Aca Lukas

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
O'zone
Globalni moderator

#401 Re: Aca Lukas

Post by O'zone »

Evo i Anonimusi stali na stranu cool raje :mrgreen:
ANONIMUSI PROTIV SRBIJANSKE FOLK MENADŽERIJE: Nakon koncerta Ace Lukasa hakovana stranica Grand Prodakšon
Nedjelja | 16.12.2012.

Danas je hakovana stranica Grand Produkcije (iliti Grand Prodakšona); iza napada stoje Anonimusi koji su na toj stranici ostavili svoje poruke. Jedan dio javnosti ovo dovodi u vezu sa sinošnjim koncertom Ace Lukasa u Sarajevu, kao i protestima protiv održavanja turbo zabava u popularnom sarajevskom Domu mladih

Anonimusi BiHDanas je hakovana stranica Grand Produkcije (iliti Grand Prodakšona); iza napada stoje Animusi koji su na toj stranici ostavili svoje poruke.

Jedan dio javnosti ovo dovodi u vezu sa sinošnjim koncertom Ace Lukasa u Sarajevu, kao i protestima protiv održavanja turbo zabava u popularnom sarajevskom Domu mladih.

Zasada nema nikakvih potvrda da su ovi događaji međusobno povezani, ali je za mnoge krajnje indikativno u kada se ovaj cyber napad dogodio.
covjek1

#402 Re: Aca Lukas

Post by covjek1 »

ArthurSpooner wrote: Otvori oci, gledaj oko sebe. Ti ako ne vidis sta turbofolk radi od (vec primitivnog) naroda, onda si glup. Nije turbofolk samo muzika nego socioloski fenomen, nacin razmisljanja i zabave, masovna pojava i ogledalo nas samih. Primitivizam u najgorem obliku.

I da, neka sam "hipster" ili cak "fasista" ako otvoreno kazem da ljudi koji je slusaju, ljudi na slikama sa koncerta Ace Lukasa PRIMITIVCI, da im se to vidi na licima. Jer to jesu.
Ako je iko ovdje primitivan ti si. Nije turbo folk kriv ni za sta, eto zapadna muzika mi je bas ono dubokoumna (lady gaga,rihana,pitbull i picke materina) pa se ponasaju bolje od nas.
A kakve ljude mozes vidjeti na tim rock svirkama ? Ne generaliziram, kao sto mozes vidjeti svakakvu stoku na folk koncertima, tako mozes vidjeti i svakakve "rockere" : prljave,gadne,nadrogirane, u njima nema ni trunke zivota, furaju neki pesimizam vjecito, ni na sta ne lice, izgledaju ko beskucnici.
breuer

#403 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

dale cooper wrote:I meni je ovo malo :-) Mislim, znam šta je pisac htjeo reći, ali usporediti jednog od najvećih kompozitora
svih vremena sa kafanskim pjevačem je totalni zajeb. :lol:
pa kao prvo, Aca je sinoc dokazao da nije samo kafanski pjevač :D

a drugo: i meni je glupo i smiješno, ali nazivati čovjeka četnikom i prizivati novi genocid samo što je 15 000 sarajlija sinoć uživalo u z navedenog je ne smiješnije već neopisivo degutantno

i praviš se glup ako tvrdiš da je to moje uporedjivanje te dvije ličnosti, već je uporedjivanje odnosa stanovnistva spram necega sto se istice kao ideoloski neprijatelj :-) al haj raji objasni :D
Last edited by breuer on 16/12/2012 19:00, edited 1 time in total.
Nota

#404 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

I zakljucak je ovaj ocito

neko ko izgleda ovako je papak i seljak

Image

a neko ko izgleda ovako je etno kul inteligentan i to

Image

Gornja slika je sa Bazena a donja slika je sa Rock am Ring
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#405 Re: Aca Lukas

Post by un1ted »

Posto je ova tema jako aktuelna osjecat cu se slobodnim da ovde postam jedan mali "spameski" post :)

Zamolio bih vas sve da prijavite ovaj profil: http://www.facebook.com/ModianaNet?ref=ts&fref=ts

Rijec je o profilu koji je organizovao nagradnu igru u kojoj je poklanjao iPhone 5 ali su blokirali i izbrisali one koji su imali sanse da osvoje istu nagradu. Taj iPhone je trebao dobiti vloger BIlly Agic koji je imao preko 3.000 lajkova na razmjeni i isti je trebao prodati na licitaciji i novac uplatiit za lijecenje Adisa Becirovica iz Teslica kojem je HITNO potrebna TRANSPLATACIJA BUBREGA, ali kako vec napisah, organizatori nagradne igre su sve obmanuli i nakon zavrestka roka za nagradnu igru jednostavno poceli banovati sve one koji upitaju sta se desilo i zasto su sve izbrisali, za lijekova im trebalo!

Ponjeli su se totalno nekorektno, i najmanje sto mozemo ovde uraditi je prijaviti profil, te barem djelovati preventivno da se njihovi kupci ne nadju prevareni.

Jos jednom link profila koji treba prijaviti je: http://www.facebook.com/ModianaNet?ref=ts&fref=ts
jasko_ba

#406 Re: Aca Lukas

Post by jasko_ba »

napacenih likova na forumu :-)
treba znati provesti cijelu nedjelju u pljuvanju i mrznji svega oko sebe
pa da mi placaju za to, ne bi mogao uraditi
:lol: :lol:
htcxone

#407 Re: Aca Lukas

Post by htcxone »

breuer wrote:
dale cooper wrote:I meni je ovo malo :-) Mislim, znam šta je pisac htjeo reći, ali usporediti jednog od najvećih kompozitora

a drugo: i meni je glupo i smiješno, ali nazivati čovjeka četnikom i prizivati novi genocid samo što je 15 000 sarajlija sinoć uživalo u z navedenog je ne smiješnije već neopisivo degutantno

i praviš se glup ako tvrdiš da je to moje uporedjivanje te dvije ličnosti, već je uporedjivanje odnosa stanovnistva spram necega sto se istice kao ideoloski neprijatelj :-) al haj raji objasni :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mehoxy

#408 Re: Aca Lukas

Post by mehoxy »

Nije primitivan turbo folk ali jesu ljudi koji ga slusaju
covjek1

#409 Re: Aca Lukas

Post by covjek1 »

Nota wrote:I zakljucak je ovaj ocito

Image

Image

Hahahha sta ti je ba nota, pa na drugoj slici im se vidi na licu da je sve to svjetska elita, obrazovani, kulturni ljudi.
A vidi ove stoke na provj slici, tobejarabi.

Ako neko od ovih rockera ne skonta, da kazem da sam ironican :)
Not My Idea

#410 Re: Aca Lukas

Post by Not My Idea »

E najbolje je da se dogovorimo da su sinoc na koncertu bili iskljucivo Zenicani i mirna Bosna.
cyprus

#411 Re: Aca Lukas

Post by cyprus »

breuer

#412 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

htcxone wrote:
breuer wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jel se ti fkt smiješ il je to kao i kod mene: od muke ;)

jarane, kako god ti htio to su naši sugradjani, a izjave latentnog nacizma možemo ostaviti ipak za sebe ;)

makar nam to nikad nije bilo blisko :)
dale cooper

#413 Re: Aca Lukas

Post by dale cooper »

breuer wrote:

To što je svirao u dvorani ne mjenja suštinsku namjenu njegove muzike.

Ja nisam spominjao da je četnik, na njega ne obraćam toliko pažnje da bih mogao
upratiti njegove ideološke i političke stavove.

Ovo glup ti baš i nije bilo potrebno, jer sam rekao da znam na šta misliš, ali je
spominjanje ova dva imena u istoj rečenici je i dalje nesretan izbor.
breuer

#414 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

dale cooper wrote:Ovo glup ti baš i nije bilo potrebno, jer sam rekao da znam na šta misliš, ali je
spominjanje ova dva imena u istoj rečenici i dalje nesretan izbor.
prvo - potpuno sam siguran da nikad nisi slušao ništa od navedenog da bi ti znao dal je il nije nesretan izbor.

drugo - nisi ti al je vidim dosta raje sa tom patetičnom pričom o četniku, tri prsta, Jevrejima koje nisam ja prvi spominjao već objasnio ono što znam.

a sad nastavite o prijeratnom sarajevu u kojem se nije slušao t. folk :-) došljama i seljacima koji su ga okupirali, kockastim i romboidnim glavama, sve dok ne shvatite da vam priča smrdi haman ko Gebelsu :idea:
ArthurSpooner

#415 Re: Aca Lukas

Post by ArthurSpooner »

dale cooper wrote: I meni je ovo malo :-) Mislim, znam šta je pisac htjeo reći, ali usporediti jednog od najvećih kompozitora
Fakat :lol: :lol: :lol:

Jevreji su se bunili kad je Marlene Dietrich (koja je otvoreno bila na strani saveznika za vrijeme drugog svjetskog rata) odrzala koncert u Izraelu samo zato sto je Njemica.

Mogu misliti kako bi se proveli ljudi koji su "zieg heilili" otvoreno rekli da je Hitler heroj :-)
Ako je iko ovdje primitivan ti si. Nije turbo folk kriv ni za sta, eto zapadna muzika mi je bas ono dubokoumna (lady gaga,rihana,pitbull i picke materina) pa se ponasaju bolje od nas.
A kakve ljude mozes vidjeti na tim rock svirkama ? Ne generaliziram, kao sto mozes vidjeti svakakvu stoku na folk koncertima, tako mozes vidjeti i svakakve "rockere" : prljave,gadne,nadrogirane, u njima nema ni trunke zivota, furaju neki pesimizam vjecito, ni na sta ne lice, izgledaju ko beskucnici.
Sta god ti mislio o zapadnjackoj muzici, moras priznati da ne mozes poredjivati ovo

http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs

sa ovim

http://www.youtube.com/watch?v=YCHF1wRDKYE

:-)

Rihanna je obicna pop pjevaljka, nesto kao Nina Badric kod nas, samo sa brzim beatom. A ti ako mislis da turbofolk nije problem naseg drustva ponavaljam: pogledaj oko sebe, pogledaj te ljude koji idu na koncerte Ace Lukasa, pogledaj ljude na Bazenima, kako se ponasaju, kako se oblace, na sta lice.

Kakvi god da su rockeri, mogu se kladiti u litar krvi da na jednom rockerskom mjestu ima vise IQ i obrazovanih, kulturnih ljudi nego na bilo kom turbofolk koncertu.
dale cooper

#416 Re: Aca Lukas

Post by dale cooper »

covjek1 wrote:
Nota wrote:I zakljucak je ovaj ocito

Image

Image

Hahahha sta ti je ba nota, pa na drugoj slici im se vidi na licu da je sve to svjetska elita, obrazovani, kulturni ljudi.
A vidi ove stoke na provj slici, tobejarabi.

Ako neko od ovih rockera ne skonta, da kazem da sam ironican :)
A ko kaže da među ljudima koji slušaju rock ili neku drugu muziku nema blesavih?
Ljudi su radile budalaštine otkako je svijeta i vijeka i vjerovatno neće prestati uskoro.
Još kad si mlad! :D
Postavljanje slika i upoređivanje jedne podskupine ljudi sa drugom nema nekog smisla
niti bilo šta dokazuje.
nihoniho

#417 Re: Aca Lukas

Post by nihoniho »

covjek1 wrote:
ArthurSpooner wrote: Otvori oci, gledaj oko sebe. Ti ako ne vidis sta turbofolk radi od (vec primitivnog) naroda, onda si glup. Nije turbofolk samo muzika nego socioloski fenomen, nacin razmisljanja i zabave, masovna pojava i ogledalo nas samih. Primitivizam u najgorem obliku.

I da, neka sam "hipster" ili cak "fasista" ako otvoreno kazem da ljudi koji je slusaju, ljudi na slikama sa koncerta Ace Lukasa PRIMITIVCI, da im se to vidi na licima. Jer to jesu.
Turbo folk je tragicno showbiz ogledalo perioda kroz koji ovaj region prolazi posljednjih 20 godina. Sunovrat moral, estetike, etike, kriterija..sve u sluzbi prilagodjavanja covjekovog mentaliteta drustveno politickim ciljevima elita, a ti ciljevi su ratovi, pljacke, crtanje novih granica, jednom rijecju, zlocini !
Turbo folk je otupio , ionako, tupe civilizacijske osjecaje ovdasnjeg covjeka. Sada se sve moze, sve smije, bitno je da se pjeva i plese.
Taj Lukas je tipican primjer , sto je vise kokaina, pistolja, nacionalizma, kurvaluka, to nam je Aca drazi.
To porediti sa Rock 'n' Roll muzikom je isto porediti one U Sarajevu i onew OKO Sarajeva "92-96
Nota

#418 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Mozda bi bilo da im heroin i kokain nije mozak ispro,kao i opijanje u parku svakodnevno

ocemo jos predrasuda?

Vama kulturnim je nivo komunikacije bas u K....
dale cooper

#419 Re: Aca Lukas

Post by dale cooper »

breuer wrote:
dale cooper wrote:Ovo glup ti baš i nije bilo potrebno, jer sam rekao da znam na šta misliš, ali je
spominjanje ova dva imena u istoj rečenici i dalje nesretan izbor.
prvo - potpuno sam siguran da nikad nisi slušao ništa od navedenog da bi ti znao dal je il nije nesretan izbor.

drugo - nisi ti al je vidim dosta raje sa tom patetičnom pričom o četniku, tri prsta, Jevrejima koje nisam ja prvi spominjao već objasnio ono što znam.

a sad nastavite o prijeratnom sarajevu u kojem se nije slušao t. folk :-) došljama i seljacima koji su ga okupirali, kockastim i romboidnim glavama, sve dok ne shvatite da vam priča smrdi haman ko Gebelsu :idea:
Pa slušao sam Wagnera, Acu nisam. :D

Drugo sam već objasnio.

A treće Tuzlak sam. :D
breuer

#420 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

dale cooper wrote:Pa slušao sam Wagnera, Acu nisam. :D

Drugo sam već objasnio.

A treće Tuzlak sam. :D
na njega sam i mislio :D i dalje sam ubjedjen da nisi :P
ArthurSpooner

#421 Re: Aca Lukas

Post by ArthurSpooner »

nihoniho wrote: Turbo folk je tragicno showbiz ogledalo perioda kroz koji ovaj region prolazi posljednjih 20 godina. Sunovrat moral, estetike, etike, kriterija..sve u sluzbi prilagodjavanja covjekovog mentaliteta drustveno politickim ciljevima elita, a ti ciljevi su ratovi, pljacke, crtanje novih granica, jednom rijecju, zlocini !
Turbo folk je otupio , ionako, tupe civilizacijske osjecaje ovdasnjeg covjeka. Sada se sve moze, sve smije, bitno je da se pjeva i plese.
Taj Lukas je tipican primjer , sto je vise kokaina, pistolja, nacionalizma, kurvaluka, to nam je Aca drazi.
To porediti sa Rock 'n' Roll muzikom je isto porediti one U Sarajevu i onew OKO Sarajeva "92-96
Svaka cast...ima nas jos zdravih...
covjek1

#422 Re: Aca Lukas

Post by covjek1 »

ArthurSpooner wrote:
Sta god ti mislio o zapadnjackoj muzici, moras priznati da ne mozes poredjivati ovo
sa ovim
Ma mozes ih komotno uporedit. Evo primjera http://www.youtube.com/watch?v=_iQRXuAo6Eg
Vecina pjesama i od ovih i onih nema pretjeranog smisla, nego su ovi zapadnjaci samo malo bolje upakovani.
Ali ja sam tim primjerom samo htio da kazem da ne utice muzika na ponasanje ljudi, nas narod muce puno veci problemi od muzike.
Sezam

#423 Re: Aca Lukas

Post by Sezam »

breuer wrote:
Sezam wrote:Zamislite 1959 u Tel Avivu koncert nekog Svabe na kojem face pozdravljaju Zieg Heil...

E zato su Jevreji tu gdje su, Bosnjaci takodjer...svakom prema zasluzi.
dobra primjedba al cini mi se nemoguca i pogresna jer kao prvo: upravu si, gdje su Jevreji, a gdje napaceni narodi Balkana - neuporedivo,

a drugo, njihov zakleti neprijatelj je Wagner, no bogami sve cesce se izvodi, a zabrana izvodjenja njegovih opera je davno nestala u Izraelu :) napominjem Wagner je jedan od najvecih kompozitora ikada i deklarisani antisemita!
Pricas gluposti.

http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 04991.html
breuer

#424 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

covjek1 wrote:
ArthurSpooner wrote:
sa ovim
Ma mozes ih komotno uporedit. Evo primjera http://www.youtube.com/watch?v=_iQRXuAo6Eg
Vecina pjesama i od ovih i onih nema pretjeranog smisla, nego su ovi zapadnjaci samo malo bolje upakovani.
Ali ja sam tim primjerom samo htio da kazem da ne utice muzika na ponasanje ljudi, nas narod muce puno veci problemi od muzike.
pa gdje ces njemu objasnjavat kad covjek hladno slusa Rihanu :lol:
dale cooper

#425 Re: Aca Lukas

Post by dale cooper »

breuer wrote:
na njega sam i mislio :D i dalje sam ubjedjen da nisi :P
Pa teško te onda mogu ubjediti u suprotno. Isto kao i ti mene. :D
Locked