nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muha_sa

#401 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by muha_sa »

rano je donosit zakljucak da li je vozac trkac i jel mu mjesto na ovoj temi, al ovo je strašno :-)

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... inula-zena
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#402 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by un1ted »

Neprilagodjena brzina jedini uzrok moze biti.
hopi

#403 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by hopi »

kako može biti samo neprilagođena brzina?
shandrprcSA

#404 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by shandrprcSA »

crveno garant...
Hemera

#405 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Hemera »

Prekoračenje brzine,možda je i lovio zeleno ,probavao šljam auto...ko zna...užas
frankwhite

#406 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by frankwhite »

mozda je zena izletila na crveno jbg, ne mozemo odma srat na CLS-a, ko zna sta je bilo...
vjesticanametli

#407 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by vjesticanametli »

pa ko kamikaze izljecu iz tramvaja i trce ............pjesaci na tom mjestu uopste ne gledaju je li zeleno ili crveno
zateznistub

#408 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by zateznistub »

Ma garant je do zene! :-) Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h :-)
NediM17

#409 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by NediM17 »

Ma ja, "k'o kamikaza zena izasla iz tramvaja, nit je lijevo nit je desno pogledala", a on hud 40 km/h vozio, na kocnicu, al' odlijepile mu se nitovane disk plocice koje je platio cvaju prije dvije hefte i ubio zenu. DA LI STE VI NORMALNI ?!
Drvosjeca iz Dejcica

#410 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hopi wrote:kako može biti samo neprilagođena brzina?
Pogledaj gdje je vozilo zaustavljeno, pogledaj tašna i mjesto udara, ima sigurno 20-25 metara. Vrlo lako se može utvrditi na osnovu toga brzina kojom se vozilo kretalo u trenutku udara.
johntra

#411 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by johntra »

nažalost, još jedan slučaj koji će proteći iza kulisa i o kojem će se pričati dan, dva i mrka kapa...ovaj stručnjak će se izvući sa godinom uslovno, oduzimanjem vozačke na tri mjeseca i nekom kaznom... i to je to...sve dok nam je ovako smiješna kaznena politika, tako će nam uvijek biti...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#412 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Jimmy McNulty »

Bez da nešto bezveze ser.uckam istina je da ni mi pješaci a ni vozači se ne ponašamo kako treba, i kakda je takvo stanje u kojem ni jedna strani vrlo često ne poštuje propise ovo je svakodnevnica...

Ne mogu shvatiti da pješaci nekad mogu biti toliko neodgovorni, ja lično kad prelazim cestu 3 puta pogledam na sve strane i nema šanse da pretrčavam ili prelazim ako vozilo nije udaljeno nekih najmanje 50 metara...na pješački samo zakoračim i onda čekam dobrog Samarićanina koji će stati. Moramo makar mi pješaci paziti kad ovi neće.

Da ove druge ne spominjem, svjedok sam bio kad je u centru Zenice jednom veoma prometnom ulicom neki lik proletio najmanje 150 nasat, umal ubio momka i djevojku na pješačkom, jedva ih zaobišao...ja kad sam vozač a ne pješak gradom ne prelazim 40, eventualno nekih 50... jer šta ja imam od žurbe i šta imam od toga što ću stići na odredište 5 minuta ranije a pritom rizikujem da userem i sebi i drugima život i da nas sve dovedem u opasnost.

Pješaci trebaju bit oprezniji, a za ove šoferčine što ne poštuju osnovna pravila i što misle da je cesta njihova treba naplaćivati drakonske kazne...pa kad mu se nakupi 5000 kazni i kad mu oduzmu auto i prodaju na dražbi shvatit će.

Moj savjet vam je bez obzira šta ste, samo saburli. Par minuta uštede vremena nisu rijedni gubljenja glavi i vozači sjetite se one stare kineske KO SPORIJE VOZI DVAPUT BRŽE STIGNE
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#413 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by un1ted »

Bio sam tu kada se desilo. Od samog početka. Kao prvo, žao mi je žene, zaista jeste i njene porodice. Možda je upravo krenula do njih i samo što se okrenula, udario je vozač.
Ali ono šta me isto tako razočaralo je reakcija jedinog policajca do dolaska hitne i drugog policijskog vozila. Umjesto da pruži prvu pomoć za koju je i obučen, on je stajao pored nje i malo razgledavao okolo i jedine dvije osobe koji su se zaista trudili je momak u bijeloj dukserici i jedna cura u crnim pantolama. Hitna nije uopšte "hitno" reagovala, već nonšalantno i polako. Fuj! Ali baš fuj!

Saglasan sam da žena nije trebala tu preći ulicu (odmah iza tramvajske stanice), već ko semafora. Ali opet, možda je bilo zeleno i u tom trenutku nije bilo nikakvog auta. Ne znam, to nisam primijetio.
Komentar s clanka :(
Hemera

#414 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Hemera »

zateznistub wrote:Ma garant je do zene! :-) Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h :-)
sve da je i izletila, kad se prilazi raskrsnici smanji se brzina a ne čepi se gas do poda kosto ovi novopeceni munjenici u mozak misle,kad je ubio na licu mjesta sigurno je vozio brzo,da nije mozda bi i ziva ostala
ek0

#415 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 08/11/2016 22:37, edited 1 time in total.
Better Man

#416 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Better Man »

Nema gorih kabadahija za volanom od vozača naših političara i službene policijske pratnje! Oni nepoštuju nikakve propise i voze kao luđaci!
Hemera

#417 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Hemera »

neko u komentarima na vijest na portalu je dao link da se doticno aVto prodaje...
eh...nece ga zadugo prodat
http://www.pik.ba/artikal/8773605/mercedes-cls/
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... inula-zena
Optimist

#418 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Optimist »

Hemera wrote:
zateznistub wrote:Ma garant je do zene! :-) Đe bi on sa meckom isao ko lud i stao dobro iza pjesackog jer je isao skromnih 60 km/h :-)
sve da je i izletila, kad se prilazi raskrsnici smanji se brzina a ne čepi se gas do poda kosto ovi novopeceni munjenici u mozak misle,kad je ubio na licu mjesta sigurno je vozio brzo,da nije mozda bi i ziva ostala

Meni tacno neprijatno bude kad vozim lijevom trakom i trebam proci pored tramvajske stanice, ako je u tom trenutku stao tramvaj i putnici izlaze, svi se redaju jedan do drugog drito na samu ivicu ceste dok cekaju da im se semafor otvori, samo cekam kad ce neko nekoga gurnuti i eto ga meni pod auto. Uvijek sam u grcu kad vidim taj prizor.
muha_sa

#419 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by muha_sa »

Optimist wrote:
Hemera wrote:

Meni tacno neprijatno bude kad vozim lijevom trakom i trebam proci pored tramvajske stanice, ako je u tom trenutku stao tramvaj i putnici izlaze, svi se redaju jedan do drugog drito na samu ivicu ceste dok cekaju da im se semafor otvori, samo cekam kad ce neko nekoga gurnuti i eto ga meni pod auto. Uvijek sam u grcu kad vidim taj prizor.
ako se i desi da ti neko skoci pred auto ti ceš zakocit i neceš ubit neodgovornog pješaka.
otkud znam :?
zato što si oprezan kad voziš pored tramvajskih stajališta i pješackih prelaza a ne ko ove neodgojene kabadahije, primitivci koji su sjeli u auto i kontaju da su boga za muda uhvatili--niko ko oni :-) još kad lola obori sjedište i ležeci vozi a kroz volan gleda.
reha666

#420 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by reha666 »

Jel iko vidio onog lika danas što vozi kamp kombi, oko 15 do 7.. od pravca ilidže prema gradu, par stanica prije otoke...?
goran16v

#421 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

Maloprije je "strucnjak" u cvrenoj AR 156 pozurio da na zuto presjece H. Cemerlica iz pravca Sopinga prema Grbavickoj ali je "malo zaboravio" na ulegnutu cestu i valove pa su varnice ispod auta frcale k'o velike. Kulerski jer produzio dalje bez zaustavljanja ali se kladim da je iza prvog coska bilo stani i zaviri pod auto da vidis zijan.
sema911s

#422 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sema911s »

goran16v wrote:Maloprije je "strucnjak" u cvrenoj AR 156 pozurio da na zuto presjece H. Cemerlica iz pravca Sopinga prema Grbavickoj ali je "malo zaboravio" na ulegnutu cestu i valove pa su varnice ispod auta frcale k'o velike. Kulerski jer produzio dalje bez zaustavljanja ali se kladim da je iza prvog coska bilo stani i zaviri pod auto da vidis zijan.
ar156 sta mu je moglo stradat,.,auspuh ogulio ,., mozda pod,.,il vjesanjem zakacio,., ako neko bude jeftino prodavao alfu nikad udaranu mazenu pazenu to je otajj pacijent
goran16v

#423 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

sema911s wrote: ar156 sta mu je moglo stradat,.,auspuh ogulio ,., mozda pod,.,il vjesanjem zakacio,., ako neko bude jeftino prodavao alfu nikad udaranu mazenu pazenu to je otajj pacijent
Pojma nemama, ali posto sam znao sta slijedi kad sam ga vodio kako jurca bas sam zastao i cekao. Secnuo je i strugnuo prednjim dijelom tako da je sve u igri od kartera do poda.
zli_hordas

#424 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by zli_hordas »

Jos nemamo ovakvih trkaca
fidoremilienko

#425 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by fidoremilienko »

zli_hordas wrote:Jos nemamo ovakvih trkaca
Image

:-) lik
Post Reply