Pozz. Duuuugo vec parim i mislim da imam pravo da kazem koju pametnu.zgiba wrote:Jos uvijek se nisam usudila da ih spravljam sama. Istrazujem koji mi se okusi svidjaju, pa cu onda krenuti u avanturu "sam svoj majstor".mokate wrote:zgiba da li sam spravljaš tečnosti ?
U svakom slucaju namjeravam da kupujem gotove baze, prckanje sa cistim nikotinom u kucnoj radinosti malo mi je
E-cigarete
Moderator: anex
- dajdza-ze
#401 Re: E-cigarete
- dajdza-ze
#402 Re: E-cigarete
I zaboravih reci pozdrav i dobrodoslica za sve nove parioce i neka vam je sa srecom.
-
sedma_7
#403 Re: E-cigarete
zeljko_ wrote:lazyman wrote:Pozdrav ekipa,
evo pišem vam dok palim prvu jutarnju cigaretu iz tek otpakovane kutije marlboro lights koja će u prosjeku da izdrži do 14h danas (sada je 6:50 ujutro). Klasične cigarete postale su mi preveliko opterećenje (novčanik, zdravlje...), a ono što me u zadnje vrijeme najviše nervira je hladnoća ( u kući se ne puši zbog djece)
Prije nego sam se javio dobro sam prostudiro po internetu sve šta sam našao (forumi, reviewe...) i kao po običaju sto više informacija ja sam manje znao:) pa vas molim za konkretne odgovore na moja pitanja.
Planiram da uzmem za početak nešto kvalitetno i što se tice ecigareta i sto se tice tecnosti. Po mom shvatanju najviše ljudi se vratilo običnoj cigari zbog loše opreme i loših tečnosti pa ne želim tu da pogriješim. Molim da mi kažete konkretno šta da kupim i gdje da kupim ili pogledam, svi savjeti su dobrodošli i što više njih to bolje (novac u ovom slučaju nije problem:)). Želio bih cigaretu što prije pa kupovina sa nekih stranica nije u opticaju jer čekati nešto mjesec dana da dođe pokvareno mi nije baš najbolja opcija (lično iskustvo). Čitajući i gledajući razne reviewe zagrijao sam se za ovu novu eGo ONE (http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=222). Dosta je hvale na forumima pa bih molio neko vaše iskustvo po pitanju ove ecigarete ali i ostalih ecigareta iz vašeg iskustva. Koje tekučine imaju kod nas a da su dobre a da nisu iz kućne radinosti kao što su KTS?
Hvala svima unaprijed i nadam se nekom druženju sadašnjih i budućih vapera:)
Isti sam bio kao i ti, dvije kutije davidofa dbevno ko iz sale a za vikend se nije znao ni broj, ako es kupovati iz vana slobodno uzimaj sa https://www.e-dym.pl/, do sarajeva dva dana putuje, za ne povjerovati a i cijene su ima dosta orihvatljivije nego kod ovih nasih, ako vec imas lovu i hoces da uzmes dobru opremu preporucujem ti Joyetech eVic supreme https://www.e-dym.pl/Joyetech/Joyetech_ ... _._!!.html, vrh mod koji je za vecinu dovoljan, za atomizer ti preporucujem https://www.e-dym.pl/MODY/Atomizery_i_k ... lon_T.html prejednostavan za rad, obavezno uzmi kantala 0,3 i 0,35 mm 2 metra za pocetak https://www.e-dym.pl/Dla_majsterkowicz% ... al_A1.html i japansku vatu https://www.e-dym.pl/Dla_majsterkowicz% ... elana.html i ovo ti je vrhunska oprema, moze ti zadovoljiti potrebe za dugo vremena. Na you tube imas kamaru turotorijala koji ti objasnjavaju kako da smotas grijac i kakao da napravis idealan omjer wata i otpora.
ako ti treba jos nesto pitaj
Jesu originali na ovoj stranici?
-
zeljko_
#404 Re: E-cigarete
Ako pise da je orginal onda i jeste. Vecina atomizera su kopije sto su i napisali.
Pozz
Pozz
-
lazyman
#405 Re: E-cigarete
Pozdrav raja,
evo da sumiram utiske nakon deset dana:)
prvo da kazem da sam smanjio pusenje na odprilike dvije cigarete dnevno a da zadnja tri dana nisam zapalio nijednu (bravo za mene
)
Sto se tice cigarete a uzeo sam ego ONE 1100mAh moram reci da je odlicna a posto sam od prijatelja probao njegovu cigaretu "evod" moram reci da je moja cigareta za ovo sto on pusi parna masina:). Mislim da uopšte nisam pogrijesio na kupnji ove cigarete i da je to, to sto se trazi od cigarete. Inace ispusio sam dvije bocice tekucine sto je mislim u nekom prosjeku i sutra idem u nabavku novih tekucina. Molio bih da mi neko kaze sta da uzmem od Joyetech tekucina i ako je neko probao ove Halo tekucine koje se prodaju u ovoj radnji gdje sam uzeo cigaretu(bascarsija) da mi kaze da li vrijede tih para (mislim da je 25KM 15ml)?
Hvala svima na pomoci!!!
evo da sumiram utiske nakon deset dana:)
prvo da kazem da sam smanjio pusenje na odprilike dvije cigarete dnevno a da zadnja tri dana nisam zapalio nijednu (bravo za mene
Sto se tice cigarete a uzeo sam ego ONE 1100mAh moram reci da je odlicna a posto sam od prijatelja probao njegovu cigaretu "evod" moram reci da je moja cigareta za ovo sto on pusi parna masina:). Mislim da uopšte nisam pogrijesio na kupnji ove cigarete i da je to, to sto se trazi od cigarete. Inace ispusio sam dvije bocice tekucine sto je mislim u nekom prosjeku i sutra idem u nabavku novih tekucina. Molio bih da mi neko kaze sta da uzmem od Joyetech tekucina i ako je neko probao ove Halo tekucine koje se prodaju u ovoj radnji gdje sam uzeo cigaretu(bascarsija) da mi kaze da li vrijede tih para (mislim da je 25KM 15ml)?
Hvala svima na pomoci!!!
-
mokate
#406 Re: E-cigarete
Vidim niko nije dugo ništa napisao, pa hajde da razbijemo tu monotoniju. Naime ima li itko da pravi tečnosti, ali za dalju prodaju ili da mi(nama) pokaže kako to uživo radi. Ja probao pa nisam nešto zadovoljan, inače parim neduhanske arome, ispočetka tu su bile naravno duhanske, tipa joyetech virginia, desert, mild 7 i naravno dekangove duhanske. S vremenom razblaživao sam ih sa kafom, pogotovu sa višnjom i na kraju izbacio ih iz daljnje upotrebe. Ima li itko, da mi(nama) baš bukvalno objasni koju bazu, aromu upotrijebiti za neke , po njemu dobre recepte neduhanskih tečnosti....može tu biti kao npr., da li koristiti mentol ili ne ,odnos pg-vg i sl..hvala unaprijed. Ako ko prodaje može ostaviti poruku u pp.
Pozdrav.
Pozdrav.
-
damper
#407 Re: E-cigarete
" OKLEN " krenuti....Sliver wrote:Sretno, samo ne zaboravi da podjelis utiske nakon sto ih dobijes. Nadam se da neces imati potrebu za prepravljanjem ovog kayfuna, a ako budes imao problem s dovodom tecnosti u komoru, lako je rijesiti. Treba samo kanalice prosiriti.damper wrote:pozdrav.............. kupljen eVic supremehttp://www.joyetech.com/product/details.php?gno=164
................. zica https://www.fasttech.com/products/2076000
.................. kayfun https://www.fasttech.com/products/1992300
.................. kao i red bull 0 mg nicotina https://www.fasttech.com/products/2004803
Evic je sami vrh elektronskog moda, sminkerski dotjeran do savrsenstva. bit ces zadovoljan ja se nadam. Elektronika je i vise nego preporucljiva za pocetnike, radi raznih vrsta mjerenja i pokazatelja.
..... mod evic supreme ,mensečini sve što treba je tu..razna štimanja i razni pokazatelji svakojakih čuda koje još uvijek polako učim... sama baterija je vrlo izdržljiva a kvaliteta izrade je vrhunska kao i materijali korišteni za izradu samog moda.... toplo preporučujem ko god je u mogučnosti a želi da uzme vrhunski mod onda je to taj
u iščekivanju kayfuna sa fasttecha nabavio sam aspire nautilus........i on je sami vrh i već sam počeo i na njemu praviti grijače homemade
crni kayfun je stigao i lijepo se uklopio sa crnim modom i uz pomoć youtuba sam uspio da ga osposobim za sat vremena i rezultat je VAU..........
tekućine su hangsen i zasad sam zadovoljan a ukusi red bull , crveni mališa , borovnica i malo jabuke...naravno sve nularice bez nikotina.....a u dolasku je mentol pa ćemo da parimo dok hala ne izgori ahahah
suma sumarum......vrijedi svake uložene markice a ćejf je VAMTAKI
VAPE ON
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#408 Re: E-cigarete
Evo da se i ja pohvalim da sam vec jedno 10-tak dana na elektronici nakon 30 i kusur godina pusackog staza:) Kupio sam u bivsem Merkatoru onaj komlet sa dvije e-cigare bilo neko snizenje 55 KM sa fotrolom, punjacem itd itd. Mislim da je http://www.viper.ba
Bila i tekucina na snizenju 3 za 15 KM te uzeo Virdziniju i Kent 24 te Malboro 18mg i evo vec sam na 18mg a kad naspem punjenje mi moze trajati jedno 3 dana. Baterija "ego-T" 1100mAh i cini mi se da ce mi ove tri bocice punjenja moci biti blizu 2 mjeseca (ili mi se samo cini).....mada cu se potruditi da ovo bude samo jedan prelazni sto kreci period da se ostavim svih vrsta dimova i para:) Uzeo okuse Virdzinija i Kent 24mg te Malboro 18mg i vrlo brzo sam presao na ovaj slabiji.
Nemam nikakve zelje za cigarom i kao sto je neko napisao pocela je i da mi smrdi....
Bila i tekucina na snizenju 3 za 15 KM te uzeo Virdziniju i Kent 24 te Malboro 18mg i evo vec sam na 18mg a kad naspem punjenje mi moze trajati jedno 3 dana. Baterija "ego-T" 1100mAh i cini mi se da ce mi ove tri bocice punjenja moci biti blizu 2 mjeseca (ili mi se samo cini).....mada cu se potruditi da ovo bude samo jedan prelazni sto kreci period da se ostavim svih vrsta dimova i para:) Uzeo okuse Virdzinija i Kent 24mg te Malboro 18mg i vrlo brzo sam presao na ovaj slabiji.
Nemam nikakve zelje za cigarom i kao sto je neko napisao pocela je i da mi smrdi....
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#409 Re: E-cigarete
Ma to je zato što si jedan "od kona"
, meni 10ml traje jedno 5 dana. Uglavnom izdrži jbg a najbolje bi bilo što kažeš skroz "baciti". Al` hajd stisni......
- dajdza-ze
#410 Re: E-cigarete
7 dana "plafon"Pitar sa Kariba wrote:Ma to je zato što si jedan "od kona", meni 10ml traje jedno 5 dana. Uglavnom izdrži jbg a najbolje bi bilo što kažeš skroz "baciti". Al` hajd stisni......
- Pitar sa Kariba
#411 Re: E-cigarete
`vako ja, ne dišem.......dajdza-ze wrote:7 dana "plafon"Pitar sa Kariba wrote:Ma to je zato što si jedan "od kona", meni 10ml traje jedno 5 dana. Uglavnom izdrži jbg a najbolje bi bilo što kažeš skroz "baciti". Al` hajd stisni......
- purgatorio
#412 Re: E-cigarete
Jel valjaju ove išta što imaju po 30-40 KM kupiti e-Joy ?
http://www.olx.ba/artikal/14034697/elek ... tomizerom/
- Pitar sa Kariba
#413 Re: E-cigarete
Ako bi tek počeo da pariš, nije loša jer je jeftina. Nije kvalitetna niti daje kakvu paru, slaba baterija i brzo procuri. Mislim da ne možepurgatorio wrote:Jel valjaju ove išta što imaju po 30-40 KM kupiti e-Joy ?
(nemože
- dexter190
#414 Re: E-cigarete
Pozz parioci, novi sam sto se tice e-cig, preciznije tek mjesec i 10 dana
Prije nego sto cu poceti pariti dugo sam se predomisljao i trazio potencijalnog partnera da kupim onaj dual set u vaper-u od 50-60 km jer nisam finan. bio u mogucnosti da sam sebi priustim e-cig jer sam student. Nakon nekog odredjenog vremena natezanja sa rajom i samim sobom, zaradih nekih parica i prije nego ih potrosi u neke gluposti, odem u robot i kupim svoju prvu e-cig
eVod VV 1100 mAh i Mini Protank 3, Dekang USA Mix 16mg ja msm.

Okus mi se nikako nije svidio al sam ga pario jedno 4-5 dana da vidim da se necu naviknuti slucajno ali dzaba. Uglavnom poslije tog sam probao jos par Dekangovih tecnosti i nista mi se nije svidjelo. Sad sam trenutno na KTS Camel 18mg i odlican je, pored tog imam i Blue Magic isto kupljen u robotu i on je super, pa to dvoje mjesam redovno. Da zakljcim E - cig je najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Kad sam tek poceo pariti zapalim analognu nakon 7 dana i za malo da dusu ne povrati, a prije parenja kutija dnevno i vise
Sad trenutno trazim neki box mod posto mi ovo postaje slabo i aBd kad se skupi para neki Sub Ohm mozda
Ovako nesto aBd.
Prijedlog za neke okuse slicne Camelu ?

Okus mi se nikako nije svidio al sam ga pario jedno 4-5 dana da vidim da se necu naviknuti slucajno ali dzaba. Uglavnom poslije tog sam probao jos par Dekangovih tecnosti i nista mi se nije svidjelo. Sad sam trenutno na KTS Camel 18mg i odlican je, pored tog imam i Blue Magic isto kupljen u robotu i on je super, pa to dvoje mjesam redovno. Da zakljcim E - cig je najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Kad sam tek poceo pariti zapalim analognu nakon 7 dana i za malo da dusu ne povrati, a prije parenja kutija dnevno i vise
Sad trenutno trazim neki box mod posto mi ovo postaje slabo i aBd kad se skupi para neki Sub Ohm mozda
Ovako nesto aBd.Prijedlog za neke okuse slicne Camelu ?
- Pitar sa Kariba
#415 Re: E-cigarete
Napravio sam mali test, naime zadnja dva dana (poslije dvije godine aktivnog parenja) bio sam na analogiji. Namjerno sam ovo napravio zbog sebe i ne bih nikome preporučio. Iako sam u ova dva dana zapalio samo jedno 10-12 cigareta, znači nisam uz kafu pušio samo poslije doručka, ručka i uvečer. Strašno sam se osjećao. Opet sam drugi dan dobio glavobolju koja me je patila godinama, odmah mi je počelo nedostajati zraka, imao sam osjećaj da su mi zubi stalno prljavi. Slabost i gubitak apetita. Planirao sam da se testiram jedno sedmicu ali nisam mogao više izdržati. STRAŠNO! Cigare su stvarno otrov živi. Ne znam kako sam mogao godinama sebi ovo raditi. Možda su se samo meni ovako zgadile, ne znam...
- Salah ad-Din
#416 Re: E-cigarete
Pozdrav, planirao sam da počnem da se parim
Mislio sam da naručim cigaretu sa ebay-a, nešto najosnovnije jer ne znam kako će mi odgovarati i da li će mi odgovarati, ne bih bacao previše para i budžet mi je nekih 20-tak dolara, jel se uopšte može kupiti e cigareta za toliko novca xD i da li jemoguće naći tečnost na ebay-u(sa nikotinom 18mg). Unaprijed hvala, stvarno sam totalni laik za ovo, pa svaka pomoć je dobrodošla 
- Pitar sa Kariba
#417 Re: E-cigarete
Ma možeš sad i lokalno za te pare kupiti "start-kit", a i tečnosti ima kakvih ho`š....Salah ad-Din wrote:Pozdrav, planirao sam da počnem da se parimMislio sam da naručim cigaretu sa ebay-a, nešto najosnovnije jer ne znam kako će mi odgovarati i da li će mi odgovarati, ne bih bacao previše para i budžet mi je nekih 20-tak dolara, jel se uopšte može kupiti e cigareta za toliko novca xD i da li jemoguće naći tečnost na ebay-u(sa nikotinom 18mg). Unaprijed hvala, stvarno sam totalni laik za ovo, pa svaka pomoć je dobrodošla
- dexter190
#418 Re: E-cigarete
Ma za te parice mozes ovjde kupiti, otidi do robota, 3 sprat i momci ce te opremiti za sekundu a i tecnosti tu imas, moja preporuka, RY4, Virginia, USA Mix za pocetak.Salah ad-Din wrote:Pozdrav, planirao sam da počnem da se parimMislio sam da naručim cigaretu sa ebay-a, nešto najosnovnije jer ne znam kako će mi odgovarati i da li će mi odgovarati, ne bih bacao previše para i budžet mi je nekih 20-tak dolara, jel se uopšte može kupiti e cigareta za toliko novca xD i da li jemoguće naći tečnost na ebay-u(sa nikotinom 18mg). Unaprijed hvala, stvarno sam totalni laik za ovo, pa svaka pomoć je dobrodošla
- Pitar sa Kariba
#419 Re: E-cigarete
Evo je nova, prigodna šampionska aBd.

-
duboka_misao
#421 Re: E-cigarete
ej ljudi gdje ima jos u sa nabaviti e-cigs oni vaper su mi bili najblizi, ali vidim rasformirali su one svoje pultove u konzumu i alti, treba mi novi clearomizer, grijaca ma svega.
- Pitar sa Kariba
#422 Re: E-cigarete
Ja mislim da si ti oni sad u Kulovića ulici. Kod ERONET-a, men`se čini.duboka_misao wrote:ej ljudi gdje ima jos u sa nabaviti e-cigs oni vaper su mi bili najblizi, ali vidim rasformirali su one svoje pultove u konzumu i alti, treba mi novi clearomizer, grijaca ma svega.
-
duboka_misao
#423 Re: E-cigarete
hvala, znaci nista vamo prema mojoj lokaciji.Pitar sa Kariba wrote:Ja mislim da si ti oni sad u Kulovića ulici. Kod ERONET-a, men`se čini.duboka_misao wrote:ej ljudi gdje ima jos u sa nabaviti e-cigs oni vaper su mi bili najblizi, ali vidim rasformirali su one svoje pultove u konzumu i alti, treba mi novi clearomizer, grijaca ma svega.
-
aldin200
#425 Re: E-cigarete
Imate sve to U trznom centru Robot na socijalnom 3 sprat ejoyduboka_misao wrote:hvala, znaci nista vamo prema mojoj lokaciji.Pitar sa Kariba wrote:Ja mislim da si ti oni sad u Kulovića ulici. Kod ERONET-a, men`se čini.duboka_misao wrote:ej ljudi gdje ima jos u sa nabaviti e-cigs oni vaper su mi bili najblizi, ali vidim rasformirali su one svoje pultove u konzumu i alti, treba mi novi clearomizer, grijaca ma svega.