Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ripicipi

#401 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Ripicipi »

dječak sa šibicama wrote:Egipat je vodio tokom cijelog meca, sa jednim jedinim vodstvom BiH ono kod 17-16

Realno, bolji su.

Onaj gol je diskutabilan, sta god da su dosudili, nebi pogrijesili. Izabrali ljudi ono sta Mustafi odgovara, nista novo u rukometu.

Previse nekakve nervoze, prevelik teret stavljen na pleca ovih mladica. Mi bolujemo od tih nekakvih istorijskih utakmica i trenutaka, samo sami sebi bezveze natovarimo na ledja dodatnu nervozu.
Pa sta ako je vodio cijelu utakmicu, to ne znaci da ne smijes pobjediti na kraju.
Jebo im bog mater sudijsku
It_is_a_Leclerc

#402 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:Egipat je vodio tokom cijelog meca, sa jednim jedinim vodstvom BiH ono kod 17-16

Realno, bolji su.

Onaj gol je diskutabilan, sta god da su dosudili, nebi pogrijesili. Izabrali ljudi ono sta Mustafi odgovara, nista novo u rukometu.

Previse nekakve nervoze, prevelik teret stavljen na pleca ovih mladica. Mi bolujemo od tih nekakvih istorijskih utakmica i trenutaka, samo sami sebi bezveze natovarimo na ledja dodatnu nervozu.
Nije tačno. Ako lopta uđe u gol u 60:00, to je notorno regularan zgoditak. Jer, zaboga, pa i ta sekunda je dio utakmice. To što su Egipćani spustili blok ne znači ništa...

U najkraćem, skandalozna krađa. Dva sedmerca koja su bila probijanje čisto ko sunce sunčano, isključenje zbog prigovora ( :shock: :shock: ), a istovremeno Egipćani hodaju okolo i pokazuju kako su "ranjeni"...
Chisum

#403 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Chisum »

Bas mi je vokri radi klinaca, trudili su se maksimalno, pa od sve te zelje i napravili nekoliko gresaka koje su nas mnogo kostale, ali im ne zamjeram. Svaka im cast! Borili su se k'o lavovi.

Nije mi toliko krivo sto smo zijanili, da budem iskren, Egipat je tokom cijele tekme bio ispred, ali mi bi zao nacina na koji smo zijanili, opet s nekim sudijskim bilo-nije bilo sranjima...

A ako je mali stvarno shutao prije sirene - sudija, jeb'o li ti bog majku! Usr'o si mi cijelu tekmu ovim.
Last edited by Chisum on 22/07/2013 23:08, edited 1 time in total.
Rob_Atl

#404 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Rob_Atl »

Image

Evo uspio sam nekako screen shot da uradim, posto sam gledao preko kompjputera los kvalitet, ali odprilike sam zabiljezio gdje je lopta bila prije isteka vremena, moze se fino vidjeti da je nas igrac vec bio u punom zamahu, crvena linija oznacava gdje mu je kraj ruke. :D
limeni

#405 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by limeni »

bolji al u kurcu mi smo klasicno pokradeni i nista vise..imali neko statistiku iskljucenja i sedmeraca?treba ovo prvenstvo bojkotovati.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#406 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Slo Burner »

Kako iko moze tvrditi da smo pokradeni kad niko nije vidio koje je vrijeme c c c

U jednom trenutku kad smo poveli 17-16 imali smo priliku da ih prelomimo, na koljena ko Mađare, ali nije islo.
BegA_

#407 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by BegA_ »

Slo Burner wrote:Kako iko moze tvrditi da smo pokradeni kad niko nije vidio koje je vrijeme c c c

U jednom trenutku kad smo poveli 17-16 imali smo priliku da ih prelomimo, na koljena ko Mađare, ali nije islo.
Evo ti i slika iznad. Ja sam i bez ove slike bio ubjedjen da smo postigli regularan pogodak.
Muhamed Đakmić

#409 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Muhamed Đakmić »

Meni još više krivo poslije ove slike.

Joj što se natjerah uopšte da gledam, obećao sam sebi da neću.
Mustang1

#410 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Mustang1 »

Sad ove sve prebaciti u A repku a iz A repke ostaviti samo 3-4 igraca maximalno sa iskustvom cisto da ovi mladji "uce" od nekoga .. I onda polako nek igraju .. Pa za 10 godina nek se plasiraju nek se plasiraju bar vrijede nesto i igraju srcem
Nuken

#411 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Nuken »

Sudija selami za ženski red od mene.....
Kako dalje ide takmicenje za BiH;S kim bi mogli igrati dalje?
I onaj rambo na golu i onaj čupavi dao Bog da slome noge do kraja prvenstva.
Onakvo simuliranje je previse i za grčku nogometnu repku...
dječak sa šibicama

#412 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by dječak sa šibicama »

Nema veze kad je on pucao, u rukometu je pravilo da lopta mora uci u gol prije sirene odnosno 60:00

Nije pravilo kao u kosarci, da se priznaje kos "sa zvukom sirene".
It_is_a_Leclerc

#413 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Slo Burner wrote:Kako iko moze tvrditi da smo pokradeni kad niko nije vidio koje je vrijeme c c c

Lako. Pogledao sam sad na Moja TV opet. Krađa čista ko sunce zlaćeno. Jer, ako je lopta ispuštena u 59:59, lopta putuje sekundu, opet je u golu za vrijeme REGULARNOG DIJELA UTAKMICE !

Uzmite u obzir da semafor na tv-u brza pola sekunde do sekundu. Dakle, krađa i to ti je !

Nemanja Bezbradica u majici "BH Fanaticos". Kad ne zaplakah, života mi.. :cry:
Mali_Vuk

#414 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Mali_Vuk »

Kad se čovjek malo smiri i prokonta ostaje mu samo da čestita ovim momcima na strašnoj borbi i zalaganju :thumbup: :thumbup: Igrali su čini mi se i iznad svojih mogućnosti, ginuli za svaku loptu! Svaka čast za ovu družinu. Još je puno utakmica pred njima!
scooby_dooby_doo

#415 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by scooby_dooby_doo »

Egipat 100% ispada u sljedecoj utakmici.
denimb

#416 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by denimb »

BegA_ wrote:

Evo ti i slika iznad. Ja sam i bez ove slike bio ubjedjen da smo postigli regularan pogodak.
Stajao sam brate 30 cm od ekrana i gledao u sat i krajickom oka u sut...stigao vec do pola kuce vristeci od dragosti kad sam cuo komentatora da je ponisten gol...

Krađa cista ko suza!
Mr. Brightside

#417 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Mr. Brightside »

dječak sa šibicama wrote:Nema veze kad je on pucao, u rukometu je pravilo da lopta mora uci u gol prije sirene odnosno 60:00

lopta je ušla na šezdeset nula nula.
_Sarajevka_

#418 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by _Sarajevka_ »

Jesam li ja losa osoba ako mi je drago sto ni Srbija nije prosla :skoljka: Ne znam, da se ne igra u Banja Luci vjerovatno bih bila ravnodusna ali bas sam imala neki ruzan osjecaj kad sam citala komentare Srba i sa ove i sa one strane Drine nakon prvih pobjeda Srbije u Banjaluci... "naravno da je pobijedila kad je igrala na domacem terenu" i tako.
Rob_Atl

#419 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Rob_Atl »

Eh ako je tako pravilo onda lopta nije presla crtu sad sam pogledao snimak, ali fakat nisam znao da je takvo pravilo, malo poglupo al sta je tu je :roll:
dječak sa šibicama

#420 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Mr. Brightside wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nema veze kad je on pucao, u rukometu je pravilo da lopta mora uci u gol prije sirene odnosno 60:00

lopta je ušla na šezdeset nula nula.
E pa to je na knap, sta god da su dosudili, nisu pogrijesili.

Ovako Mustafa zadovoljan, i to je to.

Da ti priznaju onakav gol, moras biti ili Mustafin, ili skandinavac.
denimb

#421 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by denimb »

A sta je sa dosuđenim faulom i istekom vremena, zasto se faul opet izvodi iako na satu stoji 60:00?

Protiv Ukrajine prije 6-7 godina je A reprezentacija izjednacila u 60:00 izvodeci faul sa 9 metara na taj nacin.
It_is_a_Leclerc

#422 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Rob_Atl wrote:Eh ako je tako pravilo onda lopta nije presla crtu sad sam pogledao snimak, ali fakat nisam znao da je takvo pravilo, malo poglupo al sta je tu je :roll:
Ljudi dragi, sekunda na 60:00 je dio utakmice. Tek je u narednoj sekundi kraj.

Gledam drugi put. Sat se prebacuje sa 59:59 na 60:00 lopta putuje prema golu, sat prebačen, lopta u mreži... Dakle, gol je čist i regularan.

Ako se sjeća neko utakmice na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu, grupna faza - Španija - Hrvatska. Identična situacija. Balić je šutirao. Sudija priznaje gol. Španski golman udario Červara.
Mr. Brightside

#423 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Mr. Brightside »

onaj strah naših krila kad izlete pred onog međeda... :|
dječak sa šibicama

#424 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

denimb wrote:

A sta je sa dosuđenim faulom i istekom vremena, zasto se faul opet izvodi iako na satu stoji 60:00?

Protiv Ukrajine prije 6-7 godina je A reprezentacija izjednacila u 60:00 izvodeci faul sa 9 metara na taj nacin.
To je posebno pravilo u rukometu, ako se svira 9 metara a istekne vrijeme za igru, ekipa za koju je dosudjen prekrsaj ima pravo izvesti slobodni udarac ali samo jedan igrac, smije pucati po golu, i ne smije skociti, u svakom momentu mu jedna noga mora biti na podu. Onda se cijela ekipa koja se brani, poreda u blok. Jedne godine je Suman zabio Dancima gol iz takve situacije, za pobjedu. Ono kad je reprezentaciju vodio Hasanefendic, pa u revansu Danci satrali nase u Danskoj.

Prije dvije godine na SP iste ove generacije, u 1/4 finalu Francuzi imali takav prekrsaj protiv Hrvatske, Francuz skocio, zabio gol za pobjedu, potpuno neregularno, sudije priznali gol. Moze u rukometu sve, kad si mocan :D
denimb

#425 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by denimb »

dječak sa šibicama wrote:
denimb wrote:

To je posebno pravilo u rukometu, ako se svira 9 metara a istekne vrijeme za igru, ekipa za koju je dosudjen prekrsaj ima pravo izvesti slobodni udarac ali samo jedan igrac, smije pucati po golu, i ne smije skociti, u svakom momentu mu jedna noga mora biti na podu. Onda se cijela ekipa koja se brani, poreda u blok. Jedne godine je Suman zabio Dancima gol iz takve situacije, za pobjedu. Ono kad je reprezentaciju vodio Hasanefendic, pa u revansu Danci satrali nase u Danskoj.

Prije dvije godine na SP iste ove generacije, u 1/4 finalu Francuzi imali takav prekrsaj protiv Hrvatske, Francuz skocio, zabio gol za pobjedu, potpuno neregularno, sudije priznali gol. Moze u rukometu sve, kad si mocan :D
Ok, hvala...

Ma ovo je izgleda sport za bogate :)
Post Reply