Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Locked
udrch

#401 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by udrch »

Pasalic wrote:Osim toga u kuranu stoji "Da svaki nacionalizam smrdi" i da se Muslimani ne smiju boriti ni za jedan drugi nacionalizam izuzev Muslimanskog!!!! ????

Kroz citavu istoriju muslimani u Bosni su se ideoloski borili DA PRIPADAJU NACIJI UMETU (tako je i dan danas poslusajte bilo kojeg hodzu u BiH) I IDEOLOSKU BORBU ZA DRZAVU kALIFAT U KOJOJ BI ZIVJELI SVI MUSLIMANI SVIJETA (DOK SA DRUGE STRANE SAMI aRAPI ZIVE U 10-TAK ZEMALJA)
PS. iMA OVOGA JOS KOLIKO HOCES!!!!

Pitanje: Kako vi mozete biti Bosnjaci a imate muslimanski identitet ?????

Valjda su ljudi ono sto im je identitet. Posto vam je identitet muslimanski ja licno mislim da vi mozete samo i jedino biti Muslimani a ne kriti se iza Bosnjackog imena dok sirite islamski fundamentalizam!!! :run:
za ovo par godina na ovom forumu, nikad nisam pročitao gluplji i nepismeniji post..
u pokušaju da se što više ocrne Bošnjaci i da se slaže na njih, uspio si ispasti pravi kapitalac :D ..

čestitam, forum će te pamtiti dugo :lol: ..
BASS

#402 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Pasalic, pa sta je onda sa npr. Turcima, ljudi su vecinski muslimani, a uz to su i Turci?

Postavka ti ne stoji ni sa teoretske ni sa prakticne strane, jer ocigledno nisi bas upoznat sa postulatima islama.
HM 2011

#403 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

Pasalic wrote:
HM 2011 wrote:
Pasalic wrote:Niko do sada nije objasnio Bosnjacima fundamentalnu stvar zasto dobar dio ljudi NECE medju njih a radi se o sledecem:

- BOSNJACI IMAJU MUSLIMANSKI IDENTITET (a ne bosnjacki narodni i sekularni) i svi mi koji smo porijeklom muslimani ali danas nismo vjernici, I NE DJELIMO ISLAMSKE VRIJEDNOSTI KAO ONI i nije nam najvise u zivotu stalo do islama kao njima, samim tim MI NEMAMO MUSLIMANSKI IDENTITET ( i nikada ga necemo imati isto kao i srpsko-hrvatski) i zbog toga necemo u isti narod gdje su oni. Za ovo su iskljucivo oni a ne mi krivi. Mi da smo sa njima bili bi gradjani 3 reda isto kao da smo medju srbima i hrvatima. Eto da vam ja objasnim!!!!! 8-)
Ovo o religijskom identitetu - to što porediš je apsolutno nenormalno....

Religijski identitet Muslimana Pravoslavca Katolika Jevreja - to veze nema sa nacionalnim ili čak etničkim identitetom..... NIti u Kuranu, niti u Bibliji niti u Tori - nisu opisan niti Bošjnaci niti srbi niti hrvati Bosne i Hercegovine.....

Religija je jedno.... to je odnos čovjek i vjerovanje u Boga te poštivanje religijskih pravila svoje a i tuđih religija....

Pripadnost narodu je drugo..... to je odnos čovjek i tradicija - narodne igre, muzika, nošnja, jela - mikro sfera poštivanje svoje narodne tradicije a i tuđe...

Nacija je nešto treće.... - to je odnos čovjek i država u kojoj su sve te religijske i narodne skupine, odnos prema generalno svemu u državi, poštivanje i gradnja svoje nacije u granicama fer borbe na međunarodnoj sceni.....

Osnovni problem Bosne i Hercegovine je neprihvatanje ovog gore napisanog od strane mase..... Masa želi nešto više, motku preko leđa, glad, glupost, krađu - pojma nemam šta želi ali više od ovoga ne može dobiti jer ova gore podjela je dokazana kao funkcionalna na zapadu - dok se ne usvoji nešto drugo - a sve preko ove gore podjele - je samo traženje motke preko leđa minimalno.....

Što je najgore to kontinuirano i dobijamo svi - redom - i onda plačemo svaki na svoju stranu i zavijamo kao životinje....

Ovaj što ne dijeli islamske vrijednosti - ne dijelim niti ja budističke pa šta - ima i budista Bosanaca i Hercegovaca.... oni i mi to je glupost bez granica.....

Kad bi znao šta islam propisuje kao recepte za borbu protiv naših svakodnevnih problema, kad bi se to mrvu malu poštivalo - ne bi bilo krađe, niti korupcije niti bilo kakvih problema - pa ako ne može to daj barem 10 Božijih zapovjedi - daj bilo šta što će ljudi poštivati kao neki vrhovni zakon.....

ali ček ček, jedno 50 godina dok ti to na dođe do pameti..... sumnjam da će prije....

ti ćeš ili nećeš u narod gdje je neko - oooooo - zemljo.....
HE HE ....Reci mi jesi li posao ili si dosao ??? :-)

Ni jedan narod nema vise identiteta i imena (izuzev mozda vas koji mozete biti Svasta i Nistaa u stvari ste Niko i Nista).

NAROD MOZE IMATI SAMO JEDAN I JEDINI IDENTITET I JEDNO I JEDINO IME !!!!!

E gledaj sada u cemu je kvaka???

Ako upitas Srpskog Popa do cega mu je u zivotu najvise stalo svaki ce ti odgovoriti do Srpstva iako su svi , kako da kazem, profesionalci u Pravoslavlju!!!

Sa druge strane ako upitas obicnog muslimana vjernika u BiH do cega mu je u zivotu najvise stalo svaki ce ti odgovoriti do Dzeneta.

Muslimanima koji su zivjeli u BiH nikada kroz istoriju nije najvise stalo do drzave Bosne i naroda Bosnjanskog vec samo i iskljucivo do Dzeneta (tako im islam nalaze) u suprotnom bi nezavisna drzava Bosna postojala od prije 300 godina i ne bi danas muslimani naprdivali o njoj!!!!

Ti ne shvatas fundamentalni problem sa islamskog vjersko-politickom ideologijom koja iznad sebe ne priznaje nista drugo. Ni jedan drugi interes naroda ne moze i ne smije biti iznad islamskog interesa. Islam mora biti krov ispod kojeg se mora nalaziti sve ostalo, od tog naroda, kako eventualna njegova drzava, tako i njegov jezik ,istorija,kultura....itd. SVE MORA BITI POTCINJENO ISLAMSKOM INTERESU inace su ti ljudi skrenuli sa pravog puta.

Kod Krscana to nije slucaj. Kod njih je vjera samo jedna komponenta od njihovog NARODNOG IDENTITETA i nalazi se rame uz rame sa njihovom kulturom, obicajima, istorijom...itd.
Vidim mudar si ko mudo marjanovo -

Kada bi Bošnjaci postupili na način da poubijaju sve što im dođe pod ruke a što je nebošnjačko - samo zato što nije bošnjačko ili ne želi da bude bošnjačko - a predstavlaj prijetnju opstojnosti teritorijalnog integriteta države - to bi prema tvojoj logici bilo normalno i dopušteno....

Međutim ako se uzme u obzir da su svi ti ljudi koji su promjenili ćurke prema srpstvu i hrvatstvu - dojučerašnji bošnjani - kao i sami bošnjaci - onda vidiš kakvo si tele kada spominješ tih prije 300 godina....

da ima islamskog interesa - ne bi bilo korupcije, ne bi bilo pronevjere -

U GENERALNOJ POPULACIJI NEMA NIKAVOG ISLAMSKOG INTERESA OSIM MOLITVE BOGU NA ISLAMSKI NAČIN a i za to su komunisti dokazali da je lako odklonjivo.... sve se svelo na materijalizam.... o kakvom islamu uopšte pišeš.....

NAROD MOZE IMATI SAMO JEDAN I JEDINI NARODNI IDENTITET I JEDNO I JEDINO NARODNO IME !!!!!

NBEdostajalo ti ovo narodno kad govoriš o narodu.....
Last edited by HM 2011 on 17/02/2013 00:38, edited 1 time in total.
udrch

#404 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by udrch »

CungaLunga wrote:
Pasalic wrote:.....
Emile, jesi li to ti? :shock:

Image
jest malo sutra..Vlajki zna ponekad nešto pametno reći, koliko znam ima i fakultet..
ovaj piše takve gluposti da sumnjam da ima više od šest razreda..ne kontam vas što se raspravljate sa njim..
em je nepismen, em mu je jedina zanimacija mržnja prema muslimanima..
jedan_dobar_dan

#405 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by jedan_dobar_dan »

heckler wrote:
jedan_dobar_dan wrote:
dusa draga razocarana,
petokraka je upravo danas vazna,
ali ti si s njom ocito mahao samo kada su komunisti bili na vlasti,
valjda si morao..sta li.

Vazna je jos samo vama jugonostalgicarima koji bez nje ne znate ni ko ste ni sta ste i napaljenoj balavurdiji koji se Tita i nesjecaju ali zato misle da su svu pamet svijeta pokupili pa sad nama objasnjavaju sta je bila ta jugoslavija na bazi svojih zamisljanja i bujne maste :wink:
koliko si bio iskren do tih 90-tih vidi se i u ovom komentaru..
Pripovjedac

#406 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Pripovjedac »

Pasalic wrote:Srebrenica je prodana, i 8 000 ljudi i djece isporuceni na klanje, iskljucivo zbog toga sto je Muslimanskim politicarima bilo vise stalo do vjere ( i buduce privatizacije komunisticke privredne zaostavstine) nego do naroda.

Svaki drugi "Nas" je prognan sa svojih ognjista takodje iz tog razloga!!!!

Unistena je Republika BiH i stvorena Republika Srpsa, takodje iz tog razloga.

Muslimani u Bih nemaju na sta biti ponosni, NIKADA NISU BILI SVOJI NA SVOME, vec je uvijek neko drugi upravljao sa njima, od Turaka, preko Austro-Ugara , do Srbo-Hrvata.

Danas vam Hodze govore da ste u svojoj vjeri ali nece da vam kazu da ste vecina na tudjoj zemlji !!!!

Normalno da se Sarajevo razvija kada se muslimani od Triglava do Djevdjelije protjeruju sa svoji ognjista i veina ih hoce u Sarajevo.

Po meni je Sarajevo Balkanska Gaza opasana betonom bez predratne industrije, gdje ljudi sluze iskljucivo kao Konzumenti, dok su Srbi okolo rasprostranjeni Jevreji!!!!

Ako vam je lakse mogu ja reci da nije tako.

Najlakse je Muslimana "primorati" da potpise nesto sto je suprotno interesu njegovog naroda jer on ne dobija Dzenet boreci se za interes "svoga" naroda i njegove drzave vec iskljucivo dobija Dzenet boreci se za islam i kuran!!!!

pITANJE. Zasto danas Dodika ne primoraju da potpise kao sto su "primorali" Aliju ???

Zato sto Dodik nije musliman a sve ostalo je zavaravanje sebe i drugih!!!!

PS. Nemam vremena a ni energije da ovdje opamecujem i osvijescujem glupe i zatucane.

Izgleda da su Hodze dobro obavile svoj posao.
Ti si jednostavno rečeno fašista.
cyprus

#407 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by cyprus »

Pasalicu... de matere ti ne seri...
heckler

#408 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by heckler »

jedan_dobar_dan wrote:
heckler wrote:
jedan_dobar_dan wrote:
dusa draga razocarana,
petokraka je upravo danas vazna,
ali ti si s njom ocito mahao samo kada su komunisti bili na vlasti,
valjda si morao..sta li.

Vazna je jos samo vama jugonostalgicarima koji bez nje ne znate ni ko ste ni sta ste i napaljenoj balavurdiji koji se Tita i nesjecaju ali zato misle da su svu pamet svijeta pokupili pa sad nama objasnjavaju sta je bila ta jugoslavija na bazi svojih zamisljanja i bujne maste :wink:
koliko si bio iskren do tih 90-tih vidi se i u ovom komentaru..

Desi se da kad ti metak pored glave prosvira i granata kad rokne kraj tebe da dodje do re-evaluacije stavova i prekontavanje vjerovanja.

Samo sto ja nisam picka da priznam kad sam bio u krivu i da 20 godina kasnije nakon genocida i bezbroj masovnih grobnica i dalje prodajem muda za bubrege zrtvama i pricam o bratsvu i jedinstvu :lol:

Zao mi je jugosloveni, nema vise merhametli Bosnje. Ne zna mu se vise ni za kosti zakopane u primarnim, sekundarnim i tercijarnim grobnicama.

100 godina ispiranja mozga i zatiranja identiteta ipak propalo :wink:
HM 2011

#409 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

Pasalic wrote:Srebrenica je prodana, i 8 000 ljudi i djece isporuceni na klanje, iskljucivo zbog toga sto je Muslimanskim politicarima bilo vise stalo do vjere ( i buduce privatizacije komunisticke privredne zaostavstine) nego do naroda.

Muslimani u Bih nemaju na sta biti ponosni, NIKADA NISU BILI SVOJI NA SVOME, vec je uvijek neko drugi upravljao sa njima, od Turaka, preko Austro-Ugara , do Srbo-Hrvata.

Danas vam Hodze govore da ste u svojoj vjeri ali nece da vam kazu da ste vecina na tudjoj zemlji !!!!

Normalno da se Sarajevo razvija kada se muslimani od Triglava do Djevdjelije protjeruju sa svoji ognjista i veina ih hoce u Sarajevo.

Po meni je Sarajevo Balkanska Gaza opasana betonom bez predratne industrije, gdje ljudi sluze iskljucivo kao Konzumenti, dok su Srbi okolo rasprostranjeni Jevreji!!!!

Najlakse je Muslimana "primorati" da potpise nesto sto je suprotno interesu njegovog naroda jer on ne dobija Dzenet boreci se za interes "svoga" naroda i njegove drzave vec iskljucivo dobija Dzenet boreci se za islam i kuran!!!!

pITANJE. Zasto danas Dodika ne primoraju da potpise kao sto su "primorali" Aliju ???

PS. Nemam vremena a ni energije da ovdje opamecujem i osvijescujem glupe i zatucane.

O prodaji.....

Image

To su enklave Srebrenica i Žepa...

Veliki je logistički poduhvat odvojiti muškarce od žena i poubijati 8000 muškaraca.....

treba to razvrstat... nije to posao za šačicu ljudi.....

sad jođš samo da nađem koliko je brojno ljudi učestovalo u napadu na Sreberenicu - oslobađnje srebrenice od turaka - kako reče mladić.... ček ček...

edit: evo
U napadu na Srebrenicu učestvovalo je oko 8.000 vojnika, potpomognutih sa 250 artiljerijskih oruđa.

"Srbija je od samog početka sudjelovala u ratu u BiH, prvo preko srpskih rezervista, regruta i oficira koji su služili JNA, zatim preko raznih dobrovoljačkih i paravojnih formacija, odnosno vojne, logističke, obavještajne i tehničke podrške davane oružanim formacijama bosanskih Srba. Prema dokumentima Tužilaštva, JNA je prilikom „lažnog povlačenja iz Bosne” 1992. godine ostavila oko 70.000 komada oružja, kao i municiju sa oznakama SR Jugoslavije, čije su čaure pronađene u Srebrenici.[1]

Bivši načelnik generalštaba VJ Momčilo Perišić se tereti da je bio odgovoran za materijalnu i logističku pomoć Vojsci Republike Srpske; Haško tužilaštvo navodi da je VJ obezbeđivala i plaćala oficirski kadar VRS, uključujući beneficije i unapređenja. Obezbeđivanje oficirskog kadra je vršeno tajno, kako bi se prikrila umešanost Srbije u sukobe u BiH. Pri Generalštabu VJ je postojao „30. kadrovski centar”, preko kojeg se vršila isplata oficira u Bosni, uključujući i Ratka Mladića, komandanta VRS. Kao pripadnici 30. kadrovskog centra VJ, ti i drugi oficiri umešani u te zločine dobijali su plate od VJ. Činove koje su imali i koji su im omogućavali da budu na položajima vlasti verifikovala je i regulisala VJ.[1]

Pored opšte logističke i finansijske podrške, u genocidu je direktno učestvovala i paravojna formacija "Škorpioni", pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Svi autobusi i kamioni koji su korišćeni za deportacije Srebreničana su bili iz Srbije ("7. Juli" Šabac, "Strela" Valjevo, "Raketa" Užice i drugi).[2]
Last edited by HM 2011 on 17/02/2013 00:57, edited 1 time in total.
heckler

#410 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by heckler »

:lol: kako kvalitet ovih trolova nakon svih godina bas ni mrvu da se popravi :D Pa hebemu sunce ni 3 posta da napise da cetnik ne proviri iz njega. Prejak nagon sta li? :lol:
OpusDei

#411 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by OpusDei »

Pa ljudi moji, zasto uopste odgovarate?
theTruePath

#412 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

Nadjoh lijep citat,od jednog Bosnjaka patriote :D :-D

Image
pemanapemani

#413 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by pemanapemani »

Može li mi neko objasniti kako sam jugoslaven, ako se niko u porodici nije tako izjašnjavao, a imao sam devet godina kada se Jugoslavija raspala? Onda, recimo, uvaženi forumaš @heckler mene kao osobu koja se izjašnjava kao Bosanac proglašava jugonostalgičarem, dok je on do početka agresije na BiH mahao jugoslavenskom zastavom, tako je bar napisao. :-)

Inače, tema je poprilično bolesna, puna generaliziranja, nametanja i koketiranja za šovinizmom. Mislim da je krajnje vrijeme da se prestane ljudima "savjetovati" ko su i šta su.

Gdje su bile ove silne ku.čeve organizacije svih ovih godina. Čelništvo RS-a konstantno negira BiH, u nove lične karte će se moći upisati entitetsko državljanstvo, kulturne institucije BiH doslovno propadaju, itd. Niko se nije oglašavao, a danas su im usta puna ljudskih prava, demokratije i BiH.
Da se razumijemo, ista govna, i ovi ko fol urbani građani i kampanja BBI.
HM 2011

#414 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

Pasalic wrote:
heckler wrote:

:lol: kako kvalitet ovih trolova nakon svih godina bas ni mrvu da se popravi :D Pa hebemu sunce ni 3 posta da napise da cetnik ne proviri iz njega. Prejak nagon sta li? :lol:
Pa valjda ste vi Muslimani CETNICKA POLITICKA BRACA i vi ste Muslimani otisli u politicko bratstvo sa Cetnicima i Ustasama 1991 da rusite Komuniste sa vlasti. Tada ste pokazali da su vam drazi Cetnici i Ustase od Komunista jer vam valjda ova svoje Muslimanske nacije nisu na robiju slale Cete i Uje vec Komunjare.

Sto se mene tice ja sam Ateista iako sam porijeklom musliman.

Sa vama Alijim bosnjacima-muslimanima jednostavno necu nista zajednicko da imam, a koga interesuje mogu mu i objasniti.

Jednostavno VOLIM POBJEDNIKE a prezirem gubitnike. Osim toga volim napredne i razvijene a mrzim glupe i zaostale. :wink:
i vi ste Muslimani otisli u politicko bratstvo sa Cetnicima i Ustasama 1991 da rusite Komuniste sa vlasti.
- da ostvarite nezavisnost Bosne i Hercegovine od Miloševićeve dominacije....

Voli pobjednike neka ti prospu malo svoje dobrote (od toga koliko im je dobro i koliko su bolji i napredniji od svih ostalih u ovoj državi i društvu) - neka ti prospu svoje dobrote malo više i u moje ime.....

a siguran sam i u ime svih u Bosni i Hercegovini.....

Krajnje je vrijeme da se prestane više sa dokazivanjem ko je gluplji nesposobniji i slično....
Last edited by HM 2011 on 17/02/2013 01:07, edited 1 time in total.
Samir_01

#415 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

Pasalic wrote:Sto se mene tice ja sam Ateista iako sam porijeklom musliman.

Sa vama Alijim bosnjacima-muslimanima jednostavno necu nista zajednicko da imam, a koga interesuje mogu mu i objasniti.

Jednostavno VOLIM POBJEDNIKE a prezirem gubitnike. Osim toga volim napredne i razvijene a mrzim glupe i zaostale. :wink:
Kako ostajes ziv sa svim tim kompleksima?
OpusDei

#416 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by OpusDei »

Kako bar nisi promijenio prezime :lol:

Pasalicu, ti mozes da budes ateista koliko hoces, i ja sam. Islam ni ne volim, kao ni druge religije i to sam vise puta rekao na forumu.

Ali shvati da nemas fajde od napadanja Bosnjaka/muslimana jer historijske cinjenice su da su i tvoji preci presli na islam i prihvatili tu vjeru koju ocigledno toliko prezires.
theTruePath

#417 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ono bi sve dalo da su mu pretci razne Katarine,Petri,Steve ali ne moze Fatime,Emine ,Abdulah :D
theTruePath

#418 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

Pasalic wrote:
Samir_01 wrote:
Pasalic wrote:Sto se mene tice ja sam Ateista iako sam porijeklom musliman.

Kako ostajes ziv sa svim tim kompleksima?
Evo guram nekako.

Niste vi kriv vecbog koji odluci da se rodim medju vama.

Za sve koji ce reci da idem u srbo-hrvate ili trece da kazem da to nije lako, od ne jedenja Krmetine do milion drugih stvari a sa druge strane niti ste vi moji niti sam ja vas!!!!!
Ti si pasa s onog sajta koji islam proziva pedofilskom vjerom?
Samir_01

#419 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

OpusDei wrote:Kako bar nisi promijenio prezime :lol:

Pasalicu, ti mozes da budes ateista koliko hoces, i ja sam. Islam ni ne volim, kao ni druge religije i to sam vise puta rekao na forumu.

Ali shvati da nemas fajde od napadanja Bosnjaka/muslimana jer historijske cinjenice su da su i tvoji preci presli na islam i prihvatili tu vjeru koju ocigledno toliko prezires.
Islam je dio njegovog identiteta bio on religiozan ili ne.

Ako mu se to ne svidja uvijek moze poci putem Kusturice.

On je samo jos jedan primjer i dokaz nedostatka nacionalne svijesti, krize identiteta i kompleksa inferiornosti koji imaju Bosnjaci.
HM 2011

#420 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

Pasalic wrote:
Evo guram nekako.

Niste vi kriv vecbog koji odluci da se rodim medju vama.

Za sve koji ce reci da idem u srbo-hrvate ili trece da kazem da to nije lako, od ne jedenja Krmetine do milion drugih stvari a sa druge strane niti ste vi moji niti sam ja vas!!!!!
Ti si pasa s onog sajta koji islam proziva pedofilskom vjerom?
Ako je Prorok/Poslanik bio Pedofil i ti smatras da je po njemu takodje i vjera pedofilska onda si u pravu!!!

Radi se o istinitim stvarima o kojima se diskutuje po cijelom svijetu IZUZEV MUSLIMANA.

Jer vi mislite da ce vam pomoci sto, ko Nojevi, zabijete glavu u pijesak i ignorisete argumente i dokaze ???

Evo odlomka o cemu se radi:

Code: Select all

[b]Dali je Pedofil covjek dobroga karaktera?[/b]
Posto je Muhammed tvrdio da je poslanik od Boga mislim da bi bilo fer da pogledamo karaKter toga covjeka. 
Muhammed je rodjen u Meki Arabiji godine 570.

[b] Kada je bio 25 ozenio je staru zenu po imenu Kadijah, Kadijah je bila vrlo bogata i puno starija od Muhammeda, udovica koja je imala dva ranija braka.

Kada je Muhammed bio 51 ozenio je djete od 6 godina po imenu Aisha. Kada je muhammed bio 54 a to djete 9 imao je sex sa njom prvi put.[/b]

[b][u]Ove informacije mozete naci u dole navedenim islamskim knjigama.
Sahih Muslim (by Imam al-Mawawy), vol. 3, p. 577
Bukhari's Hadith, translated into English by Dr. Muhammad Muhsin Khan, at the Islamic University in Medina. vol. 7, #65.[/u][/b]

Kada pedesetogodisnjak ima sex sa djetetom od 9 godina to je pedofilija u najstrozijem smislu rjeci. Muslimani obicno pokusavaju da pokriju to djelo sa izgovorom da je to tada bio obicaj u arabiji. Problem sa tim odgovorom je, ako je Muhammed zaista bio poslanik od Boga on bi trebao da odrazava visi standard i da uputi ljude u bolje obicaje ne da on prihvati tako grozne obicaje. Poslanici/Apustoli/proroci (Svetog Pisma (Biblije) su cesto se suprostavljali losim obicajima naroda.

[b]Dali je pedofil covjek dobroga karaktera?[/b]
Nije dobrog karaktera - ali ovaj čovjek kojeg spominješ u ovom kontekstu nije bio pedofil !

Ako ne vjeruješ ti dokaži - pusti se toga rekla kazala napisala.....

JEste da kasniše jedno 1300 godina sa dokazivanjem ali šta je tu je.....

A Bog je Svemoguć - što znači da je sposoban svašta ostaviti za svakoga..... ja u grlatanju o tome kako je jedan od Božijih poslanika bio pedofil - vidim samo zamku za medvjede u koju upada mali miš - šta će, ostade bez glave jadnik toliku šumu nije vidio od čačkalice....
Last edited by HM 2011 on 17/02/2013 01:27, edited 1 time in total.
Samir_01

#421 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

Stvarno interesantno a u isto vrijeme jezivo kad covjek shvati koliko ovi pojedini Jugosloveni/Bosanci i Hercegovci i ostali imaju zajednickog sa cetnicima i ustasama i njihovim pogledima na Bosnjake... :|

Buduci Babovi... vrijebaju iza svakog coska... :oops:
OpusDei

#422 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by OpusDei »

Meni je sasvim ok da kritikuje zaostale, arhaicne dogme u islamu, i ako je Muhamed spavao sa 6 ili 9 godisnjom djevojcicom onda je to zaista zabrinjavajuce i ne treba se sutiti o tome. Ali meni zanima zasto pise o tome na ovoj temi...mislim, osim mrznje prema Islamu, zasniva li se njegov nacionalni identitet na nesto drugo?
OpusDei

#423 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by OpusDei »

Samir_01 wrote: Buduci Babovi... vrijebaju iza svakog coska... :oops:
Babini, i Kladuscani uopste su bili jako pobozni muslimani.
theTruePath

#424 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

OpusDei wrote:
Samir_01 wrote: Buduci Babovi... vrijebaju iza svakog coska... :oops:
Babini, i Kladuscani uopste su bili jako pobozni muslimani.
toliko da su rusili dzamije koje nisu dale podrsku njima?
Last edited by theTruePath on 17/02/2013 01:33, edited 1 time in total.
HM 2011

#425 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

OpusDei wrote:Meni je sasvim ok da kritikuje zaostale, arhaicne dogme u islamu, i ako je Muhamed spavao sa 6 ili 9 godisnjom djevojcicom onda je to zaista zabrinjavajuce i ne treba se sutiti o tome. Ali meni zanima zasto pise o tome na ovoj temi...mislim, osim mrznje prema Islamu, zasniva li se njegov nacionalni identitet na nesto drugo?
Halo ljudi malo dostojanstva u svemu tome - Božiji poslanik - nije pedofil - i ne može biti pedofil - kapak..... Samo sumnjanje u to je grijeh - ne moraš vjerovati u Boga da počiniš grijeh a uz to i vrijeđaš ljude koji vjeruju.....
Locked