Šveđanin wrote:Kad ste već počeli priču o tome, bar meni bi nekako bilo turobno da ja sad imam mnogo, a osuđen sam da slušam priče okoline gdje je većina nezaposlena, bez para, bez ičega. Super je kad neko ima skupe italijanske cipele, ali malo je zeznuto da ih nosi po blatu, taj rad ako me razumijete.
To je to, nije prednost zapada toliko novac, koliko jednostavno zdravije ukruženje. Okruženje gdje ćeš lakše naći posao, okruženje koje će se pobrinuti za tebe ako ti se šta desi, bolje obrazovanje za djecu i sl..
naravno.
mozes ti imati koliko hoces novca ali ako si u strahu da te pare slobodno trosis bez bojazni da ce te neko "tipovati", valirati ti stan, oteti ti dijete, ukrasti auto, onda te pare nista ne vrijede.
ne mozes zivjeti pod staklenim zvonom izolovan od drustva ma koliko se trudio da ne gledas vijesti, ne citas novine, ne slusas radio, ne surfas po portalima...
na kraju krajeva gdje u cijeloj bosni mozes da kvalitetno potrosis te pare?
iz licnog primjera, kad hocu da kupim farmerke, obidjem sarajevo uzduz i poprijeko nigdje normalne farmerke ne mogu da nadjem iako ne pitam za cijenu.
eto da krenemo od te banalnosti a onda sve drugo.
nemas na sta potrositi pare.
a odem do beograda i raspametim se, da ponesem 100 hiljada KM skrsio bi ih za dva dana.
da ne pricam o becu, rimu i drugim ozbiljnim destinacijama.