odakle stizu vijestisarajevoxxxx wrote:Stižu vijesti o poginulima u zapadnom dijelu Kaira. U mesždidu Feth oko 1000 zatočenih Mursijevih pristalica
de postavi link pa da i mi ostali procitamo malo opsirnije ako nije problem
odakle stizu vijestisarajevoxxxx wrote:Stižu vijesti o poginulima u zapadnom dijelu Kaira. U mesždidu Feth oko 1000 zatočenih Mursijevih pristalica
semirizsvemira wrote: Nema lale mile u Erdogana . Pravna drzava mora funkcionisati
vidljivo je da su ovo odigrali jako loše..nešto kao SDP kod nas..godinama čekali da dođu na vlast i onda se pogubili, kao da su ostali zaglavljeni u vremenu, pa nisu pratili razvoj pravnih tekovina svoje zemlje, ali posebno razvoj slobode mišljenja u Egiptu..nije Mubarak pao ni zbog čega drugog osim što su ljudi bili zreli da neće više istim načinom da žive..madner wrote:Kakav debakl MB.
nemoj mi reći da si i ti povjerovao u one nebuloze koje je neko pisao, da je na proteste protiv Mursija izađlo 30 miliona ljudi..znaš i sam da je to nemoguće sa ovim brojem stanovnika..madner wrote:Potpuno pogresno, ovo je igra gdje MB gubi svoje simpatije u narodu jer ne zeli otici kada narod to hoce. Vojska je ovo odigrala jako mudro.
Pitanje je ko ce pokupiti te glasove, ali MB su sami sebe sveli na malu partiju.
LOLChallenger__ wrote:MB ove generacije je panamerički "brend" čija je misija imala dva cilja:
- reset neoliberalnih ekonomskih odnosa (odradili);
- disciplinovanje osiromašenog egipatskog naroda putem pseudoislamizma (propali).
1. Reset je učvrstio poziciju jevrejskog i angloameričkog kapitala u Egiptu, ali je doprinjeo daljnjem siromašenju naroda;
2. Pseudomuslimanska retorika se smučila većini i oduvali su ih sa političke scene.
Vojni udar je loša vijest za zapad, a dobra vijest za Egipat. Kuda će ih stihija odvesti, vidjećemo.
Protesti protiv Mursija su bili masovni i vecina Egipcana se okrenula protiv njega.udrch wrote:nemoj mi reći da si i ti povjerovao u one nebuloze koje je neko pisao, da je na proteste protiv Mursija izađlo 30 miliona ljudi..znaš i sam da je to nemoguće sa ovim brojem stanovnika..madner wrote:Potpuno pogresno, ovo je igra gdje MB gubi svoje simpatije u narodu jer ne zeli otici kada narod to hoce. Vojska je ovo odigrala jako mudro.
Pitanje je ko ce pokupiti te glasove, ali MB su sami sebe sveli na malu partiju.
a čudi me da ignorišeš brojnost ovih demonstranata...
Vojska odigrala jako mudro hahahahahaha . Narod hoce da MB odu . Pa ko je pobjedio na prvim demokratskim izborima i ko je izabrao predsjednika Mursija . Lavovi , tigrovi n, morska riba ?! Kakve lazi i izmisljotine . Vojska pucala na goloruke demonstrante i cijeli zapad suti . Kao i neki forumasi . Ali kad je Erdogan pendrecio olos po Istanbulu onda je to bio fasizam . A u Egiptu je vojska mudro odigrala zato sto je smjenjla vlast , prvu i jedinu legalnu vlast izabranu na demokratskim izborima . Ovo me podjeca na Mali gdje su podrzali nelagalnog predsjednika i ko fol na racun islamista dosli francuzi da oslobode gradjane Malija njihovih bogatstavamadner wrote:Potpuno pogresno, ovo je igra gdje MB gubi svoje simpatije u narodu jer ne zeli otici kada narod to hoce. Vojska je ovo odigrala jako mudro.
ne sporim, ali je li misliš da će se ti glasači opredjeliti na sljedećim izborima za nekoga drugog..madner wrote:Protesti protiv Mursija su bili masovni i vecina Egipcana se okrenula protiv njega.
Ne ignorisem, samo shvatam igru vojske.
Skidaju Mursija, sto vecina naroda hoce, da bi pro Mursijevi ispali negativci.
neki genijalni novinarčić koji je pustio u opticaj tu retardirano-debilsku propagandu želi da kaže recimo sljedeće:Population
82,079,636 (July 2012 est.)
Age structure
0-14 years: 31.8% no (male 13,292,961/female 12,690,711)
15-64 years: 63.5% (male 26,257,440/female 25,627,390)
65 years and over: 4.7% (male 1,636,560/female 2,208,455) (2008 est.)
0-14 years: 33% (male 13,308,407/female 12,711,900)
15-64 years: 62.7% (male 25,138,546/female 24,342,230)
65 years and over: 4.3% (male 1,546,774/female 1,818,778) (2010 est.)
narkomani i americki placenici.slazemse_neslazemse wrote: http://www.youtube.com/watch?v=OUOkzN9wSqk
Polahko , rijesice se Egipat ovog fasiste i svih ostalihsarajevoxxxx wrote:Još jedan primjer klasične egipatovštine. Novinar Teufik Ukaše na egipatskoj TV Al Farain daje rok 48 sati sirijskim izbjeglicama da prestanu davati podršku Ihvanijama ?
Tvrdi da ima spisak adresa svih izbjeglica iz Sirije i nabraja sve mjesta gdje su se smjestile sirijske izbjeglice i prijeti da će im egipatski narod srušiti kuće ?
Koja je to mržnja, koji su to luzeri. Kad im novinari ovako razmišljaju kakav je onda narod. Reakcija vojske i javna egzekucija demonstranata se posmatrajući ovog novinara čini nešto sasvim uobičajeno ili očekivano.
Pa je li ista dobio. Ili je dobio po pi^ki.Klavikula wrote:Kanadski Poste de Veille i Egypat Daily News su objavili sadržaj pisanog dokumenta koji je šokirao Egipćane.
Njime se Morsi odriče 40% terotirija Sinajskog poluotoka u korist palestinskih izbjeglica, a zauzvrat je od Obame trebao dobiti 8 milijardi dolara pomoći, a vijest potvrđuje i The Western Center for Journalism.
Cijelu priču je prenijela televizija TV14VIP, a dokument su potpisali Mohamed Morsi, Muhammad Badi, lider Muslimanske braće i Qairat al-Shater, jedan od visokopozicioniranih čelnika MB.
Poste de Veille
Egypat Daily News
The Western Center for Journalism