http://americansoccernow.com/articles/l ... confession
BiH vs USA [14. 08. 2013]
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- rajv0sa
#401 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Joj izgubit se u Sarajevu, zar je i to mougće
.A evo ameri se vade da on nije Amerikanac nego Škot.
- Idemedosumom
#402 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Kako americki orao gleda dolje nisko, prepao se kada je ugledao nase "adute" 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#403 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
hebo te Šaban...ovdje je Kemal bog!
Kemal-alejkum!
Kemal-alejkum!
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#404 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Par prijatelja dolazi sa strane i na kartama pise da se mora doci najkasnije sat vremena prije pocekta tekme pa ih to buni moraju ranije krenuti, cemu taj sat vremena prije pocetka valjda se kapije ne zatvaraju odma
- KPNCTNJAH
#405 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Gori od ovakvih novinarcica su samo ovi sto se njima nesto pravdaju i koriste svaku priliku da pljucnu po glavnom gradu Bosne i Hercegovine...
Zenica = Dubairevanbh • 12 minutes ago −
Have to say that I am ashamed of my country right now... and of my capital. Actually, the reason why our NT plays all home matches in Zenica (city some 70 kilometers north of Sarajevo, with normal stadium and good training facilities) is exactly this: dilapidated stadiums in our capital.
I was just saying yesterday on one our football portals that USNT should have been at least given the opportunity to hold their training sessions at the training camp of our own NT, in Zenica. That way we wouldn't be embarrassed as much.
I don't even know why the hell our own FA even decided to host the match on Koševo, stadium that doesn't even meet UEFA criteria for playing WC qualifiers. Actually I do know: so they can soothe hurt pride over Bosnia not playing in Sarajevo since 2007.
City council is justifying their incompetence and corruption by saying there was war. Yeah... twenty years ago. Germany was rebuilt after WW2 in less time. In the meantime, other cities in Bosnia are upgrading their sports facilities.
-
LSD
#406 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ma ukratko receno : Jede (da ne kažem šta), ne mogu da lajem dobicu ban...klošari pensilvanijski i oregonski pljuju po gradu, to je poenta....stadioni su samo povod....a ovakvih "novinara" i izvještaca iz Sarajeva sam se nacitao , na stotine dosad....vazda neko veliko cuđenje prema Sarajevu, za povracanja su im tekstovi...ma nosi ih u PMwannabe_ultra wrote:A ne znam sta kenja, ja da odem u New York koji je neznam ni kolko stotina puta vec snasao bi se do medison skver gardena, a ono ne zna naci k'o fol Grbavicu.Sto ga salju ako je nesposoban, bitno je samo pricu napisati neku.Smetljar
Joj što nisam novinar, pa da imaam kolumnu, blog, šta bilo - na kojem bi se svakodnevno kenjao po Klivlendu, Sinsinatiju, Pitsburgu, Oklahomi, Juti, cudio im se njihovim gradovima itd
- relativno84
#407 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Jel ovo onaj Lacros mostarac
I'm a Bosnian American, and I just came back from vacationing from Bosnia a few days ago.
I just want to aware any Americans going to Bosnia for this game that it is NOT as safe as some of these posters are trying to make it seem. Corruption and gang activity in Sarajevo is at an all time high, and if people think you are some wealthy American, they will try to rip you off, scam you, or outright rob you.
Dont go anywhere alone, especially at night, and don't go around flashing your money, as it will put a target on you. Like it has been already stated, most bosnians are not racist at all (although a black guy might get some looks because it's so rare to see a black person in Bosnia) but it is a fairly poor and underdeveloped nation and some people have stooped to crime to make ends meet.
DinoMostarac, Wednesday at 4:09 PM #140
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#408 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ne znam sta vam je cudno !? On je opisao stanje u GLAVNOM GRADU JEDNE DRZAVE i to stanje je OCAJNO. To sto ne zelite vidjeti da smo u prknu, to je vasa stvar. Realno je napisoa stanje onakvo kakvo i jeste, cemu cudjenje !?
Sta je slagao !?
Sta je slagao !?
- kamen spoticanja
#409 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Realno kvari nam turistički potencijal i tu je problemun1ted wrote:Ne znam sta vam je cudno !? On je opisao stanje u GLAVNOM GRADU JEDNE DRZAVE i to stanje je OCAJNO. To sto ne zelite vidjeti da smo u prknu, to je vasa stvar. Realno je napisoa stanje onakvo kakvo i jeste, cemu cudjenje !?
Sta je slagao !?
Ali da je kojim slucajem ovako popljuvao zenicu i bilino ovde bi bila esktaza
Sutra bi ga citirao avaz na naslovnici uz ponovnu kalkulaciju koliko NS gubi igrajuci u zenici
- Infaze Studio
#410 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
TEbi ako treba I godi da ti jedan takav cmar govori da si u prknu, to je tvoja stvar I licni izbor.un1ted wrote:Ne znam sta vam je cudno !? On je opisao stanje u GLAVNOM GRADU JEDNE DRZAVE i to stanje je OCAJNO. To sto ne zelite vidjeti da smo u prknu, to je vasa stvar. Realno je napisoa stanje onakvo kakvo i jeste, cemu cudjenje !?
Sta je slagao !?
-
LSD
#411 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Bitno je KO piše...nekakv uhljup kome su irokezi silovali babu u Montani, pa je sad nadrkan na ostatak svijeta... sve mu smeta, svaka kulturološka razlika....garant u Kentakiju ili Dakoti pišaju u zlatne pisoare na stadionima, pretpostavljam.un1ted wrote:Ne znam sta vam je cudno !? On je opisao stanje u GLAVNOM GRADU JEDNE DRZAVE i to stanje je OCAJNO. To sto ne zelite vidjeti da smo u prknu, to je vasa stvar. Realno je napisoa stanje onakvo kakvo i jeste, cemu cudjenje !?
Sta je slagao !?
Nek je papka privukla kanalizacija koja je pukla i nek je to odmah potrcao napisati svom odavno lobotomiziranom citateljstvu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#412 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
bordo gandalf wrote:Par prijatelja dolazi sa strane i na kartama pise da se mora doci najkasnije sat vremena prije pocekta tekme pa ih to buni moraju ranije krenuti, cemu taj sat vremena prije pocetka valjda se kapije ne zatvaraju odma
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#413 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ne kvari on nista, jer znam i stanje u turizmu u Sarajevu. Kada ti dodje turista, on za 5h moze da vidi sve "znamenitosti", ode na Aerodrom i zavrsi u nekoj drugoj zemlji. Tako da je i ta prica neosnovana...
Ovde je nekima malo krivo sto je realno stanje glavnog grada jedne drzave u srcu evrope (ili narodski u centru prkna) ima ovakve stadione, ovakve taksiste, ovakvo stanje u gradu i ovakvu uredjenost.
Doticni nista slagao nije, realno stanje je preneo. Sreca nije se vozao javnim prevozom, nije iskusio nestajanje vode svako vece prije 00:00, nije se prosetao Ferhadijom da vidi more prosijaka i pasa lutalica te da vidi praljave ulice, nakaradne ljude.
Tek tada bi dao pravu sliku nase jedne i jedine
Jos da upitam, zasto je bitno ko pise !? Neka pise tunguz ako pise onako kako i jeste zaboli me neka stvar. Stid i sram treba danas bude kakva je slika obisla svijet
Nije bito kakva je Amerika, kakvo je stanje kod njih, jer mi NISMO AMERIKA, mi smo BOSNA I HERCEGOVINA I NISTA DRUGO i ne mozemo biti.
Ovde je nekima malo krivo sto je realno stanje glavnog grada jedne drzave u srcu evrope (ili narodski u centru prkna) ima ovakve stadione, ovakve taksiste, ovakvo stanje u gradu i ovakvu uredjenost.
Doticni nista slagao nije, realno stanje je preneo. Sreca nije se vozao javnim prevozom, nije iskusio nestajanje vode svako vece prije 00:00, nije se prosetao Ferhadijom da vidi more prosijaka i pasa lutalica te da vidi praljave ulice, nakaradne ljude.
Jos da upitam, zasto je bitno ko pise !? Neka pise tunguz ako pise onako kako i jeste zaboli me neka stvar. Stid i sram treba danas bude kakva je slika obisla svijet
- p206
#414 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Čovjek realno prestavio stvari, to što se nama ne sviđa njegov način pisanja je druga stvar.
Stadioni odron, oni koji trebaju da brinu o njima još veći odron.... I onda se čudimo kad nam Maribor nakanta prvaka, jer "kad su to Slovenci igrali fudbal bolje od nas".
Taksisti odron, oni trebaju da žive od stranih turista a nece da se potrude da nauče 50 riječi engleskog.
Stadioni odron, oni koji trebaju da brinu o njima još veći odron.... I onda se čudimo kad nam Maribor nakanta prvaka, jer "kad su to Slovenci igrali fudbal bolje od nas".
Taksisti odron, oni trebaju da žive od stranih turista a nece da se potrude da nauče 50 riječi engleskog.
- Sezam
#415 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Stadioni u Sarajevu jesu sramota, pljuvati po glasniku ih nece napraviti boljim. Isto tako uporedjivanje americkih rupa sa necim sto bi trebalo biti reprezentativni uzorak (stadioni) je bas onako ocajnicki potez.
A sutra ce zavrsiti nerijeseno.
A sutra ce zavrsiti nerijeseno.
-
LSD
#416 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Iskreno, žao mi samo što mu taxisti nisu uzeli barem jedno 200 KM od aerodroma do grada...to bi bila mjera za ovog "objektivnog" americkog pakaša.p206 wrote:Čovjek realno prestavio stvari, to što se nama ne sviđa njegov način pisanja je druga stvar.
Ma bezveze se nerviramo oko ovog jenkijevskog bastarda.
- Infaze Studio
#417 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Vrlo je bitno ko pise. Ustvari, ne znam ko je, ali po njegovom pisanju se vide njegove "vrijednosti". KAo bas I tvoje sto se vide iz ovoga sto pises. Cuj nije bitno kakvo je stanje u Americiun1ted wrote:Ne kvari on nista, jer znam i stanje u turizmu u Sarajevu. Kada ti dodje turista, on za 5h moze da vidi sve "znamenitosti", ode na Aerodrom i zavrsi u nekoj drugoj zemlji. Tako da je i ta prica neosnovana...
Jos da upitam, zasto je bitno ko pise !? Neka pise tunguz ako pise onako kako i jeste zaboli me neka stvar. Stid i sram treba danas bude kakva je slika obisla svijetNije bito kakva je Amerika, kakvo je stanje kod njih, jer mi NISMO AMERIKA, mi smo BOSNA I HERCEGOVINA I NISTA DRUGO i ne mozemo biti.
-
palermo
#418 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Čuj realnop206 wrote:Čovjek realno prestavio stvari, to što se nama ne sviđa njegov način pisanja je druga stvar.
Kad napišeš ovakav tekst o nekoj zemlji, onda jednostavno nisi dobronamjeran.......i ne vidim čemu ovi tekstovi u njegovu odbranu....
@ kamen spoticanja , dobra ti ona konstatacija o Zenici i bilinom polju, nažalost
Last edited by palermo on 13/08/2013 16:20, edited 1 time in total.
- JThomas
#419 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
e zamislite da je išao grasom šta bi mislio i napisao...
može on biti šupak a naši stadioni odron, jedno drugo ne isključuje...
može on biti šupak a naši stadioni odron, jedno drugo ne isključuje...
-
Labirint
#420 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Nek' ni ne dolaze. Bice pojedeni.
- p206
#421 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Uglavnom, poenta je da je on novinar i posao mu je da pljuje na sve i svašta, a mi smo mu svojim neradom došli kao kec na desetku.
- un1ted
#422 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Recite mi samo, slazete li se sa onim sto je napisao u svom tekstu pa da zavrsimo raspravu !? 
Po vasoj diskusiji mi se cini da ono sto je on napisao da je izmisljeno i da nije istina.
Nadam se da nece ostati i poslije utakmice, pa da vidi opijanje reprezentativaca u hotelu Bosna
Po vasoj diskusiji mi se cini da ono sto je on napisao da je izmisljeno i da nije istina.
Nadam se da nece ostati i poslije utakmice, pa da vidi opijanje reprezentativaca u hotelu Bosna
- Infaze Studio
#423 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Palermo je objasnio. 
-
palermo
#424 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Da smo najzlatniji, on bi pljuvao....prema tome nema tu nikakva keca, a bogami ni desetke....p206 wrote:Uglavnom, poenta je da je on novinar i posao mu je da pljuje na sve i svašta, a mi smo mu svojim neradom došli kao kec na desetku.
čemu uopšte rasprava o tekstiću nekog novinarčića
-
Labirint
#425 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Niko ne spori ovdje da to sto je napisano nije istina. Poenta price je tendencioznost doticnog, i zelja
za nekim omalovazavanjem sto izgleda dodje ko "kec" pojedincima ovdje. Prljavi smo ruzni i zli ali
to je nas problem a ne nekog "sa strane". Nek' se gonU i nek' nas zaobilaze.
za nekim omalovazavanjem sto izgleda dodje ko "kec" pojedincima ovdje. Prljavi smo ruzni i zli ali
to je nas problem a ne nekog "sa strane". Nek' se gonU i nek' nas zaobilaze.