hrvatska-more
- Havatar
#401 Re: hrvatska-more
Ljudi idu u Hrvatsku zbog navike inace je u svim drugim turistickim zemljama usluga sto puta bolja i ja licno ne bih nikad tamo otisao , posebno sto smo tamo nepozeljni.
-
gost iz ZG
#402 Re: hrvatska-more
Senj-poznat po buri, Novi Vinodolski-stari povijesni gradić, usporen; za roditelje sa sitnom djecomkakavdanakneiskustvu wrote:je li bio ko u senju na ljetovanju,novom vinodolskom,crikvenici?
Crikvenica- slična vama poznatoj Makarskoj, ali puno-puno-puno čišća, kulturnija i profesionalnija prema gostima
Neko je krivo rekao da je more hladno u Istri; baš suprotno- zbog plitkog mora
Generalno rečeno, sjeverni Jadran možda manje lijep nego jug - ali, ovdje je (svaki) gost zakon i cijenjen
Malo sam pristran, jer sam dijelom porijeklom s otoka Raba
- Warashii
#403 Re: hrvatska-more
Govori u svoje ime molim te. Ti nemoras nikada otici, ima nas bez loseg iskustva. Meni je Dalmacija draga i volim je pravo, nemam ja tu sta kriti. Njena udaljenost od nekih 220km ( Split ) od mene sa poprilicno solidnim putem mi je cini najblizom destinacijom. NE traze svi istu uslugu jbga.Havatar wrote:Ljudi idu u Hrvatsku zbog navike inace je u svim drugim turistickim zemljama usluga sto puta bolja i ja licno ne bih nikad tamo otisao , posebno sto smo tamo nepozeljni.
Ja necu kafane ni diskoteke a ne trebaju mi ni crnkinje pod palmom, hocu samo mir, bez guzve na plazi sa dobrim domacim vinom.
Onaj ko ima nesto malo vise novca i misli ga potrositi neka ga od Ibize do Tunisa, treba sve proci.
- dalmatinka
#404 Re: hrvatska-more
Jesu čudni ovi Bosanci, bune se što moraju imati pasoš, bune se što bi mogli i samo o osobnom. Hrvatska vlada je jučer dala suglasnost za izlazak iz CEFTE - stupa na snagu 01.07.2013. Ne pitaš se ništa.miki.ba wrote:Jesu cudni ovi Hrvati, hoce da Bosanci ulaze sa licnom u Hr jer im odgovara, hoce i ceft i EU.
Dao bi im ja kitu da se šta pitam.
- Warashii
#405 Re: hrvatska-more
Hah znas ono
" nebi bio Bog u Bosni nema sanse" .
- Kuna
#406 Re: hrvatska-more
siddo89 wrote:I meni se ovo dogodilo vise puta ,,,i gledam sve koji nemaju bh pasos prolaze bez problema a mi jok
mog jarana su haman pa golog skinuli, širili mu guzove rafo da nema gadro...joj beda
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#407 Re: hrvatska-more
Kuna wrote:
mog jarana su haman pa golog skinuli, širili mu guzove rafo da nema gadro...joj beda
-
ljuspica
#408 Re: hrvatska-more
http://www.klix.ba/vijesti/eu-integraci ... ge+statusi
Ovo za 100 eura po danu je od 2012.godine. Kliknite na tekst pa cete vidjeti da pise da je to doneseno za strance od prosle godine.
Ovo za 100 eura po danu je od 2012.godine. Kliknite na tekst pa cete vidjeti da pise da je to doneseno za strance od prosle godine.
-
Bodkin
#409 Re: hrvatska-more
jesu ikad ikome trazili doslovno 100 eur po danu? i kako dokazete koliko cete dana biti? jel uzmu i zapisu i onda u povratku kazu e ne moze, rekli ste da cete biti samo 5 dana 
- Danguba
#410 Re: hrvatska-more
kako god okrenes, susjedi na steti...dalmatinka wrote:Jesu čudni ovi Bosanci, bune se što moraju imati pasoš, bune se što bi mogli i samo o osobnom. Hrvatska vlada je jučer dala suglasnost za izlazak iz CEFTE - stupa na snagu 01.07.2013. Ne pitaš se ništa.miki.ba wrote:Jesu cudni ovi Hrvati, hoce da Bosanci ulaze sa licnom u Hr jer im odgovara, hoce i ceft i EU.
- agnostic_front
#411 Re: hrvatska-more
Ma pitanja u anketi nisu postavljena baš dobro.Alfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
koji je k ovom narodu?ANKETA
Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?
Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
Ja neću ići zato što nemam love, pa sam opet tu stavio ne.
-
ljuspica
#412 Re: hrvatska-more
Bijah prosle godine, nisu trazili, ali sad znam pa cu ponjet izvod iz banke kad mi legne plata i izracunacunacu koliko dana mogu ostat za njih.Bodkin wrote:jesu ikad ikome trazili doslovno 100 eur po danu? i kako dokazete koliko cete dana biti? jel uzmu i zapisu i onda u povratku kazu e ne moze, rekli ste da cete biti samo 5 dana
-
miki.ba
#413 Re: hrvatska-more
To su prave informacije, svaka cast, isto bi ja tako postupio da se šta pitam.dalmatinka wrote:Jesu čudni ovi Bosanci, bune se što moraju imati pasoš, bune se što bi mogli i samo o osobnom. Hrvatska vlada je jučer dala suglasnost za izlazak iz CEFTE - stupa na snagu 01.07.2013. Ne pitaš se ništa.miki.ba wrote:Jesu cudni ovi Hrvati, hoce da Bosanci ulaze sa licnom u Hr jer im odgovara, hoce i ceft i EU.
Noga iz cefe, hoš da ti dolaze turisti normalno da moraju imati pasoš, pa to je EU.
Za uzvrat imate EU tržište i turiste koji mogu dolaziti sa licnom, to jest državljane EU.
Plakat ce Makarska rivjera za nama, a i zaslužili su.
- Danguba
#414 Re: hrvatska-more
Blago njima.miki.ba wrote:To su prave informacije, svaka cast, isto bi ja tako postupio da se šta pitam.
Noga iz cefe, hoš da ti dolaze turisti normalno da moraju imati pasoš, pa to je EU.
Za uzvrat imate EU tržište i turiste koji mogu dolaziti sa licnom, to jest državljane EU.
Plakat ce Makarska rivjera za nama, a i zaslužili su.
-
miki.ba
#415 Re: hrvatska-more
Vjeruj da mi je drago, osjetit ce šta znaci pravo tržište i kako je kad nema erceg-srpske tampon zone, nadam se da razumiješ.Danguba wrote:
Blago njima.Trziste od 500 miliona ljudi...
- Danguba
#416 Re: hrvatska-more
Zelim im svu srecu ali mrka kapa.miki.ba wrote:Vjeruj da mi je drago, osjetit ce šta znaci pravo tržište i kako je kad nema erceg-srpske tampon zone, nadam se da razumiješ.Danguba wrote:
Blago njima.Trziste od 500 miliona ljudi...
Sada mogu na prste nabrojati njihove artikle po EU marketima a sta su oni dobili, citave lance trgovina.
Sto kazes, neka vide to ''pravo trziste'', mozda kasnije malo vise budu cijenili susjede.
- snaga_znanja
#417 Re: hrvatska-more
Kroz 3-5 godina Crna Gora ce uci u EU. Srbija 5-7. A mi cemo ostati na istom ovom mjestu gdje smo sad i necemo moci nigdje bez 100 eura po danu.
- Havatar
#418 Re: hrvatska-more
Crna Gora hoce , Srbija tesko.snaga_znanja wrote:Kroz 3-5 godina Crna Gora ce uci u EU. Srbija 5-7. A mi cemo ostati na istom ovom mjestu gdje smo sad i necemo moci nigdje bez 100 eura po danu.
-
Bodkin
#419 Re: hrvatska-more
u iducih 5-7, a mozda i 10 godina nece niko uci u eu. neki mozda i ispadnusnaga_znanja wrote:Kroz 3-5 godina Crna Gora ce uci u EU. Srbija 5-7. A mi cemo ostati na istom ovom mjestu gdje smo sad i necemo moci nigdje bez 100 eura po danu.
- It_is_a_Leclerc
#420 Re: hrvatska-more
Izlazak HR iz Cefte je nešto odlično i jedva čekam da se to desi. Njihovi će proizvodi konačno postati nekonkurentni na tržištu BIH, i počet će lagano propadanje njihovog bezobraznog nerecipročnog bogaćenja nad sirotinjom u ovoj državi. I to je naša prilika da populariziramo domaću proizvodnju, i da na trećim tržištima, npr. Srbija, Crna Gora i Makedonija, popunimo prostor koji će nastati sasvim izvjesnim odlaskom Hrvatske sa tih tržišta...
A što se eura tiče, ponovio bih - mi smo državljani BiH i mi, po zakonima naše zemlje, ne poznajemo nikakvu valutu koja se zove Euro. Ona nije dio fiskalnog sistema moje zemlje i ja je, kao takvu, ne moram posjedovati. I to su činjenice. Novačane garancije će se tražiti samo za pojedince za koje se zaključi da bi mogli predstavljati neku opasnost po pitanju npr. traženja azila itd., dok će za pristojne građane, porodice itd., stvari ostati iste.
A što se eura tiče, ponovio bih - mi smo državljani BiH i mi, po zakonima naše zemlje, ne poznajemo nikakvu valutu koja se zove Euro. Ona nije dio fiskalnog sistema moje zemlje i ja je, kao takvu, ne moram posjedovati. I to su činjenice. Novačane garancije će se tražiti samo za pojedince za koje se zaključi da bi mogli predstavljati neku opasnost po pitanju npr. traženja azila itd., dok će za pristojne građane, porodice itd., stvari ostati iste.
-
Bodkin
#421 Re: hrvatska-more
glup argumentIt_is_a_Leclerc wrote:Izlazak HR iz Cefte je nešto odlično i jedva čekam da se to desi. Njihovi će proizvodi konačno postati nekonkurentni na tržištu BIH, i počet će lagano propadanje njihovog bezobraznog nerecipročnog bogaćenja nad sirotinjom u ovoj državi. I to je naša prilika da populariziramo domaću proizvodnju, i da na trećim tržištima, npr. Srbija, Crna Gora i Makedonija, popunimo prostor koji će nastati sasvim izvjesnim odlaskom Hrvatske sa tih tržišta...
a i ovo da ce nestati hrvatski proizvodi je naivno
- It_is_a_Leclerc
#422 Re: hrvatska-more
Hrvatska ulaskom u EU ne ulazi u Eurozonu... Ili ti imaš neke podatke koje ja nemam..Bodkin wrote:glup argumentIt_is_a_Leclerc wrote:Izlazak HR iz Cefte je nešto odlično i jedva čekam da se to desi. Njihovi će proizvodi konačno postati nekonkurentni na tržištu BIH, i počet će lagano propadanje njihovog bezobraznog nerecipročnog bogaćenja nad sirotinjom u ovoj državi. I to je naša prilika da populariziramo domaću proizvodnju, i da na trećim tržištima, npr. Srbija, Crna Gora i Makedonija, popunimo prostor koji će nastati sasvim izvjesnim odlaskom Hrvatske sa tih tržišta...
A što se eura tiče, ponovio bih - mi smo državljani BiH i mi, po zakonima naše zemlje, ne poznajemo nikakvu valutu koja se zove Euro. Ona nije dio fiskalnog sistema moje zemlje i ja je, kao takvu, ne moram posjedovati. I to su činjenice. Novačane garancije će se tražiti samo za pojedince za koje se zaključi da bi mogli predstavljati neku opasnost po pitanju npr. traženja azila itd., dok će za pristojne građane, porodice itd., stvari ostati iste.ides u drugu drzavu i nosis valutu te drzave. ili mislis u ameriku ici sa markama
![]()
-
Mr. Brightside
#423 Re: hrvatska-more
neće nestati, već laički rečeno.. cijena hrvatskih proizvoda na našem tržištu mora rasti, samim tim otvara prostor za naše domaće... i ovo su stručnjaci potvrdiliBodkin wrote: a i ovo da ce nestati hrvatski proizvodi je naivno
-
Bodkin
#424 Re: hrvatska-more
pa zato sam i rekao da nece nestati, bice i dalje tu samo malo skuplji. sumnjam da ce biti znacajno opasti prodaja.Mr. Brightside wrote:neće nestati, već laički rečeno.. cijena hrvatskih proizvoda na našem tržištu mora rasti, samim tim otvara prostor za naše domaće... i ovo su stručnjaci potvrdiliBodkin wrote: a i ovo da ce nestati hrvatski proizvodi je naivno
vidjecemo
ali je njihov zakon 100 eur dnevno. znaci na granici ti njemu reci da ti odbijas da nosis eure jer ne poznajes tu valutuIt_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska ulaskom u EU ne ulazi u Eurozonu... Ili ti imaš neke podatke koje ja nemam..Bodkin wrote:glup argumentIt_is_a_Leclerc wrote:Izlazak HR iz Cefte je nešto odlično i jedva čekam da se to desi. Njihovi će proizvodi konačno postati nekonkurentni na tržištu BIH, i počet će lagano propadanje njihovog bezobraznog nerecipročnog bogaćenja nad sirotinjom u ovoj državi. I to je naša prilika da populariziramo domaću proizvodnju, i da na trećim tržištima, npr. Srbija, Crna Gora i Makedonija, popunimo prostor koji će nastati sasvim izvjesnim odlaskom Hrvatske sa tih tržišta...
A što se eura tiče, ponovio bih - mi smo državljani BiH i mi, po zakonima naše zemlje, ne poznajemo nikakvu valutu koja se zove Euro. Ona nije dio fiskalnog sistema moje zemlje i ja je, kao takvu, ne moram posjedovati. I to su činjenice. Novačane garancije će se tražiti samo za pojedince za koje se zaključi da bi mogli predstavljati neku opasnost po pitanju npr. traženja azila itd., dok će za pristojne građane, porodice itd., stvari ostati iste.ides u drugu drzavu i nosis valutu te drzave. ili mislis u ameriku ici sa markama
![]()
- Havatar
#425 Re: hrvatska-more
EU je to uvela zbog azilanata koji ulaze kao turisti a onda tamo traze azil i Hrvati to mogu da traze jedino ako je neko sumnjiv da nije azilant i sve drugo je izivljavanje i zloupotreba.