Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tvsabina wrote:Za ovo nije kriva niti državna niti entitetska vlast već isključivo "gradska" odnosno općinska koja nije u stanju već 20 godina napraviti bilo kakvu studiju izvodljivosti i dodijeliti koncesiju bilo kome (državi , firmi) za ovaj posao.
Pitam se gdje je sarajevski Centrotrans koji bi bez muke "pokrio" tako mali "gradić" sa najstarijim vozilima ?
.
Centrotrans je vec 2005 kupio Centrotrans tzv. Istocno Sarajevo( koje je samo imalo ime a nalazilo se u raspadajucem stanju). Ne znam kako je sada.
Inace sarajevske firme mogu pokupovati sve poslovne objekte koji se nalaze u tom predgradu.
Ocekujem i veci "pokret" nesrba ka tim dijelovima. Pogotovo nakon izgradnje drzavnog zatvora gdje ce raditi puno Bosnjaka. Prije ili kasnije ce to biti utopljeno u Sarajevo. Ubjeden sam da ce zaraditi dobar novac onaj ko danas kupi stan u Lukavici. Danas su niske cijene a samo mogu ici ka gore
I dan danas Centrontras vrsi gradski prevoz na tom dijelu, a o kvaliteti i cijenama, bilo je rijeci na drugim temama .
JThomas wrote:i srpski zrak mirom miriše...ma raj na zemlji
To je kao kad se desila nuklerna nesreca u Cernobilu. Tada su na francuskoj TV govorili taj nuklerani oblak dosao do granice ali ne dalje. Da zrak u Francuskoj nije bio zagaden. Mozes mislit onako dosao oblak do granice i STOP. Koja kontrola medija.
Tako kad predes i u Lukavicu... Zrak se totalno promjeni. Jedva se dise...
Creasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...
Nego, kako je moguce da ova tema jos nije zakljucana? Mora da je onaj Chisum i strucnjaci jos nisu skontali...
ostani u spasovdanskoj i zavodi red
Nema se sta zavoditi, mirno naselje, kriminala gotovo da nema. Nema obijanja auta, pljackanja kladionica, provala u stanove, otimanja mobitela djeci uz prijetnju nozem...
onda im ne daj da dolaze u "grad" to raditi nek rade po svojoj mahali
ne znam ali meni jeste ljepše u lukavici. zrak je nekako oštriji i čišći. uvijek je hladnije za nekoliko stepeni nego u gradu, valjda što nema visokih zgrada pa je omogućeno strujanje vazduha. nema sivila kao u sarajevu ali zato ima pravih šumskih oaza, nema betonskih rugoba, kuća nabacanih jedna na drugu bez ikakvog plana nego manje zgrade sa zasadjenim drvećem okolo, parkinizima, klupe niko ne razvaljuje, čistije je nego u gradu...
El_comadante wrote:i sarajevo jos nema elemente da bude grad, fali kino sala, bolnica i mnogo toga
Ima kino, ima bolnica, al' bolje da ih nema...
to ti kazem. a sto je najgore ima mjesta da se sve do izgradi na novo. npr bolje praviti novu bolnicu nego popravljati onu u kasindolu a ima mjesta gdje da se izgradi