Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
shandrprcSA
#401 Re: Nokia Lumia
radi li kome sports-tracker tj. mislim na "save & sync" ?
- Qler
#402 Re: Nokia Lumia
@sema
ja sam uzeo pravo dobar hard case i ne primjeti se na mobitelu bas dobro upasuje, a folije sam imao na svakom toch screen, i x puta su ga spasile, za ovu jos cekam da mi stignu sa bay.a
ja sam uzeo pravo dobar hard case i ne primjeti se na mobitelu bas dobro upasuje, a folije sam imao na svakom toch screen, i x puta su ga spasile, za ovu jos cekam da mi stignu sa bay.a
-
Chuckie
#403 Re: Nokia Lumia
Quleru kakva je tastatura? Jel priblizno dobra kao na ajfonu?
- sema911s
#404 Re: Nokia Lumia
hard case sam narucio nekih 10kom raznih,. sto ono poklopci u raznim bojama,. sto neko hibridno od 5usd,do nekih cudnih sto idu preko citavog tel,. samo jos ostala folija,.,dosla neka al nemogu da he zalijepim nikakoo sve baloncici ostajuuQler wrote:@sema
- Qler
#405 Re: Nokia Lumia
Mene je tastatura i najvise i odusevila. Mozda nije bolja nego na iphone, ali vjeruj mi u najgorem slucaju je ista. Daleko lakse pisati na njemu nego na desire hd, xperia p, nokia 808, a pisao sam par puta na s3, nisam bas nesto puno, ali meni se cini da je ova bolja od samsungove. Dobra je jos i na nexusu 4 pravo.
samo ovo cudo uspori kad pises veliki post. Evo sad dok pisem ovu zadnju recenicu osjetim malo kasnjenje ali bas brzo kucam.
edit
pitaj shina za tastaturu, on je sa iphone presao na 920.
samo ovo cudo uspori kad pises veliki post. Evo sad dok pisem ovu zadnju recenicu osjetim malo kasnjenje ali bas brzo kucam.
edit
pitaj shina za tastaturu, on je sa iphone presao na 920.
-
Schogetten
#406 Re: Nokia Lumia
Hajd ovih sto su uzimali Lumiu 920 u BH telecomu nek kazu ako uzmem na pretplatu mini 15 mjesecno placam ,mob jos 18 km, znaci 33 km svaki mjesec , koliko placam pdv prvi mjesec?
-
shin
#407 Re: Nokia Lumia
Tu je negdje, mada smetaju one touch komande. X puta sam izašao iz aplikacije slučajno.Chuckie wrote:Quleru kakva je tastatura? Jel priblizno dobra kao na ajfonu?
- sema911s
#408 Re: Nokia Lumia
placas 18+33+pdv prvi mjesecu punom iznosu 95km= 146 prvi mjesecSchogetten wrote:Hajd ovih sto su uzimali Lumiu 920 u BH telecomu nek kazu ako uzmem na pretplatu mini 15 mjesecno placam ,mob jos 18 km, znaci 33 km svaki mjesec , koliko placam pdv prvi mjesec?
svi naredni minimum 18+33=51
-
grgo69
#409 Re: Nokia Lumia
kdje bi mogao da vidim kakve filmove pravi?
-
Schogetten
#410 Re: Nokia Lumia
mislis placam 18 + 15 + 95, ovo 33 sam ja racunao 15 km sto trosim i 18 km rata za mob.sve u svemu hvalasema911s wrote:placas 18+33+pdv prvi mjesecu punom iznosu 95km= 146 prvi mjesecSchogetten wrote:Hajd ovih sto su uzimali Lumiu 920 u BH telecomu nek kazu ako uzmem na pretplatu mini 15 mjesecno placam ,mob jos 18 km, znaci 33 km svaki mjesec , koliko placam pdv prvi mjesec?
svi naredni minimum 18+33=51
-
donaldx
#411 Re: Nokia Lumia
Entropio wrote:A kakve su slike na 920? Ima li neko neke slike koje je slikao... da vidim kvalitet? I Qleru, nemoj je porediti sa 808, jer nemam pojma kakva je kamera ni na jednoj ni na drugoj, pa su poredjenja suvišna.
Bilo je na portalima bas neke slike Sarajeva kada se tek telefon pojavio u Telecomu: http://www.personalmag.rs/mobile/do-bol ... s-phone-8/.
-
Schogetten
#412 Re: Nokia Lumia
Ako ja npr. uzmem sutra mob u Bh telecomu hoce li mi racun doci prvog augusta ili 17. -og
- sema911s
#413 Re: Nokia Lumia
racun na naplatu ce doci 10aug.,Schogetten wrote:Ako ja npr. uzmem sutra mob u Bh telecomu hoce li mi racun doci prvog augusta ili 17. -og
- semirsar
#414 Re: Nokia Lumia
U testu su uradili poredjenje modela Nokia Lumia 920 i Samsung Galaxy S IIIgrgo69 wrote:kdje bi mogao da vidim kakve filmove pravi?
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test ... /Lumia-920
-
SA 071
#415 Re: Nokia Lumia
Plaćaš PDV-a nekih 75 KM i doći će ti na računu za juli, dakle sredinom avgusta...Schogetten wrote:Hajd ovih sto su uzimali Lumiu 920 u BH telecomu nek kazu ako uzmem na pretplatu mini 15 mjesecno placam ,mob jos 18 km, znaci 33 km svaki mjesec , koliko placam pdv prvi mjesec?
-
SA 071
#416 Re: Nokia Lumia
Znači još jednom, tvoja upotreba telefona prije punjenja je bila takva da si ga dobro čačkao i kada si ga napunio prema toj potrošnji baterija može trajati toliko koliko ti pokazuje. Ne diraj ništa do ujutro pokazaće ti drugačije. Meni je tačno dva dana od punjenja i pokazuje još 5 dana i 5 sati, ali zadnjih pola dana gotovo da nisam ni koristio telefon. Prema tome, procjena (estimated time remaining ) preostalog trajanja je PROCJENA prema prosječnoj trenutnoj potrošnji (trenutnoj zanači vjerovatno zadnjih par sati ili nekoliko sati)...shin wrote:SA 071 wrote: Baterija ti daje očekivanu dužinu trajanja prema trenutnoj prosječnoj potrošnji. Slično kao kod auta. Napuni je i ne diraj telefon čitavu noć, ujutro će ti pokazati očekivano trajanje nekoliko dana...
Evo ti screenshot situacije tek skinutog telefona sa punjača, čitavo vrijeme u standby režimu.
Brightness mi je na medium, push mail je ugašen, background task može samo accuweather, automatic backup ugašen, check for updates ugašen...
Sve je pogašeno da produžim život baterije i gledaj rezultata.
Neku noć sam gotovo 4 sata čačkao po njemu sa upaljenim wifi i skidao i instalirao aplikacije i za ta skoro 4 sata mi je spržio nekih 30 % baterije, a procjena (estimated) je bilo nekih 12 sati...
-
SA 071
#418 Re: Nokia Lumia
Ma kakve kritike?!tesla wrote:Bas sam se bio odlucio za Lumiu, ali nakon ove salve kritika sam ponovo u nedoumici. Mada, sta preostaje kad se izuzmu Android i iOS... Najradije bih izbjegao i MS, ali se ne usudujem kupiti nesto drugo u svrhu duzeg koristenja.
Znači telefon je vrh. Jedna od najboljih kamera-video snimci i noćne slike su mu najbolje kada ne računaš Nokiu PV 808, Lumiu 925 ili Lumiu 1020 (ima optičku stabilizaciju slike-jedini mobitel sa tim osim ovih Nokija). Displej je jedan od najboljih na tržištu (u nekim segmentima ima boljih, a u nekim nema jer je sami vrh tipa senzitivnosti da možeš i u rukavicama da radiš ili Nokia Clear Black-vidljivost na suncu). Internet brz jedan od najbržih na tržištu. Aplikacije tipa navigacije, mapa, socijalnih mreža, skypa, vibera i sl., znači onih koje većina ljudi najviše koristi- sve ima. I tu je među najjačim na tržištu. Office 365 sa excelom, wordom u kojima je uživancija raditi koliko su jednostavni te power point- i sve besplatno, preinstalirano. Ako u nekom od pobrojanih segmenata ima pokoji bolji telefon, onda su ti telefoni bar duplo skuplji.
Nema štopanja, zaglavljivanja, brz i fluidan ekstra, čak i od iPhone-a je mislim za nijansu fluidniji.
Igrice-Angry Birds, Fruit Ninja, Asphalt, Fifa i sl. se plaćaju. Ima ih i besplatnih, ali ove pobrojane se kupuju. Ko kupuje telefon radi igrica, neka se drži androida. Ko kupuje telefon radi svih drugih funkcija, onda uz ovu cijenu boljeg nema.
P.S. WP8 je prilično izrastao u odnosu na prethodne verzije. Ima tu nekih stvari oko multitaskinga koji za neke aplikacije ima, a za neke je slično kao kod iOS-a, ili dubine personalizacije što je kod Symbiana najbolje rješeno. Ali notifikacijski centar, flip to silent (gašenje alarma okretanjem), i još neke stvari koje malo smetaju raji, sve to dolazi sa narednim update-om.
- vukojebina
#419 Re: Nokia Lumia
Ma strava telefon...
https://www.youtube.com/watch?v=LW5saqL ... ata_player
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
https://www.youtube.com/watch?v=LW5saqL ... ata_player
Last edited by vukojebina on 17/07/2013 00:23, edited 1 time in total.
-
SA 071
#420 Re: Nokia Lumia
Ma samo gameri koji vole besplatno da igraju neke nove igre mogu imati osnovane i objektivne zamjerke na ovaj telefon. Svi ostali "obični" korisnici kojima treba dobar, brz i pouzdan telefon, elegantnog i markantnog dizajna, tehnički veoma savremen sa nekim stvarima koje su prvi put implemetirane na telefonima uopšte, koji ima odlične bazične funkcije telefona (pozivi, zvuk, signal), odličan i brz internet za surfanje i socijalne mreže i sl. ovaj telefon je vrh...Sarah24 wrote:Ja sam se neki dan upisala u ovu temu, da pratim dešavanja, ali moram da kažem ovi problemi o kojima vi pričate meni su zaista strani, pa imam pitanje, jel se to dešava samo na Lumijama iznad 800 i ovaj update o kojem pričate, jel dolazi samo za Lumije iznad serije 800?
-
SA 071
#421 Re: Nokia Lumia
Ovaj ima problem sa diplejem, trebao bi ga reklamirati. Pa ja na svom u rukavicama kada radim nemam ovih problema, dakle...vukojebina wrote:Ma strava telefon...
Ima negdje video klip S3 i L920 u rukavicama kada ih koriste. S3 kao mrtav konj, a L920 u rukavicama kada radiš po njemu je brži nego S3 regularno, dakle...
- vukojebina
#422 Re: Nokia Lumia
I da, predpostavljam da je ovaj 925 bolji od 920 sto se tice kamere, i plus neko navede ovaj sajt kao relevantan, e pa evo sta kažu, cak i mrtvi ajfoun ispade da ima bolju kameru od strašnih pure view tehnologija...
http://www.phonearena.com/reviews/Camer ... -II_id3346
http://www.phonearena.com/reviews/Camer ... -II_id3346
-
SA 071
#424 Re: Nokia Lumia
https://www.youtube.com/results?search_ ... 0t_2nf0IEM
Ovako npr. imaš za svaki i najbolji telefon. U pretraživaču ukucaš ime modela i napišeš recimo "problems and failures" i on ti izbaci čitav niz klipova sa problemima kod tog telefona...
Ovdje sam za primjer uzeo S4 ali možeš i za bilo koji drugi isto uraditi. Kao što si i ti za L920.
Ovako npr. imaš za svaki i najbolji telefon. U pretraživaču ukucaš ime modela i napišeš recimo "problems and failures" i on ti izbaci čitav niz klipova sa problemima kod tog telefona...
Ovdje sam za primjer uzeo S4 ali možeš i za bilo koji drugi isto uraditi. Kao što si i ti za L920.
- Maharadza
#425 Re: Nokia Lumia
Ali sumnjam da bilo koji drugi telefon može eksplodirati osim iphone-a!SA 071 wrote:https://www.youtube.com/results?search_ ... 0t_2nf0IEM
Ovako npr. imaš za svaki i najbolji telefon. U pretraživaču ukucaš ime modela i napišeš recimo "problems and failures" i on ti izbaci čitav niz klipova sa problemima kod tog telefona...![]()