Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uskrsno_respo wrote:Jedan kupio i platio 11 i pocela rasprava oko toga
Ja i jos jedan govorimo da je puno platio a on govori dobro prosao i da su se kretali oko 13 pa me zato zanimalo
Vala passat 2001 ne vrijedi ni 9k da je ne znam kakav. Nedavno je moj jaran 2004 karavan, prva ruka, ovdje kupljen, oko 140k presao, 2.0 tdi 140KS onako srednja oprema, platio 14 hiljada...
citro wrote:Ne bih se slozio da Clio ima losiju izradu od Fiata, ni u kome slucaju.
Fiat, osim sto je lijep i realno ima odlicne jtd motore, ima vrlo neujednacenu kvalitetu. To je jedan od vrlo rijetkih auta na svijetu kojem je prilicno normalno da pucaju opruge ovjesa, sto je po meni suvisno komentarisati. Ne kazem da se ne pogodi i neki dobar primjerak, ali u prosjeku je pun nekih cudnih problema.
Clio je po meni puno bolji izbor, pogotovo clio 3. Znam da mu mjenjac nije najprecizniji na svijetu ali fiatov nije ni mrvu bolji, cak sta vise.
Sto se Toyote tice kvaliteta je neupitna i tu nema dileme. Uglavnom nema prevare kada se kupuje Toyota ali su cijene polovnjaka a i potrosnih dijelova nesto vise. Ovi novi modeli su fantasticni, a 1.4 diesel 90 KS trosi tako malo da ne povjerujes.
Uglavnom, neka mu je sa srecom u kupovini. Sada je ona lijepa faza, novac je jos u djepu, razgleda se i masta a kasnije ....
kojima to tako puca, kao ledenice? prosvijetli me, molim te...
ako porediš enterijer Clia i Stila, onda ti je usporedba nigdje veze, jer je sve na strani Stila...da porediš enterijer Clia i Punta, onda ok...
Nisam rekao da pucaju kao ledenice, ali mom prijatelju je pukla prednja desna upravo na Stilu. Sticajem okolnosti upoznao sam par ljudi kojima se to desavalo na Puntima. Meni dosta.
Za ovo prosvjetljavanje ti ne mogu pomoci, i meni treba takva pomoc.
A sto se tice enterijera, stvar ukusa. Ali mislim svakako da je na Stilu vrlo neprecizan a materijal kokpita grub i bezveze.
Opet kazem, stvar ukusa.
atorniji putnik wrote:to je skroz dobro auto. svabe su radile test izdrzljivosti; ono,voze ga 150 k i onda gledaju kolko se cega trosilo,mimo zamjenskih dijelova.
i pored svih mercedesa i audija i ne znam ni ja, mazda najmanje kvarova imala, jednu sijalicu zamijenili ja mislim i to je to.
Odlicno auto, iako su odredjeni stariji primjerci imali problema sa trajnoscu kvacila a neki i sa korozijom odozdo. Jedan od dokaza da ne postoji savrsen proizvod.
Starije Mazde 6 su jedno vrijeme masovno koristili taksisti u Becu, ali su vremenom ipak odustali i vratili se na Helmute. Vjerovatnije zbog poreske politike i skupljih rezervnih dijelova nego zbog kvalitete.
Ipak, kada bih kupovao nesto od kosookih, prije bih Toyotu uzeo.
citro wrote:
Nisam rekao da pucaju kao ledenice, ali mom prijatelju je pukla prednja desna upravo na Stilu. Sticajem okolnosti upoznao sam par ljudi kojima se to desavalo na Puntima. Meni dosta.
Za ovo prosvjetljavanje ti ne mogu pomoci, i meni treba takva pomoc.
A sto se tice enterijera, stvar ukusa. Ali mislim svakako da je na Stilu vrlo neprecizan a materijal kokpita grub i bezveze.
Opet kazem, stvar ukusa.
znači, ako je na jednom modelu pukla, onda je to pravilo da puca na svim? ili te nisam dobro upratio...
što se tiče enterijera Stila, to je tvoj subjektivni dojam, jer je baš u razvoj Stila najviše para utučeno u razvoj enterijera, kako bi se poboljšala kvaliteta...ako je nešto grubo, ne znači da je tvrdo i plastično, nego samo da je tekstura te table drugačija...ništa nije neprecizno, jer recimo, u Stilu starom 11 godina nikada nije bilo nikakvog čudnog zvuka iz table, u poređenju sa jednom Lagunom istog godišta...
nema nam druga vukojebine, on je šarafao te table u Austriji, a to je ista fabrika koja proizvodi mnoge enterijere za razvikane njemačke modele...
Dobro, johntra, ja izgleda jednostavno ne volim fiat-a. Ali zaista ne cujem da drugim autima pucaju opruge.
U nekim stvarima kroz istoriju su bili fenomenalni i pioniri, ali danas ne mogu parirati kvalitetom velikoj vecini proizvodjaca.
Naravno, i kao takvi imaju svoju klijentelu koja jednostavno voli ta auta ali ja nisam od tih.
Fiat Stilo 1.9 JTD god 2004 kod rođaka pukla lijeva opruga,zamjenio obje odmah jer mu je majstor rekao da bi bilo pametno,jer je pitanje kad ce i desna.
Nema to veze, pa normala je da se opruge u paru mijenjaju, jer bi bila razlika u visini auta, kad se postave različite, tj.
da se zamijeni samo jedna.
Što se Stila tiče, ja ga imao godinu, dobar auto, 1.9 JTD 115 konja, trošio po gradu 6-7 litara, bilo nekih intervencija na početku kad je kupljen, prethodni vlasnik ga nije baš štedio. Sve u svemu, dobar auto za te pare, ko nije imao iskustva neka ne priča, ja imao, prodao, meni ništa lošiji od četvorke koja je skuplja. Auto je imalo preko 200k na satu kad sam ga kupio, prešao oko 25 000 sa njim. Od ulaganja što me je skupo koštalo je crijevo sa IC-a morao mijenjati, novo naručeno i koštalo je 180 KM, to odmah na početku jer je kupljen sa tim kvarom, i zamijenio također na početku zadnje selene, dalje samo ulje i filtere i par sijalica. Prodao sam ga prije dva mjeseca za 5000 KM. Unutra ipak jeftino izgleda, puno je plastike, redizajn tamo 2004 već ima ljepšu unutrašnjost, ovaj stariji i nije baš unutra da odiše nekom kvalitetom, nije bilo zveckanja, i to, već jeftino posve djeluje sa onom plastičnom unutrašnjosti.
Ma meni je zavrsna obrada mnogo bitnija od kvalitete materijala,da ne zvecka i skripuce. Lijepo je kad su materijali ugodni na dodir,ali isto tako ne znaci da su isti i trajni.
Inace kako utice starost vozila na dijelove ukoliko se radi o maloj kilometrazi. Moj automobil je star 10 godina, a presao je 85000 km. kupio sam ga sa 65000km. Trenutno vozim Accenta, a sada razmisljam o nekom vecem vozilu jer mi je ovaj malo tijesan.
sem gumenih dijelova starost nema apsolutno nikakave pogubne efekte na vozilo, bitnije od toga, a korejci imaju veoma tanak lim i jos tanji sloj zastite i boje, je u kakvim uslovima je limarija vozila provela te godine
popravi link ne vidi se ta sonata
ps cijena treba biti blize 7 nego 8, 6600 recimo
mali_milojica wrote:Fiat Stilo 1.9 JTD god 2004 kod rođaka pukla lijeva opruga,zamjenio obje odmah jer mu je majstor rekao da bi bilo pametno,jer je pitanje kad ce i desna.
I ja fakat imam jarana kojem je pukla ta opruga... e sad, da li svi pricamo o istom liku ili je ovo fakat problem. Kod njega crni bio stilo 1.9 jtd 3 vrata... zamijenio ga je za talijana opet
r_faruk wrote:Inace kako utice starost vozila na dijelove ukoliko se radi o maloj kilometrazi. Moj automobil je star 10 godina, a presao je 85000 km. kupio sam ga sa 65000km. Trenutno vozim Accenta, a sada razmisljam o nekom vecem vozilu jer mi je ovaj malo tijesan.
i ja sam mjerkao ovu sonatu ,stvarno izgleda super , mala kilometraza , popustili su i cijenu ,bila je 8500 , al sto neko rece ,godine su godine , ovo je plafon 7000 , mozda i spuste , ponudi , na ovoj krizi niko im nece dat vise para za auto staro 13 godina , da je neznam kako
Qler wrote:I ja fakat imam jarana kojem je pukla ta opruga... e sad, da li svi pricamo o istom liku ili je ovo fakat problem. Kod njega crni bio stilo 1.9 jtd 3 vrata... zamijenio ga je za talijana opet
i ja pomislih da svi pricamo o istom liku , nije ovaj ga je prodao nekom sverceru za 5milja i uzeo mazdu
Qler wrote:I ja fakat imam jarana kojem je pukla ta opruga... e sad, da li svi pricamo o istom liku ili je ovo fakat problem. Kod njega crni bio stilo 1.9 jtd 3 vrata... zamijenio ga je za talijana opet
i ja pomislih da svi pricamo o istom liku , nije ovaj ga je prodao nekom sverceru za 5milja i uzeo mazdu
Nije isti lik. Kod vas je jaran,a kod mene rodjak
Kod njega je troje vrata,metalik plavi.
johntra wrote:džaba, opet to nije pravilo, jer na ostalim verzijama ne pucaju...jedino da je to povezano sa težinom motora, ali i dalje su izdvojeni slučajevi...
To je pravilo,ti se tjesi koliko god hoces,ali generalno stilo nije los auto.
r_faruk wrote:Inace kako utice starost vozila na dijelove ukoliko se radi o maloj kilometrazi. Moj automobil je star 10 godina, a presao je 85000 km. kupio sam ga sa 65000km. Trenutno vozim Accenta, a sada razmisljam o nekom vecem vozilu jer mi je ovaj malo tijesan.
i ja sam mjerkao ovu sonatu ,stvarno izgleda super , mala kilometraza , popustili su i cijenu ,bila je 8500 , al sto neko rece ,godine su godine , ovo je plafon 7000 , mozda i spuste , ponudi , na ovoj krizi niko im nece dat vise para za auto staro 13 godina , da je neznam kako
Prijatelju, ta Sonata ti trosi 10 na otvorenom a po gradu zamisli. Bez plina ne pomisljaj ali se prvo raspitaj podnosi li taj motor plin. Ne podnose svi, nekima dosjedi ventila stradaju vrlo brzo sto nije mali niti jeftin kvar.