Nesporazum u Briselu!

Post Reply
veljaca

#401 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Pa makar kako se god on zvao ....

:bih:
Bodkin

#402 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
A politika, inace, nije umijece zaheba, vec k'o biva fer igra s jednom rukom na vjerskoj knjizi? :-)
Sto se tice tretiranja Hrvata, kako ti kazes, od strane bosnjacke politike, ima li tu ista antiustavno?
Ili cemo se, po obicaju, igrati ispunjenja zelja svima osim Bosnjacima, jer bi se, hebiga, neko bi se mogao naljutiti? :-)
K'o i Srbi 90-tih, kad se nije postivala neka njihova "narodna volja" a oni do tada zahebali koga su stigli.
Precednik Covic u predizbornoj nocu obecava treci i stolni, s Dodickom radi sve kako bi ove drzave bilo manje,
a da "samoupravljanje" i slicne aktivnosti sad i ne spominjemo,a ti i slicni tebi najveci problem vidite u "preglasavanju" Hrvata?
Sto se tice teme, ponovicu pitanje vec postavljeno od strane nekolicine:od kada je rijesavanje pitanja Sejdic-Finci postalo i rijesavanje "hrvatskog pitanja"?I zasto bi iko normalan "s ove strane" pristao na smanjenje politicke moci bez ikakvih ustupaka? Ili je mozda dobra volja srpskih i hrvatskih poltickih "predstavnika" dovoljna? :-)
nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonu :D samo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
Jay Gatsby

#403 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

Bodkin wrote:
nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonu :D samo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
Čovjek bi očekivao da Srbi i Hrvati u BiH žele dobro svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a ne da koče svaku moguću reformu i napredak.
Norm

#404 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Norm »

J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
Izdaja se desila u Daytonu 95-te. Tada je RBiH postala BiH, a dobili smo ....Od tada pa na ovamo sve sto se desava samo je posljedica toga...
A ko je ono potpisao?
Nesto se ne mogu sjetiti...
Mister Yes

#405 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Bodkin wrote: nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonu :D samo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
A ovako ćemo ko biva daleko dogurati? :-)

Kaže Fahro kako je najvažnije relaksirati odnose sa Hrvatima pa se onda baciti na ekonomiju :-)
Bodkin

#406 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Bodkin »

Jay Gatsby wrote:
Bodkin wrote:
Čovjek bi očekivao da Srbi i Hrvati u BiH žele dobro svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a ne da koče svaku moguću reformu i napredak.
znam, logicno. dakle zatvoreni krug, bosnjaci zajebu hrvate, hrvati srbi i srbi bosnjake. naravno kombinacija je isto tako moguca :) ako je to normalno onda ok
Bodkin

#407 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Bodkin »

Mister Yes wrote:
Bodkin wrote: nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonu :D samo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
A ovako ćemo ko biva daleko dogurati? :-)

Kaže Fahro kako je najvažnije relaksirati odnose sa Hrvatima pa se onda baciti na ekonomiju :-)
fahrA i ono sto on predstavlja ne podnosim ali nije to nimalo glupo
Jay Gatsby

#408 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

Bodkin wrote:
Jay Gatsby wrote:
Bodkin wrote:
znam, logicno. dakle zatvoreni krug, bosnjaci zajebu hrvate, hrvati srbi i srbi bosnjake. naravno kombinacija je isto tako moguca :) ako je to normalno onda ok
Nije to zatvoreni krug. Život u jednoj državi podrazumijeva prava i obaveze. Ovo što mi imamo (i što nemamo) je do Srba i Hrvata (odnosno njihovih političkih predstavnika). Nije do Bošnjaka.
madner

#409 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Da li se ukida Dom Naroda u FBiH?
jugoslovennakvadrat

#410 Re: Izdaja u Briselu!

Post by jugoslovennakvadrat »

veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...

Hej Slaveni, jošte živi,
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud prijeti ponor pakla
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Stijena puca, dub se lama,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.

Ko je izdao Jugoslaviju?
Bodkin

#411 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Bodkin »

Jay Gatsby wrote:
Nije to zatvoreni krug. Život u jednoj državi podrazumijeva prava i obaveze. Ovo što mi imamo (i što nemamo) je do Srba i Hrvata (odnosno njihovih političkih predstavnika). Nije do Bošnjaka.
Ma ja ba, uvijek je samo do hrvata i srba :D
racionalista

#412 Re: Izdaja u Briselu!

Post by racionalista »

jugoslovennakvadrat wrote:
veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...

Hej Slaveni, jošte živi,
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.

Ko je izdao Jugoslaviju?
ko je stvorio jugoslaviju???

90-te su raspisani prvi slobodni izbori. svi su imali opciju da izglasaju "bratstvo i jedinstvo". jesul to izglasali? vjestacke tvorevine se kad tad raspadnu. :dance:
jugoslovennakvadrat

#413 Re: Izdaja u Briselu!

Bodkin wrote:
Jay Gatsby wrote:

Ma ja ba, uvijek je samo do hrvata i srba :D
Nemoj tako ima nešto i do Abdićevaca!
Hajvan

#414 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Hajvan »

Hej Slaveni, jošte živi,
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.

Ko je izdao Jugoslaviju?

Shugoslavs is THE answer. Ili, na bosanskom : Šugosloveni su izadli je.
jugoslovennakvadrat

#415 Re: Izdaja u Briselu!

racionalista wrote:

Hej Slaveni, jošte živi,
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.

Ko je izdao Jugoslaviju?
ko je stvorio jugoslaviju???

90-te su raspisani prvi slobodni izbori. svi su imali opciju da izglasaju "bratstvo i jedinstvo". jesul to izglasali? vjestacke tvorevine se kad tad raspadnu. :dance:

Code: Select all

Istinu je rekao uzvišeni Allah!
Hajvan

#416 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Hajvan »

jugoslovennakvadrat wrote: ...
veljaca

#417 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

Hej Slaveni, jošte živi,
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.

Ko je izdao Jugoslaviju?
Da li mene pitas ?
jugoslovennakvadrat

#418 Re: Izdaja u Briselu!

veljaca wrote:

Hej Slaveni, jošte živi,
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.

Ko je izdao Jugoslaviju?
Da li mene pitas ?
Odgovori ako želiš!
veljaca

#419 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

Norm wrote:J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
Izdaja se desila u Daytonu 95-te. Tada je RBiH postala BiH, a dobili smo ....Od tada pa na ovamo sve sto se desava samo je posljedica toga...
A ko je ono potpisao?
Sjetices se .... ima vremena ..... :D

Samo ako moze odogovor: Gdje ste/si bio/bila od 92 - 95 ?
LBVIEW

#420 Re: Izdaja u Briselu!

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
A politika, inace, nije umijece zaheba, vec k'o biva fer igra s jednom rukom na vjerskoj knjizi? :-)
Sto se tice tretiranja Hrvata, kako ti kazes, od strane bosnjacke politike, ima li tu ista antiustavno?
Ili cemo se, po obicaju, igrati ispunjenja zelja svima osim Bosnjacima, jer bi se, hebiga, neko bi se mogao naljutiti? :-)
K'o i Srbi 90-tih, kad se nije postivala neka njihova "narodna volja" a oni do tada zahebali koga su stigli.
Precednik Covic u predizbornoj nocu obecava treci i stolni, s Dodickom radi sve kako bi ove drzave bilo manje,
a da "samoupravljanje" i slicne aktivnosti sad i ne spominjemo,a ti i slicni tebi najveci problem vidite u "preglasavanju" Hrvata?
Sto se tice teme, ponovicu pitanje vec postavljeno od strane nekolicine:od kada je rijesavanje pitanja Sejdic-Finci postalo i rijesavanje "hrvatskog pitanja"?I zasto bi iko normalan "s ove strane" pristao na smanjenje politicke moci bez ikakvih ustupaka? Ili je mozda dobra volja srpskih i hrvatskih poltickih "predstavnika" dovoljna? :-)
Cekaj, ti bi opet "ganjao principe" samo kad je rijec o Bosnjacima?I dobro rece kolega, ako necemo daleko dogurati onda cemo to ciniti zajedno s istim pravilima za sve, a ne da, zbog kako Fahra rece nekakve "relaksacije odnosa s Hrvatima",sami sebi izbijemo "adute iz ruke", a oni nastave po starom.Nemoj samo reci kako ti vjerujes u nekakvu relaksaciju odnosa s ADZ-om i kako ce oni odrzati "casnu skriparsku rijec" da nas nece nastaviti, bas k'o i ideoloska im braca iz sumske, handriti gdje i kako stignu? :-).Svaki ustupak bez stvarnog kontraustupka se ovdje tumaci kao slabost i poziv na jos veci bezobrazlok i nerazumnije zahtijeve.Zar nam nije dovoljno ponasanje Dodicka, kao primjer?
jugoslovennakvadrat

#421 Re: Izdaja u Briselu!

veljaca wrote:
Norm wrote:J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
A ko je ono potpisao?

Republika Srpska je politička zaostavštvina Alije Izetbegovića, njegovo političko djelo, koju nam je svima ostavio u trajni amanet na vječno čuvanje.Ko voli politiku Alije Izetbegovića mora da voli i Republiku Srpsku koju je on svojim potpisom krstio i napravio takvom,a prije toga svom svojom politikom!
veljaca

#422 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

veljaca wrote:
Da li mene pitas ?
Odgovori ako želiš!
Izdali su je oni koji su je imali najvise i koji su se o njoj pitali najvise ... tj. izdali su je oni koji su je volili najvise jer su od nje imali najvise koristi ...
Znam da ti ovo zvuci malo paradoksalno ali je tako .... ovo je moje misljenje ....

veljaca

#423 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

veljaca wrote:
A ko je ono potpisao?

Republika Srpska je politička zaostavštvina Alije Izetbegovića, njegovo političko djelo, koju nam je svima ostavio u trajni amanet na vječno čuvanje.Ko voli politiku Alije Izetbegovića mora da voli i Republiku Srpsku koju je on svojim potpisom krstio i napravio takvom,a prije toga svom svojom politikom!

Kako je nekima kratka pamet i kako su neki zlonamjernici !
jugoslovennakvadrat

#424 Re: Izdaja u Briselu!

veljaca wrote:
veljaca wrote:
Da li mene pitas ?
Odgovori ako želiš!
Izdali su je oni koji su je imali najvise i koji su se o njoj pitali najvise ... tj. izdali su je oni koji su je volili najvise jer su od nje imali najvise koristi ...
Znam da ti ovo zvuci malo paradoksalno ali je tako .... ovo je moje misljenje ....

Tačno si odgovorio, baš ti koji su je najviše trebali čuvati, oni su izdali Jugoslaviju!

JNA je trebala mnogo više uraditi da se uguše podivljali nacionalšovinizmi, ali JNA se pokazala jako slabom u tom smislu!

Savezni sekretar za narodnu odbranu i general Armije su trebali biti mnogo odlučniji još 1989.godine i rasturiti podivljalu nacionalšovinističku bandu!
Last edited by jugoslovennakvadrat on 25/03/2013 12:34, edited 1 time in total.
veljaca

#425 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

veljaca wrote:

Tačno si odgovorio, baš ti koji su je najviše trebali čuvati, oni su izdali Jugoslaviju!

JNA je trebala mnogo više uraditi da se uguše podivljali nacionalšovinizmi, ali JNA se pokazala jako slabom u tom smislu!
Glavni problem bivse JNA je u tome sto je bila JA ..... bez ovog N - narodna ... !!!!
Post Reply