesti i razvijen osjećaj prema drugim ljudima i koji jedva čekaju da omalovaže i ismiju nekog drugog treba odgovoriti istom mjerom.
-
gidra
#415 Re: Jadi nas nezaposlenih
Balavac sa 20 i kusur godina nisam i makar razmišljam svojom glavom, poštujem druge ljude i nikad u životu nisam ismijao nekoga i omalovažio, a mogao sam X puta.
A vidiš kako istina boli kad te poklopi neko jači, lahko se smijati nekom drugom
. I šta ono bješe da se žalim upravi vodovoda 
A vidiš kako istina boli kad te poklopi neko jači, lahko se smijati nekom drugom
- fidoremilienko
#416 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da, da!gidra wrote: Izvinjavam se ostaloj raji na forumu zbog ovog posta. Ali nekim ljudima koji nemaju razvijen osjećaj svijesti i razvijen osjećaj prema drugim ljudima i koji jedva čekaju da omalovaže i ismiju nekog drugog treba odgovoriti istom mjerom.
P.S. E cuj ove sa e-mailom i slikama
-
paladinka
#417 Re: Jadi nas nezaposlenih
Joj , karaktera joj, hvali se javno da je dobila posao preko stele :-( Sramota.
- Nisrin
#418 Re: Jadi nas nezaposlenih
blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
Bas ste "PROFESIONALNA" firma, nemam rijeci...kolektiv za pozeljeti, svako ko NE DOBIJE posao kod vas, ima veliku srecu! Bolje biti i prosjak, nego raditi/druziti se sa takvim jadovima...toliko!
A da treba stela, to jesi upravu- 95% je stela, a 5% je sreca...
- lavorpunvode
#419 Re: Jadi nas nezaposlenih
dozvoli da se pridruzimgidra wrote:Kako samo inteligentno od takvog kolekitva, kako ste samo jadni. Čovjek možda kulturno i uljudno dođe pita ima li kakvog posla što je i normalno na današnjem vaktu, a vi pametni mudroseri našli nekoga vrijeđati i ismijavati. Popišam ti se na kolektiv i na firmu.blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
- TheHound
#420 Re: Jadi nas nezaposlenih
Al pazi ti nje. Ona obavlja neke kompleksnije poslove a ne zna obicni mail poslat haha mogu mislit kakvi su ti "komplesni" poslovi koje obavljalavorpunvode wrote:dozvoli da se pridruzimgidra wrote:Kako samo inteligentno od takvog kolekitva, kako ste samo jadni. Čovjek možda kulturno i uljudno dođe pita ima li kakvog posla što je i normalno na današnjem vaktu, a vi pametni mudroseri našli nekoga vrijeđati i ismijavati. Popišam ti se na kolektiv i na firmu.blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
http://www.klix.ba/forum/pomoc-p8982230 ... 0#p8982230ahahahahahahaha
Vjerovatno je jedan kompleksni obavila da bi dobila posao
Tapatalk 4
- anonimnaosoba
#421 Re: Jadi nas nezaposlenih
Odlicno ti stoji nickblesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
- vjesticanametli
#422 Re: Jadi nas nezaposlenih
ovo stvarno cesto cujem i izgleda da je bas omiljena uzrecica NIJE TO MOJ POSOOOOOOOblesava wrote:gidra wrote:Kako samo inteligentno od takvog kolekitva, kako ste samo jadni. Čovjek možda kulturno i uljudno dođe pita ima li kakvog posla a vi pametni mudroseri našli nekoga vrijeđati i ismijavati. Popišam ti se na kolektiv i na firmu.blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
nije u mom opisu posla da saljem takve e mailove, moj opis posla je mnogo zahtjevniji, a drugi salju takve i slicne e malove za mene.
A nikog mi ne ismijavamo, rekla sam interno. Necu sad nekog ko mi je pokucao na vrata ismijavati i izvrgnuti ruglu. Ali sale idu vise na racun nase firme i poslodavca, tipa : nece ovdje hljeba naci i sl (jer znamo kako stvari funkcionisu i znamo kako smo i sami tu dosli).
Jel sad shvatas poentu?
ako drugi to salju za tebe trebala bi ti da znas kako se to radi jer inace neces moci da sudis je li to sto rade dobro ili ne
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#423 Re: Jadi nas nezaposlenih
Čitam ovaj post pa evo da i ja protabirim koju, pa ako me uzmete za relevantnog
Problem nezaposlenosti je rak rana ove države i oba entiteta, a tome smo krivi dijelom mi dijelom ova banana grofovija
Gore neko pomenu VSS i diplomu, evo iz ličnog iskustva da vam kažem - ako nemate iskustva i niste maheri u svojoj profesiji džaba vam bilo sem ako nemate debelu štelu ili debelu kuFertu, okačite mačku o rep istu
Ogroman je broj nezaposlenih DRUŠTVENIH smjerova tako da mogu da vas i ucjenjuju za siću kako im se digne, jer vas vade bukvalno ispod svakog kamena...bez dobrog iskustva, samo štela i pare inače samo se nervirate
Lik dipl. pravnik radi u jednoj jakoj firmi ovdje u BL plata mu 500 KM
Kad su ga pitali kako radi za tako mali paru on je, jelde, pravnik on je rekao: Rekao mi šef ako mi nije po volji tamo su vrata, ima vas toliko da vas mogu mijenjati svaki mjesec 10 godina
a to je tačno pravnika na birou u BL preko 3000
Veliki broj diplomaca bi da odmah da dobije posao u kancelariji, platu mašala i sve benificije...to nema ni u Lamerici, i tamo prvo ideš od pomoćnika pa nagore, od temelja prema krovu...ali to je ipak u normalnoj državi a mi to nismo.
Naše školstvo pogotovo visoko je blijeda kopija nekadašnje visoko školske institucije, zastarjelo i prevaziđeno odavno i ne može da se nosi sa potrebama današnjeg vremena....I imamo hiperprodukciju prevaziđenih i nepotrebnih kadrova koji poslije diplomiranja nemaju nikakvo iskustvo i samo su smetnja o teret društvu i roditeljima a debili iz ministarstava ih samo upisuju na istovar svake godine
Odakle tolika potreba za profesorima razredne nastave, italijanskog jezika, socijalnog rada, filozofije, ekonomije? Koliko ih ima nezaposlenih da naša privreda ide uzlaznim tokom 20% godišnje ne bi se svi zaposlili za 20 godina!!!!
A znamo gdje nam je privreda i država
Onda priča nije me sramota ja sam radio ko konobar, bauštelac i sl...Ok, poštujem zarađivao si svoj džeparac kao student nisi roditelje opterećivao, ali sad si VSS u svojoj struci i ti treba da radiš u butiku ili u šanku a oslijepio si za knjigom da bi se obrazovao i uzdigao...mislim baš jadno prema istima
Da s ti je bio san da to radiš dok ne krepaš ostao bi na osnovnoj
Raditi nije sramota ako nisi u struci pa uzimaš bilo šta da ne sjediš kući, svaka čast tako i treba
, ali de sad da razjasnimo jednu stvar: konobarisati i raditi ko građevinac ili u magacinu možeš raditi do u vr' glave 30 i još koje godine, ali tad već godine i rad uzimaju danak...strada kičma, dobiješ vene a onda - pedala! Mlad više nisi a nemaš iskustva u struci za koju si školovan i šta onda
Čuvajte sebe, mladost prođe a zdravlje se jednom izgubi i onda se možeš lagano
Drži se pravca koji si odabrao i drži se njega, usavršavaj se i obrazuj u tom pravcu i ne mogu ti ništa
Ala sam nasrao i filozofirao da malo ohanem pa ću na crnu hroniku (odoh do ćenife)
Problem nezaposlenosti je rak rana ove države i oba entiteta, a tome smo krivi dijelom mi dijelom ova banana grofovija
Gore neko pomenu VSS i diplomu, evo iz ličnog iskustva da vam kažem - ako nemate iskustva i niste maheri u svojoj profesiji džaba vam bilo sem ako nemate debelu štelu ili debelu kuFertu, okačite mačku o rep istu
Veliki broj diplomaca bi da odmah da dobije posao u kancelariji, platu mašala i sve benificije...to nema ni u Lamerici, i tamo prvo ideš od pomoćnika pa nagore, od temelja prema krovu...ali to je ipak u normalnoj državi a mi to nismo.
Naše školstvo pogotovo visoko je blijeda kopija nekadašnje visoko školske institucije, zastarjelo i prevaziđeno odavno i ne može da se nosi sa potrebama današnjeg vremena....I imamo hiperprodukciju prevaziđenih i nepotrebnih kadrova koji poslije diplomiranja nemaju nikakvo iskustvo i samo su smetnja o teret društvu i roditeljima a debili iz ministarstava ih samo upisuju na istovar svake godine
Odakle tolika potreba za profesorima razredne nastave, italijanskog jezika, socijalnog rada, filozofije, ekonomije? Koliko ih ima nezaposlenih da naša privreda ide uzlaznim tokom 20% godišnje ne bi se svi zaposlili za 20 godina!!!!
Onda priča nije me sramota ja sam radio ko konobar, bauštelac i sl...Ok, poštujem zarađivao si svoj džeparac kao student nisi roditelje opterećivao, ali sad si VSS u svojoj struci i ti treba da radiš u butiku ili u šanku a oslijepio si za knjigom da bi se obrazovao i uzdigao...mislim baš jadno prema istima
Drži se pravca koji si odabrao i drži se njega, usavršavaj se i obrazuj u tom pravcu i ne mogu ti ništa
Ala sam nasrao i filozofirao da malo ohanem pa ću na crnu hroniku (odoh do ćenife)
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#424 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da nastavim sa palamudologijom
Koliko sam uspio pohvatati po postovima, neki govore da šalju mejlove, pišu CV-je, idu od vrata do vrata jer se upornost isplati...e neće biti! Iz ličnog iskustva tvrdim i svjedočim da svi ti uredno napisani CV i portfolio (što svaki pismen obrazovan čovjek treba znati sastaviti) završe u spam folderu ili u kanti za smeće čim ti vide leđa...konkurs služi samo da se odjebe inspekcija i ispune (glupi) zakonski propisi, fol evo mi raspisali konkurs pa ko zadovolji aha baš
To je šupljak u privatnim firmama a državne ne moram ni spominjati....znamo svi kakav je tamo vakat
Znači štela i koverta ili da si baš faca u branši ali takvih je 000,1% u svim branšama, posla generalno nema a kadra je previše.
Ja sam svašta radio od srednje škole: za džeparac u štampariji vikendom, prodavao lubenice, pomoćnik u pekari...pa sam počeo raditi za jednu jaču trgovačku firmu u BIH koja mi je dobar pedigre dala (doduše jako kratko), komercijalu za web marketing, pa kao veletrgovac i fakturista u jednoj firmi koja je radila sa tehničkom robom i sa inostranstvom...učio sam rad na računarima, češljao web, učio engleski, kupio informacije po netu i literaturama - obrazovao se kroz rad
Jedno vrijeme radio ko sikter efendija ( obezbjeđenje
) e to ne bih nikom poželio....
Al za te bolje poslove koji su me obrazovali imao sam štele, tako da ne ispadnem svetac i čistunac jel
Završio sam srednju školu i na nagovor dugih (preko qurca jel
) upisao Pravo koje sam napustio jer sam ga krenuo studirati u vrijeme nekih lafo reformi, oćemo Bolonju-nećemo Bolonju
rasulo na faksu, ne zna se ko pije ko plaća i zahvaljujući kretenastim birokratama i službi unište mi semestar i godinu zato što nisu upisali da trebam ići na latinski na vrijeme i trebam ga prvog položiti
plus što je bilmez dva puta ispit pomjerio iz debilne sociologije (sistem svi ste pali vidimo se idući put, nisam zigovao ili slično...) Ko je u to vrijeme davao ispite taj je genijalac ili ima čelične živce, jer je preko 80% studenata te generacije što odustalo, što otišlo na druge fakultete (većinom privatne) al nije to toliko interesntno sad....
Ta spika treba biti vrijedan i ne treba se libiti bilo kakvog posla, ili govoriti nije to moj posao što govore ovi iz divLJaspore i sa državnih jasala nek ostave nekom drugom...to je recept za mobing samodestrukciju u vidu depresije i nerviranja da do 30te godine cikneš ko neonka
U svom dosadašnjem vaktu sam se svega nagledao i svakavih ljudi upoznao, od ljudina do ljigavaca....gdje god sam duže radio na svakog radnika dolazi bar jedan guzičar i rođo
koji prima platu a ne zarađuje
jel ti radiš za sebe i za njega...ako si budala naravno
Sa mnom je radio lik koji za godinu i po dana nije naučio razliku između fakure i profakture i dva puta se naglavio
jednom zamalo za finu cifru srećom nije....
Kad smo svi tražili da budali da otkaz, jer nije glup i neuk pametan je momak, ali NEĆE da misli, direktor je rekao: ma bi ja njega al bi me žena ubila to joj je od xy mali...
Pa se čudimo što nam je ekonomija ko da je iz Mućki prepisana....
Ovdje gdje trenutno radim (nije sjajno puno rupa) imaš buljuk neradnika i hvatača krivine koji dođu pola sata kasnije na posao i kad srknu kafu, noga u dupe i iza ćoška...
Nema ga nigdje do kraja radnog vremena. Kad to prijaviš nadređenom, šuti i gledaj svoj posao nemoj druge gledati šta rade...radi i svoj i njegov posao
A plata ide jelde
Kad treba da se kreše budžet vrijedni pametni prvi dobiju nogu, a zabušanti nikad vjerujte, oni su em nevidljivi em zaštićeni - kad voda dođe do guše najkrupnija govna plivaju
A ako se iskažeš radom i trudom i pameći postoji opasnost na načepiš nečijeg rođu ili šuru koji je tu samo da prima platu, a ne da misli glavom pa to sljeduje ili prcanje u glavu ili te montirano smaknu odatle....porodica je najvažnija jelte
Umori se pisajući možda mi kasnije još nešto šune, to je od mene Lajavog za sada
Koliko sam uspio pohvatati po postovima, neki govore da šalju mejlove, pišu CV-je, idu od vrata do vrata jer se upornost isplati...e neće biti! Iz ličnog iskustva tvrdim i svjedočim da svi ti uredno napisani CV i portfolio (što svaki pismen obrazovan čovjek treba znati sastaviti) završe u spam folderu ili u kanti za smeće čim ti vide leđa...konkurs služi samo da se odjebe inspekcija i ispune (glupi) zakonski propisi, fol evo mi raspisali konkurs pa ko zadovolji aha baš
Znači štela i koverta ili da si baš faca u branši ali takvih je 000,1% u svim branšama, posla generalno nema a kadra je previše.
Ja sam svašta radio od srednje škole: za džeparac u štampariji vikendom, prodavao lubenice, pomoćnik u pekari...pa sam počeo raditi za jednu jaču trgovačku firmu u BIH koja mi je dobar pedigre dala (doduše jako kratko), komercijalu za web marketing, pa kao veletrgovac i fakturista u jednoj firmi koja je radila sa tehničkom robom i sa inostranstvom...učio sam rad na računarima, češljao web, učio engleski, kupio informacije po netu i literaturama - obrazovao se kroz rad
Jedno vrijeme radio ko sikter efendija ( obezbjeđenje
Al za te bolje poslove koji su me obrazovali imao sam štele, tako da ne ispadnem svetac i čistunac jel
Završio sam srednju školu i na nagovor dugih (preko qurca jel
Ta spika treba biti vrijedan i ne treba se libiti bilo kakvog posla, ili govoriti nije to moj posao što govore ovi iz divLJaspore i sa državnih jasala nek ostave nekom drugom...to je recept za mobing samodestrukciju u vidu depresije i nerviranja da do 30te godine cikneš ko neonka
U svom dosadašnjem vaktu sam se svega nagledao i svakavih ljudi upoznao, od ljudina do ljigavaca....gdje god sam duže radio na svakog radnika dolazi bar jedan guzičar i rođo
Ovdje gdje trenutno radim (nije sjajno puno rupa) imaš buljuk neradnika i hvatača krivine koji dođu pola sata kasnije na posao i kad srknu kafu, noga u dupe i iza ćoška...
Kad treba da se kreše budžet vrijedni pametni prvi dobiju nogu, a zabušanti nikad vjerujte, oni su em nevidljivi em zaštićeni - kad voda dođe do guše najkrupnija govna plivaju
Umori se pisajući možda mi kasnije još nešto šune, to je od mene Lajavog za sada
- lavorpunvode
#425 Re: Jadi nas nezaposlenih
lajavi, ti fkr mislis da ce ovo neko procitati?