http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... inula-zena
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muha_sa
#401 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
rano je donosit zakljucak da li je vozac trkac i jel mu mjesto na ovoj temi, al ovo je strašno
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#402 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Neprilagodjena brzina jedini uzrok moze biti.
- hopi
#403 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
kako može biti samo neprilagođena brzina?
-
shandrprcSA
#404 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
crveno garant...
- Hemera
#405 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Prekoračenje brzine,možda je i lovio zeleno ,probavao šljam auto...ko zna...užas
-
frankwhite
#406 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
mozda je zena izletila na crveno jbg, ne mozemo odma srat na CLS-a, ko zna sta je bilo...
- vjesticanametli
#407 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
pa ko kamikaze izljecu iz tramvaja i trce ............pjesaci na tom mjestu uopste ne gledaju je li zeleno ili crveno
- zateznistub
#408 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Ma garant je do zene!
Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h 
-
NediM17
#409 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Ma ja, "k'o kamikaza zena izasla iz tramvaja, nit je lijevo nit je desno pogledala", a on hud 40 km/h vozio, na kocnicu, al' odlijepile mu se nitovane disk plocice koje je platio cvaju prije dvije hefte i ubio zenu. DA LI STE VI NORMALNI ?!
- Drvosjeca iz Dejcica
#410 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Pogledaj gdje je vozilo zaustavljeno, pogledaj tašna i mjesto udara, ima sigurno 20-25 metara. Vrlo lako se može utvrditi na osnovu toga brzina kojom se vozilo kretalo u trenutku udara.hopi wrote:kako može biti samo neprilagođena brzina?
- johntra
#411 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
nažalost, još jedan slučaj koji će proteći iza kulisa i o kojem će se pričati dan, dva i mrka kapa...ovaj stručnjak će se izvući sa godinom uslovno, oduzimanjem vozačke na tri mjeseca i nekom kaznom... i to je to...sve dok nam je ovako smiješna kaznena politika, tako će nam uvijek biti...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#412 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Bez da nešto bezveze ser.uckam istina je da ni mi pješaci a ni vozači se ne ponašamo kako treba, i kakda je takvo stanje u kojem ni jedna strani vrlo često ne poštuje propise ovo je svakodnevnica...
Ne mogu shvatiti da pješaci nekad mogu biti toliko neodgovorni, ja lično kad prelazim cestu 3 puta pogledam na sve strane i nema šanse da pretrčavam ili prelazim ako vozilo nije udaljeno nekih najmanje 50 metara...na pješački samo zakoračim i onda čekam dobrog Samarićanina koji će stati. Moramo makar mi pješaci paziti kad ovi neće.
Da ove druge ne spominjem, svjedok sam bio kad je u centru Zenice jednom veoma prometnom ulicom neki lik proletio najmanje 150 nasat, umal ubio momka i djevojku na pješačkom, jedva ih zaobišao...ja kad sam vozač a ne pješak gradom ne prelazim 40, eventualno nekih 50... jer šta ja imam od žurbe i šta imam od toga što ću stići na odredište 5 minuta ranije a pritom rizikujem da userem i sebi i drugima život i da nas sve dovedem u opasnost.
Pješaci trebaju bit oprezniji, a za ove šoferčine što ne poštuju osnovna pravila i što misle da je cesta njihova treba naplaćivati drakonske kazne...pa kad mu se nakupi 5000 kazni i kad mu oduzmu auto i prodaju na dražbi shvatit će.
Moj savjet vam je bez obzira šta ste, samo saburli. Par minuta uštede vremena nisu rijedni gubljenja glavi i vozači sjetite se one stare kineske KO SPORIJE VOZI DVAPUT BRŽE STIGNE
Ne mogu shvatiti da pješaci nekad mogu biti toliko neodgovorni, ja lično kad prelazim cestu 3 puta pogledam na sve strane i nema šanse da pretrčavam ili prelazim ako vozilo nije udaljeno nekih najmanje 50 metara...na pješački samo zakoračim i onda čekam dobrog Samarićanina koji će stati. Moramo makar mi pješaci paziti kad ovi neće.
Da ove druge ne spominjem, svjedok sam bio kad je u centru Zenice jednom veoma prometnom ulicom neki lik proletio najmanje 150 nasat, umal ubio momka i djevojku na pješačkom, jedva ih zaobišao...ja kad sam vozač a ne pješak gradom ne prelazim 40, eventualno nekih 50... jer šta ja imam od žurbe i šta imam od toga što ću stići na odredište 5 minuta ranije a pritom rizikujem da userem i sebi i drugima život i da nas sve dovedem u opasnost.
Pješaci trebaju bit oprezniji, a za ove šoferčine što ne poštuju osnovna pravila i što misle da je cesta njihova treba naplaćivati drakonske kazne...pa kad mu se nakupi 5000 kazni i kad mu oduzmu auto i prodaju na dražbi shvatit će.
Moj savjet vam je bez obzira šta ste, samo saburli. Par minuta uštede vremena nisu rijedni gubljenja glavi i vozači sjetite se one stare kineske KO SPORIJE VOZI DVAPUT BRŽE STIGNE
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#413 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Komentar s clankaBio sam tu kada se desilo. Od samog početka. Kao prvo, žao mi je žene, zaista jeste i njene porodice. Možda je upravo krenula do njih i samo što se okrenula, udario je vozač.
Ali ono šta me isto tako razočaralo je reakcija jedinog policajca do dolaska hitne i drugog policijskog vozila. Umjesto da pruži prvu pomoć za koju je i obučen, on je stajao pored nje i malo razgledavao okolo i jedine dvije osobe koji su se zaista trudili je momak u bijeloj dukserici i jedna cura u crnim pantolama. Hitna nije uopšte "hitno" reagovala, već nonšalantno i polako. Fuj! Ali baš fuj!
Saglasan sam da žena nije trebala tu preći ulicu (odmah iza tramvajske stanice), već ko semafora. Ali opet, možda je bilo zeleno i u tom trenutku nije bilo nikakvog auta. Ne znam, to nisam primijetio.
- Hemera
#414 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
sve da je i izletila, kad se prilazi raskrsnici smanji se brzina a ne čepi se gas do poda kosto ovi novopeceni munjenici u mozak misle,kad je ubio na licu mjesta sigurno je vozio brzo,da nije mozda bi i ziva ostalazateznistub wrote:Ma garant je do zene!Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h
-
ek0
#415 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
-
Last edited by ek0 on 08/11/2016 22:37, edited 1 time in total.
- Better Man
#416 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Nema gorih kabadahija za volanom od vozača naših političara i službene policijske pratnje! Oni nepoštuju nikakve propise i voze kao luđaci!
- Hemera
#417 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
neko u komentarima na vijest na portalu je dao link da se doticno aVto prodaje...
eh...nece ga zadugo prodat
http://www.pik.ba/artikal/8773605/mercedes-cls/
eh...nece ga zadugo prodat
http://www.pik.ba/artikal/8773605/mercedes-cls/
- Optimist
#418 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Hemera wrote:sve da je i izletila, kad se prilazi raskrsnici smanji se brzina a ne čepi se gas do poda kosto ovi novopeceni munjenici u mozak misle,kad je ubio na licu mjesta sigurno je vozio brzo,da nije mozda bi i ziva ostalazateznistub wrote:Ma garant je do zene!Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h
Meni tacno neprijatno bude kad vozim lijevom trakom i trebam proci pored tramvajske stanice, ako je u tom trenutku stao tramvaj i putnici izlaze, svi se redaju jedan do drugog drito na samu ivicu ceste dok cekaju da im se semafor otvori, samo cekam kad ce neko nekoga gurnuti i eto ga meni pod auto. Uvijek sam u grcu kad vidim taj prizor.
- muha_sa
#419 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
ako se i desi da ti neko skoci pred auto ti ceš zakocit i neceš ubit neodgovornog pješaka.Optimist wrote:Hemera wrote:sve da je i izletila, kad se prilazi raskrsnici smanji se brzina a ne čepi se gas do poda kosto ovi novopeceni munjenici u mozak misle,kad je ubio na licu mjesta sigurno je vozio brzo,da nije mozda bi i ziva ostalazateznistub wrote:Ma garant je do zene!Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h
Meni tacno neprijatno bude kad vozim lijevom trakom i trebam proci pored tramvajske stanice, ako je u tom trenutku stao tramvaj i putnici izlaze, svi se redaju jedan do drugog drito na samu ivicu ceste dok cekaju da im se semafor otvori, samo cekam kad ce neko nekoga gurnuti i eto ga meni pod auto. Uvijek sam u grcu kad vidim taj prizor.
otkud znam
zato što si oprezan kad voziš pored tramvajskih stajališta i pješackih prelaza a ne ko ove neodgojene kabadahije, primitivci koji su sjeli u auto i kontaju da su boga za muda uhvatili--niko ko oni
- reha666
#420 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Jel iko vidio onog lika danas što vozi kamp kombi, oko 15 do 7.. od pravca ilidže prema gradu, par stanica prije otoke...?
-
goran16v
#421 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Maloprije je "strucnjak" u cvrenoj AR 156 pozurio da na zuto presjece H. Cemerlica iz pravca Sopinga prema Grbavickoj ali je "malo zaboravio" na ulegnutu cestu i valove pa su varnice ispod auta frcale k'o velike. Kulerski jer produzio dalje bez zaustavljanja ali se kladim da je iza prvog coska bilo stani i zaviri pod auto da vidis zijan.
- sema911s
#422 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
ar156 sta mu je moglo stradat,.,auspuh ogulio ,., mozda pod,.,il vjesanjem zakacio,., ako neko bude jeftino prodavao alfu nikad udaranu mazenu pazenu to je otajj pacijentgoran16v wrote:Maloprije je "strucnjak" u cvrenoj AR 156 pozurio da na zuto presjece H. Cemerlica iz pravca Sopinga prema Grbavickoj ali je "malo zaboravio" na ulegnutu cestu i valove pa su varnice ispod auta frcale k'o velike. Kulerski jer produzio dalje bez zaustavljanja ali se kladim da je iza prvog coska bilo stani i zaviri pod auto da vidis zijan.
-
goran16v
#423 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Pojma nemama, ali posto sam znao sta slijedi kad sam ga vodio kako jurca bas sam zastao i cekao. Secnuo je i strugnuo prednjim dijelom tako da je sve u igri od kartera do poda.sema911s wrote: ar156 sta mu je moglo stradat,.,auspuh ogulio ,., mozda pod,.,il vjesanjem zakacio,., ako neko bude jeftino prodavao alfu nikad udaranu mazenu pazenu to je otajj pacijent
- zli_hordas
#424 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
Jos nemamo ovakvih trkaca
- fidoremilienko
#425 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca
zli_hordas wrote:Jos nemamo ovakvih trkaca