mozda su i podloske istekonektovan wrote:Ovjes ko u mog citroena.
Mercedes-Benz ALL ABOUT
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#401 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#402 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Mozda i jesu,...bitanga_sa_otesa wrote:mozda su i podloske istekonektovan wrote:Ovjes ko u mog citroena.
- supercali
#403 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Meni bi bilo zanimljivo recimo da neko nezavisno tijelo proizvodjac ili neko napravi auto od dijelova raznih proizvodjaca koji su sa sigurnoscu bez kvarova i sl
Ovako imas pezo ne valja mjenjac mb ne valja mu tamo neka spona bmw ne valja alternaor opelu ne valja krajnica i sl
Nije rijeseno na najbolji nacin nesto a uzmu od drugog rijesenje koje je super i sl
Bas me zanima sta bi bilo i koji proizvodjac bi imao najvise dijelova tu
Ovako imas pezo ne valja mjenjac mb ne valja mu tamo neka spona bmw ne valja alternaor opelu ne valja krajnica i sl
Nije rijeseno na najbolji nacin nesto a uzmu od drugog rijesenje koje je super i sl
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- Maraschino
#405 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
MBsupercali wrote:Meni bi bilo zanimljivo recimo da neko nezavisno tijelo proizvodjac ili neko napravi auto od dijelova raznih proizvodjaca koji su sa sigurnoscu bez kvarova i sl
- konektovan
#406 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Dacia je sve to.supercali wrote:Meni bi bilo zanimljivo recimo da neko nezavisno tijelo proizvodjac ili neko napravi auto od dijelova raznih proizvodjaca koji su sa sigurnoscu bez kvarova i sl
-
vauvau
#407 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Pa u mercedesu su ti motori iz dačije
Smiješno na šta je mercedes spao a bili su ponos njemačke industrije
- konektovan
#408 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Pa da ne valja, ne bi mercedes stavio pod svoju haubu.vauvau wrote:Pa u mercedesu su ti motori iz dačije
-
vauvau
#409 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ne budali bez uvredekonektovan wrote:Pa da ne valja, ne bi mercedes stavio pod svoju haubu.vauvau wrote:Pa u mercedesu su ti motori iz dačije
Rumune porediti s njemcima dođi sebi
- konektovan
#410 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Pa što onda stavlja mercedes te motore????vauvau wrote:Ne budali bez uvredekonektovan wrote:Pa da ne valja, ne bi mercedes stavio pod svoju haubu.vauvau wrote:Pa u mercedesu su ti motori iz dačije
Vjerovatno zadovoljavaju njihove standarde,....
-
SSemir
#411 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
rumuni dizajnira i razvili te motore ?vauvau wrote:Ne budali bez uvredekonektovan wrote:Pa da ne valja, ne bi mercedes stavio pod svoju haubu.vauvau wrote:Pa u mercedesu su ti motori iz dačije
- Maraschino
#412 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
vauvau wrote:Pa u mercedesu su ti motori iz dačije

-
emmir1
#414 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ima li ko dati savjet
Uglavnom u procesu sam kupovine B klase automatik.
Ima b180 i b200
Mene sada zanima šta tu odabrati
B200 2007 godište 13500 km
B180 2009 godiše 13 700 km.
Kilometraža slična, no koji odabir bude vozio bih ga u servis na provjeru
Zanima ova razlika b200 i b180 jer sam laik, kada se sve uzme u obzir i godine starosti auta
Ima b180 i b200
Zanima ova razlika b200 i b180 jer sam laik, kada se sve uzme u obzir i godine starosti auta
- konektovan
#415 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Mislim da su to isti motori 2.0 dizel, samo sa razlicitom snagom. 180 cdi oko 110 ks a ovaj b200 cdi 140 ks.emmir1 wrote:Ima li ko dati savjet
Ima b180 i b200
-
emmir1
#416 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
konektovan wrote:Mislim da su to isti motori 2.0 dizel, samo sa razlicitom snagom. 180 cdi oko 110 ks a ovaj b200 cdi 140 ks.emmir1 wrote:Ima li ko dati savjet
Ima b180 i b200
Znači manja snaga auta ali mlađe 2 godine.
Hvala ti.
Još jedno pitanje ako neko zna
Da li je ok sada tražiti broj šasije od prodavača i da li mogu sa tim brojem auto provjeriti u servisu?
Ili moram auto odvući na provjeru?
-
hladan.preminger
#417 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ako je auto duze vrijeme kod nas ne treba ti broj sasije jer sumnjam da je u ovalstenom odrzavan. Ako se uvozi iz vana onda mozes provjeriti preko vin-a.emmir1 wrote:konektovan wrote:Mislim da su to isti motori 2.0 dizel, samo sa razlicitom snagom. 180 cdi oko 110 ks a ovaj b200 cdi 140 ks.emmir1 wrote:Ima li ko dati savjet
Ima b180 i b200
Hvala ti.
Da li je ok sada tražiti broj šasije od prodavača i da li mogu sa tim brojem auto provjeriti u servisu?
Nadji majstora koji samo radi mercedese, ili se dobro razumije u mercedese, neka ga pregleda mehanicki i preko mb star dijagnostike (ili neke kvalitetne alternative).
Koji je automatik? Ako je 722.6 provjeri da li je mjenjano ulje u mjenjacumi kada?
-
emmir1
#418 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Mislim da su to isti motori 2.0 dizel, samo sa razlicitom snagom. 180 cdi oko 110 ks a ovaj b200 cdi 140 ks.[/quote]
Hvala ti.
Ili moram auto odvući na provjeru?[/quote]
Ako je auto duze vrijeme kod nas ne treba ti broj sasije jer sumnjam da je u ovalstenom odrzavan. Ako se uvozi iz vana onda mozes provjeriti preko vin-a.
Nadji majstora koji samo radi mercedese, ili se dobro razumije u mercedese, neka ga pregleda mehanicki i preko mb star dijagnostike (ili neke kvalitetne alternative).
Koji je automatik? Ako je 722.6 provjeri da li je mjenjano ulje u mjenjacumi kada?[/quote]
Auto je uvezen .
Ne znam još koji je automatik.
Znači mogao bih provjeriti sa brojem šasije
Hvala ti.
Ili moram auto odvući na provjeru?[/quote]
Ako je auto duze vrijeme kod nas ne treba ti broj sasije jer sumnjam da je u ovalstenom odrzavan. Ako se uvozi iz vana onda mozes provjeriti preko vin-a.
Koji je automatik? Ako je 722.6 provjeri da li je mjenjano ulje u mjenjacumi kada?[/quote]
Auto je uvezen .
Ne znam još koji je automatik.
Znači mogao bih provjeriti sa brojem šasije
-
Seawolf
#419 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Naravno da ćes sada tražiti broj šasije (WDD245...).emmir1 wrote: Da li je ok sada tražiti broj šasije od prodavača i da li mogu sa tim brojem auto provjeriti u servisu?
Ako prodavač neće da ti saopšti broj šasije, onda za to ima neki razlog, koji je u svakom slučaju takve prirode da bi te trebao odbiti od kupovine tog auta.
No, ne očekuj da ćeš za tako vremešna auta, na osnovu broja šasije, od ljudi iz ovlaštenog servisa, moći saznati puno korisnih informacija.
Ako ništa, možeš doznati tačan datum proizvodnje, opravke i zamijene urađene u garancijskom periodu i evidenciju posjeta ovlaštenim servisima zbog redovnih servisa, sa odgovarajućim tadašnjim kilometražama.
Ništa ne može zamijeniti detaljan pregled od strane dobrog mehaničara.
I da, uzmi B 180, 2009. godište. Mislim, između ova dva, koje si naveo.
-
Throttle
#420 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ja na drugoj temi pisao istom liku
Uzmi ono koje je u boljem stanju, godiste je najmanji problem
Uzmi ono koje je u boljem stanju, godiste je najmanji problem
-
emmir1
#421 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Hvala Vam
Slabo oko auta znam pa su mi bitne informacije
Slabo oko auta znam pa su mi bitne informacije
-
Seawolf
#422 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
... Nije mu mjesto na onoj temi.
E ovaj je baš plah i fin. Poslije FL-a.
Novi dobavljač čeličnih limova.
A siguran sam da je i prodavač saglasan da kaže broj šasije, zbog provjere
- Ned071
#423 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
- Maraschino
#424 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ova serija B clase je puuuno losija od ovih novijih.Seawolf wrote:... Nije mu mjesto na onoj temi.
Moj punac je kupio novog u Sarajevu. Bas je cejfio sa ubacivanjem opcija i cekao ga vise od mjesec dana na isporuku. Nakon godinu dana voznje ode na redovan servis i usput pregled. Gle cuda, na desnoj zadnjoj obrvi pojavio se cvarak. Niko nije mogao da vjeruje. Saniraju to i odma na prodaju.
Njegovo auto 80% vremena provede u garazi koja se grije, prekriva plahtom, ne vozi zimi...ali eto, izgleda tvornicki propust ili sta vec. Jos mi se par likova zalilo ba tu seriju mercedesa.
-
Seawolf
#425 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
U pravi si. Između T 245 i W 246, kao da nedostaje cijela jedna generacija. Ti auti dijele samo istu komercijalnu oznaku i opšti vanjski izgled, sve ostalo je potpuno drugačije. Nemaju niti jedan zajednički motor, niti jedan zajednički mjenjač, a i ostale ugrađene komponente su drugačije.Maraschino wrote:Ova serija B clase je puuuno losija od ovih novijih.Seawolf wrote:... Nije mu mjesto na onoj temi.
Moj punac je kupio novog u Sarajevu. Bas je cejfio sa ubacivanjem opcija i cekao ga vise od mjesec dana na isporuku. Nakon godinu dana voznje ode na redovan servis i usput pregled. Gle cuda, na desnoj zadnjoj obrvi pojavio se cvarak. Niko nije mogao da vjeruje. Saniraju to i odma na prodaju.
Njegovo auto 80% vremena provede u garazi koja se grije, prekriva plahtom, ne vozi zimi...ali eto, izgleda tvornicki propust ili sta vec. Jos mi se par likova zalilo ba tu seriju mercedesa.
Što se tiče prohrđavanja, T 245 proizvedena nakon FL-a (vozila proizvedena od 01. juna 2008-e) nemaju taj problem (nisam bez veze gore spomenuo promijenu dobavljača čeličnih limova), tako da mislim da je tvoj punac pazario auto koji je proizveden prije FL-a.