Da je islam samo 100 ljudi učinio boljim ili im promijenio kvalitet življenja na bolje, opravdao bi svoju misiju....a bilo je sigurno više od 100.kojeime wrote:Fato, da bi neko bio bogat, neko drugi mora to bogatstvo zaraditi robovskim i lose placenim radom. Ako je to vazilo za hriscane, Evropu i SAD, zasto bi bilo drugacije za muslimane i UAE? Islam ne cini ljude boljim od drugih. Ni gorim. Cini ih istim kao i druge.
Djela koja izvode covjeka iz Islama
- avicena
#401 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
- fatamorgana
#402 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
A žene?miskin wrote:Kaze se u narodu daj covjeku novac i vlast i vidjeces kakav je. Pare kvare ljude.
- Kroksica
#403 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
I'm happy to hear that.miskin wrote:I'm positive.Sure.
- miskin
#404 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
nesto ovakonasa wrote:Ma ima svega svugdje....ali da vidis nezarobljenih prosvjetljenih zapadnih zena kako sire multikulturalnost i ljubav...sve za ideal zvani $fatamorgana wrote:Nek' je sa srećom samo pazi da ne zaglaviš u moderno roblje kao ove žene sa videa ...nasa wrote:
@fato Ne mozes me razuvjeriti,sve sam ja sagledala,mogla bih o tome dosta ali bi otisli u politiku,i opet kad sve izvagam....daj Boze da odem ne trazim nista posebno samo da radim svoj posao umjesto ovdje dole
A ja ne bih sama,povela bih "zapadnog" bosanca

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#405 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
jesi ograničen fatkofatamorgana wrote:A žene?miskin wrote:Kaze se u narodu daj covjeku novac i vlast i vidjeces kakav je. Pare kvare ljude.
- Kroksica
#406 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Zene su vec pokvarene.fatamorgana wrote:A žene?miskin wrote:Kaze se u narodu daj covjeku novac i vlast i vidjeces kakav je. Pare kvare ljude.
-
kojeime
#407 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Naso, Naso, ja sam mislio da si ti bolja od toga. Da neces jedno zlo opravdavati drugim zlom. Da kod tebe nema "jeste, ovako je, ali da vidite kako je tamo"nasa wrote:...ali da vidis nezarobljenih prosvjetljenih zapadnih zena kako sire multikulturalnost i ljubav...sve za ideal zvani $
Nadam se da ti se to samo omaklo.
Tacno zapadne zene su iskvarene i prodaju se za dolar. Ali zar nisu muslimani bolji, zar islam ne cini muslimana boljim od zapadnih imperijalista? To je poenta bila. Izgleda da ipak ne cini.
- miskin
#408 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
I'm glad for you.Kroksica wrote:I'm happy to hear that.miskin wrote:I'm positive.Sure.
- miskin
#409 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ha njemu ha ziduJoseMujica wrote:jesi ograničen fatkofatamorgana wrote:A žene?miskin wrote:Kaze se u narodu daj covjeku novac i vlast i vidjeces kakav je. Pare kvare ljude.
...zar nisi do sad naučio da žena nije čovjek...a braća se tako trude oko tebe
- Kroksica
-
kojeime
#411 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ako ja spasim 100 ljudi od smrti i ubijem jednog treba me nagraditi za ovih 100 i kazniti za ovog jednog. Dobra djela ne ukidaju krivicu za losa djela.avicena wrote:Da je islam samo 100 ljudi učinio boljim ili im promijenio kvalitet življenja na bolje, opravdao bi svoju misiju....a bilo je sigurno više od 100.kojeime wrote:Fato, da bi neko bio bogat, neko drugi mora to bogatstvo zaraditi robovskim i lose placenim radom. Ako je to vazilo za hriscane, Evropu i SAD, zasto bi bilo drugacije za muslimane i UAE? Islam ne cini ljude boljim od drugih. Ni gorim. Cini ih istim kao i druge.
- fatamorgana
#412 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Znači imaju zeleno svjetlo za uzimanje istih i to bez rizika od nus pojava,Kroksica wrote:Zene su vec pokvarene.fatamorgana wrote:A žene?miskin wrote:Kaze se u narodu daj covjeku novac i vlast i vidjeces kakav je. Pare kvare ljude.
- Kroksica
#413 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Upravo to.fatamorgana wrote:
Znači imaju zeleno svjetlo za uzimanje istih i to bez rizika od nus pojava,
- miskin
#414 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Vjerovatno uslovljeno duzim boravkom u Skandinaviji, halalimoKroksica wrote:ŠVETSKA!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- avicena
#415 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ali tu krivicu ne možeš po svom ličnom shvatanju pripisivati islamu.kojeime wrote:
Ako ja spasim 100 ljudi od smrti i ubijem jednog treba me nagraditi za ovih 100 i kazniti za ovog jednog. Dobra djela ne ukidaju krivicu za losa djela.
- fatamorgana
#416 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Joj zaboravih, da žene imaju .... bile bi deda,JoseMujica wrote:
jesi ograničen fatko...zar nisi do sad naučio da žena nije čovjek...a braća se tako trude oko tebe
-
kojeime
#417 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ako je islam poboljsao zivote mnogo ljudi za to je zasluzan. Ali je kriv za one kojima je zivot zbog islama bio pogorsan. Na primjer za sve koji su ni krivi ni duzni ubijeni od strane samozvanih provoditelja Bozije volje. Zasto je kriv? Ako ni zbog cega drugog zato sto da ga nema, ni ti provoditelji ne bi imali filozofsko-moralno-teolosko uporiste za svoje nedjelo. IlLi zato sto ih nije sprijecio svojom filozofsko-moralno-teoloskom snagom da to nedjelo ne ucine.avicena wrote:Ali tu krivicu ne možeš po svom ličnom shvatanju pripisivati islamu.kojeime wrote:
Ako ja spasim 100 ljudi od smrti i ubijem jednog treba me nagraditi za ovih 100 i kazniti za ovog jednog. Dobra djela ne ukidaju krivicu za losa djela.
Kako ne mogu pripisivati islamu, mogu naravno.
Ali znam ja sta ti zelis reci. Za sve dobro u islamu zasluzan je sam islam. Za sve lose krivi su ljudi, ne sam islam. To je ves otrcan pristup.
Last edited by kojeime on 23/11/2012 23:09, edited 2 times in total.
- Kroksica
#418 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ja ne halalim. Maternji se mora uciti i znati. Samo je "Švecka" gora od Švetske.miskin wrote:Vjerovatno uslovljeno duzim boravkom u Skandinaviji, halalimoKroksica wrote:ŠVETSKA!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- fatamorgana
#419 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Kroksica wrote:Upravo to.fatamorgana wrote:
Znači imaju zeleno svjetlo za uzimanje istih i to bez rizika od nus pojava,
- nasa
#420 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ne opravdavam ja nista vec kazem da oni uglavnom nemaju potrebe da zarobljavaju zene vec ih bez po muke nazalost privuku na pomenuti nacin!kojeime wrote:Naso, Naso, ja sam mislio da si ti bolja od toga. Da neces jedno zlo opravdavati drugim zlom. Da kod tebe nema "jeste, ovako je, ali da vidite kako je tamo"nasa wrote:...ali da vidis nezarobljenih prosvjetljenih zapadnih zena kako sire multikulturalnost i ljubav...sve za ideal zvani $
Nadam se da ti se to samo omaklo.
Tacno zapadne zene su iskvarene i prodaju se za dolar. Ali zar nisu muslimani bolji, zar islam ne cini muslimana boljim od zapadnih imperijalista? To je poenta bila. Izgleda da ipak ne cini.
Nisu zapadne zene losije od drugih,vec zapadno drustvo postaje takvo da se vrijednosti koje su se cjenile nekada potpuno iskrivljuju,a kao sto se vidjelo iz rasprave to sve se polako prenosi i na istok!
- miskin
#421 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Za sve ostalo obratite se ljekaru ili farmaceutuZnači imaju zeleno svjetlo za uzimanje istih i to bez rizika od nus pojava,
- fatamorgana
#422 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
A sihirbabi?miskin wrote:Za sve ostalo obratite se ljekaru ili farmaceutuZnači imaju zeleno svjetlo za uzimanje istih i to bez rizika od nus pojava,
- miskin
#423 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Ja moram bije me glas da nisam tolerantanKroksica wrote:Ja ne halalim. Maternji se mora uciti i znati. Samo je "Švecka" gora od Švetske.miskin wrote:Vjerovatno uslovljeno duzim boravkom u Skandinaviji, halalimoKroksica wrote:ŠVETSKA!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- avicena
#424 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
Vidim tebe tamo u publici iskolačenih očijiu dok ti @nasa pojašnjava. Do We Misunderstand Islam?kojeime wrote:?avicena wrote:Ali tu krivicu ne možeš po svom ličnom shvatanju pripisivati islamu.kojeime wrote:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#425 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama
fatamorgana wrote:Joj zaboravih, da žene imaju .... bile bi deda,JoseMujica wrote:
jesi ograničen fatko...zar nisi do sad naučio da žena nije čovjek...a braća se tako trude oko tebe
ja sam ubo spasenje...dok postanem čangrzav starac što mrzi žene jer mu se nemre više dić na putu sam da dođem tobe...a kad se počnem istresat na ženama i sve im po spisku postajem pravovjeran haman ko i Sejfudin Tokić